FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1121

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
7%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
7%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
15
50%
pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: F.C. Barcelona (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 18 maja 2010, 21:45

Tutaj z kolei wszystkie 47 (!) bramek Messiego z tego sezonu w jakości HD:
to jest az nieprzyzwoite, nieludzkie i chore!!

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 18 maja 2010, 22:00

Mnie akurat ceny mało interesują Villa jest prawie nasz i to mnie cieszy, Jeśli Cesc ma przyjść kosztem Toure to się z tym nie pogodzę i tyle. Yaya jest dla mnie wyśmienitym zawodnikiem i kładę.... na Fabregasa. A że jestem spity to napiszę coś w trakcie NBA.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 18 maja 2010, 22:13

Villa to swietny pilkarz i na pewno bedzie dla nas wzmocnieniem. Przyjdzie w takiej roli w jakiej przychodzil Henry 3 lata temu - grac bedzie na lewym ataku. Bardzo sie ciesze z tego transferu.

Odnosnie Cesca - wydaje mi sie, ze przyjdzie do nas, a w druga strone pojdzie Toure. Szkoda mi bedzie Czarnucha, bo to bardzo dobry pilkarz, jednak w tym sezonie na pozycji DM`a gral slabo, blyszczal jedynie kiedy byl wystawiony wyzej - jak w ostatnim meczu z Valladolid. Odejdzie Toure, ale przyjdzie zawodnik do srodka pomocy lepszy i nie bede ukrywal, ze Cesc jest moim zdaniem nam najbardziej potrzebny (juz po transferze Villi). Pozostanie nam jeszcze jednak kwestia zakupu rezerwowego DM`a , bo Busquets zagoscil juz w pierwszym skladzie na dobre.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2010, 22:44

Bienias pisze:Bylem pewien ze Ibry po tym sezonie nie sprzedamy a tu dochodza sluchy ze Szwed ma wolna reke. Wiem ze to tylko plotki ale cos w nich musi byc skoro Zarzad nie dementuje plotek o jego odejsciu. A jak do tego dodamy Rossela i jego faworyta El Nino to robi sie ciakawie.
Ale co mają dementować i kiedy? W tej chwili są zajęci dopinaniem transferu/transferów i bynajmniej nie mają obowiązku dementować każdej prasowej plotki. Zwłaszcza tak świeżej w obliczu tak zapracowanych godzin.

Zlatan nie odejdzie. Nawet jeżeli przyjmiemy, że jest trochę prawdy w tych doniesieniach to czego właściwie możemy oczekiwać? Jeżeli dostał wolną rękę to i tak IMO będzie chciał zostać i powalczyć w przyszłym sezonie. To najrozsądniejsze wyjście dla niego i dla nas.

Villa podobno już nasz. Prezentacja być może już we czwartek. Nie znamy jeszcze ceny bo doniesienie się zmieniają, ale będzie to wysoka kwota. Minimum 42 mln a być może więcej przy uwzględnieniu jakichś tam bonusów w razie sukcesów. Kontrakt na 4 lata i zarobki 7 mln rocznie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 maja 2010, 22:57

Hmmm...na co wam Villa?To typowy środkowy napastnik,który jest chyba zbyt stary,by przekwalifikować go na skrzydło...Poza tym na lewej stronie ataku macie zadziwiająco regularnego Pedro i ewentualnie Iniestę,który w perspektywie transferu Cesca może tam częściej grywać...co do środka ataku to jest Ibra,który ZAWSZE drugi sezon w nowym klubie miał nieporównywalnie lepszy niż pierwszy no i Bojan,który już teraz prezentuje międzynarodową klasę i gdyby miał kilka cm więcej to pewnie już miałby pewne miejsce u was na środku ataku...jak tu zmieścić Davida i uniknąć tarć w drużynie?Sprzedajecie Ibrę czy co?
Zaczyna mi to przypominać pierwszą erę galcticos,gdzie kupowano Beckhama mając Figo czy Owena mając Ronaldo...bez sensu... :roll:
Co innego KLASYCZNY lewy skrzydłowy,ale jak rozumiem Ribery'ego sobie odpuściliście?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 maja 2010, 23:04

MazurXIII pisze:co do środka ataku to jest Ibra,który ZAWSZE drugi sezon w nowym klubie miał nieporównywalnie lepszy niż pierwszy
Nie zawsze.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 18 maja 2010, 23:19

Pedro, Bojan, Messi, Zlatan, Villa - piątka napastników na których spokojnie możemy liczyć. W ataku trzy miejsca. Oczywiście można jeszcze dopisać Jeffrena, ale to raczej głęboka rezerwa.

Bojan nie gra u nas na środku tylko na boku. Na tej pozycji radzi sobie dużo lepiej i nie potrzebuje przy okazji warunków fizycznych. Mam nadzieję, że w przyszłym sezonie pogra trochę więcej.

Generalnie odchodzi Henry a przychodzi Villa. Pedro na pewno nie pogra tyle co w tym sezonie, ale umówmy się szczerze, że jeżeli chcemy wzmacniać zespół to tylko piłkarzami najwyższej klasy. Pedro zdał egzamin celująco, ale korona mu z głowy nie spadnie jak przyjmie rolę jokera.

Widzę nasz atak w zestawieniu Villa-Zlatan-Messi choć oczywiście nie spodziewam się, że David będzie grał bardzo szeroko. Raczej oczekuję go bliżej pola karnego. Jeżeli okaże się, że Zlatanowi zupełnie nie idzie to David przejdzie na środek, ale raczej tego nie przewiduję.

Klasyczny skrzydłowy zapewne pasowałby bardziej do naszej taktyki, ale Villa daje więcej wariantów. Będziemy mieli doskonałą alternatywę dla Zlatan na środek ataku.

Jeżeli przyjdzie jeszcze Cesc to... grubo. Poczekamy na dalsze wydarzenia tego okienka i dopiero potem będzie można dywagować.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 18 maja 2010, 23:21

Villa docelowo jest sprowadzany na lewy atak. Gra Barcy w ataku jest oparta na ruchliowści i zamianch pozycji. Jedyne i wcale nie najmniej ważne to musze przyznać z czym Villa może się zderzyć, to konieczność większej pracy w defensywie.
Ale koniec końców stylem gry David do Barcy pasuje
Barca dalej bedzie grała 4:3:3, żadnego 3:5:8 z wymyślaniem dziwnych pozycji piłkarzom, byle grali(Beckham na środku pomocy w Realu) nie bedzie.

Mazur, tu już teraz mnówisz o galacticos :roll: , co powiesz jak kupimy Fabregasa, wtedy sie zacznie kombinowanie

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2410
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 18 maja 2010, 23:33

Widzę, że Laporta nie wytrzymał i plotki znalazły odzwierciedlenie w rzeczywistości - kupuje przed odejściem. Villę traktuję już jako gracza Barcelony.

Villa jest zajebisty. Nie podoba mi się, że jeden z moich ulubionych grajków będzie grał akurat w tym klubie. Kuwa, wszędzie tylko nie do Barcy. Na pewno jest to dla was solidne wzmocnienie, ale bardziej przejmuje mnie w tym wypadku to, że Valencia dostanie naprawdę sporą kasę i może być trudno wyjąć Silvę, który jak sądzę był/jest rozważany w Realu jako potencjalne wzmocnienie. To, jak David będzie grał na lewym ataku (jeśli rzeczywiście tam wyląduje) jest trochę wróżeniem z fusów i nie będę zgadywał, choć oczywiście mam nadzieję, że jak najgorzej. :mrgreen: Nigdy nie grał na tej pozycji, a zejścia kilka razy na mecz na lewą stronę, które w jego grze występują to nie to samo.

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 18 maja 2010, 23:49

Jednego nie kumam - po co Barca kupuje srodkowego napastnika w wieku 29 lat, ktorego bedzie trzeba przekwalifikowac na skrzydlo, gdzie jednak szybkosc/zwrotnosc jest najwazniejsza, zamiast po prostu kupic takiego 7 lat mlodszego Aguero, ktory spokojnie na skrzydle sobie polata? Gdyby Zlatan mial odejsc, to zakup ocenilbym za bardzo trafny, jesli Szwed zostanie - to sie bede z tego transferu smial. Jeszcze niech Sandro sciagnie Torresa tak jak obiecywal, to w ogole bedzie smiesznie.

I podobnie z Fabregasem, jesli przyjdzie ciekaw jestem, czy on lub Iniesta beda bardzo szczesliwi z siedzenia na lawie np. w Gran Derby czy finale LM. Gadka 'rotacja jest potrzebna' jest fajna, ale dochodzi do tego fakt ze niektorzy pilkarze po prostu sa zbyt dobrzy na siedzenie na lawie. Chyba ze Cesc razem z Iniesta dogadaja sie kiedy miec kontuzje, to ok.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 0:20

Nie wiem gdzie i kiedy Sandro obiecywał Torresa, ale cru pewnie przedwyborcze klimaty lepiej ode mnie. Fernando przybywaj!

A czemu Villa a nie Aguero? Pytanie do Pepa. To jego układanka, jego wizja i widocznie ma jakiś pomysł na to wszystko. Jak dobry jest to pomysł oraz czy jego dobre wykonanie okaże się możliwe? Dopiero się przekonamy.

Fabregas póki co jest piłkarzem Arsenalu więc nie martwmy się na zapas :lol: Choć generalnie teksty o niezadowoleniu średnio do mnie trafiają z tego względu, że taki Cesc zdaje sobie sprawę gdzie przychodzi i z jaką konkurencją będzie musiał się zmierzyć. Zgadzam się jednak, że tak napakowana kadra to spore wyzwanie i zobaczymy jak sobie poradzi z tym trener.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 19 maja 2010, 1:37

Zgadzam się jednak, że tak napakowana kadra to spore wyzwanie i zobaczymy jak sobie poradzi z tym trener.
to oddajcie nam kilku grajkow akurat nam sie przydadza :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 19 maja 2010, 1:47

To nie działa w ten sposób :P Ilość piłkarzy będzie odpowiednia. Trzeba 'tylko' odpowiednio żonglować minutami.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 19 maja 2010, 9:04

Henry też nie grał na lewym ataku, ale przez jeden sezon grał zejbiście. No dobra, może to nie jest jakiś super argument :lol: , ale Villa przechodzi z z La liga i nie jest tak wyeksplatowany jak Titi. Poza tym wiekszośc graczy Barcy za jak nie z ligi to repry, a nie z reklam Pepsi :twisted:

Jedank gdy odemnie zależało, to poprzestał by na kupieniu Cesca, Villa tylko gdyby Zlatan miał odejść. Dwóch to za dużo dla mnie. Nie ogarniam tego :olaboga:

A podobno Zlatan ma odejść tylko jęsli sam będzie chciał i wpłynie za niego "astronomiczna" oferta.

miguel indurain
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: miguel indurain » 19 maja 2010, 9:43

co do villi dwa zdania jeszcze.
david ma 29 lat jednak warto zwrocic uwage, ze asturyjczyk to pilkarz ktory tak naprawde wyplynal w szeroki swiat majac lat powiedzmy 23, nawet 24. w gijon sobie gral, ale nie wystepowal w zadnych reprezentacjach. to nie przypadek taki jak np. henry, ktory od 17 roku zycia wloczyl sie po turniejach, gral po 3 mecze w tygodniu z pelnym obciazeniem. odwazylbym sie nawet porownac sytuacje davida do powiedzmy senny - gosc ma grubo po 30, a gra jak 27 latek. czemu? bo jego kariera wypalila znacznie pozniej niz wielu jego rowniesnikom.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”