Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
janek92
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 14 maja 2010, 18:14

Neymar wcale taki wspaniały nie jest. Strzelił w tym roku kilkanaście bramek ogórasom z Serie D, albo i słabszym, a Globo robi z niego gracza Lepszego niż Messi, przyrównują go do Pele. Temat podłapały portale typu Onet i historia o cudownym osiemnastolatku gotowa. Jest w nim potencjał, ale nie ma co przesadzać. W Brazylii nawet były zbierane podpisy pod petycją do Dungi, aby ten go powołał na mundial. :D Przypomnę też, że 2 czy 3 gole w Campeonato Paulista wbił z karnych, wykonywanych z zatrzymaniem. Sampie strzelił golą ręką. I nie była to „Ręka Boga”. ;)
JestemHardcorem pisze:Ogólnie patrząc na skład Brazylii to juz tylko wspomnieć można kiedy podstawowy skład potrafił wymienić każdy choć troche znający się na piłce człowiek. Skład naszpikowany gwiazdami na każdej pozycji.
Teraz? Z całym szacunkiem.. Kto to jest w tym czasie Grafite, Josue, Ramires? :roll:
Rozumie że nie codzień, nawet w takim kraju jak Brazylia rodzą się piłkarze pokroju Rivaldo, Ronaldo, R. Carlosa itd., jednak jak już tu większośc zauważyła brak powołań dla paru, wydawało by się kluczowych postaci w piłce brazylijskiej w tej chwili. Jednak to trener wybiera skład i to na trenera spadnie krytyka, bądź chwała po Mistrzostwach Świata. Osobiście wydaje mi się że bliżej mu do tego pierwszego...
Tyle że nie chodzi o to, aby kadra była naszpikowana gwiazdami, o których jest głośno, ale nie zawsze z powodu ich gry. Najważniejsza jest drużyna. Ronni zbyt przydatny by nie był. Ronaldo i RC tym bardziej nie. Adriano – nie potrafi się ustatkować ( to chyba w jego przypadku niemożliwe :D ). Masz rację, że teraz nie każdy wie, kto gra w kadrze Canarinhos. Dunga wie co robi. Jeśli pomysły nie okażą się dobre – trudno. Krytyka będzie ogromna. Jednak jeśli Brazylia odniesie sukces, nikt u nich nie będzie pamiętał o wyrządzeniu „wielkiej krzywdy” Neymarowi czy Paulo Henrique Limie. :)

slawinho
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: slawinho » 18 maja 2010, 16:56

Szkoda ze Dunga nie powołał nowego Rivaldo jak nazywany jest w Brazylii Paulo Henrique Ganso.
Oglądam mecze Santosu i ten 20 latek robi na mnie największe wrażenie, jego perfekcyjna lewa noga , triki, podania wizja gry szkoda mógł być zmienikiem Kaki ale Dunga woli tego Baptiste :evil: .
Wo-gole pomoc canarinhos to sami rzemieślnicy tacy jak Dunga za swej kariery prócz Kaki noj może Elano nie ma jakiegoś wirtuoza.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 18 maja 2010, 17:08

Szkoda ze Dunga nie powołał nowego Rivaldo jak nazywany jest w Brazylii Paulo Henrique Ganso.
Oglądam mecze Santosu i ten 20 latek robi na mnie największe wrażenie, jego perfekcyjna lewa noga , triki, podania wizja gry szkoda mógł być zmienikiem Kaki ale Dunga woli tego Baptiste :evil: .
Ganso naprawdę jest świetny. Regularnie oglądam Santos na Sportklubie i ten chłopak robi na mnie o wiele lepsze wrażenie niż ubóstwiany przez media Neymar. Technika, podanie, przegląd gry na wysokim poziomie. Ma wszystko by zrobić dużą karierę.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 03 cze 2010, 15:55

Na pewno pod lupę będą brane mecze Koreańczyków z Północy.

Najpierw mieli problem z wizami dla piłkarzy.
Obywatele kraju nie obejrzą w TV spotkań Mundialu.
Specjaliści od PR wynajęli sporą grupę Chińczyków którzy jadą do RPA dopingować reprezentacji Korei :lol:
A dzisiaj okazało się że napastnik będzie musiał grać na bramce i nie może wejść w pole, bo powołali tylko 2 golkiperów a FIFA wymaga 3.

Pewnie dostaną w czape 3 mecze, aczkolwiek takie drużyny z 'uśmiechem' na ustach urozmaicają turniej

Pozdro

Nicks13
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Kone. Pytanko.

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nicks13 » 05 cze 2010, 15:35

Mam pytanie(szukam tego wszędzie i jakoś nie mogę znaleźć) : jaki jest związek pomiędzy Arouna, Bakari i Yssouff Kone? Czy są to bracią, kuzyni, dalsza rodzina czy brak pokrewieństwa? Z góry dziękuje. Bo bardzo nurtuje mnie to pytanie. :boruta:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 05 cze 2010, 16:20

Najciemniej pod latarnią.
http://en.wikipedia.org/wiki/Bakari_Kon%C3%A9

He is the older brother of fellow Ivorian international Arouna Koné

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 05 cze 2010, 16:21

Bakari i Aruna Kone są braćmi. Yssouf to już jakaś inna bajka.

pablo21zs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablo21zs » 05 cze 2010, 22:33

ten motyw z napastnikiem który może zagrać tylko na bramce to prawdziwy okaz cwaniactwa ze strony Koreańczyków a ja myślałem że tylko Polacy takie akcje stosują:D
ciekawe czy FIFA się ugnie i dojdą do kompromisu ale chyba nie ma szans na takie rozwiązanie...

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 05 cze 2010, 22:42

Przed kim się ugnie? Masz jakieś informacje, jakoby Korea się odwoływała? Takie są przepisy i chyba proste. Nie słyszałem o jakichkolwiek próbach odwoływania się.

pablo21zs
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pablo21zs » 06 cze 2010, 1:44

tzn. gdzieś czytałem że Koreańczycy chcą się odwołać ale nie bardzo wierzę że jest to możliwe...

janek92
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: janek92 » 07 cze 2010, 18:24

Koreańczyków nie należy traktować jak dna totalnego. Grać w piłkę potrafią. Ich atutem będzie defensywa. Kto wie, może 1-2 punkty zdołają dzięki niej ugrać. Z grupy raczej nie wyjdą, ale jeżeli nie zaczną od porażki, to turniej potraktować będą mogli jako całkiem udany jak na ich możliwości.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 07 cze 2010, 19:55

Na Koreańczyków trzeba będzie rzeczywiście uważać. Oni mają naprawdę wielką motywację, taką, jakiej nikt inny nie ma. Chyba zresztą każdy o tym wie..

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 07 cze 2010, 22:07

ptt pisze: Oni mają naprawdę wielką motywację, taką, jakiej nikt inny nie ma
Niby tak, ale podobno każdego pilnuje dwóch ludzi, więc tak łatwo im uciec nie będzie.

FC Liverpool
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FC Liverpool » 09 cze 2010, 22:26

Coś czuję, że WKS może pokonać Portugalię. Jak zawsze na mundialu są niespodzianki i tutaj widzę jedną.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2010, 22:27

Zgoda tylko nie wiem czy ewentualne zwycięstwo WKS nad Portugalią można rozpatrywać w kategorii niespodzianki.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”