Premier League 2009/2010 - Strona 15

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Zablokowany

Ligę w tym roku wygra

Manchester United
19
30%
Liverpool
3
5%
Chelsea
27
43%
Arsenal
10
16%
Everton
2
3%
Aston Villa
0
Brak głosów
Manchester City
1
2%
Tottenham
0
Brak głosów
ktoś inny ...
1
2%
Awatar użytkownika
muszeq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Premier League 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 26 kwie 2010, 0:25

Rooney piłkarzem roku. Milner młodym piłkarzem roku.

Jedenastka roku: Hart; Ivanovic, Vermaelen, Dunne, Evra; Fabregas, Milner, Fletcher, Valencia; Rooney, Drogba

Red85 był blisko. Brak jedynie Cole'a i Maloudy. Uważam, że ten drugi zasłużył na to, by znaleźć się w tej jedenastce. Nad wyższością Cole'a nad Evrą można dyskutować, choć trzeba przyznać, że Francuz gra średni sezon.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 kwie 2010, 0:38

Evra moim zdaniem gra dobry, a nawet bardzo dobry sezon. Tyle tylko, że COle jak był zdrów był chyba jeszcze lepszy tj. na pewno bardziej efektywny.
Ogólnie jednak jestem zaskoczony in plus z tej "11-stki", bo nie ma w niej zawodników, którzy by sobie na to nie zasłużyli. Można oczywiście dyskutować, czy Malouda nie powinien być wyróżniony, ale Millner i valencia zaliczyli również świetny sezon. Najbardziej natomiast cieszy mnie nominacja dla Fletchera. Od kilku dobrych miesięcy mówiłem bowiem, że to najlepszy DM ligi i jak widać nie jestem odosobniony w tej opinii ;)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 26 kwie 2010, 10:17

Dla mnie tylko niezrozumiały jest brak Maloudy. Wielki lider Chelsea w tym sezonie i gracz dużo lepszy od Valencii czy Milnera. Ja bym go wstawił kosztem skrzydłowego Man Utd.
A co do Evry to mnie nie dziwi jego nominacja. Na początku sezonu przecież co mecz ratował punkty wybijając piłki z lini bramkowej i ogólnie grając wspaniałą piłkę. Choć jakby Cole był to też by mnie to nie dziwiło.
A no i super, że jest Dunne. Bardzo mi się podobała jego gra w tym sezonie i zasłużył by go docenić.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 kwie 2010, 10:30

Problem z Maloduą jest taki, że zaczął grać wspaniale w 2010 roku. W pierwszej części nie zachwycał. Valencia natomiast (pomijając już to, że gra po przeciwległej stronie boiska) prezentuje równą formę niemal przez cały sezon. Jak już mówiłem - Malodue sam bym widział w tym zestawieniu, ale raczej kosztem Millnera, który i tak gra wsapniały sezon.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 kwie 2010, 10:35

Dunne ostatnio się trochę pogubił, ale ogólnie sezon ma świetny. Cole grał lepiej od Evry, pewnie więc kontuzja mu przeszkodziła, by się znaleźć w 11 sezonu.
Zastanawia mnie dlaczego Milner wygrał z Fabregasem. Cesc jest młodszy i grał lepiej w tym sezonie.
(L)oczkerson pisze:Wielki lider Chelsea w tym sezonie i gracz dużo lepszy od Valencii czy Milnera
Milner gra bardzo dobrze cały sezon, a Malouda dopiero w drugiej części sezonu wyskoczył z wielką formą.
Ja bym widział jeszcze Teveza zamiast Valencii.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 kwie 2010, 21:21

City chce wypozyczyc bramkarza na ostatnie mecze bo musza grac trzecim bramkarzem (bo Hart na wypozyczeniu). Mam nadzieje ze im sie nie uda, bo maja bramkarza wiec nie powinni miec prawa. Podjeli takie a nie inne decyzje i teraz za to placa. Tak czy inaczej co sadzicie o tkaich przepisach?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 27 kwie 2010, 6:55

Podobno Fulop z Sunderlandu może iść na wypożyczenie.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 27 kwie 2010, 10:08

głupota totalna, Arsenal musiał grać Mannone, gdy Almunia i Fabian byli połamani, City ma tyle kasy, powydawali na świetnych napastników, a na bramkę sprowadzili reprezentanta Wysp Owczych i teraz nie chcą by grał.
FA nie powinien się zgodzić, ale jednak się zgodził.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 30 kwie 2010, 21:19

The Premier League has decided that Fulham did not breach any rules after West Ham complained about the team selected to face Hull City in late March.

Premier League spokesman said in a statement on Friday evening: "The Premier League board has obtained the observations of Fulham FC in regard to the complaint made by West Ham United about the team fielded by Fulham in their League fixture against Hull City on 27th March.

"The board is of the view that no breach of rules has occurred in this case."

czyli jednak nie ukaraja :P

ciekawa sytuacja bedzie w meczu z nami - w koncu 3 dni pozniej maja finał LE.. ciezko oczekiwac zeby zagrali z nami pelnym skladem..

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 03 maja 2010, 10:36

nie wiem czy ktos o tym pisal, ale to chyba jedyne polskie forum gdzie moge sie dowiedziec na temat pewnej nurtujacej mnie sprawy, wiec pozwole sobie na ewentualne potworzenie zagadnienia.
o co chodzi z nowymi przepisami dotyczacymi ilosci "wychowankow" w skladach druzyn PS? jak ma byc rozumiany "wychowanek"? bo spotkalem sie z dwiema dosc istotnie rozniacymi sie wersjami: 1. ze ma to byc 7 "wychowankow" klubu, 2. ze 7 "wychowankow" ale ogolnie klubow angielskich/wyspiarskich nawet. w ta pierwsa wersje az mi sie wierzyc nie chce, bo co by sie stalo z city czy chelsea?

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 maja 2010, 12:02

To mają być tacy przyszywani wychowankowie.
tj. do 21 roku życia musiał przez 3 lata być w klubie.

Z tego wychodzi że najlepiej z czołówki pod tym względem będzie wyglądał Arsenal ;D

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 24 cze 2010, 11:20

Ktoś zorientowany w temacie powie jakie są wrażenia trenerów rezerw Tottenhamu po sezonie, w którym ich drużyna nie grała w lidze ? Ponoć kolejny drużyny wycofują się z ligi rezerw (Fulham, Stoke i bodaj Birmingham). Rok temu wspominałem, że z uwagi na żenujący poziom rezerw może być to dobre wyjście i jestem ciekaw jakie są odczucia w obozie SPurs i jak spędzili ten sezon :)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 24 cze 2010, 14:25

To mają być tacy przyszywani wychowankowie.
tj. do 21 roku życia musiał przez 3 lata być w klubie.

Z tego wychodzi że najlepiej z czołówki pod tym względem będzie wyglądał Arsenal ;D
nie w klubie, a w Anglii/Walii.. jest jeszcze łatwiej ;)

Zablokowany

Wróć do „Anglia”