Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 70

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Re: Włochy - Transfery (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 maja 2010, 14:53

Skoro Roma "dopina" Adriano - zastanawia mnie co z Tonim. Bo w Bayernie raczej dla niego miejsca nie będzie, biorąc pod uwagę jego gażę, pozycję w drużynie i stosunki z Van Gaalem.
(L)oczkerson pisze:Acquafrescki
Acquafreski

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1802
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2010, 15:02

10 pisze:Skoro Roma "dopina" Adriano - zastanawia mnie co z Tonim.
Jak dla mnie to może wracać do Brescii, od półtora roku prezentuje poziom Serie B. Niewielu jest piłkarzy na których widok nóż mi się w kieszeni otwiera. Był Gattuso, teraz jest Toni. Ale pomijając już osobiste pobódki, nie sądzę aby swoją osobą zaoferował cokolwiek Giallorossim. Romę bez dwóch zdań stać na lepszego napastnika. I jeśli takowego szukają, do wyciągnięcia jest Maccarone ze Sieny. Wielki niespełniony talent włoskiej piłki, a potencjał miał na zawodnika klasy światowej. :roll:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 maja 2010, 15:23

Przyszlosc De Rossiego ? Jest jasna i klarowna. Zostaje w Romie do konca kariery. Juz jest uwazany za przyszlego kapitana :wink:

W tym sezonie akurat gral piach straszny, srodka pola Romy to ja sobie nie wyobrazam bez Pizarro ;)

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 28 maja 2010, 15:23

Luca rozmawia z Napoli jeśli dobrze pamiętam. Coś Rummennige o tym wspominał i chyba nawet prezes Napoli.
W każdym bądź razie w Bayernie z Luisem nie pogra.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2010, 15:33

Totnik_ASR pisze:Przyszlosc De Rossiego ? Jest jasna i klarowna. Zostaje w Romie do konca kariery. Juz jest uwazany za przyszlego kapitana :wink:

W tym sezonie akurat gral piach straszny, srodka pola Romy to ja sobie nie wyobrazam bez Pizarro ;)
Nie zdziwiłbym się gdyby po Mundialu, lub nawet jeszcze przed nie napłynęła do Romy oferta z Madrytu. Mourinho ponoć ma go wysoko na liście życzeń.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 28 maja 2010, 15:37

Złożyć ofertę to jedno a namówić klub i piłkarza do transferu to drugie.

Do Madrytu prędzej trafi Maicon niż De Rossi.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2010, 15:42

Akarin, aż ci coś przypomnę:
http://www.pilka.pl/forum/wlochy/as-rom ... -2640.html

Niesamowite, że Roma nie zdecydowała się oddać Vucinica za Toniego :> Ba, że nawet nie powalczyli :wink:

A De Rossi w Realu? Tylko jeśli Roma sama poprosi Daniele by zaakceptował ofertę, ale aż tak kasy Rzymianom nie brakuje.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2010, 15:50

Maicon moze i predzej trafi do Realu, ale nie widze analogii w sytuacji. Maicon moze chciec sprobowac sił w innej lidze po zrealizowaniu sie w Interze (btw to mam nadzieje ze Moratti zedrze z Realu ile sie da, a w sprawie Mourinho nie ustapi centa z klauzuli). Jesli De Rossi odejdzie to tylko z powodu sredniej sytuacji finansowej Romy i to tylko wylacznie za granice. Jesli bedzie to absolutnie kluczowe dla funkcjonowania Romy to moze to miec miejsce. Nie wiem dokaldnie jaka jest sytuacja, ale w tym roku dla mnie wyglada jakby Roma sondowała ile moze za Daniele uzyskac. Nie wiem czy to juz ten moment (moze nigdy nie nadejdzie), ale podobnie to wygladało z Kaka. Pewnego dnia stało sie jasne, ze Kaka odejdzie pytanie tylko gdzie i za ile. Odejscie De Rossiego to bylaby olbrzymia strata dla Calcio.

Tak trudno bylo zrozumiec, ze Roma predzej zrezygnuje z Toniego (znanego w pewnych kregach jako Lukatoniego) niz zamieni sie na Vucinica, nawet z dopłata :lol:

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 28 maja 2010, 15:51

Adriano to był fantastyczny zawodnik. Jak się pojawił x-lat temu to dla mnie to był typ nowoczesnego napastnika, który będzie dzielił i rządził. Miał wszystko siłe, szybkość, technike, petarde w lewej nodze, potrafił kiwnąć kilku obrońców i wejść z piłką do bramki (np. z Perugia mam nawet tego gola gdzieś na kompie :mrgreen: ) albo puknąć nie do obrony z 30 metrów...
Z tym, że jak to w przypadku Brazylijczyków bywa w pewnym momencie trochę się pogubił :mrgreen:

Chciałbym, żeby w Romie (o ile tam trafi) mu dobrze poszło i o sobie jeszcze przypomniał. Albo inaczej chciałbym, żeby skoncentrował się tylko na graniu i trenowaniu a wtedy na pewno sobie poradzi z tym że jakoś specjalnie w to niewierze. Rzym to wielkie miasto, pełne pokus dla kogoś takiego i jeszcze w dodatku ma cały zastęp rodaków do pomocy :smile2:
Coś czuje, że skończy się to tak:

Obrazek

Ale nie miałbym nic przeciwko, aby było zupełnie inaczej :mrgreen: Nawet mam identyczne warunki fizyczne co Adriano nooo może troche więcej mięśni mam (94kg :oops: ) :smile2:

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 maja 2010, 15:56

Opieracie sie na plotkach dziennikarzy, z obozu Romy byly dwie wypowiedzi, jedna De Rossiego ze zostaje, druga Sensi ze De Rossi jest kategorycznie nie na sprzedaz. Tyle w tym temacie. A marca moze sobie robic transfery do Realu jakie sie jej podoba :)

Adriano ? Nocne puby w Rzymie zacieraja rece :)

Toni ? Skoro biora Adrianio to oznacza iz nie biora Toniego. Alkoholik tanszy bo tylko na pensje trzeba. Rome nie stac aby dawac 6 baniek za 33 letniego zawodnika.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2010, 16:02

Mając do czynienia z Perezem należy brać pod uwagę, że ściągnie wszystko co biega i strzela gola. Dla kaprysu, zysku, marketingu bądź - lecz tu już niekoniecznie - sukcesu sportowego. De Rossi z aprobatą wyrażał się na temat ewentualnej gry dla Realu. Wszelkie zaprzeczenia Włocha przed jakimikolwiek oficjalnymi ofertami są wywołane przezornością. Jeśli transfer doszedłby do skutku, De Rossi leci do Madrytu, pokaźna suma do Rzymu, pożegnanie na Olimpico i gra gitara. Jeśli jednak strony nie dogadałyby się w sprawie odstępnego za Daniele, a on sam wcześniej otwarcie zadeklarowałby chęć zmiany otoczenia, poważnie naraziłby się kibicom i mit gladiatora Romy bardzo by podupadł. W dzisiejszych czasach trzeba być szalenie elestycznym i wybiegać w przyszłość przewidując konkretne sytuacje i ich ewentualne następstwa.

Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 28 maja 2010, 16:13

De Rossi zapytany o Real powiedzial ze o niczym takim nie slyszal i ze odejdzie tylko wtedy jak bedzie musial. A to roznica ;) Nie ma zadnych negocjacji wogole.

Pozatym jak rozumiem teraz Jose bedzie budowal druyzne a nie Perez, wiec moze bedzie budowanie druyzny pilkarskiej a nie domu mody. Aczkolwiek aby odnosic sukcesy Jose bedzie potrzebowal takich graczy jak Maicon, Cambiasso czy Zanetti, w Realu takich nie ma, tacy byli zawsze oddawani bo liczylo sie sprowadzanie modeli. De Rossi bylbym logicznym wyjsciem ale niestety dla Realu pozostaje to w sferze prasowej :)

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 634
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 28 maja 2010, 16:21

De Rossi jest na liście każdego klubu szukającego wzmocnień w drugiej linii, tylko czy Realowi, w którego składzie jest Alonso, jest on naprawdę potrzebny? Wydaje mi się, że priorytetem będzie obsadzenie lewego skrzydła. Di Maria?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2010, 16:30

Di Marię Mourinho chciał w Interze już sezon temu. Widać że o nim nie zapomniał i słusznie, bo to jeden z ciekawszych skrzydłowych młodego pokolenia. Tak więc transfer do Realu jest kwestią czasu i sumy odstępnego. Ja bym mimo wszystko 40 baniek za niego nie dał bo za mało jeszcze pokazał, ale chce go Real więc ceny okazyjnie idą w górę. :P

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 28 maja 2010, 16:32

Tegoroczne mecze z Barca, posrednio z Lyonem pokazały, ze jesli na jakiejs pozycji jest wielka dysproporcja to własnie w srodku pola obok Alonso. Lewe skrzydło to mogłby grac nawet z niezłym skutkiem Marcelo, ale gdyby Real miał alternatywy dla Arbeloi, który czesc sezonu musiał grac na prawej stronie. Mourinho bedzie Real budował minimum dwa sezony, jesli Roma wytrzyma te dwa sezony to De Rossi pewnie juz zostanie do konca kariery. Zanetti swego czasu tez był bardzo bliski przejscia do Realu, do czego sie przyznał. O pewnych zakulisowych rozgrywkach mozemy sie nie dowiedziec nigdy, jesli sami zainteresowani nie beda mieli ochoty sie o tym wypowiadac :wink: .

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”