Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 1207

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
4
29%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
43%
Zatrudnienie Mourinho
2
14%
Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid
Reputacja: 0

Re: Real Madryt (zbiorczy) (cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 cze 2010, 9:37

Jak dla mnie niech siedzi i nie przylatuje. Z całym szacunem bo grywał na poziomie bardzo wysokim. Jeśli Mou się uparł no to trudno, będziemy mieli prawdopodobnie Anglika, który na moje oko nie wypali jak Kaka, który podobnie jak Gerard najlepsze lata już przebiegał :roll: ale mogę się mylić. Mou również chce Maicona, co oznacza, że Sergio pójdzie na środek, a nawet na ławkę jeśli przegra rywalizacje z Pepe'm lub Albiol'em. Nawijany jest również transfer Marii, który ma być dopięty przed mundialem...

Oby żadne Lampardy, Gerardy i inne osoby z Wielkiej Polandii nie przybywało na Santiago, no chyba, że w roli przeciwnika. Nie wiem jak to widzi Mou, i jak chce grać pięknie, ale mam nadzieję, że CV mu nie pomoże jeśli drużyna będzie grać jak Inter.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 cze 2010, 9:57

Toudinho pisze: Nie wiem jak to widzi Mou, i jak chce grać pięknie, ale mam nadzieję, że CV mu nie pomoże jeśli drużyna będzie grać jak Inter.
No tez mam taka nadzieje. Po co w ogole wygrywac?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2010, 10:02

Da się wygrywać grając ładnie dla oka.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 03 cze 2010, 10:08

Mam nadzieje, ze zdajecie sobie sprawe, ze Inter Mourinho jak miał słabszego przeciwnika i mu sie chciało to siedział na nich przez 90 minut aplikujac kilka bramek. Real nigdy nie grał kunktatorsko, a wyrachowanie w poszczegolnych meczach to tylko jedna z twarzy Interu. Twarz która budziła najwiekszy strach u przeciwników, niczym twarz Boba z Twin Peaks.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 cze 2010, 10:24

No właśnie, też to chciałem napisać. Rozumiem, że widzieliście Inter praktycznie tylko w meczach LM, ale generalnie w lidze ten zespół grał całkiem ładnie. Mnóstwo pięknych akcji z pierwszej piłki, dużo ładnych bramek itp. Defensywna taktyka w meczu z Barceloną i Bayernem to efekt siły ofensywnej tych drużyny, która uderzyłaby z podwójną siłą gdyby Inter bardziej się odsłaniał.
Ja tylko przypomnę mecz np. z Milanem wygrany 4:0, w którym Inter grał wyjątkowo ładnie. Chelsea zbudowana przez Mourinho też grała fajną piłkę, więc nie rozumiem tej paniki...

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 cze 2010, 10:28

Nie chciałbym widzieć w Gran Derby 10 naszych we własnym polu karnym...tak już było za Don Fabio, na razie nie ma co marudzić, trzeba zobaczyć czym zaskoczy nas Mou, a jest osobą która potrafi zaskoczyć.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 03 cze 2010, 10:29

Ja nie panikuję i uważam, że styl gry Realu pod wodzą Mourinho będzie do zaakceptowania przez kibiców. Chciałem tylko zwrócić uwagę na ten prosty fakt, że da się wygrywać grają ładnie. Tyle.

Niemniej od Realu będzie się wymagało 'siadania' nie tylko na słabszych rywalach. Jose najchętniej w starciach LM czy trudniejszych meczach ligowych (Sevilla) grałby bardziej zachowawczo i wyrachowanie, ale kibice nie będą chcieli oglądać efektywnej gry z naciskiem na rozbijanie akcji rywala i granie kontratakiem. Real to klub, którego stać na zwycięstwa nie dostosowując swojego stylu do rywala tylko narzucając go. Oczywiście ten styl gry musi jednocześnie przynosić wymierne efekty.

Więcej może wieczorem. Robię format za moment i przechodzę na Windows 7 więc nie wiem czy i kiedy się zobaczymy, ale życzcie mi szczęścia :lol:

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 03 cze 2010, 10:35

Toudinho pisze:Nie chciałbym widzieć w Gran Derby 10 naszych we własnym polu karnym...tak już było za Don Fabio, na razie nie ma co marudzić, trzeba zobaczyć czym zaskoczy nas Mou, a jest osobą która potrafi zaskoczyć.
a kto powiedział, że tak będzie? Zobacz jaką Mou dostał spuściznę po Mancinim - klub pełen defensywnych pomocników. Jednym z bardziej kreatywnych zawodników był wtedy Stanko... Mou wykorzystał potencjał defensywny Interu. Aż takim geniuszem nie jest żeby nauczyć Motty i Cambiasso rajdów środkiem pola z piłeczką. :P
Plotki transferowe jak dotychczas zdają się pokazywać, że Mourinho będzie chciał grać ładną piłkę - Maicon, Gerrard, Di Maria.

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 03 cze 2010, 10:38

Mou w Realu ma już teraz ludzi do grania ładną piłką, co pokazał w wielu meczach Pelle. Mam nadziej, że Mou poprawi kulejącą defensywę i uskuteczni szalejący atak :P . Już po mundialu się przekonamy o wizji Realu Mourinho :)

cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 332

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 03 cze 2010, 13:45

Bardzo sympatyczne plotki o zainteresowaniu Chellinim, pewnie jesli sa prawdziwe a Real sie naprawde uprze, to Kielon u nas wyladuje. Tylko teraz kwestia, transfer Maicona zostanie w tym momencie olany? Bo zakladajac transfer obu, to by oznaczalo ze Pepe albo Ramos lawka, a w to juz nie bardzo wierze. Pewnie na plotach sie skonczy i tyle.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6654

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 03 cze 2010, 13:49

Wystarczy, że Kielon dostanie w Juve podwyżkę i będzie zarabiał godne dla siebie pieniądze to zostanie do końca kariery. Już w tym sezonie zakładał opaskę kapitana. Real jest mu potrzebny tylko do podbicia swojego kontraktu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 03 cze 2010, 15:08

Co jak co, ale o pozostanie Chielliniego jestem spokojny. Facet stawia JUVE na pierwszym miejscu, nie chce odchodzic. Nie robi afery, ze zarabia ledwie 2 mln euro. Slowem nie ma szansy by Giorgio nagle poinformowal, ze chce odejsc do Realu i, ze JUVE ma go sprzedac. Nie ten typ czlowieka.
Zreszta skoro Maicon jest blisko, Chiellini jest calkowicie zbedny (mimo, ze Pepe czy Ramos mogą mu buty czyscic)

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 03 cze 2010, 16:31

(L)oczkerson pisze:mimo, ze Pepe czy Ramos mogą mu buty czyscic
Polemizowałbym, ale serio mi się nie chce.

Ale skąd wam się w ogóle ten Chiellini bierze? Hiszpańskie media o nim ani słowa, więc nie ma tematu :P

Nie obawiałbym się o to, że Mou będzie grał jakoś defensywie, bo nie będzie. Po prostu nie tylko atak, a obrona także ma dawać radę i tyle. Poza tym, jak można przy takim składzie grać defensywnie z Malagą? To niepojęte.

Awatar użytkownika
rkoeman
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rkoeman » 08 cze 2010, 14:31

druzyny mou nigdy nie graly ladnej pilki - ani porto, ani chelsea ani inter. jemu chodzi tylko o wynik. mozecie sie wiec spodziewac podczas GD 10 obroncow w polu karnym realu

ogladacie druzyny mou od lat i od lat wiele osob nie chce zauwazyc jak to wyglada. sa tacy trenerze. capello wylecial z realu dwa razy mimo sukcesow. dlaczego?

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 08 cze 2010, 14:43

Ładny futbol to rzecz gustu. Nie kazdemu podoba sie wymienianie 1000 podan w zasadzie bez kreowania wiekszego zagrozenia pod bramka dobrze ustawionego przeciwnika. Real Mourinho bedzie wyrachowany, jak bedzie trzeba to bedzie sie bronił, jak bedzie trzeba atakowac to bedzie atakował. Przynajmniej do czasu az nie bedzie musial atakowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”