Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1197

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 2

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 09 maja 2010, 14:57

Daaaamian pisze:
Pelart pisze:ksi mnie oglądanie Klepera
Kogo? :P
Pewnie pomyślałeś o Lepperze, ah jo. Chociaż Andrzej mógłby się dziennikarzom Marki pochwalić, że ma wyrok, a wtedy mówiono by , że to taki polski zabijaka, postrach napastników i kochanek Ibry.

Jak kiedyś powiedziałem, defensywnym pomocnikiem , który prezentuje umiejętności na Real jest Momo Diarra, Lass ma perspektywy. Natomiast Gago w żadnym razie nie może być traktowany jako nasz podstawowy DM w meczach z silnymi rywalami. takie moje zdanie. Jeżeli City wróci z ofertą , to dla mnie Gago może zrobić pa pa

Obrazek

Aż szkoda, coś się chyba kończy w tym klubie.

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 maja 2010, 7:38

RealFan pisze:Może przeniosę ten wątek z tematu Interu tutaj.

Zacznę może od tego, że o następcach Pellegriniego to mówi się ze zmienną intensywnością przez cały sezon. Ale mówi o tym tylko jedno źródło - Marca. As o tym nie pisze ani słowa i to o czymś świadczy. [/b]
Wykrakałeś, dzisiaj As ma już okładkę z Portugalczykiem.

Coraz więcej się pisze o odejściu Higuaina, to jakiś absurd, absurd i groteska.
Jeżeli pozbędą się takiego napastnika to zarządowi można postawić przysłowiową świeczkę.

Nie wiem o co chodzi, penie o kasę, ale czy to na serio jest problemem dla Realu, czy taki Kaka czy Benzema zasługują na swoje galaktyczne pensje, panie Perez, panie Valdano, litości.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 10 maja 2010, 8:55

Nie ma argumentów za sprzedażą Higuaina. Ani jednego. Kasa na kontrakt to śmiech. Gorsi piłkarze od niego zarabiają dużo więcej, a sprzedaż Pipity wiązałaby się z koniecznością zakupu nowego napastnika, który po pierwsze nie byłby lepszy, po drugie kosztowałby jeszcze więcej, a po trzecie dostałby co najmniej 3 razy wyższy kontrakt. Ja tam sobie takiej sytuacji nie wyobrażam.

tylerdurden
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 88

Post Wyświetl pojedynczy post autor: tylerdurden » 10 maja 2010, 11:21

RealFan pisze:Może przeniosę ten wątek z tematu Interu tutaj.

Trudno powiedzieć, co im (Marce) nie pasuje w Pellegrinim. Może to, że nie jest ich faworytem sprzed sezonu, może to, że to bardzo spokojny człowiek, w okół którego nie ma żadnych kontrowersji, a wszystko wskazuje na to, że piłkarze go lubią. Potrafi problemy rozwiązywać po cichu, nawet jak media usiłują robić szum. Było trzeba, to utarł noska Riquelme, pyskował Guti, to wylądował na ławce, coś nie pasowało Lassowi, to również po cichu wylądował na ławce. Wielu obawiało się, że rola Raula nadal będzie zbyt duża. Pellegrini go posadził i nie ma żadnego problemu.

Mourinho jest fajny, lubię go, pewnie nie raz powiedziałby coś ciekawego. Teraz muszę zdementować to, że mogłoby dojść do konfliktu pomiędzy nim, a Perezem. W tym sezonie sam Perez trzyma się na uboczu, ma niewielki kontakt, czy to z piłkarzami, czy z trenerem, tymi rzeczami zajmują się Valdano i Pardeza. Z tego co mi wiadomo, w Realu jest też przykaz z góry, by nie mówić zbyt dużo o sędziach, a to nie byłoby na rękę Mou. :lol: Kwestia transferów - podejrzewam, że gdyby Real chciał sprowadzić akurat Jose, to sporą władzę w tej kwestii, musiałby mu dać. Jest to jeden z tych trenerów, którzy na innych warunkach nie zgodziliby się pracować. Mimo to uważam, że odejście Pellegriniego wcale nie jest takie pewne. Drużyna gra ofensywnie, na kolejkę przed końcem sezonu ma 95 punktów i 101 strzelonych bramek. W pucharach nie wyszło, w GD też nie, obrona w pewnym momencie zaczęła grać źle i do tej pory się nie ogarnęła (wraca profesor Pepe), ale mimo to wyniki są imponujące, jak na pierwszy sezon nowego trenera, z zupełnie innym pomysłem na grę niż poprzednicy i przy tylu nowych piłkarzach. Osobiście chciałbym zobaczyć, jak by to wszystko wyglądało w drugim sezonie Pellegriniego, bo na pewno jest duża szansa, że może być lepiej. Na dobrą grę za Capello trzeba było czekać pół sezonu, nie ma żadnej gwarancji, że Mourinho wprowadziłby swoje pomysły szybciej. Pellegriniemu został tylko rok kontraktu, chyba warto dać mu się w nim wykazać i dopiero wtedy myśleć ewentualnie nad kimś innym. Wyniki Pellegriniego i atmosfera w drużynie są na tyle dobre, że nie ma tu zbyt dużego ryzyka i sądzę, że wielu ludzi w Madrycie uważa podobnie.
Mam identyczne odczucia co do roli jaka ustalil sam sobie Perez za tej prezydentury, i to samo co do zamierzen dyrekcji, wydaje sie,ze mimo wszytko chca pozostania Pelle, pamietam wywiad Pardezy, ktory kategorycznie wypowiadal sie w tej kwestii.
Ale Real w ostatnich latach,to klub gdzie zdarzyc sie moze wszystko wiec ;) ...
Sluszne uwagi co do opcji sprzedazy Igly, nie ma argumentow nia sportowych, ani finansowych, no chyba przyjsc mialby Roo, ale to fantastyka jak dla mnie. Poza tym, na razie to tylko news od the day , na podstawie jednego zdania, ktore moze byc po prostu wstepem do twardych megocjacji.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 10 maja 2010, 11:58

"Kibice wiedzą, że zawsze dawałem z siebie wszystko dla tego klubu. Chciałbym zostać, ale nie dochodzi do zamknięcia rozmów. Jestem dumny, że broniłem barw Realu Madryt"
Higuain naprawde tak powiedzial?
W ostatecznosci Perez sprzedal najlepszego defensywnego pomocnika na swiecie jakim byl Makelele wiec czemu nie mialby sprzedac Argentynczyka, ktory jednak az tak klasowym pilkarzem jeszcze nie jest?

Na stronie realmadrid.pl widze tez news o Mou, gdzie bardzo zgrabnie "obrobiono" wypowiedz Portugalczyka :P

Awatar użytkownika
Pelart
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pelart » 10 maja 2010, 12:24

Tłumaczenie z Asa, nie ma co zawracać sobie nim głowy.

Mam nadzieję, że Higuain nie myśli o przeprowadzce i gra a emocjach kibiców, publika na Bernabeu kocha Argentyńczyka, nie mamy wychowanków będących materiałem na gwiazdy, za to Pipita oszlifowany został właśnie w Madrycie więc wielu traktuje go jak dziecko tego klubu.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 13 maja 2010, 20:38

hehe fajny motyw i dobry pojazd Pipity po Mamadu na końcu filmiku :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 maja 2010, 13:47

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=29678

Zapewne Pipita zgodzi się na te 4 mln i będzie happy end, ale i tak wygląda to dosyć zabawnie przy uwzględnieniu zarobków Karima. Ktoś chyba nie zadbał o kominy płacowe :]

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2415
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 15 maja 2010, 14:11

Negocjacje na pewno jeszcze mogą potrwać, ale tego newsa napisał sport, przy czym w asie i marce ani słowa na ten temat od dwóch dni, więc trudno wyczuć.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 16 maja 2010, 19:00

Napiszcie mi szybko co to za typek komentuje z Piotrem Labogą w C+ ?

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 20:01

kaczy pisze:Napiszcie mi szybko co to za typek komentuje z Piotrem Labogą w C+ ?
Może Przytuła. Ostatnio kilka nowych osób się pojawiło.
Pamiętacie może CdR w kosza i porażkę Realu z Barca. Fajną minę miał Perez dzisiaj jak dostał sms o 2-0 to ją przebił czyli jeszcze wiele się po nim można spodziewać. Gonzalo dzisiaj pracuje nad czerwienią, co on ma tak dosyć Madrytu. :?:

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 16 maja 2010, 20:12

Jarzinho pisze:
kaczy pisze:Napiszcie mi szybko co to za typek komentuje z Piotrem Labogą w C+ ?
Pamiętacie może CdR w kosza i porażkę Realu z Barca. Fajną minę miał Perez dzisiaj jak dostał sms o 2-0 to ją przebił czyli jeszcze wiele się po nim można spodziewać. :
Tak jasne. Wielka niespodzianka Barca prowadzi z Valladolid, kto by się spodziewał. Napisz coś jeszcze o sms do Pereza a najlepiej podaj numer jego telefonu.

Yaya24Toure
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 16 maja 2010, 20:15

Strusiek pisze:
Jarzinho pisze:
Pamiętacie może CdR w kosza i porażkę Realu z Barca. Fajną minę miał Perez dzisiaj jak dostał sms o 2-0 to ją przebił czyli jeszcze wiele się po nim można spodziewać. :
Tak jasne. Wielka niespodzianka Barca prowadzi z Valladolid, kto by się spodziewał. Napisz coś jeszcze o sms do Pereza a najlepiej podaj numer jego telefonu.
Nie frustruj się kolego.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 16 maja 2010, 20:23

Nie frustruje się. Wynik meczu Barcy był oczywisty. Chyba tylko niepoprawni optymiści sądzili, że Real zdobędzie mistrzostwo. Nie rozumiem tylko po co pisać debilne komentarze rodem z fcbarca.com lub realmadryt.pl

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 maja 2010, 20:26

Strusiek pisze:Nie frustruje się. Wynik meczu Barcy był oczywisty. Chyba tylko niepoprawni optymiści sądzili, że Real zdobędzie mistrzostwo. Nie rozumiem tylko po co pisać debilne komentarze rodem z fcbarca.com lub realmadryt.pl
Jak Perez otrzymał wiadomość kiedy Barca prowadziła 2-0 to wyglądał jak niepoprawny optymista. :lol:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”