Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2010, 18:14
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2010, 18:17
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2010, 18:19
maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 maja 2010, 19:46
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 cze 2010, 20:08

maciek_88
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 22:38
Boromir

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 23:22
Salas11
Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2010, 13:31
BadBoy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -Kaski- » 04 cze 2010, 13:44
-Kaski-
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 13:57
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 14:12
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 14:29
Lanzafame, mial z 3 dobre mecze w koncowce (najlepszy chyba z JUVEDajemy podobno 7 mln + Lanzafame
uffffJedno jest pewne - do 4-3-1-2 nie wrócimy.
tyle, ze Poulsen ma 30 lat i jesli go sprzedawac to teraz. Zreszta Melo i Sissoko zaslugują na drugą szanse, bo mają mozliwosci. Juz nie wspomne o tym, ze gdyby JUVE teraz ich sprzedal, to by pare milionow stracil. No i Momo musi zostac! Wszyscy pamietają jak pocinal jak byl zdrowy.No i to 4-4-2 też mi nie bardzo pasuje, mamy za dużo środkowych pomocników na poziomie (Sissoko, Marchisio, Melo i Poulsen), któryś z nich będzie musiał odejść. Na pierwszy rzut byłby to Duńczyk który sporo zarabia, ale jemu nie przeszkadza rola rezerwowego poza tym ten sezon miał całkiem udany i widać, że powoli łapie o co chodzi.
W 4-3-3 miejsce Diego jest i to super (przed wyzej wspomnianą parą Dm-ów), w 4-4-2 dla Diego miejsca nie ma i to dlatego liczę, ze 4-4-2 grac nie bedziemy. Owszem fajnie się czyta plotki o Aguero, ale Diego tez jest bardzo dobrym zawodnikiem i sprzedawaniego go juz teraz, to zbyt pochopna decyzja. Zresztą Kun jest za drogi.4-3-3 byłby wskazany (Pepe i Krasic się nadają, do tego Giovinco, Amauri ze swoją charakterystyką drewna zbijającego piłki, od biedy Vicek), ale tu znowu nie ma co zrobić z Diego, który na skrzydła ataku nie pasuje.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 14:53
Sissoko musi zostać, to ulubieniec kibiców od meczu z Milanem. Momo to świetny pomocnik i jeszcze na pewno będzie grał na poziomie. Poulsena można oddać, nie będę za nim płakał ale gol lubię, więc tak sobie polemizowałem. Jakby nie było to Poulsen rezerwowy jest lepszy na swojej pozycji od każdego rezerwowego na innych. Tyle, że zarabia też nieporównywalnie więcej.(L)oczkerson pisze:tyle, ze Poulsen ma 30 lat i jesli go sprzedawac to teraz. Zreszta Melo i Sissoko zaslugują na drugą szanse, bo mają mozliwosci. Juz nie wspomne o tym, ze gdyby JUVE teraz ich sprzedal, to by pare milionow stracil. No i Momo musi zostac! Wszyscy pamietają jak pocinal jak byl zdrowy.
Zbyt ofensywnie jak dla mnie. Diego nie potrafi grać w defensywie (choć stara się, tego nie wolno mu odmówić) więc destrukcja musiałaby się opierać właściwie na tych dwóch DM - ach, a to z silniejszymi nie wypali. Bardziej by się przydał rozgrywający w stylu D'Agostino właśnie. Może Marcelo nauczy Marchisio rozgrywać i ten problem sam się rozwiąże?(L)oczkerson pisze:W 4-3-3 miejsce Diego jest i to super (przed wyzej wspomnianą parą Dm-ów), w 4-4-2 dla Diego miejsca nie ma i to dlatego liczę, ze 4-4-2 grac nie bedziemy.
Albo Aguero, albo Diego. Aguero to cofnięty napastnik, Diego to wysunięty rozgrywający. Można te role oczywiście połączyć przy odpowiedniej taktyce, ale moim zdaniem kazanie Diego grać na skrzydle to marnowanie jego potencjału. Już lepiej go gdzieś oddać. A Aguero na skrzydło jak najbardziej pasuje.(L)oczkerson pisze:Owszem fajnie się czyta plotki o Aguero, ale Diego tez jest bardzo dobrym zawodnikiem i sprzedawaniego go juz teraz, to zbyt pochopna decyzja. Zresztą Kun jest za drogi.
Boromir
Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 15:10
Bez przesady. Zresztą wszystko zalezy od tego jak bedzie caly zespol pracowal w defensywie. Jak skrzydlowi bedą walczyc w odbiorze i pomoc bedzie sie odpowiednio ustawiac, to i w takim ustawieniu mozna grac bardzo defensywnie. Pokazal to przeciez Inter, gdzie np. wiele pracy w obronie wykonal Eto'o. Zazwyczaj gracz nieporownywalnie mniej aktywny w obronie niz Diego, ktory w zeszlym sezonie dla mnie momentami cofal sie az za duzo.Zbyt ofensywnie jak dla mnie.
Ja mysle, ze Aguero sie pojawia jedynie w kontekscie 4-4-2, do ktorego dąży Del Neri. Wtedy by byl nastepcą dla Del Piero i owszem wygladalo by to swietnie, lepiej niz gra 5 pomocnikow (czy to jest 4-4-1-1, czy 4-2-3-1 czy nawet 4-3-3 nie ma wiekszego znaczenie), ale jak media piszą o ofertach Tiago+Diego+20 mln to mi rece opadajaAguero na skrzydło jak najbardziej pasuje.
(L)oczkerson
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 15:33
Taktyka Interu w meczu z Barceloną to było 5-6 obrońców + reszta drużyny przeszkadzająca w grze Barcelonie robiąca sztuczny tłum. To nie było ultradefensywne 4-3-3 tylko zwyczajne 4-6-0.(L)oczkerson pisze:Bez przesady. Zresztą wszystko zalezy od tego jak bedzie caly zespol pracowal w defensywie. Jak skrzydlowi bedą walczyc w odbiorze i pomoc bedzie sie odpowiednio ustawiac, to i w takim ustawieniu mozna grac bardzo defensywnie. Pokazal to przeciez Inter, gdzie np. wiele pracy w obronie wykonal Eto'o. Zazwyczaj gracz nieporownywalnie mniej aktywny w obronie niz Diego, ktory w zeszlym sezonie dla mnie momentami cofal sie az za duzo.
Boromir
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio