Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 09 cze 2010, 22:00
muszeq

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 09 cze 2010, 22:06
Marco Van Basten
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2010, 1:33
Powiedzmy prosto o jakich panów chodzi. Pana Komorowskiego i panów z PO. To, że Komorowski się skompromitował tymi słowami o ekologii to to jedna sprawa. Ważniejsze jest to co oni uczynią w tej sprawie. A jak wiemy podpisują albo juz podpisali( brak dokładnych informacji na ten temat co jest niebywałe) umowę gazową z Ruskimi na 30 lat. Co samo w sobie jest skandalem, bo nas uzależenia od Ruskich na tak długo okres czasu. Ale jeszcze większym skandalem jest wobec prac odkrywkowych nad gazem łupkowym. Skoro jest duże prawdopodobieństwo, że mamy takie złoże i w perspektywie 5 lat już będzie wiadomo mniej wiecej ile tego jest i czy zapewni nam to samowystarczalność, to taka umowa jest kompletnie bez celowa. Warto dokładnie słuchać co kto mówi na ten temat. Wpadka Komorowskiego nie jest tylko wpadką, ale świadczy o podejściu tego kandydata i tej formacji do tej sprawy. Jak zwykle podejścia w myśl interesu Ruskich a nie naszegoGaz łupkowy to odległa kwestia, strasznie się cieszę, że decyzja o ich eksploatacji będzie już poza kompetencjami tych panów. No bo co, nie zrobią przecież odkrywki bo to zagrożenia ekologiczne będą.
To wypowiedź pana Mężydły z PO. Na temat tych zasobów. Tutaj całość http://www.pardon.pl/artykul/11719/100_ ... _uzbrojeniProblemy Rosji to są również problemy świata. Jest to mocarstwo nuklearne, dobrze uzbrojone i jeżeli kryzys ekonomiczny w Rosji... jeżeli rzeczywiście będziemy mieli takie zasoby, o jakich fachowcy mówią, te maksymalne, no to my spowodujemy kryzys ekonomiczny w Rosji. Bo to jest państwo oparte na surowcach. I dziś świat musi się również martwić sytuacją w Rosji: co może się stać w Rosji, jeżeli ich dotknie kryzys gospodarczy (…) To jest problem dla nas wszystkich.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 cze 2010, 8:24
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2010, 16:58
No to widocznie się nie znasz. Bo pan Bartoszewski w rządzi PO chyba jednak jest. A poprzedni panowie są w komitecie honorowym kandydata PO.Ja chyba się nie znam, ale ani Majewski, ani Wajda, ani Bartoszewski, ani Hołdys nie przynależą według mojej wiedzy do PO
Co ma piernik do wiatraka? To byli zwykli szarzy ludzi, nie zasiadający w rzadzię z ramienia danej partii czy nie bedący w komitecie honorowym danej partii. Zresztą i tak to nie przeszkodziło Tuskowi gadać w wywiadach ze Kampania Pis to PospieszalskiJa zaraz przytocze wypowiedzi ludzi z hitu SOlidarni 2010 i ogłoszę, że PiS szerzy absurdalne teorie spiskowe![]()
bla bla bla. Umiesz coś konstuktywnego napisać niż tylko marne próby ośmieszenia. Ciagłę te same śpiewki o teoria spiskowych itd. itp. Nudne to już. Ja wkleiłem dokładne cytaty ludzi z ramienia PO na temat gazu łupkowego. Na temat ich podejścia do Rosji. I ich zmartwień o interesy Rosyjskiego. Ich wypowiedz czy ich czynny. Jest jeszcze pare przykładów jak choćby w konflikcie Rosja-Gruzja zachowywała się PO pan Komorowski służby ABW i ten kompromitujący ją raport oczywiście w czyim to było interesie. To są fakty. W zamian tylko słyszy się tą samą gadkę na jedno kopyto bla bla bla.Tak, PO robi wszystko, żeby było najgorzej dla Polski, a najlepiej dla Rosji. Aż roi się tam od ludzi, którzy pewnie kilka dobrych lat temu byli szkoleni w KGB i dlatego też robią wszystko, żeby się swojej ojczyźnie odpłacić. Wszystko zresztą układa się w całość - Tusk i spółka musiała maczać palce w smoleńskiej tragedii!
Mało mnie obchodzi interes Polski, jaka jest silna itd. Interesuje mnie mój interes, interes ,mojej rodziny, moich przyjaciół
No z pewnością PO ją Ci daje. Szczególnie, że po ich poprawkach np. musisz dłużej czekać na założenie firmy. Rzeczywiście, przez te 3 lata zrobili wiele by umożliwić obrotnym rozwinięcie skrzydeł.Co z tego, że Polska będzie silna, mocarna, co z tego, że wszyscy się nas będą bali, jak kraj nie będzie dawał możliwości, żeby rozwinąć skrzydeł.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 10 cze 2010, 17:14
Kamil232 pisze:Ciagłę te same śpiewki o teoria spiskowych itd. itp. Nudne to już.
Chlopaczek
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 cze 2010, 17:59
No faktycznie oni decydują o obliczu tej partii. Dla mnie to tacy sami szarzy ludzie jak Ci co wystąpili przed kamerami w hicie pt Solidarni 2010.A poprzedni panowie są w komitecie honorowym kandydata PO.
I tym razem sie mylę, jak powiem, że przyjąłem tylko konwencję, którą narzuciłeś kilka postów wcześniej ?bla bla bla. Umiesz coś konstuktywnego napisać niż tylko marne próby ośmieszenia.
Rosja jest silna czy nie ? Chiny są silne czy nie ? Ja bym nie chciał mieszkać w tych krajach, a Ty ?Wiekszego absurdu dawno nie słyszałem. A co to jest Polska? Polska to jesteśmy my obywatele.
Nie jestem zwolennikiem PO i zawsze podkreślałem, że nie jest to moja partia.No z pewnością PO ją Ci daje. Szczególnie, że po ich poprawkach np. musisz dłużej czekać na założenie firmy. Rzeczywiście, przez te 3 lata zrobili wiele by umożliwić obrotnym rozwinięcie skrzydeł.
Przypominam, że podatki i składkę rentową obniżył Pis. Więc to dzięki nim masz więcej kasy w portfelu. Więc chyba takie coś jest ważne dla twojego interesu.
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2010, 19:20
Chwileczkę chwileczkę. PiS nie miał ŻADNEGO wpływu na tych ludzi. Nie ma żadnego wpływu na rzekomo nieobiektywnych dziennikarzy, a non stop jest za nich atakowany i gnojony. W każdym wywiadzie z ich przedstawicielem a co pani sądzi o tym filmie, a jak ten ktoś nie skrytykuje go to od razu jazda z nim. Jak to tzn. że pan popiera tych ludzi, jest pan za nimi, głosi pan takie same poglądy itd. Mówienie o Kaczyńskim, że ma na rękach krew Blidy, jest ok i głoszą go wszelkiej masci autorytety, ale jak jakiś jeden szarak powiedział, że Tusk ma na rękach krew ofiar to jazda z całym Pisem i z całą TVP i wielki skandal. W wywiadach w wyborczej pytania do Tuska "W tvp mówią, że ma pan krew na rękach..." Tak jeden szarak w dokumencie coś takiego powiedział i od razu jest to traktowane jako atak na całą telewizje i całą formację.A Tusk wchodzi w tą konwencje i głosi pierdoły, że to kampania PiSu.No faktycznie oni decydują o obliczu tej partii. Dla mnie to tacy sami szarzy ludzie jak Ci co wystąpili przed kamerami w hicie pt Solidarni 2010.
Owszem mylisz się. Konwencje ironiczną nie ja narzuciłem tylko Mentor. Poza tym w zacytownym fragmencie od niej odszedłem. I przytoczyłem parę argumentów popierający moją tezę.I tym razem sie mylę, jak powiem, że przyjąłem tylko konwencję, którą narzuciłeś kilka postów wcześniej ?![]()
A czy to są kraje demokratyczne gdzie przestrzegane są prawa człowieka? Nie. Mówmy o krajach w których tak jest. Jeśli państwo demokratyczne jest silne to zwykłemu szarakowi się tam żyje dobrze.Rosja jest silna czy nie ? Chiny są silne czy nie ? Ja bym nie chciał mieszkać w tych krajach, a Ty ?
Kompleksami to śmierdzi jak się ktoś przejmuje, że się śmieją z nas za granicą. Komplekasmi to śmierdzi jak ktoś podejmuje ważne decyzje dla Polski tak by nie narazić się sąsiadom i z myslą co inni o tym powiedzą. Nikt tutaj nie pisze o prężeniu muskułów dla samego prężenia muskułów i o tym by się ktoś nas bał. Mowa jest o dbaniu o Polski interes, oto, że jak mamy szansę się wzbogacić to nie pieprzyć głupot o tym, że Ruskim się to spodoba tylko zrobić wszystko by na tym porządnie się wzbogacić i odpowiednio tą szansę wykorzystać. Niemcy ratują swoje stocznie i wystawiają lage na to co mówi KE, Francuzi przenoszą swoje fabryki z innych krajów UE do siebie by w swoim kraju ludzie mieli prace i wystawiają lage na kraje z który przenoszą fabryki. I to wszystko każdy dba o interes swojego kraju. A u nas patrzenie na to, co powiedzą sąsiedzi, oto by nie narazić się sąsiadom i inne duperele. Nie tak nie może być. Interes Polski na pierwszym miejscu i to wszystko.Mnie męczy po prostu gadanie o tym jak musimy być silni, jak musimy prężyć muskuły przed innymi. Śmierdzi tutaj kompleksami na odległość. Zamiast skupienia się na tym, żeby to cała Europa się nas bała to może lepiej zróbmy coś, żeby pchnąć ten kraj do przodu.
Ta a na kogo oddawałeś głos w ostatatnich wyborach? na kogo oddasz głos jakby dziś odbyły się wybory?Nie jestem zwolennikiem PO i zawsze podkreślałem, że nie jest to moja partia.
Kamil232
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 10 cze 2010, 19:54
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 19:57
Teraz już siłą rzeczy to nie jest partia dwóch Kaczyńskich, Gosiewskiego i Szczygły.Za bardzo jednak kojarzą mi się oni z twarzami Kaczyńskich, Gosiewskiego, Kurskiego, Brudzińskiego, Szczygło czy Dudzińskiego.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: włóczykij » 10 cze 2010, 21:00
włóczykij

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 21:04
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: włóczykij » 10 cze 2010, 21:09
Wydaje mi się, że po wygranych wyborach przez Komorowskiego to samo może nastąpić w stosunku do PO.Wilmore pisze:Cieszy mnie to, że zginęli, czy że ich nie ma na scenie politycznej? Jeśli to pierwsze, to nie, nie cieszy mnie to.
Chodziło mi o to, że siłą rzeczy PiS po stracie takich polityków w Smoleńsku zmieni swój wizerunek, nawet jeśli Kaczyński przegra - a obawiam się, że wygra te wybory, PO sprawia wrażenie, jakby celowo do porażki dążyło - to pewnie będą starali powolutku odcinać się od elektoratu Radia Maryja i starać się mieć mniej betonowy wizerunek. Albo zmiana, albo zdecydują się pozostać przy moherowym wizerunku i za parę lat po śmierci większości wyborców nie będą mieli szans na przejęcie władzy. Więc wielu wyborców już zmieniło/niedługo zmieni swoje zdanie o PiS właśnie ze względu na zmiany w partii.
włóczykij

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 21:20
Czy ja wiem? PO nie ma potrzeby zmiany wizerunku - wszem i wobec jest uznawane za partię ludzi młodych, energicznych, za partię liberalną, w przeciwieństwie do radiomaryjnego PiS. Jeśli PO nawet przegra wybory prezydenckie, to nie wydaje mi się, żeby przegrali również parlamentarne - ta kampania nie może być tak źle prowadzona przez nich przez przypadek, mam wrażenie, że PO chce uniknąć przejęcia władzy w państwie, bo wtedy nie mieliby na kogo zwalać winy za swoją nieudolność nawet w razie podtrzymania obecnego wyniku w kolejnych wyborach i potrzeby koalicji, by utworzyć rząd.Wydaje mi się, że po wygranych wyborach przez Komorowskiego to samo może nastąpić w stosunku do PO.
Wilmore
Post Wyświetl pojedynczy post autor: włóczykij » 10 cze 2010, 22:54
Właśnie w tej nieudolności widzę szanse na zmianę stosunku Polaków do PO. Przecież po wygranej w wyborach prezydenckich będą mogli się w końcu wykazać(?).Wilmore pisze:Czy ja wiem? PO nie ma potrzeby zmiany wizerunku - wszem i wobec jest uznawane za partię ludzi młodych, energicznych, za partię liberalną, w przeciwieństwie do radiomaryjnego PiS. Jeśli PO nawet przegra wybory prezydenckie, to nie wydaje mi się, żeby przegrali również parlamentarne - ta kampania nie może być tak źle prowadzona przez nich przez przypadek, mam wrażenie, że PO chce uniknąć przejęcia władzy w państwie, bo wtedy nie mieliby na kogo zwalać winy za swoją nieudolność nawet w razie podtrzymania obecnego wyniku w kolejnych wyborach i potrzeby koalicji, by utworzyć rząd.Wydaje mi się, że po wygranych wyborach przez Komorowskiego to samo może nastąpić w stosunku do PO.
PiS natomiast zmienić wizerunek musi - co widać po nagłej przemianie Kaczyńskiego, doskonałym tworze spin doctorów - bo za parę lat będą mieli marginalne poparcie, wyznawcy RM młodsi nie będą, a to ich główny elektorat.Na pewno obecny wizerunek PiS im nie przyniesie sukcesu w parlamentarnych wyborach, więc już teraz zaczęli zmieniać go pod oczekiwania wyborców - żeby wybić przeciwnikom politycznym argument o tym, jak to agresywni są Kaczyński i spółka. Że takie działania ludzie łykają bez popitki widać było tu po wpisach niektórych czy wczoraj w Lublinie.
włóczykij
Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio