Prorok 2009/2010 - Strona 3

Forumowe gry i zabawy, dział, w którym nie są naliczane posty.
Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Prorok 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 24 lip 2009, 21:38

Nudno to napiszę coś tam :P

Anglia - Arsenal

Manchester już się nawygrywał za dużo, poza tym odeszli ważni piłkarze i nie wiadomo jak się sprawdzą ich następcy, w Chelsea z Ancelottim raczej nie wierzę (zresztą będę im kibicował w LM, a wątpię aby zdobyli oba trofea), Liverpool nigdy ligi nie wygrał i w sumie czemu by miał ją wygrać teraz? Jest już takim cichym przedsezonowym faworytem od paru sezonów i zawsze wychodzi wielkie nic (tzn. jest ta pierwsza czwórka, ale walki o mistrzostwo brak). Dla City to chyba jeszcze sezon za wcześnie, myślę że sporo czasu zajmie im zgranie, może ruszą ostrzej w rundzie wiosennej, ale dla nich sukcesem i tak byłby już awans do LM (tylko czyim kosztem?). No i drogą eliminacji doszliśmy do Arsenalu, który osłabił się wprawdzie odejściem Adebayora, ale atak i tak ma silny, a kto wie czy transfer ten nie poprawi atmosfery w drużynie (vide Roma po odejściu Cassano). No ale może to tylko moje pobożne życzenia, bo z wyspiarskich drużyn jakoś zawsze mi najlepiej pasowali Kanonierzy. Niemniej - Arsenal.

Hiszpania - Real

Tu na dwoje babka wróżyła... Świetne transfery Pereza, zatrudnienie znakomitego trenera, to z pewnością wpłynie na dobrą grę Królewskich w przyszłym sezonie. No ale rywal też świetny - genialna w zeszłym sezonie Barcelona. Myślę jednak, że po pierwszym tak dobrym sezonie Guardioli drugi będzie mniej owocny. Mogli wyczerpać limit zwycięstw ;)

Włochy - Juventus

Niestety. Inter nie może wiecznie wygrywać, Juventus dokonał świetnych transferów (Diego!) i wydaje się, że wreszcie wróci na szczyt. Milan osłabiony, Fiorentina czy Napoli to nie ta liga, a Roma wygląda na to, że powalczy maksymalnie o LM, zwłaszcza w świetle niepewnej sytuacji w klubie (Sensi odchodzą/zostają? kupujemy/sprzedajemy?). Są dziury w składzie i nie widać za bardzo by miano je załatać, a póki co mówi się o sprzedaży Aquilaniego/Vucinica.

Niemcy - Bayern

Dla Bawarczyków dwa sezony z rzędu bez mistrzostwa to co najmniej o jeden za dużo, jest dobry trener, wygląda na to, że Ribery zostanie. Wątpię, aby ktoś im mógł przeszkodzić w zdobyciu tytułu. Stuttgart, Schalke, może Hertha, Bayer, Werder czy Wolfsburg powalczą o miejsca 2-3 i awans do LM.

Francja - Lyon

Wydaje mi się, że wrócą na szczyt, wzmocnień dokonali konkretnych i kadrowo są chyba najsilniejsi. Bordeaux raczej nie stać na zdobycie mistrzostwa dwa razy z rzędu, a Marsylii wygląda na to, że nie stać wcale. Nie wiem kiedy się wreszcie przełamią i odzyskają tytuł. Może namieszać za to PSG.

Holandia - PSV

Chyba nadszedł ich czas. Alkmaar bez Van Gaala, Ajax od paru sezonów bez formy, o Feyenoordzie w ogóle szkoda gadać.

Portugalia - Porto

Nie będę oryginalny, raczej nie mają w tej swojej lidze godnych rywali.

Polska - Lech

O ile znowu nie będą tak zmęczeni pucharami powinni zdobyć mistrzostwo. Wisła (prawdopodobnie) osłabiona odejściem Skorży i/albo Brożka, a Legia raczej w walkę o tytuł się nie włączy. Polonia, Bełchatów to mimo wszystko nie ten poziom.

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 24 lip 2009, 21:57

Einar pisze:Dla Bawarczyków dwa sezony z rzędu bez mistrzostwa to co najmniej o jeden za dużo,
Hmmm... O ile się nie mylę to w 2008 FCB zdobył tytuł... Chyba że chodzi Ci o to, że zbliżający się sezon będzie drugim :P Jak tak to wybacz - mój błąd...

Awatar użytkownika
Einar
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Einar » 24 lip 2009, 22:52

Właśnie o to mi chodzi :wink:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 25 lip 2009, 0:27

Anglia
Chelsea, bo:
- nie straciła ważnych piłkarzy, a dodatkowo się wzmocniła Zhirkovem
- Adebayor i Ronaldo zmienili drużyny ;]

Powalczą o pierwsze miejsce z LFC, ale wierzę, że wygrają The Blues ;)

Hiszpania
Tutaj będzie ciężko cokolwiek typować, bo nie stawiam, ani na Barcę, ani na Real. Dlaczego?
W Barcelonie zapewne powtórzy się to, co było kiedyś z Rijkaardem, że Barca wygrała CL, a potem już nikomu nie chciało się grać... Jednak myślę, że Guardiola podoła wyzwaniu i wyprzedzi Real bardzo małą przewagą (ok. 5 pkt, ), jednak nie wykluczam możliwości zwycięstwa Realu

Włochy
Powalczą Juve i Inter. Milan się stacza, niestety.... Tym razem zwycięży Juve, ale włoskie ekipy są nieprzewidywalne, mogą przegrać z każdym, oraz z każdym wygrać

Niemcy
Van Gaal, Braafheid, Gomez, Tymoszczuk, Pranjic, Olic i jakiś tam niemiec z Borussii MG :D (zapomniałem nazwiska)
Ciężko będzie ich zgrać, ale wg. mnie to oni zwyciężą

Francja
Lyon - będzie podobna sytuacja jak z Bayernem i powrócą, co pokażą wygraniem w swojej lidze

Holandia
Wygra Ajax, a czemu to niewiem :P

Portugalia
Porto. Sporting i Benfica to dobre kluby, ale nie tak dobre jak smoki

Polska
-

Awatar użytkownika
Maro juve
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maro juve » 25 lip 2009, 9:57

Liga Angielska - Tu walka będzie zacięta, a wytypować trudno, bo za dużo jest znaków zapytania. Jak sobie poradzi ManUtd z nowymi zawodnikami? Jak Ancelotti poradzi sobie w Anglii? Jak to możliwe, że Liverpool tak dawno nie wygrał mistrzostwa? Jak Arsenal zamierza wygrać mistrzostwo kupując Vermaelena? Kiedy ManCity zauważy, że ma w kadrze samych napastników? Ja tym razem stawiam na The Reds, ale trzymam kciuki za Kanonierów.
Liga Hiszpańska - wolałbym Barcę, ale boję się, że to okienko jednak mogło naprawdę wykoksić Real. Barca z Ibrą będzie praktycznie nie do złamania, ale Albiol to Albiol jednak. Stawiam na ... Barcę? Tak, niech będzie Barcelona.
Liga Niemiecka - wątpię, by Wolfsburg powtórzył sukces, a Bayern też długo bez mistrza nie wytrzyma. Więc mój typ - Bayern.
Liga Holenderska - Liczę na Ajax, bo zwykle to z nimi sympatyzowałem w Eredivisie, ale Alkmaar może moje nadzieje złamać. W każdym razie stawiam Ajax.
Liga Polska - Legia PANY!
Liga Włoska - normalnie oczywiście powiedziałbym Juventus, ale gdybym miał postawić kasę, to jednak Inter, nawet bez Ibry, wydaje się bardzo mocny. Ale skoro zakłady nie są na pieniądze - Juventus ;d
Liga Francuska - Olympique Marsylia - w końcu mają Lucho! <3
Liga Portugalska - FC Porto - trochę piłkarzy ubyło, ale kto tam z nimi miałby walczyć?

Awatar użytkownika
MaWiK
malwinka

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MaWiK » 25 lip 2009, 12:36

Liga Angielska -tylko i wyłącznie- po raz czwarty z rzędu Manchester United- walka będzie z LFC i Chelsea do samego końca, ale w United są zawodnicy z charakterem- co w końcowej części sezonu będzie najistotniejsze :)
Liga Hiszpańska - również emocje do samego końca- walka pomiędzy Villarealem, Realem i Barcą..a w ostatecznym rozrachunku- pozbawiony kapryszących gwiazd Villareal :)- ani eksperymenty Realu, ani Barca która pozbędzie się E2 na rzecz Ibry
Liga Niemiecka - dobry trener, świetne wzmocnienia- czyli bez wątpienia Bayern
Liga Holenderska - chciałbym żeby był to Ajax, ale jak oglądam grę Toivonena to widzę w nim genialnego napastnika- więc PSV
Liga Polska - jeśli rzekome transfery Gancarczyka i Smolarka się sprawdzą, a do tego nie odejdzie Lewandowski, to Lech z Legią powalczą o majstra, niestety wygra Lech...
Liga Włoska - tutaj bardzo ciężka decyzja, ale stawiam na Juventus, fenomenalnie wzmocniona druga linia(Melo i Diego) oraz wybitna reszta składu- to gwarantuje walkę o mistrza, oczywiście z Interem, ale w końcu czas na uczciwy tytuł Starej Damy
Liga Francuska - rywalizacja między Lyonem a Marsylią, z jednej strony Bastos- z drugiej Lucho- to będzie najciekawsza liga francuska od lat...chociaż nie bez szans będzie Bordeaux- zakładając, że nie stracą wielu piłkarzy, ale jednak stawiam na Lyon
Liga Portugalska -Sporting Lizbona- bo mają Moutinho i Veloso, i Liedsona! :D

Awatar użytkownika
DREWNIANY SRACZ
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: DREWNIANY SRACZ » 22 sie 2009, 12:22

Liga Angielska - Cheslea - Ancelotti to farciarz, Utd bez CRona nie istnieje, natomiast Arszenik skupi się na kłotniach z Benitezem
Liga Hiszpańska - Barcelona - najlepszy klub swiata 21 wieku
Liga Niemiecka - Bayern - Van Maal da radę
Liga Holenderska - Ajax - bo ich lubię
Liga Polska - Lech - niestety
Liga Włoska - Juve - za dużo Mou to niezdrowo
Liga Francuska - Bordeaux - mocno licze na Gourcuffa
Liga Portugalska - Porto - wiekszego wyboru tu nie ma

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 03 maja 2010, 14:06

hahah jak dużo ludzi było przekonane o silę Juve po przez zakupy jakie zrobili :lol:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 18 sie 2010, 2:09

To teraz można się pośmiać z postów sprzed roku :lol:
Liga Niemiecka - Hertha Berlin
Liga Angielska - Man Utd ( AF już nieraz pokazywał ludziom zadziwiające rzeczy , Chelsea nie da rady , pomysł z Ancelottim upadnie ze względu na zbyt defensywny styl . )
Liga Włoska - Juventus na milion %
Liga Angielska - Liverpool -> Walka toczyć się będzie między LFC, MU, MC a Chelsea. Kadrę wg mnie na chwilę obecną lepszą ma Liverpool.
Widać, jak nieobliczalna jest liga niemiecka, zresztą tam połowa ligi myśli o zdobyciu majstra, ale i tak zwykle Bayern wygrywa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Gry Forumowe”