Ekstraklasa w sezonie 2009/2010 - Strona 33

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
Zablokowany

Mistrz 2009/2010

Cracovia
2
4%
GKS Bełchatów
0
Brak głosów
Korona Kielce
2
4%
Lech Poznań
26
48%
Legia Warszawa
6
11%
Polonia Bytom
4
7%
Polonia Warszawa
0
Brak głosów
Śląsk Wrocław
2
4%
Wisła Kraków
12
22%
Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Re: Ekstraklasa w sezonie 2009/2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 maja 2010, 22:09

Nie wierze...... myslalem ze najwiekszymi ciapciakami czy tez frajerami sezonu beda legionosci ale wislacy chyba na ten tytul bardziej zasluzyli.
W Poznaniu pewnie masowa ekstaza. Nie dosc ze od czasow zielonego stolika wyprzedzili Legie w tabeli to maja jeszcze mistrza.

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 maja 2010, 22:37

ciekawy komentarz znalazłem:
cóż, jestem w depresji. pogratulowałbym Lechowi gdyby nie okoliczności "sędziowskie". teraz na canale oprocz sytuacji gdy bramka Lecha na 2-1 padła po faulu nie odgwizdanym na piłkarzu Ruchu, jak i po nieuznanej prawidłowej bramki Głowackiego pokazali także faul na karnego Bosackiego na Sobiechu przy stanie 1-0 dla Ruchu. wszystkie 3decyzje były błędne jak uznało zgodnie grono komentatorów. ZALEDWIE JEDNA Z TYCH 3SYTUACJI ODGWIZDANA BYLABY PRAWIDŁOWO TO LECH NIE BYŁBYŚ MISTRZEM.

Awatar użytkownika
krako
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: krako » 11 maja 2010, 22:39

MENDEZ pisze: MISTRZ MISTRZ KOLEJORZ !!
Na pewno?
Zagłębie jest w nieprawdopodobnym gazie.Grają wiosną bardzo dobrze.Chyba że będzie ingerencja Smudy u Bajora.. Zobaczymy, będzie niezwykle emocjonujący mecz.
Zresztą Odra bedzie walczyć do upadłego,
Wreszcie ciekawe przedostatnie kolejki
w sobotę będzie się działo

edit : niemniej jednak życzę Lechowi mistrzostwa

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 11 maja 2010, 22:42

Na pewno?
Zagłębie jest w nieprawdopodobnym gazie.Grają wiosną bardzo dobrze.Chyba że będzie ingerencja Smudy u Bajora.. Zobaczymy, będzie niezwykle emocjonujący mecz.
na pewno, bo Lech trzyma sztamę z Zagłębiem to po co mają sobie życie oba klubu utrudniać. Jak Brożek nie będzie grał z Odrą to jeszcze Wisła może stracić punkty...

- gol Jopa
Obrazek - Kasperczak po meczu
Ostatnio zmieniony 11 maja 2010, 22:50 przez Aker, łącznie zmieniany 1 raz.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 11 maja 2010, 22:49

Chyba że będzie ingerencja Smudy u Bajora..
Zagłębie od przejęcia drużyny przez Smudę nie zmieniło szkoleniowca - Bajor jest tylko pod publiczkę, żeby się nikt nie czepiał, jak Leo, że trener na raz prowadzi drużynę klubową i kadrę, taką głupią zachciankę miał też Lato, więc Smuda podstawił Bajora, ale sam decyduje o wszystkim w kadrze. Tu nie ma ingerencji Smudy u Bajora, tu co najwyżej Bajor można delikatnie zasugerować Smudzie, że meczu jednak nie wypada podkładać. ;)

Awatar użytkownika
No_Name
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: No_Name » 11 maja 2010, 22:54

Zmiany w Krakowskim klubie są potrzebne. Teraz Wisła czuje się jak Lech kolejkę temu. O tych kontrowersjach nie będę pisał, bo każdy widział i każdy słyszał.

I nawet jeśli będzie źle, my nigdy nie poddamy się !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 maja 2010, 22:59

Smuda mocno będzie mobilizował zawodników Zagłębia, chyba niedawno mówił, że mistrzostwo to już sprawa zamknięta. Teraz jeszcze Lech miałby wygrać mistrzostwo bez niego. :lol: Nie byłby z tego zadowolony, więc spotkanie Zagłębia z Lechem będzie bardzo ciężkie. Jednak wszystko zależy od Kolejorza i takiej sytuacji od dawna nie mieli.

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2293
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 11 maja 2010, 23:02

Aker pisze:o Lech trzyma sztamę z Zagłębiem to po co mają sobie życie oba klubu utrudniać.
Jeśli mówisz o sztamie kibicowskiej to takowa rozpadła się jakiś czas temu.A kwestia tego czy Lubin jest w gazie czy nie jest najmniej istota bo dla Lecha będzie to najważniejszy mecz sezonu i trudno domniemywać, że zagrają na pół gwizdka albo coś takiego.

Awatar użytkownika
MENDEZ
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 28

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MENDEZ » 11 maja 2010, 23:26

Aker pisze:także faul na karnego Bosackiego na Sobiechu
Co !? Było w 100% czyste wejscie ! Nie wiem skad to masz, na C+ byli zgodni - czyste wejscie.
Aker pisze:na pewno, bo Lech trzyma sztamę z Zagłębiem
Sztamy już nie ma od dawna...

Mecz nie bedzie łatwy ale trzeba wygrać i tyle !!! Co do błędów arbitra i szczęścia... nie uznano gola Wisle, ale suma szczescia i tak wychodzi na "0" błędy Przyrowskiego czy Mrowca to tylko epici :rotfl: Wisła miała takie sety, że pretensje do samych siebie
Jestem, szczęscie.. jestem szczęscie rozpiera mnie !

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 11 maja 2010, 23:49

Kto frajerem jest? kto frajerem jest? tylko Wisła gts!!!

:haha:

Cała knajpa w Bytomiu fetowała gola Jopa w ostatniej minucie, brawo :!:

Awatar użytkownika
lech98
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 12 maja 2010, 0:12

Spokojnie cloner...jeszcze kolejka jedna została.
Mam nadzieję, że góra tabeli nie ulegnie już zmianie. :D

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8783
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 12 maja 2010, 0:24

Ja jestem zupełnie spokojny, gdyż mam ciężko wyjebane na tą naszą kiepską ligę. Poziom jak w Azerbejdżanie, tylko pieniądze większe nie wiedzieć czemu :think: Większość tych marnych piłkarzyków nie zasługuje na 10-letniego malacza, a te skurwiele się wożą nowymi audicami, betami i innymi dobrymi furami.

Nie żebym im zazdrościł, bo na to również mam wyjebane, kombinują chłopaki jak mogą, niech się [ch**] cieszą, ale niech się też cieszą, że nie grają np. w latach 90. bo już dawno prosiliby kibiców o wybaczenie. A na parkingu wszystkie opony byłyby dawno poprzebijane.

[ch**], a nie poziom :x

wp, a w Azerbejdżanie mają jeszcze Tony'ego Adamsa.O !! // fieldy

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6746

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 12 maja 2010, 0:26

Wilmore pisze:Zagłębie od przejęcia drużyny przez Smudę nie zmieniło szkoleniowca - Bajor jest tylko pod publiczkę, żeby się nikt nie czepiał, jak Leo, że trener na raz prowadzi drużynę klubową i kadrę, taką głupią zachciankę miał też Lato, więc Smuda podstawił Bajora, ale sam decyduje o wszystkim w kadrze. Tu nie ma ingerencji Smudy u Bajora, tu co najwyżej Bajor można delikatnie zasugerować Smudzie, że meczu jednak nie wypada podkładać. ;)
Udowodnij, bo napisałeś taką bzdurę, że czytać się Ciebie nie chce. Podaj mi artykuł, w którym takie coś jest sugerowane, odpowiedzi: "wiem bo się znam a ty nie" nie przyjmuję.

Brawo Wisła :roftl3:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 12 maja 2010, 1:02

Zagłębie od przejęcia drużyny przez Smudę nie zmieniło szkoleniowca - Bajor jest tylko pod publiczkę, żeby się nikt nie czepiał, jak Leo, że trener na raz prowadzi drużynę klubową i kadrę, taką głupią zachciankę miał też Lato, więc Smuda podstawił Bajora, ale sam decyduje o wszystkim w kadrze. Tu nie ma ingerencji Smudy u Bajora, tu co najwyżej Bajor można delikatnie zasugerować Smudzie, że meczu jednak nie wypada podkładać. ;)
hmmm czyż to nie genialna teoria spiskowa? :lol: ty a w ufo też wierzysz?

Mam wywalone na to kto zdobędzie mistrza. Najważniejsze, że to gówno z Wodzisławia spada z ligi. I oby nigdy nie wróciło.

wp // fieldy

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 12 maja 2010, 10:10

Już trochę ochłonąłem i obejrzałem skrót meczu Lecha, także dorzucę jeszcze swoje 3 grosze. Najpierw o meczu Wisły. Wiślacy grali lepiej od Cracovii, przeważali, w I połowie tracimy najlepszego naszego gracza - Brożka - a później gola prawidłowego strzela Głowacki, sędzia nam go jednak kradnie i do przerwy 0:0. Podobnie jak zresztą w Chorzowie, tam jest również 0:0 do przerwy. W I połowie Cracovia nie przeprowadziłą ŻADNEJ groźnej akcji, oddała chyba tylko jeden strzał, który był celny z ok 20 metrów lekko po ziemi, także strzał tylko do statystyk poszedł, bo żadnego zagrożenia po nim nie było. W drugiej połowie wciąż gramy lepiej, Issa Ba strzela np. z 4 metrów w poprzeczkę. Później gol Boguskiego prawidłowy i pod koniec INDYWIDUALNY BŁĄD Jopa, który z łysej bani, nieatakowany przez nikogo pakuje loba Juszczkowi. Podkreśliłem indywiduwalny błąd, ponieważ tutaj się zagalopowali co niektórzy i uważają, że to Wisła się sfrajerzyła. Nie. Dupy po całości dał tylko Jop (i może poniekąd Juszczyk, myślę, że był w stanie obronić ten strzał Jopa). Gdyby Mariusz schował głowę w tych ostatnich sekundach zapewne byśmy wygrali. Cracovia w II połowie oddała 1 celny strzał z ok 20 metrów szczęścia szukał Matusiak.
Co do Lecha. Mecz ogólnie ładniejszy, prowadzony w szybszym tempie. Wcześniej podałem komentarz jakiegoś gościa co uważał, że Bosacki faulował Sobiecha. Na 100% nie faulował, ale pod koniec meczu wg mnie ewidentna czerwona kartka dla Arboledy powinna być za faul na Piechu. Niestety sędzia był ślepy. Po tym incydencie poszła akcja Lecha, po której wpadł gol...
Jeszcze zacytuję mądry tekst z weszlo.com
Na kolejkę przed końcem sezonu Lech Poznań jest liderem ekstraklasy! Przeskoczył Wisłę w okolicznościach nieprawdopodobnych. Na minutę przed końcem "Kolejorz" wyszedł na prowadzenie w spotkaniu z Ruchem, a minutę później gola straciła Wisła. I to w jakich okolicznościach! Mariusz Jop - człowiek katastrofa - skierował (mimo że nie był atakowany) piłkę do własnej bramki. Był to swojak, który bez dwóch zdań przejdzie do historii polskiego futbolu. Był Jojko w XX wieku, teraz jest Jop - czyli Jojko XXI wieku. Nowa, lepsza wersja. Cudów dokonuje na zamówienie. I czeka do samiutkiego końca.

Są ludzie, z którymi strach wchodzić do windy - Jop się do takich zalicza. Ten strzał był najlepszym podsumowaniem całej jego piłkarskiej kariery - i pomyśleć, że ten człowiek został wystawiony w Euro 2008 w pierwszym składzie reprezentacji Polski! Jak to mawiał Alan Shearer - "Sunday league level". Ale co tam Euro 2008, kto by teraz o tym pamiętał. GOOD JOP! to hasło dla całego Poznania. To jest prawdziwy bohater tego sezonu. To jest człowiek, który zatrząsł całą tabelą. Jego łysa glaca powinna zostać - po śmierci - codziennie umieszczona w muzeum klubowym na Bułgarskiej i codziennie polerowana.

Wisła sama prosiła się o tragedię - przetrzymywanie w klubie Jopów, Pawełków czy Juszczyków to brak szacunku dla przeciwników. Nie można wiecznie dawać innym fory i wygrywać. Nie można bezkarnie igrać ze śmiercią. Trzeba jednak zakontraktować zawodników cokolwiek potrafiących. Lech zainwestował i dziś uśmiechnęło się do niego szczęście.

Zablokowany

Wróć do „Polska”