Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 610

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
Totnik_ASR
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Totnik_ASR » 02 cze 2010, 19:07

a jakie sa typu bukmaherow na posade szkoleniowca Interu ? :D

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 19:16

fieldy pisze:Capello zobowiązał się pozostać w Anglii do Euro 2012. Pomyślałem, że będziecie zainteresowani taką informacją :)
Co by Capello nie mówił, wiele rzeczy jest pewnie załatwiane pozakulisowo, a prawdy dowiemy się po Mundialu. Nawet lepiej, Capello jak widzę woli skupić się na nadchodzących Mistrzostwach Świata aby coś wreszcie z Anglią ugrać. Gdyby dał do zrozumienia że być może odejdzie, mogłoby ucierpieć morale zespołu tuż przed turniejem. A tak odcina się od wszelkich spekulacji, których bez wątpienia przybędzie w lipcu. :wink:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 02 cze 2010, 19:19

on nie zobowiązał się wypowiedzią tylko podpisem pod kontraktem

ale żeby być precyzyjnym. Capello miał umowę do 2012 roku, ale po Mundialu w RPA mogło dojść do zerwania kontraktu [pewnie, jakby nie osiągnęli założonego celu, lub coś w tym stylu, może jakaś klauzula odejścia była] teraz to skorygowali, więc na pewno będzie trenerem Anglików do 2012 roku, tzn do końca Euro.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 19:34

Heh, ciekawe posunięcie. To oznacza że angielska federacja ani myśli puszczać go do Interu i uszczupla nam pole manewru. Nic straconego. Perez wisi nam 6 baniek. Niech przeleje je na konto Anglików za zerwanie umowy i będzie git. :P

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 02 cze 2010, 19:50

fieldy pisze:on nie zobowiązał się wypowiedzią tylko podpisem pod kontraktem

ale żeby być precyzyjnym. Capello miał umowę do 2012 roku, ale po Mundialu w RPA mogło dojść do zerwania kontraktu [pewnie, jakby nie osiągnęli założonego celu, lub coś w tym stylu, może jakaś klauzula odejścia była] teraz to skorygowali, więc na pewno będzie trenerem Anglików do 2012 roku, tzn do końca Euro.
Z tego co wiem Capello mial chyba dwie klauzle. Jedna, ze moze negocjowac umowy z kim mu sie podoba i druga, ze moze zerwac kontrakt, nie placąc odszkodowania. Z obu powiedział, że jest skłonny zrezygnowac i z tego co pisze Fieldy domyslam sie, ze juz zrezygnowal podpisując nową wersje kontraktu. Fabio to powazny człowiek, jak mówi, że zostaje w Anglii to znaczy, ze zostaje. Inter nie powinien robic sobie wielkich nadzieji, w kontekscie jego czy Hiddinka. Wiec pozostaje w zasadzie tylko Pellegrini lub ewentualnie Benitez. Musze przyznac, ze te niewątpliwe klopoty Interu ze znalezieniem trenera na odpowiednim poziomie mnie zaskakują. Klub, który zdobył wlaśnie lige mistrzow ma sile przebicia i jesli nie potrafi znaleźc klasowego trenera to znaczy jedynie, że nie ma z czego wybierac. Tym bardziej mnie cieszy, ze JUVE juz zalatwil temat w nienajgorszy sposób.

Swoja droga gdybyscie mieli wybierac miedzy Pellegrinim a Allegrim kogo byscie woleli?

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 20:00

(L)oczkerson pisze:Swoja droga gdybyscie mieli wybierac miedzy Pellegrinim a Allegrim kogo byscie woleli?
Zanettiego :P Pellegrini raczej nie pasuje do Serie A a Allegri to nie ta półka trenerska i aby klub mógł utrzymać się na szczycie, potrzebny jest trener z prawdziwego zdarzenia, że tak określę - zaprawiony w bojach o najwyższą stawkę.

Dywagując pół żartem, przecież Lippi kończy pracę z kadrą narodową po Mundialu... Może by... wiecie... :think: :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6682

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 22:41

Tak jak mówiłem Pellegrini będzie dla was najlepszym wyborem. Allegri? Koleś zrobiłby chyba interes życia odchodząc z Cagliari, żeby przejąć Juventus a wylądować w końcu w Interze. Nierealne. A Mihajlović podpisał już kontrakt z Violą?
Salas11 pisze:Dywagując pół żartem, przecież Lippi kończy pracę z kadrą narodową po Mundialu... Może by... wiecie... :think: :P
Nigdy w życiu. Lippi już ma przygotowaną ciepłą posadkę w zarządzie Juventusu :P

Awatar użytkownika
Hyypia
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 104

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hyypia » 02 cze 2010, 22:42

Jakoś nie wierzę w Marcelo w Juve... :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 23:01

Boromir pisze:Nigdy w życiu. Lippi już ma przygotowaną ciepłą posadkę w zarządzie Juventusu :P
Wykupimy go za kasę Pereza i będzie cacy. :P A na poważnie, Pellegrini naprawdę budzi moje wątpliwości. Nie wiem czemu, ale tak jest. :? Chyba wolałbym już Zengę, przynajmniej swój chłop. :wink:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 cze 2010, 0:11

Swoją drogą przypomniał mi się jeden gracz: Coutinho. 12 czerwca kończy osiemnaście lat i będzie mógł przenieść się do Europy. Wiadomo już czy od razu zostanie włączony do pierwszego składu czy w grę wchodzi wypożyczenie?

Awatar użytkownika
creek
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: creek » 03 cze 2010, 8:36

Z tego co słyszałem to ma zostać wypożyczony do jakiegoś średniaka Serie A, prawdopodobnie Chievo.
Cruzeiro chciałoby jeszcze zatrzymać zawodnika przez pół roku i sam zawodnik jeszcze nie chce wyruszać do Europy, więc Inter mimo że jak dotąd kategorycznie się sprzeciwia, może w końcu ustąpić.

Awatar użytkownika
SexyBitch
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: SexyBitch » 03 cze 2010, 8:59

a ja sie zapytam , bo google nie pomagaja - co sie dzieje z popularna foczka tzn Kerlonem ? Wiem ze byl wypozyczony do Ajaxu i .... ? Umarl tam czy co ? :|

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 03 cze 2010, 9:28

SexyBitch pisze:a ja sie zapytam , bo google nie pomagaja - co sie dzieje z popularna foczka tzn Kerlonem ? Wiem ze byl wypozyczony do Ajaxu i .... ? Umarl tam czy co ? :|
Z tego co pamiętam na początku sezonu doznał jakiegoś poważnego urazu (kolejneo :roll: ) i do końca jeszcze jej nie wyleczył lub nie odbudował formy na tyle by móc w Ajaxie błysnąć. Wygląda na to, że nigdy nie osiągnie poziomu na miarę swojego talentu.

Dziwi mnie trochę sytuacja, że w kontekście Interu, który w minionym sezonie zdobył przecież wszystkie możliwe trofea (poza Supercoppa), pisze się jedynie o zawodnikach, którzy mogą nas opuścić. Maicon, Milito, nawet Zanetti, a ostatnio Chivu są lub byli łączeni z transferem głównie do Realu. Wiem, że plotki transferowe często się nie sprawdzają, ale jednak taka sytuacja trochę mnie martwi. Rozumiem, że na chwilę obecną nie mamy trenera i zapewne zarząd czeka z personaliami do znalezienie odpowiedniego kandydata, ale nie od dziś wiadomo, że musimy wzmocnić niektóre formacje niezależnie od tego jaki szkoleniowiec będzie prowadził Inter w nadchodzącym sezonie.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 cze 2010, 9:54

Musze przyznac, ze te niewątpliwe klopoty Interu ze znalezieniem trenera na odpowiednim poziomie mnie zaskakują.
Mnie zupelnie nie. Juz 5 minut po uswiadomieniu sobie, ze Mourinho odchodzi wiedzialem jaka czeka nas sytuacja. Stad caly czas pisalem w kontekscie Sinisy jako najlepszego kandydata na naszego trenera. Prawda jest taka, ze w tej chwili nie ma godnego nastepcy Mourinho, który nie byłby zwiazany z kims kontraktem. Dlatego nowego trenera musimy sobie "wychowac". W zwiazku z tym Mihajlovic byłby najlepszy.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 203

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 03 cze 2010, 12:21

Mihajlovic samodzielnym trenerem jest dopiero dwa lata, na dodatek pierwsza przygoda z Bologna dobrze sie nie skonczyla. z Catania bylo super, ale dajmy mu moze czas. Na dobra sprawe to Zenga rowniez z Catania odnosil sukcesy, a jednoczesnie trenerem jest zdecydowanie bardziej doswiadczonym, moze on bylby lepszym wyborem?

Obecnie jakby szala sie przechylala w kierunku Beniteza, ale moze poprostu dziennikarzom sie nudzi, aczkolwiek cos moze byc na rzeczy chocby patrzac na wypowiedz Orialiego.

Maicona zachowanie zalosne. Pamietajac jego gesty po bramce z Juve moze czlowieka brac na mdlosci. Dla mnie gorszy niz Ibra, ktory przynajmniej nigdy z takimi gestami nie wyskakiwal. Dodatkowo jego wypowiedz utrudnia nam negocjacje, krzyz na droge.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”