Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1198

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Yaya24Toure
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Yaya24Toure » 16 maja 2010, 20:28

Jarzinho pisze:
Strusiek pisze:Nie frustruje się. Wynik meczu Barcy był oczywisty. Chyba tylko niepoprawni optymiści sądzili, że Real zdobędzie mistrzostwo. Nie rozumiem tylko po co pisać debilne komentarze rodem z fcbarca.com lub realmadryt.pl
Jak Perez otrzymał wiadomość kiedy Barca prowadziła 2-0 to wyglądał jak niepoprawny optymista. :lol:
To samo chciałem napisać. Visca!

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 16 maja 2010, 20:36

Jarzinho pisze:
Jak Perez otrzymał wiadomość kiedy Barca prowadziła 2-0 to wyglądał jak niepoprawny optymista. :lol:
Bo chłopak ma po prostu taką twarz hehe. To tak jak u was ten księgowy w kwestii najnowszych trendów mody. Nie ma co pisać głupot. Gratulacje dla Barcy i oby następny sezon nie był dla nich lepszy. Peace bracia katalończycy. :beer:

Awatar użytkownika
brylancik
Oleguer Fan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brylancik » 16 maja 2010, 23:41

Kurcze mam nadzieję tylko że Perez coś się w końcu nauczył i nie będzie zwalniał Pellegriniego. Murinho jest fajny i w ogóle ale nie chce go na ławce Realu. Wizja futbolu Pellegriniego mi o wiele bardziej odpowiada, a to że drużyna zdobyła w pierwszym jego sezonie tyle punktów to jest coś fenomenalnego.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 maja 2010, 0:30

brylancik pisze:Kurcze mam nadzieję tylko że Perez coś się w końcu nauczył i nie będzie zwalniał Pellegriniego. Murinho jest fajny i w ogóle ale nie chce go na ławce Realu. Wizja futbolu Pellegriniego mi o wiele bardziej odpowiada, a to że drużyna zdobyła w pierwszym jego sezonie tyle punktów to jest coś fenomenalnego.
Nie chcę się wtrącać, ale jaka wizję futbolu ma Chilijczyk.

Czy o to chodzi. :idea: Odpierdalanie remontad po słabej grze to dziwny pomysł nawet jeśli mówimy o Realu.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 17 maja 2010, 21:01

Ilosc plotek na temat Mourinho kaze przypuszczac, ze czeka nas jednak zmiana na stanowisku trenera.

Jestem rozdarty - z jednej strony cenie Pellegriniego za wiele jego decyzji, za odsuniecie Raula od pierwszego skladu, za umiejetnosc cichego radzenia sobie z fochami pilkarzy, za ofensywna gre, znakomita passe w lidze czy mase bramek. Z drugiej strony, denerwowalo mnie to w jaki sposob traktowal Ruuda, co doprowadzilo do jego odejscia - mimo ze ten wciaz przydawalby sie na ostatnie minuty meczu. Brakuje mu tez chyba umiejetnosci motywacji pilkarzy, bo tylko na to mozna zganic fakt ze zamiast rozniesc Lyon gralismy jak gralismy. Podobnie inne wazne mecze, gdzie druzyna sobie zupelnie nie radzila... Boli mnie tez konsekwentne wystawianie CR w ataku zamiast na skrzydle, bo od poczatku nastawilem sie na dlugoletni duet w napadzie postaci Higuain - Benzema. No i pare innych rzeczy, dlugo by wymieniac.

Trzeba czekac na info jeszcze ten tydzien, ale jak dla mnie decyzja pewnie juz zapadla.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2414
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 17 maja 2010, 23:46

Częstotliwość newsów o Mourinho jest porażająca. Od kilku dni co nie wejdę na Asa czy Marcę to jest coś o nim, nieraz w głównym newsie. A przepraszam, dziś na drugi plan zepchnęły go rozradowane brzydkie mordy tych z Barcelony.

Polubiłem Pellegriniego, odpowiada mi jego wizja futbolu i uważam, że zasługuje na pozostanie i ciągle łudzę się, że tak właśnie się stanie, ale fakt faktem, że nadzieję mam na to coraz mniejszą. Za dużo szumu jest na ten temat. Po kilku wzmocnieniach, zwłaszcza w pomocy mogłoby w przyszłym sezonie być naprawdę fajnie z Chilijczykiem na ławce. Sama zmiana trenera nie jest gwarancją niczego, nawet jeśli tym trenerem miałby być Mourinho, a jeśli do zmiany dojdzie to on jest jedynym kandydatem. Być może Portugalczyk miałby ze względu na swoją charyzmę i reputację więcej do powiedzenia w kwestii transferów i to na pewno byłby jakiś plus. Jednak jeśli teraz odejdzie Pellegrini, to czy za rok w razie (odpukać) niewygrania niczego odejdzie też Mou? I tak w kółko będziemy kontynuować tradycję? Czy może by został, bo pewnie miałby dłuższy kontrakt i zdecydowanie wyższe zarobki niż Pelle - on i jego współpracownicy - co wiązałoby się ze znacznie większym odszkodowaniem? A może zostałby dlatego, że w przeciwieństwie do Manuela, on byłby tym, którego chciały media? Właściwie samo przejście 1/8 CL już by mu dużo dało, ale wolę się na ten temat nie rozwodzić - przynajmniej na razie - bo jak wspomniałem, ciągle liczę na pozostanie Pellegriniego.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 17 maja 2010, 23:53

RealFan pisze:Jednak jeśli teraz odejdzie Pellegrini, to czy za rok w razie (odpukać) niewygrania niczego odejdzie też Mou?
takiej opcji nie ma chyba. Przecież gdzie nie idzie - wygrywa trofea. I to z miejsca. Jak Mou przyjdzie to coś tam wygracie, ale po jakimś czasie [raczej krótszym niż dłuższym] odejdzie, bo postawi sobie nowy cel [chyba, ze już ma postawiony, kadra Portugalii np.] a u was znów będzie pusty stołek.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 maja 2010, 6:52

Ja byłbym o to spokojny, ale nie tylko z Mou, a z Pellegrinim także, gdyby nie jeden szczegół - Barcelona jeszcze nigdy nie była tak silna, jak obecnie, a to "trochę" komplikuje to wygrywanie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 19:38

http://www.realmadrid.pl/index.php?co=a ... i&id=29747
Decyzja w sprawie Pellegriniego przełożona

Real Madryt przełożył dyskusję na temat przyszłości Manuela Pellegriniego, która miała odbyć się w dniu dzisiejszym. Jorge Valdano potwierdził, iż nie będzie uczestniczył w posiedzeniu zarządu, które zaplanowano na godzinę 17:00. Z porządku obrad dzisiejszego zebrania został wykreślony temat dotyczący ewentualnego zwolnienia chilijskiego trenera.

Florentino Pérez przez kilkanaście minut będzie mógł uczestniczyć w otwarciu zebrania. Później prezes Królewskich uda się na spotkanie z Michelem Platinim, szefem UEFA, który przebywa w Madrycie w związku ze zbliżającym się, sobotnim finałem Ligi Mistrzów. Decyzja w sprawie losów Pellegriniego nie będzie znana do momentu zwołania kolejnego zebrania zarządu klubu. Najbardziej prawdopodobne terminy to 24 lub 31 maja.
Niech mi ktoś jeszcze powie, że dni Pelle nie są policzone :P Widać jak na dłoni, że czekają na decyzję Mourinho a tej można się spodziewać najwcześniej po finale LM, czyli 23 maja. Wyboldowany termin zwolnienia Chilijczyka wygląda zatem zachęcająco :lol:

Oczywiście Jose może uratować posadę Manuela, ale to dla wciąż aktualnego trenera Realu żaden powód do radości IMO.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 19 maja 2010, 22:21

Doszedłem po tym newsie do podobnych wniosków. Ba, wręcz sądzę, że Mourinho poprowadzi Real w przyszłym sezonie na więcej niż 90%, ale ręki jeszcze sobie uciąć nie dam. :P

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 maja 2010, 2:08

Ba, wręcz sądzę, że Mourinho poprowadzi Real w przyszłym sezonie na więcej niż 90%
Po czym wnosisz ? Po tym, że ten przynajmniej pięć razy w tygodniu podkreśla jaki to Real jest wielki i jak bardzo chciałby go poprowadzić ? Niczym się w takim razie nie różnisz od kuszonej karmą psiny idącej do uśpienia. O ile jeszcze pare dni temu sam byłem zmieszany tą sytuacja czego dałem wyraz w temacie o Interze o tyle teraz szanse na przejście Mou do wielkiego Realu oceniam na małe. Po pierwsze dlatego, że wiem jak tego typu negocjacje winny się odbywać w obecnej niezwykle delikatnej sytuacji kiedy jeden błędny ruch może zaprzepaścić wszystko to na co pracowano przez bardzo długi czas (finał LM). W takich warunkach rozmowy toczą się za kulisami z dala od blasku fleszy, nikt nic nie mówi, zaś my możemy co najwyżej posiłkować się przeciekami o wątpliwej wiarygodności. W takim razie co ten Mourinho chce lub inaczej jaki ma w tym wszystkim interes ? Po pierwsze dzięki temu, że wszyscy mówią o Mourinho, natomiast niewielu na temat finału ligi mistrzów oraz oczekiwaniom z tym związanych, formie poszczególnych zawodników, kolejnych skandalach itd. Reasumując nie ma niezdrowej presji mogącej rozpraszać zawodników, zaś Ci mogą się koncentrować tylko na zbliżającej potyczce. Po drugie może to spowodować pozytywne nastawienie do Interu w trakcie meczu madryckiej publiki, a jak wiemy dla nich także przygotowano pulę biletów (kto wie czy nie największą). O to także prosił Mourinho w ostatnim wywiadzie i to także utwierdziło mnie w przekonaniu, że to wszystko jest tylko grą zorientowaną na zwiększenie szans przed zbliżającym się meczem.

http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=19620

Powyższy link odsyła do wywiadu w którym Mourinho apeluje o gorący doping madrycką publikę.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 191

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 20 maja 2010, 6:32

Po drugie może to spowodować pozytywne nastawienie do Interu w trakcie meczu madryckiej publiki, a jak wiemy dla nich także przygotowano pulę biletów (kto wie czy nie największą). O to także prosił Mourinho w ostatnim wywiadzie i to także utwierdziło mnie w przekonaniu, że to wszystko jest tylko grą zorientowaną na zwiększenie szans przed zbliżającym się meczem.
Sam jak zobaczylem ten jego wczorajsza apel to naszly mnie podobne mysli. Chociaz z drugiej strony juz ze wzgledu na wyeliminowanie Barcelony Inter moze chyba liczyc na przychylnosc publiki w sobote :>

Nalezy tez pamietac, ze nawet jezeli to nie jest zaslona dymna to efekt (czyli jak najmniej gadania o samym finale) pozostaje ten sam.

Jezeli chodzi o podzial puli biletow z tego co slyszalem po 20tys dla Bayernu i Interu, 40tys dla madryckich kibicow.

Strusiek
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Strusiek » 20 maja 2010, 7:06

Jak Inter wygra CL to Mourinho poprowadzi Real w przyszłym sezonie. Takie są moje odczucia. Pellegrini zostanie w Realu tylko w przypadku gdy Mourinho zdecyduje się pozostać w Interze. w 100 % zgadzam się tu z postem Mentora tym wyżej.

MarcinW
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 390

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MarcinW » 20 maja 2010, 10:19

Jak Inter wygra CL to Mourinho poprowadzi Real w przyszłym sezonie. Takie są moje odczucia.
Wróżenie z fusów to Twoja specjalność ?

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6603

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 20 maja 2010, 11:16

MarcinW pisze:
Jak Inter wygra CL to Mourinho poprowadzi Real w przyszłym sezonie. Takie są moje odczucia.
Wróżenie z fusów to Twoja specjalność ?
Dla wszystkich jest to oczywista oczywistość, tylko dla kibiców Interu nie. Żebyście się nie zdziwili.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”