Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 581

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 maja 2010, 23:11

Aż jestem zdziwiony szokiem jaki wywołał styl gry Lazio. Rzymskie kluby się tak nienawidzą, że to było wiadome, Lazio szybciej zaryzykuje spadek, niż pomoże Romie w zdobyciu mistrzostwa. Teoretycznie ryzykują, ale nie sądzę by spadli, musieliby mieć okropnego pecha. W sumie Lazio mogło tak zagrać, kto im coś udowodni? Mają prawo się podłożyć jeżeli mają taką ochotę, a w grę nie wchodzą pieniądze od rywali. Może przez takie coś zabija się ducha sportu, niemniej jednak mogli to zrobić i zrobili.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 maja 2010, 23:14

Metal pisze:Mają prawo się podłożyć
Ja nigdy nie widziałem prawa, które pozwala na podkładania się i odpuszczanie meczy na rzecz innych zespołów.

Uważam, że nad przypadkiem nie można przejść obojętnie, zobaczymy jak zareaguje Liga, Media.

Żeby nie było, nie mam pretensji do Interu, ale chodzi mi o postawę Lazio.

Awatar użytkownika
lampi.
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lampi. » 02 maja 2010, 23:17

Żenada. Jedynie Muslera starał się stwarzać jakiekolwiek pozory. Szkoda, że nienawiść stołecznych klubów wygrywa ze sportową rywalizacją.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 02 maja 2010, 23:19

Tylko kurczę to nie jest zabawne.Jakby Milan tak wygrał (a chyba w tym sezonie Galliani robi co może jeśli chodzi o karne...ehhh) to byłbym bardziej przybity niż zadowolony.Ten mecz nie wystawia najlepszej laurki lidze - nie oszukujmy się - Serie A jest już za Bundesligą nie tylko w takich kwestiach jak infrastruktura - było nie było jak na razie 3-ej na świecie.Gdyby nie Inter w LM to byłoby z mojego punktu widzenia na prawdę cienko - bo Milan w najbliższych 2-3 sezonach raczej będzie bił się o miejsca 3-4 za Juve i Interem...
W ogóle człowieka żal ogrania - jak zaczynało się kibicować danemu zespołowi i ogólnie Serie A to praktycznie największe gwiazdy światowej piłki grały na półwyspie Apenińskim (Batigol,cały przepakowany Milan,nawet słaby wtedy Inter miał się kim pochwalić - Zamorano to legenda,etc.) a teraz?Anglia i Hiszpania za bardzo uciekły do przodu,a Francja i Niemcy są praktycznie na równi...Poza tym we Włoszech nie ma już obecnie zawodnika,którego jednoznacznie można określić jako jeden z pięciu najlepszych na świecie...

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 maja 2010, 23:23

EnJoy's pisze:Ja nigdy nie widziałem prawa, które pozwala na podkładania się i odpuszczanie meczy na rzecz innych zespołów.
Oczywiście, że w żadnych przepisach tego nie ma, bo być nie może. Jednakże nie powiesz, że zespół nie może zagrać specjalnie gorzej, ani tego nie udowodnisz, rzecz jasna jak już napisałem zabija się ducha sportu, ale no cóż...

Oczywiście takie zachowanie budzi niesmak, ale co będzie mogła zrobić federacja włoska? Nic! Powiedzą, że forma uciekła, i gdy nie ma korzyści majątkowych to przecież za brak formy nie można karać, a udowodnij im, że formę np. mieli.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2272

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 02 maja 2010, 23:26

Jasne wiadomo, że jest to trudne do udowodnienia, ale nie możemy mówić, że prawo pozwala na takie zachowania.W tym wypadku prawnie udowodnić jest trudno bo działa kwestia moralności [ a raczej braku ] bo decydują animozje między klubami, a przy takim argumencie nie udowodnisz winy Lazio ;).

Awatar użytkownika
Internacjonalistyczny
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Internacjonalistyczny » 03 maja 2010, 0:43

Spójrzcie na miejsca obu ekip w tabeli ligowej, może wtedy oprócz waszej nadzwyczajnej moralności ujawni się też trochę rozumu.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 maja 2010, 1:26

Skoro skasowaliście mojego posta bez uprzedniego wyjaśnienia to ...
Wszystkim krzykaczom tak bardzo poruszonym zachowaniem Laziali, a w szczególności kibicom Interu, wszak opinie innych użytkowników mam tam gdzie plecy kończą swoją szlachetną nazwę (termin użyty nieprzypadkowo, bo Babel czuwa) polecam poniższy filmik :

Następnie radzę jeszcze raz przemyśleć twórczość wylaną, żeby nie powiedzieć wysraną w tym temacie.
A kuku !

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 maja 2010, 1:52

Kibice Interu pozdrawiaja Francesco Tottiego. Dowcipy o jego inteligencji chyba nie byly przypadkowe. Naprawde nie rozumiem tego rumoru narobionego w tym temacie, Lazio zagrało tyle ile miało na te chwile. Gol Motty wysmienity.

Awatar użytkownika
Piotr7
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr7 » 03 maja 2010, 11:48

MazurXIII pisze:Tylko kurczę to nie jest zabawne.Jakby Milan tak wygrał (a chyba w tym sezonie Galliani robi co może jeśli chodzi o karne...ehhh) to byłbym bardziej przybity niż zadowolony.Ten mecz nie wystawia najlepszej laurki lidze - nie oszukujmy się - Serie A jest już za Bundesligą nie tylko w takich kwestiach jak infrastruktura - było nie było jak na razie 3-ej na świecie.Gdyby nie Inter w LM to byłoby z mojego punktu widzenia na prawdę cienko - bo Milan w najbliższych 2-3 sezonach raczej będzie bił się o miejsca 3-4 za Juve i Interem...
W ogóle człowieka żal ogrania - jak zaczynało się kibicować danemu zespołowi i ogólnie Serie A to praktycznie największe gwiazdy światowej piłki grały na półwyspie Apenińskim (Batigol,cały przepakowany Milan,nawet słaby wtedy Inter miał się kim pochwalić - Zamorano to legenda,etc.) a teraz?Anglia i Hiszpania za bardzo uciekły do przodu,a Francja i Niemcy są praktycznie na równi...Poza tym we Włoszech nie ma już obecnie zawodnika,którego jednoznacznie można określić jako jeden z pięciu najlepszych na świecie...
Wiadomo Niemcy są bogatsi i bardziej wpływowi, nie dziwi więc że wyprzedzą Włochy. Wyprzedzą, ale na pewno nie wynikami z LM, w której prze 10 lat nie mogli osiągnąć nawet półfinałów, lecz LE, w której nikt nie chce grać (więcej zarabia się na fazie grupowej LM niż na zwycięstwie w LE). To jest dla mnie niepojęte, że taki turniej europejskich rezerw punktowany jest niemal na równi z Champions League, ale to już temat na inną dyskusje.
Hiszpania uciekła do przodu - ciekawe kim, bo ja tam widzę tylko Barcelonę, bo chyba nie Realem, który odpada sześć razy z rzędu w 1/8 LM.
Anglicy wyprzedzili Włochów chyba tylko kasą, za którą sprzedali się typom z pod ciemnej gwiazdy. Rozumiem, że chciałbyś żeby Włoszech panoszyli się jacyś Ruscy, Żydzi czy inne szejki - trudno.
Ligue1 na równi z Seriea - żal
Podsumowując, porównujesz wyniki poszeczególnych krajów przez pryzmat LE, a to nie jest wyznacznik siły.
Zauważ również, że Juventus dopiero zbiera się po spadku do SerieB, a Milan jest w okresie przebudowy.
Odnośnie meczu Lazio - Inter: jeśli ktoś myślał, że praktycznie pewne utrzymania Lazio będzie zabijać się na boisku, do tego jeszcze dla Romy to wykazał się naiwnością. Jeśli to była farsa to tak samo trzeba nazwać mecz Liverpool - Chelsea, a nawet Bari - Roma. Kibice nie grają

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6659

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 maja 2010, 12:12

Babel pisze:Lazio zagrało tyle ile miało na te chwile
Jeśli tyle mają na tę chwilę, to mają coś pomiędzy Serie B/C... Ich sprawa, płakał nie będę. Inter i tak by to wygrał. Z drugiej strony ciekawy jestem reakcji piłkarzy, bo fakt faktem to chyba niewielu chce grać w drużynie, której kibice przekładają dobro innej drużyny niż własnej. Chyba, że oni sami są kibicami Lazio.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 maja 2010, 12:22

to by było coś niesamowitego zgarnąć potrójną koronę , jesteśmy w stanie tego dokonać , tylko trzeba cholernie uważać na Wesleya bo ... wiadomo .

Podobno dostajemy 20 baniek na transfery na przyszly sezon ... mało , ale patrzac na naszą polityke z ostatnich lat to i tak sporo . Przyjdzie Coutinho , odejdzie Quaresma ( tu chyba nie ma sie co oszukiwac , nie gra juz od dawna i ostatnio nawet na lawe sie nie lapie ) Mancini , Vieira i inne szroty typu Jimenez , sadze ze okolo 30 baniek da sie zarobic na sprzedaży tych grajków . A mając około 50 baniek można bardzo solidnie wzmocnic zespół , na pewno potrzeba obronce z 2 pomocników jeden kreatywny , a drugi z zapędami ofensywnymi i jakiegoś napastnika który gra na skrzydle bo Pandev wyśmienicie gra gdy ma obok siebie jednego partnera nie dwóch .

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 03 maja 2010, 13:41

Podobno dostajemy 20 baniek na transfery na przyszly sezon
A może z łaski swojej podasz źródło tych rewelacji ? Bo jak wiemy ten kto nie wydaje ten się cofa, a wbrew temu co mówią co niektórzy użytkownicy tego forum wzmocnienia są niezbędne i nie rozwiąże ich jeden Kolarov.

Awatar użytkownika
coco
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1500
Kibicuję: Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: coco » 03 maja 2010, 13:53

Z łaski swojej mógłbyś czasem zaglądać na oficjalną stronę Interu , bądź też na polską , tam wszystko jest podane .

Finał CI bez Lucio :? szkoda, ale Ivan z pewnością da rade , ograć tych płaczków z Rzymu żeby nie było wątpliwości kto jest najlepszy .

El-Polacco
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: El-Polacco » 03 maja 2010, 13:58

Czy tylko ja mam takie wrażenie czy od dziś znowu INTER jest wrogiem nr. 1 bo ośmielał się wygrać z LAZIO;> Tak jak to uważa pani prezes (tfu tfu) klubiku o nazwie As Roma ;< Mówią, że jak zdobędziemy majstra to w sposób nie godny, gdyż o całym sezonie decyduje tylko i wyłącznie mecz z LAZIO (oh nooo) ... czy ten klubik nie jest śmieszny ;/

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”