a dokladnie to czytalem
http://soccernet.espn.go.com/news/story ... 43&cc=5901

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 02 maja 2010, 23:32
Magnum
Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 03 maja 2010, 16:54
pasza

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 maja 2010, 17:14
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 18:04
Co do kartek pełna zgoda i uważam, że jutro jest dobry moment na odpoczynek dla niego. Ciekaw jestem natomiast skąd masz informacje na temat tych 3 cm ubytku? Specjalistą nie jestem, ale zdrowy rozsądek podpowiada mi, że z takim urazem nie byłby w stanie grać a na boisku nie dało się nawet zauważyć, aby cokolwiek mu dolegało.jordan20 pisze:watpliwosci sa odnosnie xaviego - pomijajac mozliwe pogorszenie urazu (juz w sobote gral z 3 cm dziura w nodze) ma juz 4 zolte kartki-piata eliminuje go z najwazniejszego i najtrudniejszego meczu sezonu- z sevilla w sobote o godz 21 (jak wszytskie mecze tej kolejki)
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 18:14
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 18:21
WariatJarzinho pisze:Chętnie zobaczyłbym zestawienie z Valdesem w bramce
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 20:11
Mentor pisze:Abidala szkoda, ale ja już się pogodziłem, że w tym sezonie nam więcej nie pomoże.
Abidal dzisiaj trenował, więc chyba najgorzej z nim nie jest. Z pierwszej drużyny brakowało jedynie Iniesty. Alcantara także był obecny, więc jutro pewnie znajdzie się w kadrze na spotkanie, czy zagra to zależy tylko od Pepa, ja mam nadzieję, że tak.jordan20 pisze:bardzo zle wiesci czyta sie odnosnie abidala-juz na mecz z interem mial byc gotowy-pozniej na villareal
teraz elmundodeportivo pisze,ze nie zagra do konca sezonu...
Jarzinho

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 maja 2010, 20:26
daj jakies zrodlo (hiszpanskie,polskie),bo ja niczego takiego nie doczytalemAbidal dzisiaj trenował
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 20:40
Na fotkach nie wyglądał jakby trenował z boku.jordan20 pisze: daj jakies zrodlo (hiszpanskie,polskie),bo ja niczego takiego nie doczytalem
elmundo pisze,ze trenowal jedynie sam z boku (z fizjoterapeuta),nie uczestniczac w sesjii z grupa
wobec tego nie zagra jutro a i na wystep w sevilli ma male szanse
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 21:09
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 03 maja 2010, 21:22
Ja nie mówię, że on jutro zagra czy, że trenował z grupa na pełnych obrotach. Jednak była mowa, że w tym sezonie już nie zagra, a chyba to jest lekko przesadzone.Mentor pisze:A jak wygląda?Raptem jedna fotka na której widać go w pobliżu grupy nie świadczy przecież o tym, że trenował normalnie. Mam takie same wątpliwości jak jordan.
Jarzinho
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 maja 2010, 21:25
Mentor

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 03 maja 2010, 22:41
napisalem tak po przeczytaniu tego - http://www.elmundodeportivo.es/gen/2010 ... dones.htmljednak była mowa, że w tym sezonie już nie zagra
czyli dwoch graczy (iniesta,abidal)-wg sluzb medycznych-ma niewielkie szanse na gre w tym sezonieHay otros dos futbolistas sobre los que los sevicios médicos del club están muy encima, pero que tienen menos probabilidades de ser utilizados de aquí a final de temporada...Eric Abidal, al que ahora mismo se considera muy difícil poder recuperarlo
jordan20
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 04 maja 2010, 12:08
Tak pogrywał w przywołanym spotkaniu Welington --->Nieprzewidywalny Delgado Ferreiro wraca na Camp Nou
Baskijski sędzia Carlos Delgado Ferreiro będzie rozjemcą dzisiejszego spotkania pomiędzy FC Barceloną a Teneryfą na Camp Nou. W marcu sędziował on wyjazdowy pojedynek z Zaragozą, wygrany 4-2, który przebiegł bez kontrowersji. Jednakże w poprzednich meczach dyspozycja Ferreiro była krytykowana przez wszystkich.
Katalońscy piłkarze na pewno nie wspominają miło meczów sędziowanych przez Baska. Podjął on wiele kontrowersyjnych decyzji w ciągu kilku ostatnich sezonów. Fani Leo Messiego z pewnością pamiętają, jak Argentyńczyk został potraktowany przez obrońcę Malagi - Welingtona (wyjazdowy mecz we wrześniu 2009). Po meczu był wielokrotnie krytykowany przez Messiego i Xavi'ego za pozwalanie na tak brutalną grę. Sędzia został nawet oficjalnie zawieszony za swoją postawę w Máladze.
Nawet raport - powściągliwej zazwyczaj - komisji technicznej hiszpańskiej federacji stwierdzał, iż Delgado Ferreiro "nie popełnił jednego błędu, tylko całą serię pomyłek". Pismo krytykowało sędziego za brak reakcji na brutalne ataki Welingtona wobec Messiego i Piqué oraz za pomylenie Messiego z Czyhrynskim i Abidala z Touré.
Delgado Ferreiro sędziował również derby Barcelony w lutym 2009 roku. W zakończonym porażką Blaugrana 1-2 meczu, pomocnik Seydou Keita został kontrowersyjnie wyrzucony z boiska za spóźniony wślizg na Moisésie. Dodatkowo, sędzia pokazał aż 14 żółtych kartek.
40-letni Ferreiro jest pierwszoligowym sędzią od sezonu 2006-2007. W obecnym prowadził 18 spotkań, pokazał 85 żółtych i 2 czerwone kartki.
[k****] pokażcie mi powtórkę, która pokazuje, że nie został uderzony w twarzPowtórki udowodniły, że piłkarz Barcelony nie został uderzony w twarz, co ten brawurowo odegrał na Camp Nou.
OSZUST Z CAMP NOU NIE WYLECIAŁ Z BOISKA, CHOĆ ZASŁUŻYŁ
Wszystko ślicznie pięknie gdyby nie fakt, iż:W sobotę po raz kolejny w ciągu kilku dni Sergio Busquets został niespodziewanym bohaterem. Znów nie chodziło o sportową formę. W ostatnim meczu swojej drużyny z Villarreal (4:1) ujrzał dwie żółte kartki, a mimo to nie osłabił swojego zespołu.Odpowiedzialny za zamieszanie jest sędzia sobotniego spotkania Teixeira Vitienes. Najpierw ukarał żółtą kartką wychowanka Barcy za zagranie ręką, a po raz drugi w 80. minucie, gdy młody pomocnik niezbyt ochoczo schodził z boiska i dodatkowo wdał się w przepychankę z napastnikiem gospodarzy Josebą Llorente.
Gdy Busquets zauważył, że sędzia wyciągnął tylko żółtą kartkę, a nie należną czerwoną (za dwie żółte)przestał się ociągać z zejściem z murawy i czym prędzej pospieszył do szatni. Za niego wszedł Yaya Toure i na murawie stadionu El Madrigal wciąż przebywało 22 piłkarzy. Arbiter nie poprawił swojego błędu.
Sergio Busquets’ yellow card against Villarreal was his fifth and means he will be suspended for Tuesday’s game against Tenerife. The Catalan midfielder was the protagonist in a confusing incident when he was subbed by Guardiola, as the ref appeared to be showing him his second yellow, when in fact it was for the Villarreal player Llorente, according to the ref for: “grabbing an opponent as he was leaving the pitch in an attempt to make him leave immediately”.
Mentor
Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 04 maja 2010, 12:17
to chyba taki odpowiednik kumana, który pisał o BEZCZELNYM BRUTALU Z PARYŻA, czy jakoś takMentor pisze:OSZUST Z CAMP NOU NIE WYLECIAŁ Z BOISKA, CHOĆ ZASŁUŻYŁ
fieldy
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio