Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 24

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 0

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 24 maja 2010, 23:20

Hart w sumie nie miał okazji do zaprezentowania swoich umiejętności. Miał niewiele do roboty, a jeśli już był jakiś strzał na bramkę, to prosto w niego. Oczywiście obronił wszystko, co mógł obronić. Z opisu Fieldy'ego po pierwszej połowie można wywnioskować, że Green lepiej zagrał.
Cris7 pisze:Milner czy Carrick zagrali lepiej?
Milner w drugiej połowie był beznadziejny, nie wiem jak sytuacja wyglądała w pierwszej odsłonie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 25 maja 2010, 10:16

Jakby ktoś chciał przeżyć te emocję jeszcze raz (lub w ogóle pierwszy raz :lol: ) to zarzucam linki do całego meczu :
1. połowa - > http://www.megaupload.com/?d=FP3IFKR9
2. połowa - > http://www.megaupload.com/?d=3R6WTAHB

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 25 maja 2010, 10:47

Millner był beznadziejny, a Carrick tylko odrobinkę lepszy. Lamps ma tutaj coś zmienić? Tja. Mówiłęm już dawno, że jeśli ktoś mógłby odmienić tą reprezentację to tylko Scholes, bo nie ma drugiego takiego Anglika, który potrafiłby tak kierować zespołem jak Rudy.

Już jakiś czas temu mówiłem, że Angole z taką drugą linią nie mają szans na sukces. Chyba, że Capello zdecyduje się na przejście na 433, ale wątpię, żeby zmieniał formację zaraz przed Mundialem.

Hernandez zupełnie niewidoczny.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 30 maja 2010, 16:09

oglądałem tylko ostatnie 20 minut, ale z przeczytanych komentarzy i tego co zobaczyłem wynika, ze zagrali gorzej niż źle. Anglia znów grała słabo, ale znów wygrywa, 2:1 z Japonią. Wszystkie gole zdobyli Japończycy :lol: asysty Joe Cole'a i Ashley'a Cole'a [zbieżność nazwisk przypadkowa :lol: ] Do tego Lampard znów zmarnował karnego, a Gerrard miał jakiś problem w końcówce z kostką chyba.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 maja 2010, 16:46

Ja oglądnąłem cały mecz :lol: Śmieszny mecz Anglicy nie potrafili zdominować gry i rzadko grali z pierwszej piłki. Ich podania były dość przewidywalne jednym słowem. Najsłabszy na boisku był Johnson który zawalił 1 bramkę przy stałym fragmencie gry bo nie pokrył tego Japończyka i ocknął się po chwili że ten mu uciekł. W ogóle w 1 połowie zagrali tak jak by się bali kontuzji w ogóle nie wchodzili w żadne starcia a Terry rzadko co walczył o piłkę w powietrzu dopiero w 2 połowie przycisnęli bardziej. To jak wpadały te bramki dla Anglii to parodia była. Bardziej podobał mi się duet SWP - J.Cole niż Lennon - Theo, doświadczenie to jednak doświadczenie odgrywa dużą rolę. Bent zagrał jakoś bez produktywnie miał jedną okazję do strzelenia z główki ale zmarnował myślę że na bilet do RPA się nie załapię. Dziwi mnie że Capello nie dał pograć nic Parkerowi myślę żeby się przydał tam taki ktoś jak on. Hart solidnie zagrał miał jedną paradę :D jak na razie jedyny z 3 GK który nie stracił bramki podczas tych 2 towarzyskich meczy. Jeśli już mowa o GK to należy pochwalić bramkarza Japonii bo świetne zawody rozegrał wyciągnął karnego i w dodatku świetny strzał Rooney'a. Wie ktoś z kim jeszcze zagrają Synowie Albionu ?

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2010, 16:56

Lampard jest zaprogramowany na strzelanie karnych w lewy róg bramki? Nie da rady inaczej?

Fieldy, po meczu z Meksykiem Steven nabawił się jakiegoś niegroźnego urazu łydki, więc może to właśnie o łydkę chodziło, a nie o kostkę. To tylko moje przypuszczenia, bo meczu nie chciało mi się oglądać.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 30 maja 2010, 17:25

Daaaamian pisze:Lampard jest zaprogramowany na strzelanie karnych w lewy róg bramki? Nie da rady inaczej?
O ile się nie mylę Lamparda ulubione miejsce to prawy dolny róg nie wiem czemu strzelał w lewo :) ale jak powiedziałem jak tylko podszedł do piłki czułem że to spieprzy.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 30 maja 2010, 18:04

A ostatnie karne, które zmarnował to nie były przypadkiem strzały także w lewy róg?

Awatar użytkownika
Duch
Entuzjasta Kraftu
Entuzjasta Kraftu
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Duch » 30 maja 2010, 18:10

Daaaamian pisze:A ostatnie karne, które zmarnował to nie były przypadkiem strzały także w lewy róg?
W finale FA Cup w ogóle w bramkę nie trafił, chociaż to chyba właśnie był lewy dolny (patrząc od strony Franka) róg.

Jeśli w pierwszej połowie meczu z Meksykiem, Anglicy nie zachwycili, to dzisiaj zagrali naprawdę marnie. Środek pola Lamps-Huddlestone nie okazał się wcale lepszy od Milner-Carrick. Jedni i drudzy zagrali dość słabo. Obrona dzisiaj niby w najmocniejszym zestawieniu, ale Terry i Ferdinand kilka razy ładnie tam ogrywani byli przez Japończyków. Do tego Johnson całkowicie zgubił krycie przy pierwszej bramce.

Ogólnie, poza samym zwycięstwem i kilkoma niezłymi paradami Harta, ciężko szukać pozytywów.

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 maja 2010, 9:33

Mówiłem, że ani Lampard ani nikt inny z powołanych pomocników nie odmieni tej drużyny. Jeśli nic się nie zmieni to maksymalnie co wróżę tej drużynie to dojście do ćwierćfinału. Wymęczą kilka zwycięstw, ale jak przyjdzie co do czego to polegną z klasowym zespołem.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 maja 2010, 16:10

Naprawdę uważasz, że Scholes mógłby to wszystko zmienić?

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 31 maja 2010, 16:27

Ktoś taki jak Scholes by się przydał w środku na pewno ale Paul zrezygnował z reprezentacji i wrócić nie chce. Nie wiem czemu Capello nie dał szansy pograć Parkerowi chłopak siedzi na tej ławce a by mógł coś wnieść do reprezentacji.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 31 maja 2010, 16:58

Parker to żaden wirtuoz. Moim zdaniem niewiele mógłby wnieść do gry Anglików. Poza tym wydaje mi się, że kapitan WHU nawet nie pojedzie do RPA.

Podzielam jednak Twoje zdanie odnośnie braku gry Parkera. Scott powinien dostać swoją szansę.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 maja 2010, 17:43

Parker pewnie nie pojedzie, a szkoda, bo pewnie walczyłby wiecej w środku pomocy niż Milner, Carrick, Lampard i Gerrard razem wzięci.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 01 cze 2010, 14:08

Dzisiaj Capello ma ogłosić swój skład na MŚ. Jak na razie podało Sky Sports dla Benta i Walcotta nie ma miejsca w samolocie w międzyczasie Carrick może pakować walizki i olejek :P
Jak podaję "The Sun" Baines i A. Johnson też nie zostali powołani ale na tym źródle trudno się opierać. Wiec jak na razie wdł. tych informacji wypadli :
- Bent, Walcott, A. Johnson i Baines
Ostatnio zmieniony 01 cze 2010, 14:27 przez KajoFC, łącznie zmieniany 4 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”