Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 375

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 09 cze 2010, 0:30

MaWiK pisze:pytanie- kiedy Polska przegrała tak wysoko??

bo ja pamiętam 0:4 z Portugalią...
wcześniej 0:5 ze Słowacją chyba...
ale 0:6?? :boje się:
oto porażki najwyższe nielicząc 3-0 z Irlandią Płn itd.. wzwyż

1985
05.02 Queretaro Meksyk - Polska 5:0 (3:0)
1991
14.08 Pozna? Polska - Francja 1:5 (1:2)
1992
07.05 Solna Szwecja - Polska 5:0 (3:0)
1996
19.02 Hongkong Polska - Japonia 0:5 (0:3)
2001
05.09 Mi?sk Bia?oru? - Polska 4:1 (1:0)
2002
10.06 Jeonju Polska - Portugalia 0:4 (0:1)
2004
18.08 Pozna? Polska - Dania 1:5 (0:2)

sprawdziłem jeszcze lata od 70 ale wiadomo wtamtych czasach żeśmy mało zkim przegrywali :D

co do meczu cóż trzeba wyciągnąć wnioski...jak dla mnie nadal powinniśmy szukać bramkarza Kuszczak mnie nieprzekonowuje...wiem że niemiał zbyt wiele okazji do wykazania się oprócz końcówki no ale nadal jest niepewny nawet komentatorzy zauważyli że niema szcześcia w reprezentacji :D cała obrona w budowie i przyznam że ciężko to widze ale znadzieją patrzę w przyszłość.. Na + to ciężko kogoś wyróżnić mało tego czy Hiszpania jest taka mocna na MŚ bo wiadomo 2 ost mecze niezachwycili czy może my jesteśmy tacy słabi :D zapewne 1 i 2 choć mam wrażenie że gdyby im się chciało to mogłoby być więcej bramek.Warto odnotować akcję Lewego z Peszką(są zgrani i nawzajem siebie szukają w reprezentacji coś takiego jak było z Garguła i Matusiakiem) szkoda ale w bramce stał jeden z najlepszych bramkarzy świata choć Iker mocno zszokowany był po tej interwencji :D Iniesta widać że głodny gry oby niebyło to zbyt poważniejszego bo ma pecha w tym sezonie :) Villa już niemoge się doczekać :jupi:

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 09 cze 2010, 0:39

Nie rozumiem, po co tak ofensywnie, jesteśmy słabszym zespołem w Europie, a odrazu chcemy grać jak Barca. Podoba mi się styl Auxerre - piłka na dobieg do Jelenia i gol, zresztą Auxerre może strzelało mało bramek, ale mało też traciło, jak skompletujemy dobrą obronę, bo potencjał ofensywny spory to może w końcu wyjdziemy z grupy. Glika już widzę na EURO2012, nie jest jakimś nieporozumieniem, Sadlok jest bardziej ofensywnym graczem od Glika, więc może warto zrobić z niego defensywnego pomocnika, Lewy ostatnio gra piach, więc niech lepiej jednak usiądzie na ławce, bo poza kiwką z Puyolem i zagraniem do Peszki to nic nie pokazał, jeszcze strzelił swojaka... Kuszczaka też nie winię za tak wysoką porażkę, bo mówiąc szczerze, to co on mógł zrobić?

Edit: Już sam teraz niewiem, brać tego Kościelnego i Boenischa czy nie? Nie jestem zwolennikiem rozdawania polskich obywatelstw, ale jeśli chcemy mieć dobrą reprezentacje, to chyba będzie konieczne

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 cze 2010, 0:52

nie widziałem tego, ale podobno po meczu nasi chcieli koszulki wymienić z gwiazdami Hiszpanii, to żaden z Hiszpanów się nie zamienił :lol:
Dla wielu piłkarzy to pewnie był jedyny cel do gry jak widać nawet na koszulki nas Hiszpania dymneła :smile2:

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 09 cze 2010, 1:01

cloner pisze:
Diamen23 pisze:Posiadanie piłki 95-5?
Ok. 70-3, więc nie ma tragedii :wink:

Chłopaki dopiero się uczą, a Hiszpania to Mistrz Europy.
Piłkarz uczy się chyba do ok. 20 roku życia, a pozniej ma pokazać na co go stać. I pokazalismy na ile nas stać. Jesteśmy dnem Europy i coraz poważniej należy się skupić by nie dogoniły nas reprezentacje krajów nadbałtyckich i definitywnie nie przegoniła Słowacja, ktora ma swoj dobry moment. Mało tego, wyniki druzyn juniorskich, ktore np. systematycznie przegrywają z Białorusią wskazują iż do 2020 roku nie ma co sie spodziewać żadnych osiągnięć. Każdy kto nie widzi iz nasza piłka jest w dupie i ze trzeba rozgonic ten postpzprowski motłoch jest IMO ślepy.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 09 cze 2010, 1:11

Z całego spotkania najbardziej podobało mi się zdecydowanie jednego z "ekspertów" w stwierdzeniu, jakoby reprezentacja Polski nie była outsiderem.
Bardzo to odważne było z jego strony.
Pawel875 pisze:Nie rozumiem, po co tak ofensywnie, jesteśmy słabszym zespołem w Europie, a odrazu chcemy grać jak Barca.
Poszedłbym dalej. Jesteśmy ofensywnie tragiczni. Nie chce mi się dokładnie sprawdzać, ale od 1 kwietnia 2009 r :!: kiedy pyknęliśmy San Marino aż 10 bramek nasz 14-miesięczny dorobek z zespołami z Europy wzbogacił się o całe 6 sztuk.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2010, 1:25

Nie no mogło być gorzej :lol:

Rozumiem, że różnica klas i te sprawy, ale spodziewałem się więcej po Polakach. Wiadomo, że Hiszpanie to faworyci Mundialu i w ogóle, ale Polska nie postawiła praktycznie żadnych poważnych warunków.

Iniesta :] Jak dla mnie do momentu zmiany był najlepszy na boisku. Uraz podobno niegroźny, bardziej dmuchanie na zimne aniżeli coś niepokojącego, ale luz. Tak czy inaczej przy takiej grze Iniesta może być spokojny o miejsce w wyjściowym składzie. Fabregas wciąż pozostaje zaledwie rezerwowym.

Poza tym wódko pozwól żyć...

Awatar użytkownika
weasel
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: weasel » 09 cze 2010, 2:35

Komentatorzy wymietli :mrgreen:

Trzeciak: Hiszpania na mundialu zagra bez swojego wspaniałego środkowego pomocnika Senny
Trzeciak: Ale za to mają Busquets'a, który jest lepszy w yyyyyyy defensywie
Krzoska: Tak Busquets jest bardzo kreatywny
:mrgreen:

Krzoska: "Dziś w ASie ukazał się bardzo nieprzyjemny artykuł w którym napisano, że zajęliśmy przedostatnie miejsce w naszej grupie eliminacyjnej na mundial w RPA i wyprzedzilismy tylko San Marino..."
Rzeczywiście chamstwo, że ktoś odważył się to napisać :mrgreen:

I ogólnie te ciągłe zachwyty Mirka nad Hiszpanami ahhhh Xavi ahhhh Iniesta ahhhhhhhh co za akcja. Rozumie, że mu się podoba bo mi też ale bez przesady :mrgreen: Albo jak bodajże 2 gol dla Hiszpanów i Krzoska coś tam próbuje analizować czy był spalony czy nie, a Mirek dalej ahhhh cóż za genialna akcja, ahhhhh cóz za podanie ahhhhhhhh cóż za maestria :boje się:

A co do samej gry Polaków to: "Już za 4 lata, już za 4 lata..." :lol: (albo nawet za 2 :mrgreen: )

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 09 cze 2010, 5:44

Aker pisze:nie widziałem tego, ale podobno po meczu nasi chcieli koszulki wymienić z gwiazdami Hiszpanii, to żaden z Hiszpanów się nie zamienił :lol:
Dla wielu piłkarzy to pewnie był jedyny cel do gry jak widać nawet na koszulki nas Hiszpania dymneła :smile2:
A co by Hiszpanie później z nimi zroblili? Chwalić się nie ma komu że zagrali... z kim oni grali? Zawsze mogliby zrobić ładny podarunek dla ofiar tsunami w Indonezji. Ludzie mieliby chociaż czym wodę zbierać. :rotfl:

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 cze 2010, 8:18

was też irytowała gra Busquetsa? Bo mnie cholernie :P

aldoraine
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 09 cze 2010, 8:29

Mnie nie. Trochę go Faulowali, trochę on faulował ale grał na luzie.Nic złego w jego zachowaniu nie zauważyłem :D Za to Peszko przy Inieście wyglądał jak murzyn. Jeszcze zapamiętam machanie rękami Kuszczaka i co chwila myślałem że gra u nas kobieta , lecz po zbliżeniu okazało się że posiadaczem srebrnej dziewczęcej fryzury jest Kuba B.:D

Meczyk mógł się podobać, idealny na rozrywkę ,ładny dla oka bez większych emocji.Było dobrze.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 09 cze 2010, 9:32

Aker pisze:nie widziałem tego, ale podobno po meczu nasi chcieli koszulki wymienić z gwiazdami Hiszpanii, to żaden z Hiszpanów się nie zamienił :lol:
ja to widziałem i komicznie to wyglądało. Sobiech podbiegł do Fabregasa z głupią miną, Cesc coś powiedział i uciekł do szatni. Później pokazali Kuszczaka jak leci do Torresa, ale ten też uciekł. A na końcu żaden z naszych nie miał koszulki rywala, biedni :nein:

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 09 cze 2010, 9:49

Może hiszpańska federacja zabroniła oddawania koszulek patałachom :rotfl:
Mysle,że reprezentacja Polski była zaskoczona tym, że Hiszpanie zagrali na "poważnie" Osłuchali się(oczytali), że Hiszpanie nie chcą kontuzji, bo ja na mundial itp a tu zonk. Hiszpanie grają pressingiem biegają, szybko wymieniają piłkę.
Ofensywne ustawienie Polaków (5 strice ofensywnych graczy + jako dm Murawski, kory nie jest przecinakiem) na pewno mistrzomm europy pomogło. a i tak przepaść(rów mariański ?) w wyszkoleniu indywidualnym + organizacji gry musiał nawet ślepy zauważyć.

Iniesta wczoraj rządził do zejścia :jupi: Chłopak gra na świeżości jak Jeleń na MŚ w Niemczech :twisted:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 cze 2010, 10:09

Z tymi koszulkami to upokorzyli naszych kopaczy...i SŁUSZNIE!Po co mają dawać trykot reprezentacji jakiś frajerom,których golą 6-0?

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 cze 2010, 10:18

co to się dzieje, teraz już trzeba nawet swoją postawą na boisku zapracowywać na koszulkę rywala :smile2:

wojtala1
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wojtala1 » 09 cze 2010, 10:38

Miałem wrażeni, jakby grało 11 Polaków na 15 Hiszpanów...
Każde nasze podanie, minimalny błąd w przyjęciu piłki i momentalnie ich piłkarze przejmowali grę...

Owszem - to znakomita drużyna, ja stawiam na ich zwycięstwo na Mundialu, ale nie pokazaliśmy nic - nie było wiary, przekonania nic - standard

6 - 0 !!!

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”