Finał LM 2009/10: Bayern Monachium - Inter Mediolan - Strona 3

Europejskie puchary: Liga Mistrzów, Liga Europy, Liga Konferencji, Superpuchar Europy, UEFA | Mecze oraz inne pucharowe ciekawostki
Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Re: Finał LM 2009/10: Bayern Monachium - Inter Mediolan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 maja 2010, 14:10

Walić Riberyego.
Jest Altintop :lol:

Red, raz na dziesięć lat się prześlizgnie, spoko, United co roku miażdżyło w LM, tak?
Oczywiście w przekroju ostatnich 10 lat jesteście lepsi od nas pod tym względem, macie obecnie lepszą kadrę, ale naprawdę trzeba dalej być wkurzonym itp, że Bayern przeszedł dalej w tym roku? (Tak to wygląda jak dla mnie).

Lepiej mi powiedzcie kto sędziuje ten finał. Mam nadzieję, że jakiś Angol, bo Hiszpan w finale LM po tym co widziałem w tym sezonie w ichniej lidze w wykonaniu większości arbitrów to nie wyobrażam sobie, żeby coś takiego miało miejsce. Włoch i Niemiec odpadają oczywiście. Francuz :lol: Czyli jak dla mnie tylko Angol jakiś.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 maja 2010, 14:36

Red, raz na dziesięć lat się prześlizgnie, spoko, United co roku miażdżyło w LM, tak?
Oczywiście w przekroju ostatnich 10 lat jesteście lepsi od nas pod tym względem, macie obecnie lepszą kadrę, ale naprawdę trzeba dalej być wkurzonym itp, że Bayern przeszedł dalej w tym roku? (Tak to wygląda jak dla mnie).
Wychodzi na to, że macie jakieś urojenia. Mówię macie bo Twój kompan po szalu również ma podobne odczucia. W sumie wychodzi na to, że jśsli fan United nie zgadza się z kibicami FCB to znaczy, że jest sfrustrowany po porażce. To przecież żenujące.

Nikt nie mówi, że United w LM miażdży co roku. Tylko, że ja nie spotkałem się z takimi żenującymi reakcjami fanów United w stosunku do kibiców drużyny pokonanej. Tłumaczyć to więc mogę tylko jakąś euforią związaną z długo oczekiwanym awansem do finału LM.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 maja 2010, 14:48

Euforia to określenie trochę na wyrost, ale satysfakcja jak najbardziej. I tu, z tego miejsca muszę przyznać że Akarin trafnie zdiagnozował dzisiejszą dysputę. Wiem że to musi boleć i nie dziwię się. W finale znalazły się dwie drużyny, których przed sezonem wielu skazywało na odpadnięcie gdzieś w drabince pucharowej. Jeśli chodzi o sytuację z Riberym, to proponuję odejść od tematu bo co poniektórzy zaangażowali się w to tak mocno, jakby mieli w tym jakiś cel lub ich forumowe wypowiedzi miały zmienić decyzję UEFA. A decyzja zapadła i jest nieodwołalna, więc powinniśmy się skupić na nadchodzącym meczu, nie w temacie "co by było gdyby..." :roll:

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 18 maja 2010, 14:49

Falcher eindruck.
Nie spotkałeś się? Ja spotkałem się ze sporą ilością. No, ale nieważne.

Inter poleciał już dzisiaj do Madrytu, bo ta jebana chmura przesunęła się już nad WB. My lecimy w czwartek rano. Dzisiaj wolne piłkarze mają od treningów jutro prezentacja Jonkera o Interze.
Motywacji nie zabraknie, żeby tylko młodzi się nie spalili. Dobrze, że Inter gra bez szybkich skrzydłowych, bo Badstubera by znów wkręcali. A tak może sobie powalczyć normalnie.
Mullera pewnie na boisku zobaczę tylko jak będzie wchodził a potem przy kontrze/bramce dla nas. Czyli jak zwykle ostatnio. Przynajmniej efektywny jest :P

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 maja 2010, 14:52

Akarin pisze:Dobrze, że Inter gra bez szybkich skrzydłowych, bo Badstubera by znów wkręcali. A tak może sobie powalczyć normalnie.
Eto'o pewnie zagra półskrzydłowego więc nie ciesz się za wczasu. :P

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 maja 2010, 15:12

Ciezki final sie szykuje. Ciezki dla mnie.

Z jednej strony Bayern do ktorego czuje jakas wewnetrzna nieuzasadniona awersje. Z drugiej Inter. Inter ktorego niemoznosc wygrania LM byla aksjomatem a mi swiatlem na kazdy nowy dzien. Jezeli wygraja... Jak bedzie wygladal swiat pozbawiony szydery na Inter w LM? Wyprzedzili Milan w ilosci scudetti i od razu powodzie. Inter w potrojnej koronie to cos niewyobrazalnego. Nie chce nawet o tym zbyt dlugo myslec.

Dlatego bede w tym finale za Bayernem. Na pewno ktos zwiazany z tym klubem mial podobnie jak nasz premier dziadka w Wehrmachcie wiec sila rzeczy sa nam Polakom blizsi. Bede tez kibicowal Bablowi dla rownowagi.

Wydaje sie na pierwszy rzut oka ze Inter jest silniejsi. Wylaczyli Messiego to dlaczego nie maja wylaczyc Robbena? Mistrzowi Wloch daje 60% w tym starciu. Na szczescie Bayern juz nie raz udowodnil ze jest w tym sezonie silny ze ma charakter potrafi odwracac losy meczow. Mozna rzec ze dojrzewali w trakcie tego sezonu dojrzewali zeby zebrac plony wlasnie w finale LM.
Szanse bawarczykow widze w tym ze nie sa Barcelona dlatego Inter bardziej sie otworzy. Oby Bayern to wykorzystal.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2010, 15:18

Kibicuj Połańcowi, zeby im elektrowni nie zalało i zeby Babel miał na czym ogladac finał.

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 18 maja 2010, 15:18

Liczę na dobre widowisko i ciekawy finał. Oby nie był tak jednostronny jak zeszłoroczny od 20 minuty. Jakby nie patrzeć zwycięzca zgarnie potrójną koronę co w historii nie zdarza się zbyt często. Podtekstów mnóstwo a po meczu zależnie od końcowego rezultatu wyrośnie nam kolejny mocny kandydat do Złotej Piłki. Szanse IMO z minimalnym wskazaniem na Inter ale nie będę bardzo zaskoczony jeśli to Bayern zgarnie trofeum. Inter już potrafił obrzydzić życie Messiemu, zobaczymy jak będzie z Robbenem.

Odnośnie całej sytuacji z Riberym. Michał, wybacz o ile uważam Cię za jednego z bardziej ogarniętych kibiców i zawsze miło mi się czytało Twoje wypociny tak tu pierd***sz jak potłuczony. Sam wrzucasz tę sytuację gdzie czarno na białym widać, że kara jak i dyskwalifikacja są w pełni uzasadnione. Praktycznie nikt nie podziela Twojego poglądu oprócz kibiców Bayernu a Ty dalej brniesz. Nie wiem jak niemieckie media zareagowały na tę sytuację ale niedaleko tu było od tragedii. Nieważne czy inne kartki zasługiwały bardziej na takie dyskwalifikacje czy mniej, tu rozpatrujemy konkretną sytuację a ta moim zdaniem naprawdę nie jest trudna do interpretacji. To, że Francuz nie zagra w finale zawdzięcza tylko swojej bezmyślności.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 maja 2010, 15:21

Hehe, fakt że powoli kończą się argumenty szydercom dotyczące jakichś tam słabości. I dobrze, bo pamiętam userów którzy jak nie wiedzieli co napisać walili po prostu - "A ile Inter ma zwycięstw w LM? Kiedy byliście ostatnio w finale? Nie umiecje przejść drugiej rundy LM!". Jak znam życie i tak znajdą nowe "haki", ale szczerze mówiąc już mi to wisi, bo wszelkie mity na temat Interu zostały obalone. Oby Bernabeu nam sprzyjało.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 18 maja 2010, 15:27

Morrow pisze:Liczę na dobre widowisko i ciekawy finał.
Ja niestety obawiam się, że finał może wyglądać tak jak ostatnio coraz częściej wyglądają ważne mecze. Czyli powoli, ostrożnie, żeby tylko rywal krzywdy nie zrobił.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3127

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 18 maja 2010, 15:28

Babel pisze:Kibicuj Połańcowi, zeby im elektrowni nie zalało i zeby Babel miał na czym ogladac finał.
Niech Ci zaleje za duzo szczescia juz w tym sezonie doswiadczyles finalu nie musisz ogladac.
Nie rozumiem dlaczego ateizm kibicow Milanu w oczach Boga jest gorszy od ateizmu kibicow Interu. Dlaczego mnie tak doswiadcza a Ciebie wynagradza.
Niezbadane sa wyroki boskie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 18 maja 2010, 15:32

Jasne jest, ze Bog kocha tych co maja wiecej pieniedzy. Teraz to Inter ma wiecej pieniedzy niz Milan i kibicuje nam. Bog jest sezonowcem.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 18 maja 2010, 15:33

Chlopaczek pisze:Nie rozumiem dlaczego ateizm kibicow Milanu w oczach Boga jest gorszy od ateizmu kibicow Interu. Dlaczego mnie tak doswiadcza a Ciebie wynagradza.
Niezbadane sa wyroki boskie.
Pamiętam że katechetka w podstawówce pierniczyła coś dawno temu o równości przed Bogiem, więc idąc tym tropem teraz Inter popodrzuca parę pucharów. :P

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 18 maja 2010, 15:40

Ja niestety obawiam się, że finał może wyglądać tak jak ostatnio coraz częściej wyglądają ważne mecze. Czyli powoli, ostrożnie, żeby tylko rywal krzywdy nie zrobił.
Ja sie obawiam ze moze to byc pojedynek typu Milan-Juve. W takim wypadku po 10 min wylacze tv. A kibicowac bede Eto, ale na tyle ze zwyciezca LM jest mi obojetny. Jak to rok temu na forum pisano Barca wygrala LM dzieki sedziemu, w sobote bedzie podobny zwyciezca.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 19 maja 2010, 23:21

intermediolan.com pisze:Na Estadio Santiago Bernabeu Javier Zanetti będzie obchodził swój 700 występ w koszulce Interu.
:spoko:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Puchary Europejskie”