Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 404

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 28 maja 2010, 18:14

A ja zaganię z innej półki, obiło mi się o uszy że Juve nosi się z zamiarem propozycji wymiany Diego za Aguero (o jakichś dopłatach nic mi nie wiadomo) Prawda to czy jakaś kolejna dziennikarska bzdura?

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 28 maja 2010, 18:17

a skąd my mamy to wiedzieć?

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 28 maja 2010, 18:19

To są na razie spekulacje spowodowane faktem, że Del Neri gra systemem 4:4:2, do którego Diego za bardzo nie pasuje a jeżeli go wcisnąć to się robi coś w stylu 4:4:1:1 lub 4:2:3:1. Aguero miałby być cofniętym napastnikiem, bo wiadomo, że Del Piero jest bliżej końca niż dalej a Seba jest za słaby fizycznie. Ja jak mantrę będę powtarzał, że naszym ustawieniem powinno być 4:2:3:1, ale w nim nie ma miejsca dla Del Piero i tu jest pies pogrzebany, bo nie pójdzie on z dnia na dzień w całkowitą odstawkę. Szanse na Aguero oceniam jako marne i mam nadzieję, że Marotta i spółka pracują nad innymi zawodnikami, ale w cywilizowany sposób, tzn że media o fakcie negocjacji z klubem dowiedzą się jak już będzie praktycznie po wszystkim. Secco był pod tym względem beznadziejny.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6704

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 31 maja 2010, 19:46

Przygoda Bettegi z Juve zakończona. Ciężko jest oceniać wkład Bettegi, jak dla mnie to nie zrobił żadnej różnicy. Transferów nie było, ale to nie jego wina, atmosfery w szatni nie poprawił, bo drużyna grała fatalnie i tam by nikt nie poradził, kryzysu nie był winien.

Ale pachnie mi tu Lippim po mundialu :>

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 02 cze 2010, 20:08

Wg włoskich mediów, w tym SKY naszym piłkarzem ma zostać:

Obrazek

Cena - około 15 mln euro. Jeżeli to będzie prawda, to Marotta na wstępie pozamiatał.

Molinaro za 4 mln euro w Niemczech a Cannavaro spełnia swoje marzenie ( :lol: ) o grze w Dubaju. Czyszczenie szamba czas zacząć.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 02 cze 2010, 22:38

Krasić to dobry zawodnik, 15 mln to adekwatna cena do jego umiejętności. Jak sam powiedział, w czerwcu zmienia klub więc przeprowadzka do Turynu jest bardzo prawdopodobna. Następca Nedveda? Nie miałbym nic przeciwko jakby grał tak samo jak Czech.

P.S. Akurat dzisiaj z Polską zagrał dość przeciętnie. :wink:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 02 cze 2010, 23:22

Widzę że coś w Turynie naprawdę się ruszyło i klub rozgląda się za sensownymi wzmocnieniami za przyzwoite pieniądze. Po siódmym miejscu za sezon 09/10 z czternastoma porażkami dobra gra Starej Damy należy się Wam (kibicom Juve :P ) jak psu zupa. :wink:

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 845

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 04 cze 2010, 13:31

podobno kupilismy Pepe z Udinese :roll: sam nie wiem co o tym myslec. w sumie cena 11 mln ojro za reprezentanta Wloch nie jest jakas wygorowana, ale nie wiem czy jest to zawodnik na miare Juve :evil: co innego Krasic o ktorego podobno mocno zabiegamy :jupi:

Awatar użytkownika
-Kaski-
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: -Kaski- » 04 cze 2010, 13:44

Pepe na ławkę może być.
Bo mało prawdopodobne, aby grał w pierwszej jedenastce.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 13:57

Dla mnie to dobry pomosł. Skoro mamy grac skrzydlami to porządny rezerwowy to koniecznosc, a Pepe do takiej roli jest idealny. Wszechstronny, bo dobrze radzi sobie na obu skrzydlach (w tym sezonie gral na lewej wczesniej biegal po prawej),pasuje tez do 4-4-2 jak i do 4-3-3. W odpowiednim wieku, bo i ma juz spore doswiadczenie, a do emerytury mu jeszcze daleko. Ma taki styl gry jaki ceni Del Neri (czyli pracowity, waleczny w defensywie i bardzo wybiegany, bo skrzydlowi u Del Neriego, mają nieustannie szturmowac z def. pomocy do ataku). Zarabiac tez ma niewiele i tylko te 11 mln :roll: . Dla mnie to o jakies 3 mln za duzo.
No, ale ogolnie to niezly pomysl, bo kupowanie mlodych talentow na lawke to bezsens (Gio), a na Camo daleko bysmy nie zajechali (stary, wiecznie kontuzjowany, coraz gorszy pilkarsko).
Choc odnosnie prawej strony, zdecydowanie najwazniejszą informacją jest Krasic. Widac, ze JUVE zaczął mocno działac w tym kierunku i gdyby Serb do nas trafil, bardzo bym sie cieszyl, bo to kozacki pilkarz. W wielu elementach bardzo przypomina mi Nedveda.
PS: D'Agostino, za ktorego Udine chcialo Marchisio, Giovinco i gotowke trafil do Violi za... 9 mln :lol:
Popatrz i bez oddania Udine Jovetica sie obylo :shock: :P

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 14:12

Dajemy podobno 7 mln + Lanzafame, co już wygląda sensownie, bo nowy Criastiano Ronaldo nie przekonuje. Czy jest potrzebny? Jeśli na rezerwę, to twierdzę, że to świetny ruch. Jeśli do pierwszego składu to... no nie tego się spodziewałem.

Jedno jest pewne - do 4-3-1-2 nie wrócimy.

No i to 4-4-2 też mi nie bardzo pasuje, mamy za dużo środkowych pomocników na poziomie (Sissoko, Marchisio, Melo i Poulsen), któryś z nich będzie musiał odejść. Na pierwszy rzut byłby to Duńczyk który sporo zarabia, ale jemu nie przeszkadza rola rezerwowego poza tym ten sezon miał całkiem udany i widać, że powoli łapie o co chodzi. 4-3-3 byłby wskazany (Pepe i Krasic się nadają, do tego Giovinco, Amauri ze swoją charakterystyką drewna zbijającego piłki, od biedy Vicek), ale tu znowu nie ma co zrobić z Diego, który na skrzydła ataku nie pasuje.

Poza tym każdy z tych systemów taktycznych będzie o kant tyłka rozbić jeśli w obronie będziemy grać Grygerą i Grosso. :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 14:29

Dajemy podobno 7 mln + Lanzafame
Lanzafame, mial z 3 dobre mecze w koncowce (najlepszy chyba z JUVE :P ), ale to nie jest material na gracza JUVE. A polowka jego karty 4 mln raczej warta nie jest, wiec wygląda fajnie.
Jedno jest pewne - do 4-3-1-2 nie wrócimy.
uffff :D
No i to 4-4-2 też mi nie bardzo pasuje, mamy za dużo środkowych pomocników na poziomie (Sissoko, Marchisio, Melo i Poulsen), któryś z nich będzie musiał odejść. Na pierwszy rzut byłby to Duńczyk który sporo zarabia, ale jemu nie przeszkadza rola rezerwowego poza tym ten sezon miał całkiem udany i widać, że powoli łapie o co chodzi.
tyle, ze Poulsen ma 30 lat i jesli go sprzedawac to teraz. Zreszta Melo i Sissoko zaslugują na drugą szanse, bo mają mozliwosci. Juz nie wspomne o tym, ze gdyby JUVE teraz ich sprzedal, to by pare milionow stracil. No i Momo musi zostac! Wszyscy pamietają jak pocinal jak byl zdrowy.
A odnosnie srodka pomocy to warto dodac, ze JUVE chce wykupic Candrevę, wiec pewnie skonczy sie jakos tak:
Marchisio/Candreva-Melo/Sissoko
dla mnie optymalnie
4-3-3 byłby wskazany (Pepe i Krasic się nadają, do tego Giovinco, Amauri ze swoją charakterystyką drewna zbijającego piłki, od biedy Vicek), ale tu znowu nie ma co zrobić z Diego, który na skrzydła ataku nie pasuje.
W 4-3-3 miejsce Diego jest i to super (przed wyzej wspomnianą parą Dm-ów), w 4-4-2 dla Diego miejsca nie ma i to dlatego liczę, ze 4-4-2 grac nie bedziemy. Owszem fajnie się czyta plotki o Aguero, ale Diego tez jest bardzo dobrym zawodnikiem i sprzedawaniego go juz teraz, to zbyt pochopna decyzja. Zresztą Kun jest za drogi.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 14:53

(L)oczkerson pisze:tyle, ze Poulsen ma 30 lat i jesli go sprzedawac to teraz. Zreszta Melo i Sissoko zaslugują na drugą szanse, bo mają mozliwosci. Juz nie wspomne o tym, ze gdyby JUVE teraz ich sprzedal, to by pare milionow stracil. No i Momo musi zostac! Wszyscy pamietają jak pocinal jak byl zdrowy.
Sissoko musi zostać, to ulubieniec kibiców od meczu z Milanem. Momo to świetny pomocnik i jeszcze na pewno będzie grał na poziomie. Poulsena można oddać, nie będę za nim płakał ale gol lubię, więc tak sobie polemizowałem. Jakby nie było to Poulsen rezerwowy jest lepszy na swojej pozycji od każdego rezerwowego na innych. Tyle, że zarabia też nieporównywalnie więcej.
(L)oczkerson pisze:W 4-3-3 miejsce Diego jest i to super (przed wyzej wspomnianą parą Dm-ów), w 4-4-2 dla Diego miejsca nie ma i to dlatego liczę, ze 4-4-2 grac nie bedziemy.
Zbyt ofensywnie jak dla mnie. Diego nie potrafi grać w defensywie (choć stara się, tego nie wolno mu odmówić) więc destrukcja musiałaby się opierać właściwie na tych dwóch DM - ach, a to z silniejszymi nie wypali. Bardziej by się przydał rozgrywający w stylu D'Agostino właśnie. Może Marcelo nauczy Marchisio rozgrywać i ten problem sam się rozwiąże?
(L)oczkerson pisze:Owszem fajnie się czyta plotki o Aguero, ale Diego tez jest bardzo dobrym zawodnikiem i sprzedawaniego go juz teraz, to zbyt pochopna decyzja. Zresztą Kun jest za drogi.
Albo Aguero, albo Diego. Aguero to cofnięty napastnik, Diego to wysunięty rozgrywający. Można te role oczywiście połączyć przy odpowiedniej taktyce, ale moim zdaniem kazanie Diego grać na skrzydle to marnowanie jego potencjału. Już lepiej go gdzieś oddać. A Aguero na skrzydło jak najbardziej pasuje.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 04 cze 2010, 15:10

Zbyt ofensywnie jak dla mnie.
Bez przesady. Zresztą wszystko zalezy od tego jak bedzie caly zespol pracowal w defensywie. Jak skrzydlowi bedą walczyc w odbiorze i pomoc bedzie sie odpowiednio ustawiac, to i w takim ustawieniu mozna grac bardzo defensywnie. Pokazal to przeciez Inter, gdzie np. wiele pracy w obronie wykonal Eto'o. Zazwyczaj gracz nieporownywalnie mniej aktywny w obronie niz Diego, ktory w zeszlym sezonie dla mnie momentami cofal sie az za duzo.
Aguero na skrzydło jak najbardziej pasuje.
Ja mysle, ze Aguero sie pojawia jedynie w kontekscie 4-4-2, do ktorego dąży Del Neri. Wtedy by byl nastepcą dla Del Piero i owszem wygladalo by to swietnie, lepiej niz gra 5 pomocnikow (czy to jest 4-4-1-1, czy 4-2-3-1 czy nawet 4-3-3 nie ma wiekszego znaczenie), ale jak media piszą o ofertach Tiago+Diego+20 mln to mi rece opadaja :lol:
Fakt pozostaje jeden, albo Diego bedzie gral w srodku ofensywnej pomocy, albo go w JUVE nie bedze.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 04 cze 2010, 15:33

(L)oczkerson pisze:Bez przesady. Zresztą wszystko zalezy od tego jak bedzie caly zespol pracowal w defensywie. Jak skrzydlowi bedą walczyc w odbiorze i pomoc bedzie sie odpowiednio ustawiac, to i w takim ustawieniu mozna grac bardzo defensywnie. Pokazal to przeciez Inter, gdzie np. wiele pracy w obronie wykonal Eto'o. Zazwyczaj gracz nieporownywalnie mniej aktywny w obronie niz Diego, ktory w zeszlym sezonie dla mnie momentami cofal sie az za duzo.
Taktyka Interu w meczu z Barceloną to było 5-6 obrońców + reszta drużyny przeszkadzająca w grze Barcelonie robiąca sztuczny tłum. To nie było ultradefensywne 4-3-3 tylko zwyczajne 4-6-0.

Dwa, że Sneijder, który gra na tej samej pozycji co miałby grać Diego, jest od niego lepszy w defensywie, więcej biega - generalnie jest bardziej wszechstronny jeśli chodzi o pozycje pomocnika, bo Diego jest tylko ofensywny.

Myśląc o taktyce 4-3-3 mam przed oczami ustawienie Barcy, a nie Interu. Wystawienie Diego w roli jednego z trzech pomocników to moim zdaniem tak, jakby Barcelona wystawiła Messiego w pomocy i do tego jeszcze trójka napastników.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”