Wybory 2010 - Strona 8

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1302

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 09 cze 2010, 11:57

My, ludzie kochający piłkę powinniśmy się cieszyć że wybudowano tyle orlików.U mnie na 40 tysięczne miasto przypadło ich 5 i następny jest w budowie.Widać że ludzie zaczynają grać w piłkę bo mają gdzie.Wcześniej mogłeś grać (gdy nie grałeś w klubie) albo na piasku albo na betonie.Teraz to się zmienia.U nas był na jednym boisko problem z oświetleniem ale winą obarczył bym wykonawcę.Na szczęście lokalne media dały rozgłos i światło w krótkim czasie zaczeło działać :wink:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2010, 14:25

Ja się polityki nie czepiam zgodnie z zasadą nie dotykaj gówna bo śmierdzi, ale obracanie Orlików na niekorzyść PO to jakaś kpina. Rzesze osób korzystają z nowo powstałych boisk. Jakbyśmy na forum założyli oddzielny wątek to bankowo pojawiłyby się głosy poparcia z różnych miast. Nawet nie wiem ile dokładnie orlików jest w Lublinie, ale te o których wiem są praktycznie bez przerwy używane. Wiem również, że podobnie jest w innych miastach. To był rewelacyjny pomysł i wykonanie też jest dobre. Na pewno nie idealne, ale dobre.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 09 cze 2010, 15:25

Tak dla jasności, pomysł Orlików powstał w ministerstwie za czasów Lipca i rządów PiSu. Istnieje w Polsce z tego co pamiętam, kilka boisk które powstały na bazie tamtego programu za wiele ich nie zbudowano, bo rząd nie przetrwał pełnej kadencji PO przyszła na gotowe i zrobili to w czym są dość dobrzy, dali dobrą chwytliwą nazwę. Wyważyli otwarte drzwi, ale zrobili to z taką klasą że pamięta się tylko o nich.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2010, 15:27

Nie znam szczegółów i szczerze mówiąc nie są dla mnie istotne. Wiem natomiast, że Orlików nie było a teraz są. Pojawiły się za rządów PO. Mi to wystarczy w tej kwestii.

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 09 cze 2010, 15:41

Mentor pisze:Wiem natomiast, że Orlików nie było a teraz są. Pojawiły się za rządów PO. Mi to wystarczy w tej kwestii.
Powódź też pojawiła się za rządów PO.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 cze 2010, 15:47

bellus pisze:
Mentor pisze:Wiem natomiast, że Orlików nie było a teraz są. Pojawiły się za rządów PO. Mi to wystarczy w tej kwestii.
Powódź też pojawiła się za rządów PO.
Jakie porownanie :lol:

Temat wyborczy sie rozkreca.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 09 cze 2010, 15:51

bellus pisze:Powódź też pojawiła się za rządów PO.
Ale powódź wywołało KBG przy pomocy zdalnie sterowanych samolotów.

http://www.jasnagora.com/wydarzenie.php?ID=5660

Zresztą tragedia pod Smoleńskiem to również ich sprawka. Wtedy użyli impulsu elektromagnetycznego.

Niemniej rozumiem, że PO nie jest idealne. To na pewno przez nich mam kaca.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 cze 2010, 16:22

eee tam to i tak nic przy rządach Pisu. Wówczas cała Europa się z nas śmiała. Demokracja u nas upadała, panowały rządy Stasi i Securitate, rządy autorytarne. Tylko człowiek bez prawda jazdy mógł wymyśleć stawianie fotoradarów na drogach zamiast budowy dróg. Dopiero człowiek z prawem jazdy musiał mu uzmysłowić że trzeba tych fotoradarów postawić dwa razy więcej! Przez ten parszywy rząd drożały chleb, ziemniaki, jabłka, jajka, kurczaki, gaz ziemny i benzyna, co dokładnie wytknął w debacie wrednemu Kaczorowi, dotknięty przez geniusz Boga jak to nam uzmysłowił pan Nowak- Donald Tusk. To przez ten parszywy rząd Pisu przez 2 lata na Polskich drogach zginęło ponad 14 tys ludzi.
Każdy musiał się bać, bo wbije do niego CBA o 6 rano. Nie można było spać w nocy ze strachu. Polacy w Turynie zdobyli tylko dwa medale, co oczywiście było winą rzadów Prawda i Sprawiedliwości. Przez Pis mielismy podczas kryzysu wzrost pkb jedynie 1.7% bo gdyby rzad Kaczyńskiego wprowadził nas do Euro to byśmy lepiej go przeszli, czego najlepszym przykładem jest Grecja :) Gdyby nie rzad Pisu zamiast Euro dostalibyśmy IO i Mistrzostwa Świata. Jarosław z Lechem nie tak dwano bo na jesienni tamtego roku próbowali przejąc władzę poprzez pełzający zamach stanu. To ich sprawka, poprzebierali się za Zbycha, Mira i Grzecha zrobili przekręty, pospotykali się na cmentarzach i wszystko nagrali. Jeszcze na dodatek wsypali Tuskowi taki proszek co na filmach się wsypują przesłuchiwanym, żeby gadali całą prawdę, dlatego też on nie mając pojecia, że jego kumple nic nie zrobili, tylko to byli przebierańce ich ostrzegł. Skurwisyny jak w tym filmie musieli takie maski zrobić co można każdego człowieka twarz odtworzyć. No i na koniec deser. Lech Kaczyński, nie zważając na pogodę, zamknięte lotnisko, pokazał jak się z Ruskimi trzeba obchodzić. Kazał lądować w wąwozie, na trawie między drzewami. A co! Polak potrafi! Nie będzie jakaś pijacka Ruska morda mówiła, gdzie prezydent RP może lądować. To on decyduje. Być może nawet sam zasiadł za sterami? :think:
Ale to już niedługo. Jeszcze jeden wysiłek, jeszcze dorżniemy watachę i będzie kraina miodem płynąca. Druga Irlandia.

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 09 cze 2010, 16:59

Kamil po tygodniowym pobycie w Smolensku gdzie zbieral dowody ze to Ruscy sa odpowiedzialni za katastrofe Tupolewa wrocil pelen zapalu i energii.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 cze 2010, 17:36

Druga Irlandia.
Teraz zmienili śpiewkę.Wg Sikorskiego będziemy drugą Norwegią :haha:
Japonia => Irlandia => Norwegia...co będzie dalej?Gabon czy Jamajka?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 09 cze 2010, 17:39

będziemy drugą Norwegią
Wychodzimy z UE? Ciekawe perspektywa godna przedyskutowania. Tyle tylko, że może w PO nie ma nikogo kto by wiedział, że Norwegia nie jest w UE czego dowodem są słowa pana Komorowskiego, stąd takie porównanie.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 09 cze 2010, 17:51

Wychodzimy z UE?
Nie ;),chodziło mu o zasoby gazu łupkowego.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 6625

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 09 cze 2010, 19:48

Norwedzy dorobili się na ropie, nie na gazie (ale to też węglowodory). Gaz łupkowy to odległa kwestia, strasznie się cieszę, że decyzja o ich eksploatacji będzie już poza kompetencjami tych panów. No bo co, nie zrobią przecież odkrywki bo to zagrożenia ekologiczne będą.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 09 cze 2010, 20:37

debata na UW na żywo, jakoby ktoś chciał oglądać

http://www.tvn24.pl/514741,live.html

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 09 cze 2010, 21:48

niestety nie mogłem obejrzeć, wśród kandydatów na ten moment najbliżej mi do oddania głosu na Jurka albo JKM mógłby ktoś napisać co oni tam ciekawego mówili?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”