FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1109

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 08 maja 2010, 23:08

Ja nie mogę, cytując Etulca to dałeś popis chłopie, macie punkt przewagi nad nami więc nie widzę powodów do składania pokłonów. Co nie znaczy że gratulacje się nie należą, ale Polakom bardziej katalońskim niż Sami Katalończycy to tylko pomachać białą chusteczką

Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 08 maja 2010, 23:08

Despertado pisze:Moze bym sie troche bal gdyby Sevilla atakowala nasza bramke, oddawala strzaly, tworzyla zagrozenie. Nawet po stracie bramki bylismy lepsi, kontrolowalismy mecz, moze w ostatnich dwoch minutach bylo troche kopania po autach. Udowodnilismy ze jestesmy najlepsi.

Madrid, cabron, saluda al campeon!

Dziekujemy Suker, Marcelo, Cristiano! Naprawde potraficie przewidziec przyszlosc!
Gdybyśmy wygrali gładko, a Real by się męczył już bym świętował, teraz jednak chyba się wstrzymam...Uspokoiłem się już chyba, ufff... :jupi:

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 08 maja 2010, 23:12

Horror niesamowity.
Aczkolwiek pierwsza połowa - piękna.
Na temat drugiej nie będę się wypowiadać, nabawiłem się palpitacji i tyle w temacie drugiej połowy :D
Nie można się jeszcze koronować, wszystko się rozstrzygnie w ostatniej kolejce.
Kto by pomyślał, że na kolejkę przed końcem, drużyna która będzie miała aż 96 punktów, nie będzie jeszcze Mistrzem?

Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 08 maja 2010, 23:14

Piękna walka o mistrza. Pozazdrościć bo smakuje 2x bardziej. W tym roku w ogóle w wielu ligach mistrzostwo zdobywają drużyny w max 3 ostatnich kolejkach. Nie jest czasem ta liga hiszpańska słabiutka ? :lol: Tyle pkt przewagi i tyle bramek strzelonych razem z Realem :P
Za rok myślę że będzie jeszcze ciekawiej bo Barca z tonu raczej nie spuści a Real będzie moim zdaniem dużo groźniejszy.
Ostatnio zmieniony 08 maja 2010, 23:15 przez Łukasz_, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
gruchalbn
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gruchalbn » 08 maja 2010, 23:15

Mecz pełen emocji :D mimo że końcówka strasznie nerwowa na własne życzenie to jestem zadowolony (może wyciągniemy wnioski, by nie tracić koncentracji :evil: bo bramki głupio stracone). Może nawet to przez nasze niewykorzystane sytuacje, Messi między nogami Palopa i jakimś cudem nie wpada :shock: przez chwilę pomyślałem że może siatka dziurawa i wypadła. Bojan na pustą też nieźle przestrzelił .

Ja bym się za wcześnie nie cieszył, bo nasz ostatni mecz wbrew pozorom może być ciężki bo goście grają o życie (utrzymanie), i żebyśmy ich tylko nie zlekceważyli :!:

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2409
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2010, 23:26

Łukasz_ pisze:Nie jest czasem ta liga hiszpańska słabiutka ? :lol:
Jest. Od kilku lat jest słaba. Real i Barcelona są coraz mocniejsze i taki jest efekt, że wygrywasz ponad 30 spotkań i nie masz nic.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 08 maja 2010, 23:40

Ciekawe czy Ronaldo po dzisiejszym meczu zabral pilke do domu

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2409
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 08 maja 2010, 23:43

Miało to być śmieszne, czy jakie? Może wytłumaczysz dlaczego miałby zabrać?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 08 maja 2010, 23:53

ciekawe czy ktos w ogole raczy skrytykowac bojanka za -wrecz koncertowe- marnowanie setek na potege ?
za to pudlo na pusta,ibra bylby pewnie wyzywany i obrazany bez konca
ale bojanek to pupil kibicow i slowa bury nie uslyszy-co mnie boli

oddaje krkicowi co jego-swietnie zachowal sie w sytuacji bramkowej,byl aktywny w ataku,ale przez jego nonszalancje w drugiej polowie moglo to nie skonczyc sie tak kolorowo

teraz gorsze wiesci na szybko:
maxwell naderwal sobie miesien i nie zagra za tydzien (i tak by pauzowal za kartki)
xavi takze nie zagra w ostatniej kolejce co sam przyznal -
"Won't be there at the last game but I will cheer for my team-mates. I trust them."
http://twitter.com/barcastuff

guardiola o swoim zachowaniu po stracie bramki -
"czy uderzylem w lawke po golu na 1-3 ? tylko sprawdzalem czy jest solidnie wykonana"
:lol:

iniesta na 90 % bedzie gotowy (o czym sam wspominal i takie byly prognozy lekarzy) na valladolid
watpliwe by zaczal jednak od poczatku-raczej wejdzie na 20-30 minut

w obliczu braku xaviego w srodku pomocy zagra raczej messi + 3 napastnikow
bo trzech malokreatywnych (keita,toure,busquets) pomocnikow byloby za defensywnym ustawieniem

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 09 maja 2010, 0:19

Xavi nie zagra przez kartki czy przez kontuzje?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 maja 2010, 0:31

kartki
Xavi y Maxwell, bajas por sanción ante el Valladolid
Malas noticias para Guardiola. El lateral brasileño y el centrocampista de Terrassa recibieron (otrzymali) en Sevilla la quinta tarjeta amarilla (piate zolte kartki) que les impedirá jugar la última jornada en casa.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 09 maja 2010, 0:38

Masakra, nie wiem jak inni ale ja myślałem, że arbiter zagwiżdże karnego na Kanoute. W pewnym momencie gwizdał każdy kontakt, ale się opanował. Barcelona sama sobie stworzyła taką końcówkę. Do bramki Malijczyka powinno być spokojnie 5,6 czy nawet więcej po stronie Katalończyków. Messi i Bojan marnowali takie sytuacje, że ręce opadały. Palop także zaczął wyciągać niesamowite piłki. Powinno być łatwo i przyjemnie, a niestety tak nie było, zawodnicy także zaczęli grać bardzo ostrożnie, część z nich pamiętała co stało się 2 lata wcześniej. Na całe szczęście historia się nie powtórzyła i oby tak było z Valladolid.

Cieszyć się będę po ostatnim gwizdku, bo dzisiaj strach zajrzał wielu kibicom w oczy, oby zawodnicy byli konsekwentni. Brakuje tego cholernie w Barcelonie i to nie tylko dzisiaj. Za dużo tych prezentów w tym sezonie było, tak było z Saragossą, Athletic, Teneryfą czy Xerez w samym 2010. Takie sytuacje nie powinny mieć miejsca w momencie kiedy Barca prowadzi i ma przewagę pod praktycznie każdym względem. Wreszcie może czegoś zabraknąć i [ch**] strzeli wysiłek włożony w jakieś spotkanie.
Bardzo mnie cieszy forma strzelecka mimo wielu niewykorzystanych sytuacji wczoraj- Bojan, Pedro i Leo strzelili po bramce. Krkic odkąd gra strzela, więc nie ma sensu czegoś zmieniać. Pedro robi wszystko to będzie jeden z najbardziej zasłużonych za ten sezon. Oby w przyszłości tak pracował.

Fajnie, że wrócił Eric- nie będzie problemu ze szukaniem alternatywy, Xavi sporo ryzykował i mam nadzieje, że partnerzy nie zrobią mu przykrości. Pewnie zobaczymy od początku Henryego- ostatni raz na CN, należy mu się pożegnanie, a rywal mimo, że walczy o utrzymanie nie jest tak wymagający, żeby nie można było wystawić Francuza. Oby przez ten tydzień nic innego nie przytrafiło się jakiemuś zawodnikowi Barcy.

Despertado
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Despertado » 09 maja 2010, 1:59

Wielka szkoda ze ta ekipa nie bedzie mogla obronic Ligi Mistrzow. Strzelilismy co prawda 2 bramki na Camp Nou w rewanzu ale sedzia nie uznal prawidlowego drugiego gola. Trudno. Mam nadzieje ze roznej masci eskperci beda wypominac bledy sedziowskie w 1 meczu na korzysc Interu, kim byl rozjemca tamtego spotkania i co wspolnego mial z Mourinho, ze Barcelonie nieslusznie nieuznano gola w rewanzu. My mielismy to samo po slynnym meczu w Londynie, mam nadzieje ze Internisci beda musieli meczyc sie z podobnym problemem.

Niestety przy obecnym poziomie primera division co roku mozemy miec wlasnie taka walke do konca o mistrza. Plus jest taki, ze Gran Derby beda mialy jeszcze wieksze znaczenie, o ile to mozliwe. Real jednak jest lepsza druzyna jesli idzie o lanie sredniakow i slabeuszy, te ich pegady wystarcza na 90% przeciwnikow w lidze. Trzeba im jednak oddac ze gdy graja na maksa przez to 10-15 minut to nie da rady ich powstrzymac.

W lecie mam nadzieje Ribery i pobozne zyczenie - Cesc'

Kocham Pedro Rodrigueza

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 09 maja 2010, 2:35

wygląda na to, ze macie podobny problem do naszego - nie wykanczacie rywali i potem robia sie takie nieciekawe sytuacje. ale jednak gratuluje mistrza bo nie ma chyba teraz juz innej mozliwosci ;)
ale sedzia nie uznal prawidlowego drugiego gola. Trudno
napinaj sie dalej :lol:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 09 maja 2010, 2:43

te ich pegady
co to sa pegady ?
pobozne zyczenie - Cesc
a nie lepiej za 2 lata ? gdy xavi bedzie mial 32 lata i -co jest dosc prawdopodobne-bedzie w slabszej formie ?

podkresle raz jeszcze - przyjscie cesca teraz = 90% meczow iniesty na lewym ataku,gdzie traci wiekszosc swoich walorow
po drugie-jego przyjscie zmniejszy do minimum liczbe minut dla thiago czy jonathana,z ktorych - juz teraz widac - ze beda konkretni ludzie
nie to co victor sanchez czy marc crosas
po trzecie-trzeba bedzie za niego dac okolo 45 mln,gdzie za 30 mozna wyjac z valencji-lepszego wg mnie-silve

konkludujac - moje wielkie tak dla cesca ale za 2 lata
teraz priorytet do lewy napastnik (ribery,pato,aguero),czyli zawodnik mlody,perspektywiczny (z tego wzgledy odrzucam ville,bo watpie by zmienil swoje nawyki i przestawil sie z gry na srodku ataku na skrzydlo-henremu zajelo to rok,a i tak nie blyszczal tak jak w arsenalu) prawonozny (odpada robben),z dobrym dryblingiem

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”