Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 23

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 15:54

potencjalnie tak, ale sam dobrze wiesz jaki sezon miał Carrick. Huddlestone miał lepszy [imho] i z powodzeniem grywa na stoperze, więc do zabezpieczenia tyłów bardziej się nadaje. Do tego podaniem [prostopadłym] również dysponuje dobrym, jak nie bardzo dobrym. Carrick w formie ma lepsze, ale Carrick nie ma formy. Przerzuty Huddlestone ma znakomite. Do tego lepiej uderza z dystansu od Carricka.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 11 maja 2010, 15:55

fieldy pisze:nie, uważam, ze Hart i Given są najlepsi, jeśli chodzi oczywiście o formę w tym sezonie.
Dla mnie od Givena było conajmniej 4 lepszych: Cech, VdS, Reina i Friedel. Ale ja Givena nigdy nie ceniłem wysoko, nie uważam też żeby od odejścia z Newcastle poczynił jakiś większy postęp.
O Harcie nie będę pisał bo mecze Birmingham w tym sezonie mi umykały i widziałem go zaledwie kilka razy.

Carrick w pierwszym składzie? Litości... :roll:

Skład jaki ja bym wybrał byłby podobny do tego reda (oczywiście z Gerrardem zamiast Carricka), chociaż nie wierzę, w Johnsona w pierszym składzie. Tak dla Milnera :ok:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 11 maja 2010, 16:20

Gerrard, Millner i Lampard w drugiej linii ? Ludzie :lol: Linia obrony to sama się ubezpieczy ?

Carrick jest zdyscyplinowany taktycznie, potrafi grać dobrze w tyłach - jak dla mnie góruje w tych elementach na Huddlestonem. Oczywiście, jeśli będzie grał dalej taki piasek(w odróżnieniu od Gerrarda miał jednak okres 2-3 miesięcy, kiedy grał naprawdę dobrze) to nie ma dla niego miejsca, ale w moim mniemaniu nie na rzecz Gerrarda. Huddlestone i Parker to zawodnicy, których rozpatrywałbym w dalszej kolejności w razie dalszej kiepskiej formy Carricka. Szczerze zresztą powiedziawszy, Barry również nie był najlepiej dysponowany, a miałby pewne miejsce w wyjściowej "11".

Kogokolwiek by jednak Capello nie desygnował nad DM (pod nieobeność Hargo) to i tak będzie dziura. Nie jedyna w angielskiej kadrze.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 11 maja 2010, 16:26

ja Gerrarda bym w ogóle nie brał na mundial. Nie z taką formą. A już na pewno nie do pierwszego składu.
Ja bym widział w drugiej linii Lampsa, Huddlestone'a i Milnera. Parker jest świetny, ale też chyba ma często kłopoty ze zdrowiem.

Awatar użytkownika
smudge_90
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: smudge_90 » 11 maja 2010, 16:37

red85 pisze:Gerrard, Millner i Lampard w drugiej linii ? Ludzie Linia obrony to sama się ubezpieczy ?
Może troszkę się zapędziłem :) . Ale już gdyby zamist Johnsona wstawić Barrego i gdzieś tam latającego po skrzydłach (coś w stylu Parka, James też przecież wydolność ma godną pozazdroszenia) Milnera wyglądałoby to przyzwoicie.
red85 pisze:Kogokolwiek by jednak Capello nie desygnował nad DM (pod nieobeność Hargo) to i tak będzie dziura
Yep

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 maja 2010, 19:17

fieldy pisze:Pewnie James bedzie bronił
Nie ręka boska broni Capello przed takim ruchem. Brak Harta w wyjściowej jedenastce będzie dla mnie ogromnym zaskoczeniem.

Jest kilka niespodzianek. W sumie spodziewałem się, że Cole czy SWP nie pojadą. To nie był jakiś wielki sezon w ich wykonaniu, z ten drugi ostatnio w ogóle mało co grał. Carra to dostał powołanie chyba tylko ze względu na częste urazy Glena.

Na szczęście jest Johnson :D

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 11 maja 2010, 20:17

fieldy pisze:Można by jeszcze Reine tam gdzieś wcisnąc i napisac o trójce najlepszych.
Wcisnąć? Moim zdaniem obecność Reiny w tym gronie to podstawa. Hiszpan był w tym sezonie fenomenalny i moim zdaniem to właśnie Pepe jest najlepszym bramkarzem w lidze.

Odnośnie powołań: cieszy obecność Johnsona, szokuje brak Younga, który powinien być w kadrze kosztem Cole'a lub SWP. Heskey w kadrze to też jakieś nieporozumienie.

Podzielam zdanie poprzedników odnośnie Gerrarda. Steven w takiej formie po prostu nie zasługuje na grę w wyjściowej jedenastce. Ławka jak najbardziej, ale nie pierwszy skład. No chyba, że do Mundialu ogarnie się i zacznie pokazywać to, do czego przyzwyczaił w ostatnich latach.

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 11 maja 2010, 21:02

Daaaamian pisze:No chyba, że do Mundialu ogarnie się i zacznie pokazywać to, do czego przyzwyczaił w ostatnich latach.
Gdzie ma zacząć to pokazywać? Na Wembley z Meksykiem? Nie wiem czy FA zdecydowała się na wymianę murawy, ale jeśli boisko będzie tak jak w półfinałach Pucharu Anglii, to ani Gerrard ani nikt inny wielkiej piłki tam nie pogra. Z drugiej strony kto wie, może pod skrzydłami Capello odzyska co nieco ze swojej dawnej formy :think:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 11 maja 2010, 22:17

Nie rozumiem pisania o Carricku, że to słaby piłkarz i że był w tym sezonie bez formy. Bo w pierwszej części sezonu prezentował się moim zdaniem bardzo dobrze. Oczywiście rozumiem, że istotniejsza jest ta druga część i pewnie dlatego dziwi niektórych powołanie dla Michaela, ale Capello chcial postawić na sprawdzonych graczy w większości, co widać po powrocie Carraghera(imo pojedzie, bo nie po to wraca, aby być tylko w szerokiej kadrze), Heskey'u(tu już się z wami zgadzam, że to przesada). Podoba mi się bardzo powołanie dla Johnsona, chłopak ma wielkie możliwości i zamiesza każdym obrońcą. On i Lennon na skrzydłach, to to co chciałbym zobaczyć. Środka pola nawet nie chcę przewidywać, bo pewnie i tak się nie sprawdzą moje oczekiwania, z wyborem Capello.
Brak Younga to faktycznie zaskoczenie, ale tu wybór był spory i aż tak nie boli.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2010, 22:04

Anglicy grają żenująco słabo, choć prowadzą z Meksykiem 2:1 do przerwy. Green świetnie w bramce. Meksyk miał chyba z 10 strzałów i 1 gola strzelił. Anglia 2 strzały i 2 bramki. Crouch daje radę, znacznie lepiej pasuje do gry z Roo niż Defoe. Obrona fatalnie, oprócz Greena. Theo kilka razy urwał skrzydłem, ale podania jak zwykle - do nikogo. Vela za to zmarnował 2 setki, był sam na sam z Greenem i trafiał w niego, trzyma więc formę z sezonu [w 35 minut oddał tyle celnych strzałów co w całym sezonie dla Arsenalu :lol:]
King strzelił swoją 2 bramkę w kadrze - po 6 latach od strzelenia pierwszej :P Chyba więc wygra rywalizacje z Upsonem. Green póki co zbiera punkty i pewnie Jamesa wyprzedzi, bo Harta Capello chyba nie widzi w roli pierwszego bramkarza. Baines słabiutko, Johnson też się myli, no i Carrick fatalnie.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 maja 2010, 22:08

A jak Gerrard?

Tutaj (w zakładce "Składy") podają, że Steven gra na lewym skrzydle. To prawda?

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 24 maja 2010, 22:13

tak, Gerrard na lewej stronie pomocy i przynajmniej się stara. Kilka odbiorów miał w środku, do tego podanie do Roo, przy bramce Croucha - Roo trafił w poprzeczkę, a Crouch ze spalonego chyba i reką wbił do bramki z kilku centymetrów :P

2 połowa rozpoczyna się od świetnego uderzenia Johnsona lewą nogą i mamy 3:1

Są Defoe i Hart w 2 połowie

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 maja 2010, 23:05

Oglądałem drugą połowę (niestety spóźniłem się chwilę i bramki na 3:1 nie widziałem) i jestem mocno zawiedziony. Słabiutko grają Anglicy. W ofensywie poza dwoma wejściami - najpierw Gerrarda, później Lennona, po których zostały podyktowane rzuty wolne (swoją drogą, Gerrard symulował w tamtej sytuacji?) i strzałem Rooneya z dość dużej odległości, kiedy bramkarz Meksyku wyszedł za daleko, Anglicy nie stworzyli żadnej okazji do strzelenia bramki. Dobrze, że chociaż w defensywie wygląda to dosyć dobrze.

Zaraz wrócą Lampard, A. Cole i Terry, więc może być tylko lepiej.

Mógłby ktoś wrzucić bramkę Glena? :roll:

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 24 maja 2010, 23:10

Nie ogladam teraz meczow i do mistrzostw sw. zadnych raczej nie obejrze wiec moj kłestjon - jak wypadl nowy nabytek United J.Hernandez ?

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 24 maja 2010, 23:14

Kur...zapomniałem o tym meczu. Jak zaprezentował się Hart w drugiej połowie? Green nie jest złym bramkarzem, ale Hart miał jednak dużo lepszy sezon za sobą.
Crouch i Roo w pierwszym składzie to może być niegłupi pomysł. Myślę, że taki układ może wypalić.
Milner czy Carrick zagrali lepiej? Bo Lamps to pewniak do środka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”