Sporty Walki - Strona 8

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8731
Kontakt:

Re: Sporty Walki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 22 maja 2010, 11:08

Akurat moje oczy się otwarły na początek pierwszej rundy :lol:
Z całej tej gali, najciekawszy zdecydowanie pojedynek tych dwóch babek :twisted:

Awatar użytkownika
Lisek
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 6

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Lisek » 22 maja 2010, 11:10

Racja, niezłą technikę miały. A na koniec prawie się zesrały dziękując sobie.

Jeśli ktoś nie widział walki:

http://www.mmavideos.pl/video/mariusz-p ... via-moosin

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 maja 2010, 13:48

Etus2 pisze:i to tyle na temat tego co Jarzinho chciał udowodnić , nadal twierdzisz "czego to brakuje Pudzianowi co ma Lesnar?" :haha: Silva nie dał mu szans , nie chciałbym zobaczyć co zrobiłby z nim Frank albo Randy
Nie wiem idioto po co zachęcasz mnie do dyskusji skoro wiesz, że w żadnym stopniu cię nie szanuję i Twoje zdanie mnie nie obchodzi.
Napisz mi co posiada Lesnar skoro tak jesteś mądry. Co takiego ma czego brakuje Pudzianowskiemu.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 maja 2010, 21:26

ma technike m.in ale widzę zgrywasz cwaniaka co pierwszą galę obejrzał podczas walki Najmana z Pudzianem no cóż bywa , czekaj aż Pudzian zostanie mistrzem , powodzenia :) i bez wycieczek osobistych proszę :)

dziś UFC114 i długo oczekiwana walka Rampage-Suga , szykuje się dobra gala bo chłopaki mają niezałatwione sprawy między sobą i nie są to raczej działania pod publiczke (obydwaj byli trenerami w TUF 10)

pierwszy main event z dwoma czarnuchami i obydwaj są świetni , jak ktoś jest tak obcykany jak Jarzinho to pewnie nie zna obu panów ale polecam sprawdzić walki Jacksona z Wanderleiem Silva te pojedynki są już legendarne , a co do Evansa to walka z Chuck Liddellem badz Forrestem Griffinem pokazuje na co stać tego pana :)

Quinton “Rampage” Jackson powinnien wygrać bo jest troche lepszy w stójce i ma piekielną siłę choć nie walczył od roku i może to być przeszkodą (walka miała odbyć się na UFC 98 bodajże ale Rampage zrezygnował bo grał Mr.T w nowej wersji Drużyny A) bo Sugar jest dość świeży :D

Niedługo też walka Fjodora 16.06 a także UFC 116 i spotkanie Lesnara z Carwinem ( na tej gali bedzie takze walczył nasz zawodnik Krzysztof Soszyński który stoczy rewanż z Stephanem Bonnarem , pierwszą walke wygrał Polak)

a oto Main Card
* Light Heavyweight bout: United States Quinton Jackson vs. United States Rashad Evans [1]
* Middleweight bout: England Michael Bisping vs. United States Dan Miller[1]
* Heavyweight bout: United States Todd Duffee vs. United States Mike Russow[1]
* Light Heavyweight bout: Brazil Antônio Rogério Nogueira vs. United States Jason Brilz[1]
* Welterweight bout: United States Diego Sanchez vs. England John Hathaway[1]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 29 maja 2010, 21:56

Etus2 pisze:ma technike m.in ale widzę zgrywasz cwaniaka co pierwszą galę obejrzał podczas walki Najmana z Pudzianem no cóż bywa , czekaj aż Pudzian zostanie mistrzem , powodzenia :) i bez wycieczek osobistych proszę
Ja pierdole, chłopie albo napiszesz, jakąś odpowiedź o sensownej zawartości albo w żaden sposób się do mojej osoby nie odnoś. Co za idiota. Technikę to ma nawet Batista w WWE, a Lesnara w WWE oglądałem jak tobie rodzice na komunie internet zakładali. Tyle potrafiłeś wymyślić, technikę czego czołgu czy beczki zepchniętej ze stoku.
Już Ci napisałem dość wyraźnie co rozumiem przez mieszane sztuki walki, jeśli nie masz na to odpowiedzi to nie staraj tutaj urosnąć.
A o Silve się nie martw, bo pamiętam go z gal Pride, odkąd z tą federacją kontrakt podpisał Nastula. Tak samo jak Fiodora, Filipovicia braci Nogueira, Barnetta i kilku innych walczących obecnie w różnych federacjach. Ty możesz tego nie pamiętać, bo wtedy jeszcze nie wiedziałeś co to sopcast, do dzisiaj widzę nie wiesz i szukasz opcji HD.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 maja 2010, 22:17

;) pudzian ma technike? hehe to że ktoś wyprowadza ciosy nie znaczy że ma technike, technike wypracowuje się latami treningu a pudzian jedynie przerzucał żelastwo na siłowni bo te jego 10lat karate to chyba nie wchodzi z nim do ringu.

o moją wiedze się nie martw , raczej o swoją bo mówiąc że Mariusz posiada takie same umiejetnosci co Lesnar ośmieszasz się. oczywiscie tej techniki brock nie ma jakiejs piorunujacej ale w stojce nie ma problemow z obrona i atakiem a polak w tej kwesti jest smieszny bo oprocz chaotycznego ataku i dziurawej gardy nie prezentuje nic ciekawego.

wymieniles kilka nazwisk i udajesz znawce no na prawde godne politowania ale coz , widze zamianiasz sie w klona rkoemana , zjadles wszystkie rozumy. szkoda słów :)

aha Lesnar w WWE , to chyba te gale ogladales a nie Pride bo piszesz takie głupoty że chyba za dużo tego wrestlingu :rotfl: nie wiem co ma jego postawa w udawanych zapasach do prawdziwej walki w klatce.

żeby nie było nie jestem fanem Brocka ale pokazuje on że zawodnicy tacy jak Mir(czarny pas BJJ) nie mają zbytnio szans z kimś kto opanował podstawy walki w stójce i do tego jest piekielnie silny.co obecnie jest poza zasięgiem jakieś 99% ciężkich w MMA , może Overeem i Fjodor mogli by się z nim mierzyć jak równy z równym z czego ten drugi byłby faworytem jedynie.ale niestety obaj walczą w marnym StrikeForce :/

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 29 maja 2010, 22:36

Jarzinho pisze:Technikę to ma nawet Batista w WWE
:haha: :haha: :haha:
Gość,który pierdoli finishera w co drugiej swojej walce,uznawany jest za największe drewno w federacji (pomijając Khaliego) i technika? :rotfl: :rotfl: :rotfl: Gdzie on,a np. Bryan Danielson?Albo większość Indy?
Ale fakt,Pudzian to jeszcze większe drewno niż Dave.BTW - Ba(u)tista bierze przykład z Lesnara i chce spróbować sił w MMA jakby ktoś nie wiedział ;)

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 29 maja 2010, 22:45

jakoś nie rozumiem waszego rozumowania co ma śmieszne WWE do walk MMA ?

a co do zawodników co walczyli w tym "sporcie" i przeszli do MMA godny odnotowania jest Bobby Lashley który pokonał Wes Simsa i Bobba Sappa miedzy innymi.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 30 maja 2010, 8:52

Etus2 pisze:pudzian ma technike? hehe to że ktoś wyprowadza ciosy nie znaczy że ma technike, technike wypracowuje się latami treningu a pudzian jedynie przerzucał żelastwo na siłowni bo te jego 10lat karate to chyba nie wchodzi z nim do ringu.
Czy ja coś przeoczyłem, czy kolejny raz do jakiś moich słów dopisałeś sobie teorię.
MazurXIII pisze:Gość,który pierdoli finishera w co drugiej swojej walce,uznawany jest za największe drewno w federacji (pomijając Khaliego) i technika? :rotfl: :rotfl: :rotfl: Gdzie on,a np. Bryan Danielson?Albo większość Indy?
Ale fakt,Pudzian to jeszcze większe drewno niż Dave.BTW - Ba(u)tista bierze przykład z Lesnara i chce spróbować sił w MMA jakby ktoś nie wiedział
Praktycznie odbicie Lesnara, duży gość biega po ringu jakby mu góra mięśni przeszkadzała. Nie dziwię się, ze chce spróbować sił w MMA bo już pisałem Lesnar to totalne drewno, który nie ma nic wspólnego z mieszanymi sztukami walki. Dwa wielkie kloce będą się napierdzielać.
Etus2 pisze:wymieniles kilka nazwisk i udajesz znawce no na prawde godne politowania ale coz , widze zamianiasz sie w klona rkoemana , zjadles wszystkie rozumy. szkoda słów :)

aha Lesnar w WWE , to chyba te gale ogladales a nie Pride bo piszesz takie głupoty że chyba za dużo tego wrestlingu :rotfl: nie wiem co ma jego postawa w udawanych zapasach do prawdziwej walki w klatce.

żeby nie było nie jestem fanem Brocka ale pokazuje on że zawodnicy tacy jak Mir(czarny pas BJJ) nie mają zbytnio szans z kimś kto opanował podstawy walki w stójce i do tego jest piekielnie silny.co obecnie jest poza zasięgiem jakieś 99% ciężkich w MMA , może Overeem i Fjodor mogli by się z nim mierzyć jak równy z równym z czego ten drugi byłby faworytem jedynie.ale niestety obaj walczą w marnym StrikeForce
prrrrrrrrrrrrrr napisałeś coś co odnosi się do mojej opinii czy dalej piszesz jakbyś był w amoku. Jaką technikę posiada Lesnar, w którym elemencie Pudzian jest tak daleko za nim. O wytrzymałości i kondycji już pisałem.
Za znawcę się nigdy nie uważałem, a że czasami lubię zobaczyć UFC czy kiedyś Pride i K1 to inna sprawa. W każdym razie wiem co kryje się pod nazwą sztuki walki. Jedni lubią pooglądać sambo w starciu z gościem który ma opanowany kick-boxing inni beczkę z, która ma tylko siłę. Jak będziesz miał odpowiedź na jakieś moje pytanie a nie szerzenie swoich teorii to napisz, a tak dupy nie zawracaj.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 maja 2010, 13:19

Jarzinho pisze: prrrrrrrrrrrrrr napisałeś coś co odnosi się do mojej opinii czy dalej piszesz jakbyś był w amoku. Jaką technikę posiada Lesnar, w którym elemencie Pudzian jest tak daleko za nim. O wytrzymałości i kondycji już pisałem.
To może ja Ci zadam pytanie. W czym Pudzian dorównuje Brockowi? Jedyne co mi przychodzi do głowy to siła, której nie potrafi kompletnie przełożyć na walkę, a i po odłożeniu koksów nie do końca wiadomo jak to wygląda.

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 30 maja 2010, 13:57

Jaką technikę posiada Lesnar, w którym elemencie Pudzian jest tak daleko za nim

trzy słowa : walka w stójce .

jeden z lepszych technicznie zawodników Frank Mir nie potrafił nic zrobić z Brockiem w stójce , w parterze nie miał szans oczywiście też . Pudzian w parterze by został zgnieciony jak karaluch przez Lesnara ale ty dalej uważaj sobie że Pudzian to dobry zawodnik twoja sprawa i to ty zacznij pisać coś sensownego a najlepiej odpowiedz na pytanie Zico.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 30 maja 2010, 22:48

Etus2 pisze:
dziś UFC114 i długo oczekiwana walka Rampage-Suga , szykuje się dobra gala bo chłopaki mają niezałatwione sprawy między sobą i nie są to raczej działania pod publiczke (obydwaj byli trenerami w TUF 10)
Pewne i zdecydowane zwycięstwo Evansa. Rampage poza momentem w 3 rundzie nie miał za wiele do powiedzenia.
Jednak jeśli chodzi o UFC114 to zdecydowanie polecam obejrzeć walkę Duffee vs. Russow. Coś niesamowitego :shock:

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Etus2 » 31 maja 2010, 0:26

no tak zawiodłem się trochę , lubie Rampage'a ale ten film nie wyszedł mu na dobre , sam zresztą to przyznał . zaś Evans pokazał klasę i mam nadzieję że w walce z Shogunem udowodni że ta przegrana z Machida nic nie znaczyła i zdobedzie pas ;)

a to powiedział Jackson po walce :D

“He did a good fight, but he still can kiss my ass,” Jackson said. “He said a whole lot of stuff. I ain’t going to forget it, but we both warriors. I’m not a sore loser. I’m a fighter. I’ve been a fighter all my life, but I still ain’t going to forget the stuff he said. He still can kiss my black ass.”

koleś jest przekozakiem a jego mina jak wchodzi do ringu :twisted:

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 31 maja 2010, 11:05

Etus2
Lider Drużyny
Lider Drużyny