FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1101

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 15:34

Despertado pisze:Ville zaakceptuje do 30 mln. Gosc ma juz 29 lat. Kazda kwote powyzej 30 baniek uznam ze przeplacenie
Zgadzam się, ale chyba wolałbym mieć przepłaconego Davida niż bawić się w jakieś półśrodki. Oczywiście Villa nie jest jedyną opcją, ale na pewno jest dobrą a może nawet bardzo dobrą opcją.

Torres jest zajebisty, ale El Guaje bardziej mi pasuje na bocznego napastnika.
Despertado pisze:Jesli Villa ma kosztowac 40 to doplacmy 10 i kupmy lepszego Torresa.
Zapłacić 50 mln i przemianować na bocznego licząc, że się uda?

Jak już jesteśmy przy tak wysokich kwotach to wolałbym Pato :P

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 02 maja 2010, 15:35

Rzeczywiscie Villa ze wzgledu na swoj wiek nie jest warty wiecej niz 30 mln, jednak watpie tez, zeby przyszedl do nas Torres. Wiadomo, ze napastnikiem jest swietnym, ale zbyt czesto jest kontuzjowany, podobnie jak Van Persie zreszta,

Moim faworytem na przyszly sezon jest Ribery, chociaz marzy mi sie jeszcze Fabregas, ale dwoch takich grajkow w jednym okienku pewnie nie przyjdzie.

W kazdym razie lepiej wydac troche kasy i kupic dwoch swiatowej klasy pilkarzy, niz inwestowac w wynalazki typu Henrique czy Caceres.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 02 maja 2010, 20:25

villa jest spoko. klasa itp itd, ale nie wiem jak tam by sobie na lewej poradzil. boje sie o to. henry tez byl klasa i sobie nie poradzil, fakt ze zmienil kraj, zycie osobiste mu sie sypalo, ale profilu skrzydlowego nie mial. w zeszlym sezonie gral dobrze, ale mimo wszystko porownujac henryego z arsenalu i henryego z barcy to przepasc jest i nie sadze by bylo to widoczne tylko dlatego, ze nie grajac na srodku strzela mniej bramek. jakosc jego gry jako samej gry jest znacznie gorsza, skrzydlo nie bylo dla niego, ale niewazne. pytanie czy skrzydlo jest ok dla villi. jest swietnym napastnikiem srodkowym, ale czy bedzie rownie dobry na skrzydle?
na pewno jezeli chodzi o ogolna wartosc i skilla jest lepszy od wielu skrzydlowych, ale czy jest lepszym skrzydlowym? nie wiem czy jest sens placic wielkie pieniadze za swietnego srodkowego napastnika, ktory bedzie przecietnym skrzydlowym. w zeszlym roku byl pierwsza opcja, nie pyklo jest zlatan. swoja droga to dziwie sie valencji, majacej wielkie dlugi, ze stawia jakies horendalne warunki. drozszy juz nie bedzie tylko coraz tanszy, z racji wieku. na walke o mistrzostwo i tak nie maja co liczyc przy obecnym ukladzie sil. w lidze mistrzow tez nie podskocza za wysoko. liga europejska sie nie liczy, tam wielkich pieniedzy nie ma. a nawet bez villi czy silvy walczyliby mysle z powodzeniem o 3-4 miejsce. nie znam szczegolow ich sytuacji finasowej, ale slyszy sie, ze wesolo nie jest.

ja osobiscie wolalbym skrzydlowego niz ville. klasycznego, szybkiego, z dryblingiem, ktory wie jak tam grac i nie bedzie to dla niego nowosc, tylko bedzie sie czul jak ryba w wodzie. jest wielu dobrych

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 20:30

pasza pisze:henry tez byl klasa i sobie nie poradzil
W pierwszym sezonie grał poniżej oczekiwań, ale trochę bramek jednak nastrzelał. To był jednak taki sezon przejściowy. Zmiana ligi i pozycji zarówno jeśli chodzi o miejsce na boisku jak i zadania i status. Drugi sezon był dobry. Trzeci beznadziejny, ale na obstawiam, że Henry po prostu wygrał to po co tutaj przyszedł i już się piłkarsko wypalił. Villa ma trochę więcej do osiągnięcia a czas mu się kończy więc jeżeli teraz gdzieś nie pójdzie to już raczej przegapi ostatni pociąg. Poza tym odpada kwestia aklimatyzacji w lidze a i kolegów z reprezentacji miałby w zespole wielu.
pasza pisze:ja osobiscie wolalbym skrzydlowego niz ville. klasycznego, szybkiego, z dryblingiem, ktory wie jak tam grac i nie bedzie to dla niego nowosc, tylko bedzie sie czul jak ryba w wodzie. jest wielu dobrych
Zgoda więc zapodaj jakieś typy. Nie napinam się tylko jestem ciekaw bo sam zbyt wielu opcji nie widzę.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 02 maja 2010, 20:39

mistyk pisze:Moim faworytem na przyszly sezon jest Ribery, chociaz marzy mi sie jeszcze Fabregas, ale dwoch takich grajkow w jednym okienku pewnie nie przyjdzie.

W kazdym razie lepiej wydac troche kasy i kupic dwoch swiatowej klasy pilkarzy, niz inwestowac w wynalazki typu Henrique czy Caceres.
Na razie to Pep sobie wymyśla zawodników, a później oni się nie sprawdzają. Nie mówie tu o zaciągu z Brazylii, ale o Chygrynskiym, Martinie, Hlebie czy nawet Zlatanie. Bo przyjście Maxwella to zasługa Txikiego, który nie potrafił załatwić transferu Kasmirskiego. Co nie zmienia faktu, ze z Caceresem, Henrique, Hlebem i Keirrisonem trzeba coś zrobić, bo razem kosztowali jakies 50 mln, a może więcej a pożytku z nich już Barcelona raczej nie będzie miała. Słyszałem już coś o przedłużeniu wypożyczeń Henrique i Martina, nie wiem czy ktoś zgłupiał czy co.
pasza pisze:ja osobiscie wolalbym skrzydlowego niz ville. klasycznego, szybkiego, z dryblingiem, ktory wie jak tam grac i nie bedzie to dla niego nowosc, tylko bedzie sie czul jak ryba w wodzie. jest wielu dobrych
Czyli kogo masz na myśli.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6601

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 maja 2010, 20:44

Jarzinho pisze:Słyszałem już coś o przedłużeniu wypożyczeń Henrique i Martina, nie wiem czy ktoś zgłupiał czy co.
Z Caceresem nie wiadomo, mówi się o wykupie (wtedy jednak nie dostaniecie 12 mln tylko 7-8) albo o przedłużeniu wypożyczenia. Caceres w sumie się sprawdził, ale trzeba przyznać że konkurencji nie miał praktycznie żadnej (Grygera i Zebina z zeszłego sezonu może by mu zaszkodzili, albo chociaż zdopingowali do biegania ale ten sezon jest tragiczny zwłaszcza dla Czecha), a na dodatek długo teraz był kontuzjowany. Pokazał chłopak waleczność i jeśli byłby do wykupienia za 7 mln to bym go brał, a jeśli za 12 tak jak w umowie to jednak wypożyczył.
Ribery albo Silva mi do głowy przychodzą. :think:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 20:48

Silva to żaden skrzydłowy. Oczywiście mógłby grać i pewnie dobrze by sobie radził, ale to bardziej pomocnik niż napastnik a nie tego potrzebujemy. Ribery spoko o ile się ogarnie bo obniżył loty. W Realu pewnie wróci na swój wysoki poziom.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 maja 2010, 20:50

Mnie też do głowy przyszedł Silva, myślę, że szkoda iż został po EURO w Valencii, ale nadal ma ogromny potencjał, uważam, że do Barcelony pasowałby idealnie.

Co do Riberysia to kto wie czy w Monachium nie zostanie, bo domagał się sukcesów no i je ma, głupio będzie mu teraz odejść, ale wiadomo, że jak Barcelona się zgłosi to kto wie.

Co do Fabregasa, bo nigdy o tym nie pisałem, ale mam swoje zdanie.Ja sądzę, że szkoda wydawać na niego tyle hajsu, bo Wy macie taką szkółkę, że za rok, dwa naprodukują kolejnych Pedro, Jefferenów i nie będzie trzeba wydawać takiej kasy.Przecież macie ''na już'' Alcantarę (?) czy tego napastnika Rochasa (?), na pewno Pep coś wymyśli i dorzuci ich do szerokiej kadry.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 maja 2010, 20:55

To tak dodam od siebie bo ostatnio się zastanawiałem właśnie kogo Barca może na lewo kupić i imo z ciekawych opcji można też liczyć na Di Marię i Suareza, ale to mimo wszystko jeszcze nie ta półka, chociaż kto nie ryzykuje...
Ostatnio też czytałem jakieś plotki, że Barca może oferować jakieś 20 mln. za Matę, ale ile w tym prawdy to ciężko powiedzieć.

Co do Silvy to on gra jako środkowy ofensywny pomocnik, ustawiany zaraz za plecami Villi. On gra na tej pozycji co Diego, Kaka etc. Na lewym ataku by sobie radził raczej średnio, on w Valencii na skrzydle ustawiany był tylko z konieczności.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 02 maja 2010, 20:57

Z tym Matą to mam nadzieję, że jednak żarty. Przed sezonem wydawał się być przyzwoitą opcją, ale wtedy nikt się nie spodziewał takiej kupy ze strony Henryka oraz tak dobrej gry Pedro. W takiej sytuacji nie ma sensu sprowadzać Juana za circa 20 mln skoro mamy Pedro właśnie. Jeśli już kogoś brać to raczej jakiegoś kozaka. Najlepiej prawonożnego.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 maja 2010, 21:01

Jak dla mnie idealnym zawodnikiem do tej układanki jest Van Persie. Idealnie wg mnie pasowałby na lewy atak do was. A jako alternatywa Pato - poradził sobie na prawym ataku to wg mnie będąc zawodnikiem prawonożnym po lewej stronie też dałby sobie radę.

Awatar użytkownika
Sammyy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 129

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sammyy » 02 maja 2010, 21:02

No suma wydaje się dość przesadzona, tym bardziej że Juan ma słaby sezon, może nie aż tak jak Heny :P no ale gra słabo. On ogólnie dość często jest z wami łączony, ale Silva i Villa też już mieli tyle razy odchodzić że w sumie się przyzwyczaiłem i podchodzę do takich doniesień z dystansem. Zreszta jeśli o mnie chodzi to Ville po tym sezonie za ~30 mln. oddałbym bez problemu. Chwilami jak oglądam mecze mam wrażenie, że ten zespół wygląda jak kilka lat temu z Aimarem, w sensie że wszystko zależy od jednego zawodnika i to na niego się gra.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 02 maja 2010, 21:03

Mentor pisze:Ribery spoko o ile się ogarnie bo obniżył loty. W Realu pewnie wróci na swój wysoki poziom.
Wątpię, by Real sprowadził Frąka. Z biegiem czasu wątpię coraz bardziej.

Ja tam się nie zdziwię, jak Barcelona kupi Younga. W ciągu ostatniego roku już kilka razy pojawiało się jego nazwisko w prasie, więc może faktycznie biorą go pod uwagę.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2010, 21:11

Wara od Van Persiego prosze :P

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 02 maja 2010, 21:20

jest kilku pilkarzy na rynku ktorzy beda z pewnoscia w kregu zainteresowania barcelony. w ataku mozna spodziewac sie podchodow pod ville, moze pod torresa czy van persiego(tez to moj faworyt - chociaz nie wiem czy dalby rade w barcelonie z tym jej specyficznym stylem gry - ewentualny nowy napastnik musi byc w charakterystyce etoo, ruchliwy, tzw. zywe srebro). natomiast silva wydaje sie byc alternatywa dla cesca, czyli moze byc proba zrobienia z niego klona xaviego. a wracajac do rzeczywistosci, laporty czas na transfery byl rok temu, teraz licze ze reki juz do niczego nie bedzie przykladal. mial swoj czas na korekte skladu i ten czas sie skoczyl z dniem 31 sierpnia 2009. transfery musza byc domena nowego szefa, ktorym, stawiam zoledzie przeciw gruszkom, bedzie sandro. a ze sandro ma rozne pomysly. wiec nie zdziwia mnie jakies zuplenie zaskakujace nazwiska.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”