FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1117

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 10:04

Oczywiście jeżeli sprowadzimy Fabregasa i to jeszcze przed Mundialem to będę bardzo zadowolony, ale ewentualne (dosyć prawdopodobne) oddanie Toure ostudzi jednak mój zapał wyraźnie. Na pozycji DM-a przez lata mieliśmy problemy aż tu nagle udało się wyrwać z Monaco tego anonimowego grajka o śmiesznym imieniu i okazał się rewelacją. Jego zalety już wymieniałem. Bardzo go polubiłem i nie chciał, aby nas opuścił zwłaszcza, że przydałoby się wtedy sprowadzić jakiegoś innego DM-a na zmiennika dla Busiego. Oczywiście istnieją opcje z Rafą czy Pique na tej pozycji, ale kadra ma być szersza a nie węższa...

Jakbyśmy sprowadzili Villę i Cesca przed Mundialem nie oddając jednocześnie Toure to już w ogóle ['] :lol: Nie wierzę jednak, że mogłoby być aż tak dobrze.

No właśnie Janio uważam to za prawdopodobne nawet pomijając słowa agenta. Po prostu osoba Toure może być tym elementem, który ostatecznie przekona Wengera do oddania Fabregasa już teraz. Sama gotówka to może być mało.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 247

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 maja 2010, 10:30

Mentor pisze:

Jeżeli piszesz o szerszej ławce to dlaczego chcesz pozbywać się piłkarzy?

Nie rób z Keity cracka. Przechodząc do Barcelony na pewno nie liczył na to, że będzie przez lata podstawowym piłkarzem. To nie jest piłkarz, który może sobie strzelać fochy bo pełni rolę zmiennika w takim klubie jak Barcelona. Porównanie do Dudka z dupy totalnie, ale niczego więcej nie można się po Tobie spodziewać.

Weźże przenieś się do tematu o Górniku Zabrze i tam przedstawiaj swoje złote myśli. Być może o polskim klubie masz większe pojęcie i będziesz pisał do rzeczy.
Po 1 Niechce pozbywać się na siłę piłkarzy..z Keity nierobie cracka!! znasz Keitę osobiście że niestrzela fochów? że się wypowiadasz tak? Przyjście Cesca/Silvy oznacza małą ilość rozegranych minut.. Niekażdy chce siedzieć na ławce.Trzeba wziąść wszystkie czynniki a nie być tylko zaślepiony swoimi poglądami!!

i co do pisania wątków mogę pisać gdzie chce póki mam do Tego prawo !!

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 13 maja 2010, 12:30

Ja bardzo chętnie zobaczyłbym u nas Yoann'a Gourcuff'a.
Ale na to się raczej nie zanosi...
24 lata, niesamowity przegląd pola, technika, można tak wymieniać i wymieniać. W Bordeaux się odrodził, wróciła forma.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 13 maja 2010, 12:57

Gofer?Nie poradził sobie w Milanie,a za konkurenta miał Seedorfa.Owszem poprzedni sezon miał rewelacyjny,ale w tym już obniżył loty.Dobry na ligę francuską,ale czy aby na pewno na silniejszą?I na taką drużynę jak Barca?Skończyłby pewnie jak Hleb...Poza tym w tym momencie Xavi&Iniesta są nie do wygryzienia nawet przez Cesca,a co dopiero Yoanna,który przecież nie chciał wracać do Milanu właśnie z powodu braku gwarancji gry w pierwszej 11.Jak mam rozumieć Barca mu taką udzieli?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 13:03

Gofer jest fajny, nie przypominam sobie, aby jego kandydatura była kiedykolwiek rozpatrywana. Celem (krótko lub długoterminowym) jest Cesc więc Yoann raczej odpada. Poza tym również nie jestem przekonany czy by sobie poradził, ale tak jest praktycznie w każdym przypadku transferu piłkarza z Francji, Niemiec czy Holandii.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 13 maja 2010, 13:11

No wiadomo, ale mimo wszystko moim zdaniem porównanie przez Mazura - Hleba do Yoanna jest trochę nie na miejscu, bo wg mnie Gourcuff jest zdecydowanie lepszym zawodnikiem.

Mentor - czy myślisz, że Barca ściągnie kogoś z La Liga, kto po tym sezonie będzie mógł przejść na zasadzie wolnego transferu?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 13:17

Nie mam pojęcia. Zobaczymy co wymyśli nowy prezydent, ale to raczej mało prawdopodobne bo pozycje na których potrzebujemy wzmocnień wymagają naprawdę klasowych piłkarzy a drobne luki można chyba wypełnić młodymi z La Masii. Jakbym miał przed sobą listę wolnych agentów z La Liga po sezonie to może mógłbym poteoretyzować, ale nie chce mi się nawet szukać. W każdym bądź razie ewentualne poszukiwania rozpocząłbym od prawej obrony bo przydałby się zmiennik dla Alvesa i nie musi to być piłkarz najwyższej klasy.

Awatar użytkownika
Czarna Perła
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Czarna Perła » 13 maja 2010, 13:19

Tu jest lista, z głównej:

Almeria
Esteban Suarez (bramkarz)
Santiago Acasiete (obrońca)
Miguel Corona (pomocnik)
Fernando Soriano (pomocnik)
Leonardo Borzani (pomocnik)
Jose Ortiz (pomocnik)
Kalu Uche (napastnik)

Athletic Bilbao
Armando Riveiro (bramkarz)
Koikili (obrońca)
Fran Yeste (pomocnik)

Atletico Madryt
Pablo Ibanez (obrońca)
Mariano Pernia (obrońca)
Ignacio Camacho (pomocnik)

Barcelona
nikt

Deportivo La Coruna
Piscu (obrońca)

Espanyol Barcelona
Javi Ruiz (bramkarz)
Ivan Pillud (obrońca)
Fernando Marques (pomocnik)
Raul Tamudo (napastnik)

Getafe
David Cortes (obrońca)
Mario Alvarez (obrońca)
David Belenguer (obrońca)

Malaga
Francesc Arnau (bramkarz)
Gustavo Munua (bramkarz)

Osasuna Pampeluna
Ricardo (bramkarz)
Josetxo (obrońca)
Ludovic Delporte (pomocnik)
Walter Pandiani (napastnik)

Racing Santander
Jose Moraton (obrońca)
Pablo Pinillos (obrońca)
Oriol (obrońca)
Christian Fernandez (obrońca)

Real Madryt
Jerzy Dudek (bramkarz)

Mallorca
Julio Alvarez (pomocnik)
Luis Marti (pomocnik)
Gonzalo Castro (pomocnik)

Sevilla
nikt

Sporting Gijon
Gerard Autet (obrońca)
Rafael Sastre (obrońca)
Diego Camacho (pomocnik)
Kike Mateo (pomocnik)
Pedro Cecilia (pomocnik)

Tenerife
Jose Culebras (obrońca)
Hector Sanchez (obrońca)
Juanlu (pomocnik)
Ayoze (pomocnik)
Richi Midfielder (pomocnik)
Angel Rodriguez (napastnik)
Gaizka Saizar (napastnik)

Valencia
Cesar Sanchez (bramkarz)

Real Valladolid
Luis Prieto (obrońca)
Alberto Marcos (obrońca)
Henrique Sereno (obrońca)
Borja Fernandez (pomocnik)
Jonathan Sesma (pomocnik)

Villarreal
Javi Venta (obrońca)
Robert Pires (pomocnik)
Ariel Ibagaza (pomocnik)
David Fuster (pomocnik)

Xerez
Chema Jimenez (bramkarz)
Juan Redondo (obrońca)
Francis Perez (pomocnik)
Momo (pomocnik)
Abel Gomez (pomocnik)
Victor Moreno (pomocnik)
Emilio Viqueira (pomocnik)
Carlos Calvo (pomocnik)
Antonito (napastnik)
Michel (napastnik)
Mario Bermejo (napastnik)
Nicolas Vigneri (napastnik)
Matias Alustiza (napastnik)

Real Saragossa
Pablo Amo (obrońca)
Ruben Pulido (obrońca)
Edmilson (pomocnik)
Peter Luccin (pomocnik)

Awatar użytkownika
Janio
Boondock Saint

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Janio » 13 maja 2010, 13:22

Na prawą stronę marzy mi się Azpilicueta z Osasuny - twardy w obronie i solidny w ataku, młody a juz w orbicie zainteresowania selekcjonera reprezentacji Hiszpanii. Tyle, że do tanich ten transfer na pewno by nie należał...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 maja 2010, 13:24

Rok temu w plotkach transferowych pojawiało się nazwisko Davida Cortesa z Getafe, ale nie wiadomo czy nowy sztab odświeży ten pomysł. Nie ma sensu wróżyć z fusów bo ile niektóre cele transferowe znamy o tyle część stanowi zupełną niewiadomą więc nie ma nawet punktu zaczepienia do jakiejkolwiek dyskusji.

Azpilicueta to potencjalna gwizda reprezentacji a więc fajnie by było go przygarnąć, ale jakoś nie chce mi się wierzyć, że już teraz zagniemy na niego parol. No chyba, że Laporta zdąży z Villą i Cesciem a Sandrusco zostanie sprowadzenie właśnie Cesara :P

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 13 maja 2010, 14:41

"Si me voy del Arsenal es para jugar en el Barça" - CESC - wolne tlumaczenie: jesli opuszcze arsenal to aby grac dla barcy.

to pierwsza tak jasna deklaracja fabregasa. i, tu niemila informacja dla bialych krolewiczow ktorym marzy sie londynski katalonczyk - a wiemy wszyscy ze takich jest wielu, mianowicie te slowa nie sa jakims wymyslonym cytatem, gdyz na MD jest film z wypowiedzią.

---
natomiast azpili to pilkarz wart zachodu. w kataloni ogolnie jest male cisnienie na niego wsrod kibicow.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2010, 14:46

powiedział też, że chce wyjaśnić sytuacje przed mundialem. Co byłoby dobre, bo przez całe lato nie trzeba by czytać głupot.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 13 maja 2010, 14:50

widziales panie f. ten filmik? cesc powiedzial "Si" - i pojawil sie usmieszek na ustach, a za chwile oklaski. ja powtorze to co pisalem tu chyba wczesniej, nie wierze za bardzo w ten transfer z wielu powdow, ale reki dzis juz bym nie dał ze do niego nie dojdzie.
natomiast spiewka o mundialu jest zrozumiala. podczas mundialu setki dziennikarzy bedzie pytalo fabregasa o jego sytuacje. to powoduje napewno jakas dekoncentracje - spojrzmy na ville co sie dzialo podczas pk ubieglorocznego. na kazdej konferencji pytali go w kolko o to samo.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 13 maja 2010, 14:53

filmiku nie widziałem, ale czytałem zapis z rozmowy, zapewne tej, bo właśnie pojawiło się zdanie, ze jak odejdzie to tylko do Barcy, więc jak to się zgadzało, to reszta tekstu [cytatów] pewno też.
ja nie mam wyrobionego zdania - wiem, ze kiedyś odejdzie i wiem, ze do Barcy [to wiadomo od dawna przecież] ale kiedy ? Jak odejdzie, to bedziemy wiedzieli :lol:

Awatar użytkownika
Enjo
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2253
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Enjo » 13 maja 2010, 15:08

Filmik po prawej stronie.

http://www.elmundodeportivo.es/gen/2010 ... barsa.html

Dziś czytałem to na serwisie Barcy, i tam napisali, że w gronie przyjaciół to powiedział, a tu okazuje się, że na forum publicznym to powiedział.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”