Juventus cz.2 (zbiorczy) - Strona 407

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Juventus w lidze?

1
7
35%
2
5
25%
3
1
5%
4
3
15%
Poniżej 4
4
20%
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 623
Kontakt:

Re: Juventus Turyn cz.2 (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 05 cze 2010, 20:46

Babel pisze:Caceres czy Grosso chyba tez mieli byc rezerwowymi.
Caceres jak Caceres, ale Grosso przychodził do pierwszego składu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 cze 2010, 21:04

Konczac te dyskusje akurat Mancini, Muntari czy Vieira nie kosztowali jakos wybitnie drogo. Mancini jak na pozycje jaka przychodził w porównaniu do Pepe 13 milionów to zapowiadal sie swietny deal, coz wyszlo jak wyszło z jego gra. Muntari sezon temu był podstawowym pilkarzem, nadal jest wysoko ceniony w Anglii gdzie mozna go odsprzedac i kto wie moze nowy trener nie widziec go w skladzie. Vieira kupiony byl praktycznie w hurcie ze Zlatanem o ile sie nie mysle za 9 milionów, za duzo zarabial to pozycji jaka pozniej pełnił, ale sam transfer nie byl drogi jak za wtedy klasowego DM. Inter tez sie myli (nie wspominajac starszych czasów), ale wracajac do Twojej argumentacji to obok Chielliniego, który gdyby nie byl wychowankiem i nie mial Juve w sercu to juz dawno by podpisał kontrakt gdzie indziej, czy macie innego defensora o klasie Chivu? Czy nie był wart tych pieniedzy on czy tam Samuel?

Rok temu tez szczytowaliscie na wiesci o Diego, Melo czy wczesniej o Amaurim, powrocie Giovinco. Uwazam transfer Pepe za jakosciowo podobny. Najwyzej sie pomyle, ale takie mam zdanie. Koncze.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2010, 21:36

macie innego defensora o klasie Chivu?
tak porównujmy klasę Chivu i koszt jego transferu w odniesieniu do graczy JUVE. Jakie to logiczne :lol:
Chivu kosztowal duze pieniądze i duze pieniądze zarabia, ale duzo dla Interu nie daje. Przeplacony pod kazdym względem.
A odnośnie wyżej wymienionych graczy Interu po prostu uwazam, ze zarówno kosztowali jak i zarabiają znacznie więcej niż są dla Interu warci. I nie interesuje mnie czy Vieire kupowaliscie w pakietach, oraz czy Mancini sie lepiej zapowiadal (tymbardziej, ze i wtedy pisalem, ze to będzie duza mina :wink: ) Po prostu zawodnicy przeplaceni, zarowno w kontekscie transferu jak i pensji

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 05 cze 2010, 22:03

(L)oczkerson pisze:tak porównujmy klasę Chivu i koszt jego transferu w odniesieniu do graczy JUVE
Sam zaczales, porównywales transfer Chivu w kontekscie rzekomych pomyłek transferowych, zapewne w Twoich zamiarach transfer równy pomyłce jak przy sprowadzeniu Manciniego czy Quaresmy. Nie wiem o co teraz sie szczypiesz. Nie macie poza Chiellinim obroncy tej klasy i na pewno gdyby była mozliwość odkupienia Chivu za te ponad dwadziescia milionów to i Ty i Marrotta juz dzis kupilibyscie Cristiana. Nie mam co do tego watpliwosci.
(L)oczkerson pisze:ale duzo dla Interu nie daje
Sorry, ale po Tobie sie tego nie spodziewałem. Wiem, ze wymagania ofensywne wzgledem lewej obrony sa inne, ale przypomnij mi jakies wieksze wpadki Chivu z jego wystepow w Interze (takze na srodku) to wisze ci browara. Rumun miał i problemy z kolanem i ostatnio ten straszny uraz głowy, ale absolutnie daje Interowi duzo. I prosze nie argumetuj na podstawie jego gry po powrocie po kontuzji, bo wydawało sie, ze chlop w tej rundzie nie miał fizycznej mozliwosci powrotu na boisku czy jak Mancio wystawiał go na DM.

Inter płaci wiecej niz Juventus to fakt, lecz wcale nie przepaca zawodników. Rzecz w tym, ze trudno porównywac nie wiem Cambiasso z Poulsenem, Maicona z Grygera czy Milito z Amaurim w sferze sportwoej wiec i zarobkowej tez. Za pewien poziom trzeba płacic. Jakbyscie chcieli tych zawodników to sam fakt, ze Juventus nie placi tyle nie spowoduje, ze oni jednak byliby skłonni zagrac u was i nawet odrobine nie czyni waszej polityki transferopwej lepsza. Jedynie tłumaczy takie transfery jak Pepe.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 05 cze 2010, 22:38

Chivu oceniam za transfer przeplacony, bo facet przychodzil z naprawde duzym nazwiskiem. Sam oczekiwalem od niego, ze z miejsca stanie sie bardzo waznym graczem, tymczasem minely 3 lata, Chivu osiagnal juz wiek dojrzaly, bo ma 30 lat i dalej nie jest graczem dla Interu waznym. Owszem nie robi bledow, ale na dobrą sprawę nie jest zawodnikiem podstawowym, a takim mial byc. W dodatku dalej nie wiem, na jakiej pozycji on powinien grac, bo na kazdej pozycji pod jakims wzgledem mi nie pasuje. I nie, nie chce go w JUVE, wole Criscito
tak porównujmy klasę Chivu i koszt jego transferu w odniesieniu do graczy JUVE
widze, ze musze, jeszcze raz o tym co mam na mysli. To czy JUVE ma dobrych zawodnikow w obronie czy nie, nie ma znaczenia w kwestii oceny poszczegolnych transferow od strony ekonomicznej Interu. Przecież Inter nie sugeruje sie zarobkami pilkarzy JUVE gdy proponuje pensje swoim nowym graczom. Zresztą JUVE w ostatnich 5 latach do obrony bez wyjątku ściąga graczy za darmo (Mellberg, Grygera, Cannavaro, Zebina, Kovac, De Ceglie), albo prawie za darmo (Chiellini za 3 mln, Boumsong za 4, Grosso za 2,5, wypozyczony Caceres), wiec tymbardziej nie są odniesieniem :wink:

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 790

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 06 cze 2010, 0:10

Pamiętam, że w mercato kiedy Chivu ostatecznie przeszedł do Interu były również plotki o możliwej wymianie Chivu-Chiellini z Romą i ja głupi wtedy byłem bardzo zadowolony perspektywą takiej operacji. Cristian był wtedy czołowym obrońcą ligi mogącym grać na kilku pozycjach w zespole a Chiellini jedynie poprawnym obiecującym lewym obrońcą, jednak z niewielkimi szansami na zaistnienie wśród najlepszych zawodników na tej pozycji. Co to byłby za błąd...

Nie mówię, że Rumun jest obecnie złym piłkarzem, wręcz przeciwnie, ale sam spodziewałem się, że w przyszłości będzie wymieniany wśród 3 topowych obrońców w lidze. Jego kariera potoczyła się nieco inaczej, co nie znaczy, że jego transfer uważam go za jakiegoś flopa. A Giorgio - wiadomo :) .

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 834

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 cze 2010, 9:08

podobno nici ze sciagniecia Palombo i Pazziniego z Sampdorii :cry: bardziej szkoda mi tego drugiego, bo nie kazdy potrafi strzelic bodajze 19 bramek w sezonie :? wypowiedzial sie rowniez na temat Pepe (ktory juz praktycznie jest nasz), Marco Motty i Candrevy. podobno trwaja negocjacje i wydaje mi sie ze juz niedlugo Juventus bedzie mogl oficjalnie oglosic przyjscie tej trojki :roll:
no i chyba najwazniejsza wiadomosc jest taka ze zarzad wreszcie ruszyl tylki i postanowil dac podwyzke Kielonowi :jupi: od nowego sezonu ma zarabiac 1,5 miliona euro wiecej czyli 3,5 8)

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 cze 2010, 9:40

To, ze nie ściągamy Palombo mnie cieszy. Facet jest JUVE calkowicie niepotrzebny.
A Pazzini? Super zawodnik, ale pierwszym celem jest Dzeko o ktorym Marotta powiedzial "nie potwierdzam, nie zaprzeczam"

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 cze 2010, 12:08

co do Dzeko to nie jestem jakos do konca przekonany... po pierwsze nie wiadomo jak sprawdzilby sie w silniejszej lidze,a po.drugie kwota 40 mln ojro jest za duza.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6672

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2010, 12:09

Babel pisze:Inter "mimo" Pandeva w pierwszym skladzie wygrał LM, Udinese z Pepe sie jakos szczesliwie utrzymalo.
Jaki z tego morał? Jakbyśmy ściągnęli Di Natale też byś tak napisał?
Diamen23 pisze:Ale nie rozumiem takiego zadowolenia. Juventus potrzebuje wielkich mistrzów żeby powalczyć o powrót na szczyt. Pepe jest niezły, ale nic poza tym, nie różni się niczym od Almironów, Tiagów itp. Marco Motta tym bardziej, rok temu całkiem fajnie latał po skrzydle, ale w tym sezonie grał mało.
Pepe przychodzi jako zmiennik. Przynajmniej tak to się wszystko z wypowiedzi Marotty układa. Tak ciężko to zrozumieć? Motta to ciągle gracz rozwijający się, możliwości ma duże, w tym sezonie nie grał bo Ranieri jak mało kto ceni sobie doświadczenie i jednak trochę przywiązuje się do nazwisk.
Babel pisze:ale wracajac do Twojej argumentacji to obok Chielliniego, który gdyby nie byl wychowankiem i nie mial Juve w sercu to juz dawno by podpisał kontrakt gdzie indziej
Nie jest wychowankiem Juventusu, tylko Livorno.
Babel pisze:Nie macie poza Chiellinim obroncy tej klasy i na pewno gdyby była mozliwość odkupienia Chivu za te ponad dwadziescia milionów to i Ty i Marrotta juz dzis kupilibyscie Cristiana. Nie mam co do tego watpliwosci.
Chyba sobie kpisz, 20 mln za połamanego, 30 letniego obrońcę? Kjear będzie tańszy, to samo Bonucci czy Criscito.

Awatar użytkownika
BadBoy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BadBoy » 06 cze 2010, 12:09

co do Dzeko to nie jestem jakos do konca przekonany... po pierwsze nie wiadomo jak sprawdzilby sie w silniejszej lidze,a po.drugie kwota 40 mln ojro jest za duza.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 cze 2010, 12:37

Boromir pisze:Jakbyśmy ściągnęli Di Natale też byś tak napisał?
Nie bede porównywac szamba z perfumeria. Gdyby nie Di Natale to Pepe mogłby sie juz szykowac na starcia z Mantova, Crotone czy Salernitana.

Oczywiscie Bonucci po jednym dobrym, Kjear po dwóch sezonach juz sa lepsi od Chivu. Powoli wkraczasz na tereny a absurdu zarezerwowane do tej pory dla Wilmore'a. To ze sie dobrze zapowiadaja nie znaczy, ze kiedykolwiek osiagna poziom Rumuna, który przybyl do Interu juz trzy sezony temu jako juz bardzo doswiadczony, ale jeszcze młody defensor o którego biły sie takze Real i Barcelona. Poza tym koszt sprowadzenia Chivu bedzie niewiele wiekszy niz sprowadznia Kjeara czy nawet Bonucciego, wiec jeszcze sie okaze, ze znów bedzie pudło i to wcale nie takie tanie jak przedstawiasz. Trzeba tez uważac, zeby Kjear czy Leo nie zderzyli sie z kims głowami, bo wtedy tez tak połamani jak Cristian. Wtedy zostanie wam juz tylko rozwiazanie umowy jak z Andrade, za co jak jednen maz pochwalicie zarzad :lol: .

Reasumujac. Juve w okresie lipiec-sierpien ponownie idzie na mistrza. Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6672

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 06 cze 2010, 13:16

Babel pisze:Nie bede porównywac szamba z perfumeria. Gdyby nie Di Natale to Pepe mogłby sie juz szykowac na starcia z Mantova, Crotone czy Salernitana.
Pepe nie ma aż takich słabych statystyk, 7 goli i 4 asysty, całkiem nieźle jak na rezerwowego.
Babel pisze:Oczywiscie Bonucci po jednym dobrym, Kjear po dwóch sezonach juz sa lepsi od Chivu.
Gdzie napisałem, że są lepsi? Bo nie pamiętam... Doczytaj najpierw, a nie porównuj innych do Wilmora.
Babel pisze:To ze sie dobrze zapowiadaja nie znaczy, ze kiedykolwiek osiagna poziom Rumuna, który przybyl do Interu juz trzy sezony temu jako juz bardzo doswiadczony, ale jeszcze młody defensor o którego biły sie takze Real i Barcelona.
Chivu przeszedł do Interu jak miał 27 lat. Kjaer ma 21 i już pytają o niego ManU, Milan, Liverpool i Juventus. Oczywiście nie jest powiedziane, że Duńczyk będzie tak dobry jak Rumun, ale sam przyznasz, że szanse na to ma całkiem spore.
Babel pisze:Poza tym koszt sprowadzenia Chivu bedzie niewiele mniejszy niz sprowadznia Kjeara czy nawet Bonucciego
Ale pograć mogą nieporównywalnie dłużej.
Babel pisze:Trzeba tez uważac, zeby Kjear czy Leo nie zderzyli sie z kims głowami, bo wtedy tez tak połamani jak Cristian. Wtedy zostanie wam juz tylko rozwiazanie umowy jak z Andrade, za co jak jednen maz pochwalicie zarzad
Wolisz zdrowego obrońcę, czy połamanego obrońcę po bardzo poważnej kontuzji?
Babel pisze:Reasumujac. Juve w okresie lipiec-sierpien ponownie idzie na mistrza. Bez odbioru.
Reasumując, twój post jest pierwszym, w którym ktoś zapowiada mistrza w przyszłym sezonie.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 06 cze 2010, 13:40

Bez odbioru.
i fajnie, bo na twoje podszyte drwiną science-fiction nie ma sensu odpisywac. Wyszukujesz jakies bezsensowne porownania Bonucciego czy Kjaera do Andrade, ktore jedynie rozwadniają dyskusje i nie mają większego sensu. Bo chyba nie planujesz dyskutowac o karierze Portugalczyka :lol: Ktorego zwolnienie bylo tak złą dyskusją, ze do tej pory nikt z nim nie podpisal kontraktu.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 06 cze 2010, 13:47

Nadal nie rozumiesz dlaczego forma wypowiedzenia umowy Andrade była załosna. Trudno.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”