Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 264

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 53

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 28 kwie 2010, 16:06

Michał M pisze:To Cię boli :lol: Jak widzę, cały czas nie możesz przeżyć, że Twoj klub odpadł z jakimiś beznadziejnymi Niemcami, którzy męczą się z marną konkurencją...Oczywiście wszystko przez brzydkiego sędziego, który niesłusznie usunął Waszego wspaniałego prawego obrońcę z boiska :lol: Że zacytuję Twoją wypowiedź - gadaj sobie zdrów.
Nie ale jak nie chcesz kary dla Riberyego bo inni zawodnicy dostają za takie faule żółte kartoniki to my się pytamy dlaczego Raffael dostał drugą żółtą a w ostateczności czerwoną kartkę skoro w podobnych sytuacjach inny zawodnicy są tylko upominani ...

Poza tym ktoś tu pisze że nic mu się nie stało ... To Ja Wam mówię jakie do do cholery ma znaczenie :?: Za próbę morderstwa można otrzyma tak samo wysoką karę jak za morderstwo i w tym przypadku powinno byc dokładnie tak samo ... Prawie mu urwałem nogę ale przecież nic się nie stało więc jaka kara :?: Śmieszy mnie to i tyle ...

Awatar użytkownika
Inferno
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 62

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Inferno » 28 kwie 2010, 16:54

Metal pisze:Nie zasłużył na trzy mecze
Michał M pisze:Dobrze, że w ogóle nie zdyskwalifikowali go na 2 lata...
Akarin pisze:Właśnie też to przeczytałem i ręce mi opadły
:shock: Chyba żartujecie... W LE w meczu z Werderem Ever Banega dostał dostał karę 3 meczy zawieszenia za oplucie przeciwnika. A Wy płaczecie że Francuz dostał (tylko) 3 mecze zawieszenia za to że swoim faulem mógł zakończyć karierę Lopezowi? Normalnie brak słów...

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 28 kwie 2010, 17:10

Po pierwsze, gratulacje dla Bayernu za w pełni zasłużony awans. Lyon w tym dwumeczu dostawał kilka razy wędkę i za każdym razem ją łamał. Najpierw czerwo dla Riberego, potem zaledwie 1:0 w Monachium a mogło być i 5, no i rewanż u siebie i niewykorzystana 100% Muellera. Nie wiem na ile Olympique był słaby (nie pamiętam kiedy ostatnio widziałem tak słabo grającą ekipę w półfinale LM) a na ile to Bayern zagrał świetnie ale wczoraj ekipa z Monachium zniszczyła kompletnie Francuzów. Przed dwumeczem myślałem, że Lyon jest w stanie wejść do finału ale już pierwszy mecz pokazał, że to nierealne.

Bayern siermiężnie zaczynał ten sezon, ledwo wygrzebał się z grupy LM, głowy Van Gaala domagała się większość ale teraz chyba nikt nie wyobraża sobie tego teamu bez Holendra. Nie ma co pisać o jednorocznym wyskoku, LM zazwyczaj wygrywali Ci, którzy trafiali w najdogodniejsze okresy, ze zniżką i zwyżką swojej formy a także kryzysami rywali. Nie było przypadkiem, że kilka lat z rzędu triumfator wylatywał w 1/8. To cholernie wymagające rozgrywki i oprócz umiejętności trzeba mieć też sporo szczęścia. Bayernowi w tym roku nie brakuje ani jednego ani drugiego.

Świetny Olic. Chorwat z pewnością już zasłużył na miejsce w "11" LM - jego gra pokazuje, że nie tylko umiejętnościami ale i ciężką pracą + wielką determinacją można być gwiazdą LM. IMO jego wkład w tak wielki sukces Bayernu w tej edycji jest nie mniejszy niż Robbena.

Nie wiem jakie szanse ma Bayern w finale. Mecz odbędzie się na neutralnym (dla Barcelony chyba nie do końca :haha: ) terenie i to tylko jeden mecz - wszystko jest możliwe. Także w moim odczuciu ekipa z Monachium ma większe szanse z Interem niż z Barcą ale kto wie...

Kara dla Riberego IMO słuszna. Rozumiem kibiców Bayernu bo pewnie z racji tego finału chcieliby trochę łagodniejszego traktowania ale taki faul bez wątpienia kwalifikował się na 3 mecze kary. Trzeba być konsekwentnym - można winić tylko bezmyślność Francka, kara słuszna. Może Ribery nie był w wybitnej formie ale to taki zawodnik, że w finale chciałboy się go widzieć bo jedną akcją może zmienić oblicze meczu.

Jeszcze raz gratuluję awansu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 kwie 2010, 17:13

Gratulacje dla Bayernu, wasza droga do finału odbyła się bez większych przeszkód bo nie trafiliście na Milan :P Jestem pod wrażeniem tego sukcesu ( bo już to chyba można tak nazwać ) posiadając taką kadrę. Robben chyba jednak robi wielką różnice i dobrze że to ona zagra w finale zamiast Franka. Jestem zdania że Francuz dostał sprawiedliwą karę, chamski faul i Uefa nie miała wyjścia. Myślę że finał będzie niemiecko-włoski :twisted:

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 28 kwie 2010, 17:39

Metal pisze:Nie zasłużył na trzy mecze
Z jednym mogę się zgodzić. UEFA nie powinna czekać tak długo z decyzją. Po tym jak Bayern awansował do finału, może to budzić pewien niesmak. Tak czy inaczej kara jak najbardziej słuszna. Pewnie jakby Franck komuś taki numer wyciął na Wyspach to takiego zawieszenia by się nie doczekał ... no chyba, że byłby zawodnikiem Manchesteru i FA uznałaby, że sobie kpi próbując się odwołać.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 28 kwie 2010, 18:05

Niestety prawda jest taka, ze za wspomiany faul Riberego wielu arbitow daloby tylko zolta kartke mimo iz wedle przepisow nalezala sie czerwona kartka. Natomiast za faul Rafaela KAZDY sedzia wyciagnalby zolty kartonik, bo jest to sytuacja, w ktorej nie trzeba wysilac sie na jakakolwiek interpretacje, jako ze kazde ciagniecie za koszulke konczy sie napomnieniem.

Ja tam sie ciesze, ze Niemcy wyprzedza Wlochow i zyskaja 1 miejsce w lm, jako ze niewiele im to da w mojej opinii, jako ze nie beda juz zdobywac tyle punktow do rankingu co obecnie, a lm to troche wyzsze progi anizeli LE. Poza Bayernem nie widze druzyny z Niemiec, ktora moglaby cokolwiek ugrac w lm.
Wiadomo, duzo trudniej wejsc na szczyt anizeli sie na nim utrzymac. :wink:

Szykuje sie dla mnie smutny final Inter - Bayern, gorzej byloby tylko gdyby zagraly w nim Real - Inter. :(

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 28 kwie 2010, 18:25

Łukasz_ pisze:Gratulacje dla Bayernu, wasza droga do finału odbyła się bez większych przeszkód bo nie trafiliście na Milan :P
Troche przesadziłeś. Porównaj sobie droge do finału kolejno Milanu 2007, MU 2008, czy Barcelony sprzed roku. W porównaniu z grą tamtych ekip Bayernowi jednak trudniej szło. Ale w tym finale sie znaleźli wiec również gratuluje. Niektórzy tutaj nie potrzebnie psują uczte fanom Bayernu.

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 kwie 2010, 18:44

Nie miałem na myśli tego że droga Bayernu do finału była jakaś prosta czy coś w tym stylu. Po prostu Milanu w fazie pucharowej przejść nie mogliście, zawsze była porażka z kretesem :P

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 28 kwie 2010, 19:09

Łukasz_ pisze:Nie miałem na myśli tego że droga Bayernu do finału była jakaś prosta czy coś w tym stylu. Po prostu Milanu w fazie pucharowej przejść nie mogliście, zawsze była porażka z kretesem :P
Aż szkoda, że w tym roku nie zagraliśmy, niby Bayern w lepszej dyspozycji, ale przy naszym kompleksie Milanu nic nie wiadomo :lol: już przecież mieliśmy was w garści by frajersko przegrać u siebie, niemniej jednak marzy mi się taki rewanż na zespole z Mediolanu, jednak unikanie gry z nimi złe nie jest :P nigdy nam nie leżeliście

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 kwie 2010, 19:13

Milan?
Co roku kibicuję im, żeby nie awansowali do LM, bo jak na nas trafią to i zaliczka 10 bramkowa może nie starczyć.
Choć z van Gaalem na ławce... :]

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 28 kwie 2010, 19:36

W tym roku ciesze się że Milan nie trafił na Bayern bo nie ważne kogo macie na ławce ale w fazie pucharowej obecnego sezonu nie było kim powalczyć i postraszyć chyba że Pippo znów strzelałby bramki zza pola karnego i Seedorf rozgrywał świetne zawody :lol: Jak już pisałem, prawdopodobnie będziecie walczyć z drugą stroną Mediolanu.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 28 kwie 2010, 20:27

arek_ahig pisze:Natomiast za faul Rafaela KAZDY sedzia wyciagnalby zolty kartonik, bo jest to sytuacja, w ktorej nie trzeba wysilac sie na jakakolwiek interpretacje, jako ze kazde ciagniecie za koszulke konczy sie napomnieniem.
Tu sytuacja raz jeszcze. Zalecam obejrzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=qnhXzBdmiIA

Rafael ani Riberiego nie ściągał do tyłu, ani tym bardziej nie ciągnął za koszulkę. Nie zgadzam się, że każdy sędzia dałby za ten faul żółtą kartę. Ba, według mnie większość rozjemców wiedząc, że zawodnik który popełnia tak subtelne przewinienie ma już na swoim koncie zółtko puściłoby go z co najwyżej ostrzeżeniem.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 01 maja 2010, 17:26

Dzisiaj Bayern praktycznie zdobył pierwsze trofeum - Mistrzostwo Niemiec. Stało się tak dzięki zwycięstwu Bawarczyków nad Bochum, po spokojnym meczu 3:1 i porażce Schalke 0:2 z Werderem Brema. Na kolejkę przed końcem FCB ma 3 punkty przewagi nad Smerfami i jedyną możliwością, aby ci drudzy zdobyli tytuł jest ich wygrana... 18:0 przy jednoczesnej porażce Bayern w Berlinie.

Hertha swoją droga już na pewno leci z ligi.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 01 maja 2010, 18:18

Deutscher Meister nur der FCB :!: Ta przyśpiewka znów staje się aktualna :jupi: I znów hat-trick, tym razem Muellera. Nic dziwnego, że nasza aktualna para napastników to właśnie Mueller i Olić :)

Dzisiejszy meczyk praktycznie bez historii. Natomiast podziękowania idą do Bremy, miałem przeczucie, że Werder podstawi nogę Schalke i się nie pomyliłem :) Fajnie wyglądał Magath, po meczu od razu uciekający do szatni :P Nie powtórzył mu się sukces z ubiegłego roku, oj nie.

Teraz chłopaki powinni być na większym luzie, pierwsze trofeum już jest, pora zawalczyć o dwa kolejne :!: 8)

Edit: Swoją drogą, Arjen Robben mistrzem w czwartej już lidze - po holenderskiej, angielskiej i hiszpańskiej przyszła pora na niemiecką :wink:

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 maja 2010, 18:51

Tak sobie ostatnio myślałem jakim tanim kosztem jest zbudowany Bayern, a jest w finale LM! Przejrzyjmy kadrę:

Bramkarze:
Rensing - 0 euro (W - wychowanek)
Butt - 0 euro
Kraft - 0 euro (W)

Obrońcy:
Badstuber - 0 euro (W)
Contento - 0 euro (W)
Lahm - 0 euro (W)
van Buyten - 10 mln euro
Lell - 0 euro (W)
Goerlitz - 2 mln euro
Demichelis - 5 mln euro

Pomocnicy:
Ribery - 25 mln euro
Altintop - 0 euro
van Bommel - 6 mln euro
Robben - 24 mln euro
Schweinsteiger - 0 euro (W)
Pranjic - 7,5 mln euro
Thomas Muller - 0 euro (W)
Tymoschuk - 11 mln euro
Ekicki - 0 euro (W)
Alaba - 50k euro (W) - wiele stron podaje, że jest zaliczany jako wychowanek, choć stawiał pierwsze kroki w Wiedniu.

Napastnicy:
Olić - 0 euro
Klose - 15 mln euro
Gomez - 30 mln euro

W kadrze 23 zawodników jest 10 wychowanków, koszt całej kadry wyniósł ledwo 135 550 000, czyli 100 mln mniej niż wydał Real w zeszłym okienku :lol: a jak zwykle ma swoją 1/8, choć kiedyś pewno ją przejdą, sądzę że za rok powinni. Oczywiście nie wliczam tu Toniego, Breno, Kroosa, Ottla (W) czy Sosę, którzy przebywają obecnie na wypożyczeniu i do kadry nie są włączeni.

To była tylko kadra, a teraz przejrzyjmy nasze optymalne ustawienie:

Butt (0 euro) - Lahm (0 euro), van Buyten (10 mln euro), Demichelis (5 mln euro), Badstuber/Contento (obaj 0 mln euro) - Schweinsteiger (0 euro), Robben (24 mln), van Bommel (6 mln), Ribery (25 mln) - Muller (0 euro), Olić (0 euro)

Optymalne ustawienie Bayernu to koszt 70 mln euro! Czyli połowa tego co została włożona w skład siedzi na ławce a van Gaal ufa wychowanką i w samym pierwszym składzie mamy ich 4/5.

Ale to jeszcze nic, bowiem skład w SG w meczu z Lyonem kosztował nas ledwo 40 mln euro! Czyli ponad dwa razy mniej niż C.Ronaldo :lol:

A wyglądało to tak:

Butt (0) - Lahm (0), van Buyten(10mln), Badstuber (0), Contento (0) - Altintop (0), van Bommel (6mln), Schweinsteiger (0), Robben (24mln) - Muller (0), Olic (0).

Łącznie 40 mln euro! Jestem pełen podziwu dla van Gaala, który nie bał się wywalić Lucio, Toniego czy posadzić Tolika na ławce, a ich pozycje obsadzić zawodnikami, którzy kilka miesięcy wcześniej grali na boiskach ligi regionalnej :lol: No i jak widać opłaciło się - jest teraz LM!

Bayern to klub budowany przede wszystkim z głową, może nie byłoby takich sukcesów gdyby nie wielki trener, ale to właśnie taki człowiek był niezbędny i wreszcie włodarze przejrzeli na oczy, że Klinsmann był najlepiej opłacanym praktykantem, a na praktyki to nie do Monachium. I teraz widać, że za pieniądze sukcesu się nie kupi. Na samych letnich zakupach Real wydał 100 mln więcej niż Bawarczycy na całą obecną kadrę.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”