FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1113

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 14:15

ale 40 baniek za piłkarza, któremu bliżej do końca kariery ? Ile wy macie tej kasy ? :lol:
czy jak sprowadzicie Ville to Cesca nam jeszcze zostawicie ? :mrgreen: chyba 80 mln w jednym oknie nie wydacie ?
niby zawsze mozecie Yaye dorzucić i dać tylko 30, ale to wciaż 70 mln ...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2010, 14:23

Zapominasz fieldy, że mamy rok wyborczy a więc nie zdziwiłbym się gdyby zostały wydane naprawdę konkretne pieniądze. Być może nawet większe niż potrzeba.

Moim zdaniem taki Villa jest nam obecnie bardziej potrzebny niż Fabregas. Wiek? Nie wygląda mi na takiego co miałby zaraz umierać :lol: Przypominam, że Barcelona to nie jest klub w którym podstawą przy transferach jest perspektywiczność. Od młodych perełek mamy szkółkę, która zapewnia nam piłkarzy na lata. Pozostałe luki należy przeważnie wypełniać piłkarzami po prostu najlepszym. MaraVilla może spokojnie pograć te 3-4 sezony i to wystarczy.

Poza tym wciąż nie wiemy ile nas będzie ten transfer kosztował o ile oczywiście dojdzie do skutku.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 11 maja 2010, 14:24

villa do barcelony, wypychamy ibre do juve i zostawiamy im cecerasa, pato do barcy, z zamian rzucimy keite i bojana, jak malo to czygrynskiego. do arsenalu po ceska za toure plus jakies hajsiwo. z bayernu wyciagamy riberego i jest zacnie. dodatkowo sciagniemy beckhama, co by sie koszulki ladnie sprzedawaly i moze jeszcze ronaldo tego prawdziwego na rezerwe.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 14:27

Mentor pisze:Zapominasz fieldy, że mamy rok wyborczy a więc nie zdziwiłbym się gdyby zostały wydane naprawdę konkretne pieniądze. Być może nawet większe niż potrzeba.
ale chyba poprzedniego lata już jakieś konkretne wydaliscie, stąd moje zdziwienie. Ale jak macie kase to czemu nie :D
mimo wszystko 40 mln za 30-latka wydaje mi się dziwnym krokiem, ale ja już jestem chyba przez Wengera 'uszkodzony', wiec nie bierzcie tego na poważnie :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2010, 14:28

:lol:

Nadawałbyś się do Realu pasza :)

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 11 maja 2010, 14:28

pasza - jak tam ? kupiec na alvesa znaleziony ?

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 maja 2010, 14:33

Jak dla mnie to tutaj akurat pasza sarkazmu użył, tylko nie wyszło do końca tak jak miało. Zdarza się. Bo wątpię, żeby to na poważnie było. To w końcu nie FM. :)
A w sumie to post tylko po to, żeby się przywitac ponownie po dłuuuugiej przerwie :beer:

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 11 maja 2010, 14:37

yyyy... ja nie wie co to znaczy sarkazm... ale chyba masz na mysli, ze nie pisze powaznie. nic bardziej mylnego, tak to sobie wlasnie ukladam.

jordan20
znalazlem :D
city bierze za 35.

to juz mniej prawdopodobne, ale caly czas nie nierealne:
dotatkowo mozna jeszcze cristiano z realu wyciagnac, promocja! tylko za 100 podobno. mozliwe jeszcze ze damy realowi messiego, a wezmiemy pakiecik, cristiano, higuaina i xabiego.
mozna jeszcze powalczyc o rooneya

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2010, 14:38

Pewnie to był sarkazm, ale jestem dziwnie przekonany, że przynajmniej część wymienionych ruchów chciałby ujrzeć w rzeczywistości.

Awatar użytkownika
iceald
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: iceald » 11 maja 2010, 14:45

Mentor pisze:Pewnie to był sarkazm, ale jestem dziwnie przekonany, że przynajmniej część wymienionych ruchów chciałby ujrzeć w rzeczywistości.
Ja to Cesca to na pewno, Ty zresztą też pewnie byś go chciał. A resztę na Żmudę-Trzebiatowską mógłbym wymienić. Może poza Riberym, ale jak dla mnie to albo on albo Villa.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 14:46 przez iceald, łącznie zmieniany 1 raz.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 11 maja 2010, 14:46

eee... wcale nie. mam bardzo pragmatyczne podejscie.
wzmocnienia sa potrzeben, jakies wielkie ruchy transferowe niekoniecznie. juz dam spokoj alvesowi, prawdopodobienstwo bliskie zeru, ze cos sie wydarzy w tym temacie.
ale na lewa potrzeba, o swoim faworycie juz pisalem. ale nie obrazilbym sie na innych. a poza tym, to zmiennikow. moze ze szkolki ktos by przyszedl. na lewa obrone, na prawa obrone i jakies kreatywny pomocnik. z tym ostatnim pewnie najciezej by bylo i tu licze na szkolke.

takze zadne rewolucje, a villa za 40 baniek przekonuje mnie tylko na 9tke, ale co wtedy ze zlatanem.
moze ktos wie lepiej jak to bylo w zeszlym sezonie. bo villa na pewno byl pierwszym typem, zlatan drugim, wiec jak za zltana dawalismy eto'o i 50 kola, to za podobna cene nie chcieli puscic villi? czy moze nie bylo kupca na eto'o i trzeba bylo sie wplatac w wymiane. jak to bylo, bo dziwne to to jest.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2010, 14:53

Pasza pewnie oddałbym też lekką ręką Zlatana, Bojana czy Alvesa. Dlatego jego posty trzeba czytać co najmniej dwa razy i przeprowadzać podwójną interpretację. Może mogliby to zaimplementować za rok na rozszerzonej maturze z polskiego :think:

Oczywiście, że albo Ribery albo Villa. Sam nie wiem kogo wolałbym bardziej. Ribery młodszy i teoretycznie idealnie pasowałby do pozycji na jaką poszukujemy wzmocnienia, ale w tym sezonie wyróżniał się chyba tylko urazami. Villa natomiast jest ograny w lidze i miałby obok siebie ziomów z reprezentacji więc o współpracę bym się nie martwił.

Nie wiem po co wracać do sprawy Eto'o jeszcze na dodatek pisząc o jakichś niewiadomych? Dla mnie jasne jest, że kupca nie było bo za rok byłby do wzięcia za friko. Poza tym ile klubów stać na niego? Na palcach jednej ręki można policzyć biorąc pod uwagę wymagania finansowe i zdolność do wygrywania trofeów. Ehh szkoda naprawdę moich palców na wracanie do tego. Sprawy nie rozumieją tylko Ci, którzy jej zrozumieć nie chcą.

W lecie oczekuję lewego napastnika oraz w dalszej kolejności zmiennika dla Alvesa i może kogoś do pomocy. Nie wiem co się stanie w wypożyczonymi. Hleb w Stuttgarcie nie zostanie :/ Komu opchniemy taką czerstwą bułkę? Nie mam pojęcia na co można liczyć w sprawie Henrique. Z Caceresem w zasadzie podobnie.

PS: Z tym Davidem to się nie rozpędzajmy. Myślicie, że Perez go puści?

Obrazek

:lol:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 11 maja 2010, 15:07

Hleb w tym sezonie grał słabiutko. U Grossa w ostatnich spotkaniach siedział już nawet na ławie. Nie prezentował niemal nic z swoich starych umiejętności. Zaledwie 4 asysty, z czego 3 w pierwszej rundzie. Żadnej bramki i średnia ocen kickera też słaba jak na takiego zawodnika: 3,96. Szkoda było patrzeć na takiego Hleba, który zmarniał w te dwa sezony bardzo.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 11 maja 2010, 15:11

Transfer Villi za 40 mln niebyłby zły czy też przepłacony zawodnik ma najlepsze lata przed sobą,chęć zdobycia CL i La Liga :) owszem aklimatyzacja na OPL może być problemem lecz gdyby potwierdziły się plotki o transferze Ibry do Juve? :D sprzedałbym go nawet za 25 mln :D kupił jeszcze Silve z Valencii i im dorzuciłbym Keite ;] Wtedy można powiedzieć że okienko byłoby spełnione choć jeszcze zmiennika dla Alvesa ale to po najniższej linii oporu tak jak stało się z Maxwellem dla którego to był całkiem udany sezon kosztem Abidala. :D

Trzeba wziąść też pod uwagę charakter Ibry czy jeśli będzie grał piach wprzyszłym sezonie i D.Villa wskoczy na pozycje ŚN niebędzie psuł atmosfery w drużynie? Cóż plotki są i były ale może jest jakieś ziarenko prawdy konflikt na linii Ibra-Messi?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 11 maja 2010, 15:31

:cry:

Jakie plotki o jakim konflikcie? Dawaj pikantne szczegóły wyciągnięte prostu z pupy. To jest esencja piłki!

W ogóle nóż mi się w kieszeni otwiera kiedy czytam ociekające śliną posty o sprzedaniu Zlatana. Przed ostatnią kolejką ma 21 goli i 9 asyst w swoim pierwszym sezonie w nowej lidze. W sezonie bez przepracowanego okresu przygotowawczego (kontuzja ręki) oraz późniejszymi urazami, które być może były właśnie skutkiem braku należytego pre-sezonu. Teraz dobrze się składa, że podczas Mundialu będzie odpoczywał i zobaczymy co pokaże w następnym sezonie.

Henry w pierwszym sezonie miał 16 goli i 11 asyst. W drugim odpowiednio 25/11 i ten sezon określano już mianem dobrego a nawet bardzo dobrego.

Swoją drogą 'ciekawe' czy kibice Interu sprzedają już Eto'o. W końcu strzelił raptem 15 goli i zaliczył 6 asyst, ale jemu pewnie wolno bo tak.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”