Manchester United (zbiorczy) (cz.2) - Strona 442

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Eryka ten Haga należy:

Zwolnić
5
20%
Wypie****
11
44%
Wywieźć na taczkach
9
36%
Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 02 maja 2010, 17:04

red85 pisze:Faktycznie, ujawniłem jak to bardzo jestem zdenerwowany :boruta: Człowieku, rzuć w pierony ten towar...
Nie da się ukryć :) MU na pewno wygra bo Ferguson nie pozwoli sobie na stratę pkt'ów.

Edit:
Nie sądziłem że Sunderland będzie aż tak się starał :P 3pkt są jednak dla MU. btw. wyjebcie Berbatova bo dawno takie "super" zawodnika nie mieliście. Nie chciał bym go nawet za darmo.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 02 maja 2010, 23:35

red85 pisze:Masz temat o CFC to możesz tam pisac. My zaraz gramy z Sunderlandem i na tym się skupmy.
Możesz mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę ale chyba nie dysponujesz uprawnieniami, które pozwalają Ci mówić mi co i gdzie mam pisać.

Wygrana i to jest plus. Udało się zwyciężyć na trudnym terenie po ciekawym meczu i teoretycznie przedłużyć nadzieje na mistrzostwo ale tylko teoretycznie bo tytuł wróci na Stamford. Ciężko sobie wyobrazić żeby Chelsea, która wygrywa na Anfield z Liverpoolem walczącym o puchary przegrała tytuł u siebie ze słabiutkim Wigan, które zagra o pietruszkę. Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji zupełnie. Dzisiejszej gry Berbatova nie skomentuję i skończmy pieprzyć o jego zadaniach na boisku bo jeśli napastnik (nie pomocnik, nie rozgrywający a napastnik) wali tyle takich okazji to ewidentnie coś jest nie w porządku. Na szczęście udało się to wygrać tak więc jego dzisiejsza nieskuteczność pójdzie w zapomnienie.

Można narzekać na Stevena i Liverpool ale tytuł przegraliśmy sobie sami fatalnym tygodniem z kontuzją Rooneya kiedy też odpadliśmy z LM. Smutne, że 7 dni zaprzepaściło trud całego sezonu i praktycznie zostaniemy z niczym. Graliśmy lepiej niż się spodziewałem ale to sukcesy są głównym wyznacznikiem dla oceny sezonu a cieżko w przypadku klubu takiego jak MU za takie uważać wicemistrzostwo i ćwierćfinał LM.

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 03 maja 2010, 3:01

Nikt nie nazwal Manchesteru druzyną która co roku musi coś wygrywać żeby coś komuś udowadniać. Czeka nas sezon bez trofeum trudno, Chelsea była lepsza trzeba to otwartcie przyznać i tyle, potrzebowali takiego trenera jak Carlo. MU jako druzyna mimo wielu brakow i tak tym sezonie pokazała sie z dobrej strony. Dla mnie najwieksze plusy to Roo i Nani. W nich w przyszłym sezonie widze siłe. Naprawde ciesze sie, że portugalczyk podpisał z nami kontrakt, mimo, że jeszcze jesienią chciałem żeby odszedł :roll:

Edit: Przegraliśmy trudno trzeba sie z tym pogodzić :) Bynajmniej The Blues do samego końca bedą czuć nasz oddech na plecach, nawet w tym meczu z Wigan 8)

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 03 maja 2010, 4:26

Wygraliście Carling Cup, to też trofeum. Lepiej niż Arsenal :P

Pod wieloma względami był to dziwny sezon. Przegrana z Burnley, FA Cup z Leeds, słabsze wyniki niż w poprzednim sezonie. Ironicznie, w tym sezonie wygraliście więcej meczów z top4 niż w poprzednim (wtedy było to 0) a majstra nie ma. Dorzućmy do tego porażki choćby z Bayernem w LM, pierwszy raz od 7 lat brak klubu z Anglii w półfinałach LM i mamy opis tego sezonu. Więcej porażek i strat punktów u wszystkich zespołów. Początek kiepski końcówka lepsza. Szczerze mówiąc to po początkowych wynikach nie spodziewałem się, że będziecie walczyć do ostatniej kolejki (bo tak teoretycznie będzie) w przeciwieństwie do nas. Ale cóż, my zostaliśmy tam wiadomo gdzie wy ostatecznie też. tyle podsumowania waszego sezonu moim skromnym okiem.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 03 maja 2010, 12:24

Możesz mnie wyprowadzić z błędu jeśli się mylę ale chyba nie dysponujesz uprawnieniami, które pozwalają Ci mówić mi co i gdzie mam pisać.
A od kiedy potrzeba jakiś wyższych uprawnień, żeby komuś zwracać uwagę ? Pierwsze słyszę :) Na gratulacje przyjdzie czas i życzyłbym sobie, żeby zarówno kibice jak i piłkarze nie składali jeszcze broni.

Na podsumowanie również przyjdzie jeszcze pora. Jeszcze kilka dni, więc myślę, że wytrzymamy. Był to oczywiście dziwny sezon i trudno go będzie jednoznacznie ocenić(moim zdaniem nie zawiniły te tygodnie bez Roo. Głównym naszym mankamentem w tym sezonie - niezależnie od końcowego wyniku - był fakt, że nie potrafiliśmy przez dłuższy okres czasu utrzymać wysokiej formy. Wiele było momentów kiedy wydawało się, że jest już świetnie i niedługo później był kubeł zimnej wody), a jeszcze trudniej będzie powiedzieć co dalej.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 05 maja 2010, 0:36

W ramach wiadomosci waznych , wazniejszych , mniej waznych

Nasze rezerwy ugraly mistrza wygrywajac po karnych z Aston Villa . W regulaminowym czasie bylo 3-3 , a pilkarze Villa wychodzili 3 razy na prowadzenie :lol: Tak w ramach zgadywanki - jak myslicie kto zjebal przy 3 bramce dla rywali ? :warrior:

Dzisiaj dowiedzielismy sie kto zgarnal nagrody najlepszych graczy tego sezonu . Jezeli chodzi o akademie to nie bylo dla mnie zdziwieniem ze wygral moj faworyt - Keane . Daj Bog zeby poszedl sladem zwyciezcow tej nagrody - Giggsa czy tez Scholesa . Nagrode najlepszego gracza rezerw zgarnal Rysiek DeLaet . Nie wiem czy dobrze skumalem , ale podczas wywiadu chlapnal cos o tym ze United wzmocnia jego rodacy :warrior: Osobiscie zyczylbym sobie zeby to byl Lukaku.

Zawodnikiem sezonu oczywiscie Wayne . Tutaj nikogo innego nie przewidywalem.

Fergie podczas wywiadu zdradzil podobniez ze Diouf , Smalling i Hernandez lacznie kosztowali 20 mln funtow. Podobno ... bo to raczej nie w jego stylu mowienie o takich konkretach . Za Smallinga zaplacilismy 8mke , z tego co czytalem za groszka dalismy 6ke no i wychodzi na to ze czarna perla warta 4 :smile2:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 maja 2010, 7:45

SexyBitch pisze:Osobiscie zyczylbym sobie zeby to byl Lukaku.
Lukaku sam promuje siebie na nowego Drogbe w dodatku w którymś z wywiadów powiedział że nad łóżkiem ma plakat Chelsea a jego idole to Anelka i Drogba :lol: Jego rodzice powiedzieli że do puki nie skończy szkoły (czyli gdy będzie miał 18, teraz ma 16) nie ma mowy żeby opuszczał Anderlecht.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 05 maja 2010, 7:57

Nie wiem czy dobrze skumalem , ale podczas wywiadu chlapnal cos o tym ze United wzmocnia jego rodacy :warrior: Osobiscie zyczylbym sobie zeby to byl Lukaku.
Mają to być trzej młodzi Belgowie. Nie spodziewałbym się znanych nazwisk.
Zawodnikiem sezonu oczywiscie Wayne . Tutaj nikogo innego nie przewidywalem.
A ja liczyłem, że chłopaki docenią morderczy sezon w wykonaniu Evry : >
Fergie podczas wywiadu zdradzil podobniez ze Diouf , Smalling i Hernandez lacznie kosztowali 20 mln funtow. Podobno ... bo to raczej nie w jego stylu mowienie o takich konkretach . Za Smallinga zaplacilismy 8mke , z tego co czytalem za groszka dalismy 6ke no i wychodzi na to ze czarna perla warta 4 :smile2:
A co to za konkrety ? :P Przecież wszystko raczej było wiadome.

Fergie powiedział natomiast coś bardzo ciekawego. Nie ukrywał, że być może będzie zmuszony "odświeżyć" skład, co dla mnie jednoznacznie świadczy, że pozbędziemy się kilku piłkarzy, którzy do niedawna byli ważnymi elementami zespołu. Berbatov, Carrick i Foster/ Kuszczak. To pierwsze nazwiska, które przychodzą na myśl. Zresztą jeśli chcemy kupić kogoś powyżej 21-go roku życia to musimy zrobić trochę miejsca w kadrze.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 05 maja 2010, 9:23

Lukaku sam promuje siebie na nowego Drogbe w dodatku w którymś z wywiadów powiedział że nad łóżkiem ma plakat Chelsea a jego idole to Anelka i Drogba Jego rodzice powiedzieli że do puki nie skończy szkoły (czyli gdy będzie miał 18, teraz ma 16) nie ma mowy żeby opuszczał Anderlecht.
W tym roku 17 . Poza tym ty dobrze wiesz ze to nic nie znaczy . Ile razy sie slyszalo ze przychodzac do klubu pilkarz nagle zmienia upodobania :lol:
A co to za konkrety ? Przecież wszystko raczej było wiadome.
Wiadome to bylo odnosnie Smallinga . W dodatku jebnalem sie w obliczeniach ... 8+6+4 = 20 ? :lol:

Nie ukrywał, że być może będzie zmuszony "odświeżyć" skład, co dla mnie jednoznacznie świadczy, że pozbędziemy się kilku piłkarzy, którzy do niedawna byli ważnymi elementami zespołu. Berbatov, Carrick i Foster/ Kuszczak. To pierwsze nazwiska, które przychodzą na myśl. Zresztą jeśli chcemy kupić kogoś powyżej 21-go roku życia to musimy zrobić trochę miejsca w kadrze.
"When you are challenging for four trophies it can have a draining effect. You have to be aware of that and spot the moment when it is time to freshen up one or two players."

Jesli chodzio Berbe , to raz ze wolalbym zeby zostal , a dwa jakos nie chce mi sie wierzyc ze Alex pozbedzie sie swojego pupilka . Nie chce mi sie tez wierzyc ze bedzie to Vidic jak niektorzy sugeruja na redkafie . Co do Carricka - pelna zgoda. Nie glupim pomyslem bylaby wymiana Majkel + jakas czastka keszu za Modricia .

Wydaje mi sie ze raczej pozegnamy sie tez z naszym rodakiem. Sam Tomek nie jest zadowolony z przesiadywania na lawce , a i moim skromnym zdaniem nie ma wystarczajaco umiejetnosci na 1 gk MU . Foster pewno nie odejdzie , a szkoda . Myslalem ze gorszego bramkarza od Carrola w naszych barwach nie ujrze . Mylilem sie :lol:

Nie mialbym absolutnie nic przeciwko gdyby tym 1 lub 2 pilkarzami okazal sie Owen . Marzenie ... :|

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 05 maja 2010, 13:48

Jeżeli chodzi o wylot z drużyny to zacznę od środka pomocy. Dla mnie to Carrick. Oglądając jego mecz z Romą w 2007 roku myślałem, że bedziemy mieli herosa w składzie, który bedzie wymieniany wśród najlepszych środkowych pomocników na świecie. Dziś mineły 3 lata od tego meczu i stwierdzenie, iż Carrick to jeden z najlepszych pomocników na świecie nie ma racji bytu. Lepiej postawić na młodszych w postaci Andersona i Gibsona, oprócz nich są Fletcher i OH. Oczywiście cały czas licze na transfer jakiegoś rozgrywającego, nie mam pojecia kto nim może być ale ktoś taki musi się znaleźć. Atak? Mamy Roo, szkalnego Owena, całą plejade młodych wilków oraz tego nieszczęsnego Berbatova. W tamtym okienku nie było innego wyjścia niż wydać grubą kase na napastnika, SAF odstawił Teveza i kupił Berbe, co było błedem. Można sie spierać, że Tevezowi nie uśmiechałoby się siedzenie na ławie ale jakie znowu siedzenie? Bycie drugim napastnikiem w drużynie to jednak różnica niż bycie trzecim. Ten sezon pokazał, że Tevez jednak troche by pograł i to wcale nie w meczach o pietruszke. Na Bayern nie potrzebny byłby znachor żeby uleczyć nogę Roo. Teraz w przypadku odejścia Berbatova trzeba podjąć ryzyko i dać szanse młodym albo znowu wywalić kase na transfer napastnika. Ostatnim do wylotu bedzie ktoś z bramkarzy. Foster albo Tomek.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 07 maja 2010, 0:12

PHILADELPHIA (May 6, 2010) – The Philadelphia Eagles and Philadelphia Union announced today that they will welcome reigning English Premier League champion Manchester United to Lincoln Financial Field on Wednesday, July 21st, 2010. The match in Philadelphia is the second leg of Manchester United’s 2010 North American Tour, which also includes stops in Toronto, Kansas City and Houston. Philadelphia's match at Colorado has been moved to September 29th.

“We’re very excited to be a part of such an international event at a world class facility like Lincoln Financial Field,” said Philadelphia Union CEO & Operating Partner Nick Sakiewicz. “Manchester United is one of the most successful clubs in the world and to be able to compete against it as the home team on the heels of the World Cup is a truly special experience.”

Philadelphia Union Founding Members will receive an email detailing how they can take advantage of an exclusive pre-sale before tickets go on sale to the general public. To become a Union Founding Member and take advantage of the exclusive pre-sale, please call 877-21-UNION or CLICK HERE before the pre-sale ends this Sunday, May 9th at 5:00pm.

“This is yet another great opportunity to put Philadelphia on the world stage and tap into the success of soccer,” said Philadelphia Eagles President Joe Banner. “We are extremely pleased to once again welcome Manchester United to Philadelphia and to Lincoln Financial Field. We’ve had an overwhelming response from the region with Manchester United, with a sell out in 2003 and a near capacity sell out in 2004. We are excited about the opportunity to provide the highest quality accommodations and hospitality to soccer enthusiasts from the region and beyond. We have a great partnership with Philadelphia Union, Major League Soccer and Creative Artists Agency, and we look forward to an incredibly successful match in July.”

The tour begins on July 16th with Manchester United taking on Celtic F.C. in Toronto and includes games with the Union and the Kansas City Wizards before culminating in Houston as part of the 2010 AT&T MLS All-Star Game on July 28.
innymi slowy, jade na mecz United :lol: chociaz pewnie przywieziecie rezerwy :P zobacze jakie ceny i zdecyduje ;)

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 09 maja 2010, 21:11

Takie moje małe podsumowanie sezonu. W lidze przegraliśmy zasłużenie, Chelsea była lepsza. Ale Ligi Mistrzów żałuje strasznie. To my mogliśmy grać 22 maja w finale, zamiast nas zagra Bayern :(

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 10 maja 2010, 0:40

Ten sezon dla United obfitował chyba w rekordową ilość zdobytych bramek samobójczych. Jak to wygląda w liczbach? Ogarnia ktoś?

smurano
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smurano » 10 maja 2010, 2:11

Bedzie gdzieś ponad 10 bramek :D Nie ważne jak, ważne, że siedzi 8)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”