Aker pisze:onadto Trabzonspor podobno już ustalił warunki wykupu kapitana Głowackiego z Wisłą teraz już tylko Arek musi się dogadać z Turkami

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 24 maja 2010, 12:30
Aker pisze:onadto Trabzonspor podobno już ustalił warunki wykupu kapitana Głowackiego z Wisłą teraz już tylko Arek musi się dogadać z Turkami
czeher
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 24 maja 2010, 13:10
z tego co się orientuję miał umowę, że jeśli nie zdobędzie mistrzostwa albo skompromituje się na arenie międzynarodowej to zarząd może rozwiązać z nim umowę już teraz albo po rundzie jesiennej. Ogólnie ma umowę do końca sezonu 2011. W Wiśle to w ogóle jest śmiech, trener żyje ze świadomością, że lada moment może stracić pracę, prezes to samo. Ogólnie nerwówka i jak tu myśleć o wzmocnieniach.Boromir pisze:Może mi umknęło, ale nie pamiętam na ile Kasperczak podpisał kontrakt. Zostanie na następny sezon?
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 11:06
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 11:14
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 11:27
Nie zupełnie się zgadzam z tym stwierdzeniem... Chciałbym widzieć Wisłę w nowym sezonie z jakimś porządnym nowym bramkarzem, a Pawełka na ławce.Boromir pisze:Do tego jeszcze chcecie zwolnić Juszczyka, który moim zdaniem bronił lepiej od Pawełka
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 11:38
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 maja 2010, 15:41
Stąd na przykład co na Kirma, Łobodzińskiego, Jirsaka, Ćwielonga, Niedzielana i Marcelo.Boromir pisze:Skoro Cupiał nie daje kasy na wzmocnienia to skąd chcecie nowego bramkarza?
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 16:02
Czy to są drużyny aspirujące do miana najlepszej ekipy dekady? Nie wydaje mi się. Czy to są ekipy aspirujące do tytułu w przyszłym sezonie? Nie wydaje mi się. Czy może też ma mi się nie wydawać, że Wisła będzie o ten tytuł walczyć?piwus pisze: Wpadnij jeszcze do kilku innych tematów typu GKS Bełchatów ( tam możesz napisać "nie przedłużacie kontraktów, jak chcecie się rozwijać"), Ruch Chorzów ("nie spłacacie długów, jestem zdania, że podzielicie los ŁKS-u"), rzuć paroma uwagami "nie tędy droga", też będzie fajnie.
Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni. Legia również zapowiada wzmocnienia. Tymczasem z tego co czytam, to Wisła zamiast kupować będzie się pozbywać. Nie mój interes, żebyście byli silni. Lament po stracie mistrzostwa już jest, żebyście jeszcze bardziej nie cierpieli, jak np w sezonie 06/07.piwus pisze:Dwa: ledwo Lech wygrał majstra to stał się wszechwładcą ligi, a ledwo Wisła przegrała raz mistrzostwo, to już ma być poza podium. Jaka liga, tacy znawcy.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 26 maja 2010, 16:11
Nie powiedziałbym, że Lech jest lepszy od Wisły. Pisałem już o tym. W Wiśle wypadł na koniec sezonu Brożek, on jako jedyny umiał coś strzelić. Jak go nie było to skuteczność się posypała. Jakby w Lechu Lewy się połamał pod koniec sezonu to zapewne mistrza by nie mieli. Teraz Lewy odchodzi, a Lech wątpię, by znalazł kogoś kto w pełni zastąpi Roberta, także w napadzie powinno być gorzej niż jest.Boromir pisze:Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni.
Aker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: petru » 26 maja 2010, 16:16
To miłe, ze troszczysz się akurat o Wisłę, nie o Ruch, ale dalej nie rozumiem dlaczego się nabijać, że i tak Wisła nie zdobędzie środków na transfery. To jakiś standard w Polsce, że wszyscy muszą mieć na to pieniądze? Ja bardzo szanuję wszystkie osoby wymądrzające się o skąpstwie, nieudolności, partactwie Wisły/Cupiała. Tymczasem ich świetnie zarządzane zespoły, dużo lepiej doinwestowane, w rubryce sukcesy są daleko w tyle za tym symbolem nieudaczności i cudacznym wybrykiem natury. Wisła od czterech lub pięciu lat nie wzmacnia się, tylko sprzedaje, od trzech lat jej miejsce miało być w środku tabeli, więc siłą rzeczy jej mistrzostwa były do zapomnienia. I stąd ja mam wrażenie, że Wisła była najlepszym zespołem dekady, a ty, że tylko aspiruje do tego miana.Boromir pisze: Czy to są drużyny aspirujące do miana najlepszej ekipy dekady? Nie wydaje mi się. Czy to są ekipy aspirujące do tytułu w przyszłym sezonie? Nie wydaje mi się. Czy może też ma mi się nie wydawać, że Wisła będzie o ten tytuł walczyć?
Lech nie stał się wszechwładca ligi, ale w tym momencie Wisłę przewyższa, a na dodatek jeszcze się wzmocni. Legia również zapowiada wzmocnienia. Tymczasem z tego co czytam, to Wisła zamiast kupować będzie się pozbywać. Nie mój interes, żebyście byli silni. Lament po stracie mistrzostwa już jest, żebyście jeszcze bardziej nie cierpieli, jak np w sezonie 06/07.
petru
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 26 maja 2010, 19:48
Gdzie się nabijam, że jesteście biedni? Czy za stwierdzeniem brak wzmocnień rozumujesz tylko kupowanie zawodników za grube pieniądze? Czy np ściągniecie kogoś z wolnego transferu nie jest już wzmocnieniem?To miłe, ze troszczysz się akurat o Wisłę, nie o Ruch, ale dalej nie rozumiem dlaczego się nabijać, że i tak Wisła nie zdobędzie środków na transfery.
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: lech98 » 26 maja 2010, 22:25
lech98
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 maja 2010, 22:57
Legia przed tym sezonem rowniez sie wzmocnila a jak skonczyla to wszyscy widzimy. Wisla od lat ma model jaki ma szkoda tylko, ze skuteczny na coraz slabsza polska lige. Lech ma wreszcie tytul i zobaczymy co pokaze, ale...... pisanie ze Wisla nie jest druzyna dekady( poprzedniej) jest strzalem w stope. Z drugiej strony pisanie o aspiracjach druzyny o tytul najlepszej w obecnej dekadzie, ktora dopiero sie zaczela jest jakas fantastyka.Legia również zapowiada wzmocnienia.
Bienias
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 maja 2010, 8:50
Aker
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 27 maja 2010, 17:38

Aker
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio