Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 22

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 kwie 2010, 14:50

Gerrard gra w tym sezonie tak słabo, że jego ewentualny brak w wyjściowym składzie na mundialu by mnie wcale nie zdziwił.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 26 kwie 2010, 15:02

Nie raz zastanawiam się czy dyskutuje na forum piłkarskim czy brydżowym. Futbol to gra zespołowa. Żeby zbudować dobrze funkcjonującą drużynę potrzebujesz zawodników o różnej charakterystyce. Anglia ma potencjalnie dwóch świetnych ofensywnych pomocników, ale nie ma zawodnika w drugiej linii, który umiałby mądrze rozegrać, dyktować tempo gry. Przez to Angole od lat w starciu z klasowym rywalem mają kłopoty z dłuższym utrzymaniem się przy piłce. Nie ma lepszego zawodnika na Wyspach - jesli chodzi o rozgrywanie piłki z głębi pola - niż Scholes. I to pomimo tego, że ten facet ma już na karku dobrze ponad 30 wiosen. Ani Huddlestone, ani Barry, ani żenujący ostatnio Carrick nie są w stanie grać cofnietego rozgrywającego na takim poziomie jak Scholesy. Na 442 Paul jest już za stary, ale mając u boku dwóch pomocników jest w stanie nadal czarować.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 26 kwie 2010, 15:03

fieldy pisze:Gerrard gra w tym sezonie tak słabo, że jego ewentualny brak w wyjściowym składzie na mundialu by mnie wcale nie zdziwił.
Prezentuje się słabo (chociaż ostatnio coraz lepiej, co warto odnotować), jednak mimo wszystko nie sądzę, by Fabio zdecydował się posadzić Stevena na ławce. Mów co chcesz, moim zdaniem to mało prawdopodobna opcja.

Poza tym wydaje mi się, że prędzej Milner wskoczy do pierwszej jedenastki.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 08 maja 2010, 13:52

The Times podaje, że Capello namówił Carraghera na powrót do reprezentacji i niewykluczone, że Jamie pojedzie na zbliżające się Mistrzostwa Świata. Przypominam, że vice-kapitan Liverpoolu zrezygnował z gry w kadrze w 2007 roku.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 14:51

Bramkarze: Joe Hart, David James, Robert Green.

Obrońcy: Leighton Baines, Jamie Carragher, Ashley Cole, Michael Dawson, Rio Ferdinand, Glen Johnson, Ledley King, John Terry, Matthew Upson, Stephen Warnock.

Pomocnicy: Gareth Barry, Michael Carrick, Joe Cole, Steven Gerrard, Tom Huddlestone, Adam Johnson, Frank Lampard, Aaron Lennon, James Milner, Scott Parker, Theo Walcott, Shaun Wright-Phillips.

Napastnicy: Darren Bent, Peter Crouch, Jermain Defoe, Emile Heskey, Wayne Rooney.

Heskey zamiast Zamory ? WTF ? :o Niby Heskey regularnie grał w kadrze, ale w tym sezonie Zamora bił go na głowę.
Carragher :o Carrick :o nie pojmuję tych ruchów, ale niech będzie.
Cieszy Adam Johnson, Dawson, Parker, zaskakuje SWP, który jednak mało grał.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 maja 2010, 14:53

Ten Hart będzie pierwszym ?

Bo czytałem, że go co chwilę chwalicie, a ja go nigdy w akcji nie widziałem, a chciałbym zweryfikować Wasze opinie ;).

Ciekawy atak, Defoe, Vent, Rooney.Będzie fajna konkurencja.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 14:57

Pewnie James bedzie bronił, choć ja bym stawiał na Harta. Koleś jest genialny. City mają 2 najlepszych bramkarzy w lidze :( a Arsenal 2 najgorszych :lol:

Defoe i Roo moim zdaniem nie powinni grać razem, ja w ogóle bym Roo samego dawał i mocne skrzydła. Lennon, SWP, Walcott, Johnson - do wyboru do koloru [bez rasistowskich skojarzeń ;)] Heskey to pomyłka, mam nadzieję że odpadnie po ostatniej selekcji. Szkoda, ze nie ma Zamory. Barry z groźniejszą kontuzją, a jest.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 11 maja 2010, 14:59

a co z Ashleyem Youngiem?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 15:03

Nie ma go, zupełnie o nim zapomniałem :o a to rzeczywiście spora niespodzianka, jak dla mnie. SWP grał mniej, a jak grał to często zawodził. Young był jednym z liderów Villi.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 11 maja 2010, 15:09

Niezły policzek dla AV, zabrakło lidera i najlepszego strzelca - Younga i Agbonlahora, a jest rezerwowy Heskey, który kończy sezon z imponującym wynikiem 3 bramek. O ile Gabriel nie grał rewelacyjnie, to brak Younga to mała sensacja. Tym bardziej, że w kadrze są grzejący ławę Cole i WP

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 maja 2010, 15:30

Jeśli mówimy, że Carrick czy Carragher to niesłuszne powołania, to tym bardziej można to powiedzieć o Wallcocie, graczu dużo mniej doświadczonym i dysponującym podobnymi atrybutami jak inni (SWP,Lennon). Young tymczasem dysponuje innymi walorami i jego brak z jednej strony mnie dziwi, ale z drugiej miałem świadomość, że raczej nie jest zbyt ceniony przez Capello.

Osobiście grałbym:

Hart - Johnson, Rio, Terry, Cole - Millner, Carrick(Huddlestone) - Lennon, Lampard, Johnson - Rooney
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 15:34 przez red85, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 11 maja 2010, 15:33

Ciekawi mnie którzy z środkowych obrońców zabierze Capello.
Dwóch pewniaków już jest, pojedzie pewnie też Carragher skoro zgłosił chęć do powrotu :? . Ja najchętniej widziałbym dwójkę piłkarzy Tottenhamu, szczególnie Kinga. W tym sezonie był znakomity
Diamen23 pisze:Niezły policzek dla AV, zabrakło lidera i najlepszego strzelca - Younga i Agbonlahora
Kompletnie tego nie rozumiem, jest Cole, SWP, Walcott a brakuje Younga :o
fieldy pisze:City mają 2 najlepszych bramkarzy w lidze
Nie zapędziłeś się troszkę? :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 15:41

smudge_90 pisze:Nie zapędziłeś się troszkę? :wink:
nie, uważam, ze Hart i Given są najlepsi, jeśli chodzi oczywiście o formę w tym sezonie. Można by jeszcze Reine tam gdzieś wcisnąc i napisac o trójce najlepszych.

red, jasne można mieć wątpiliwości do theo, bo bardzo mało grał. Ale Carrick też zawodził i miałby grać w 1 składzie ?
nie mówię o tym, jak ich Capello ustawi, ale jak imo powinien to zrobić. Milner, Lampard i z tych powołanych już bardziej Huddlestone się nadaje od Carricka.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2259
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 maja 2010, 15:46

Ja tam znawcą angielskiej nie jestem, ale czasem oglądam puchary i właśnie ten koleś ze Spurs co ostatnio strzelił Boltonowi to bardzo mi się w grze podobał.Dobre uderzenie, zimna głowa, fajny przegląd pola i całkiem pożyteczny dla zespołu.
Mam nadzieje, że pojedzie, a nóż uda mu się coś pograć.

Co do bramkarza to chłopakowi wyżej chodziło o to, że nie wymieniłeś Van Der Sara.

dobrze wiem co go boli :lol: // fieldy

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 maja 2010, 15:50

Ale Carrick też zawodził i miałby grać w 1 składzie ?
Cóż...Angole nie maja klasowego DMa, więc trzeba wybierać z przeciętnych w tym sezonie zawodników. A z tych przeciętnych zawodników to potencjalnie najlepiej wygląda Carrick.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”