Reprezentacja Polski (zbiorczy) - Strona 379

Piłka nożna w Polsce: Ekstraklasa, 1 Liga, 2 Liga, Puchar Polski | Zawodnicy i kluby (Legia Warszawa, Lech Poznań, Wisła Kraków, ŁKS Łódź, Widzew Łódź) | Reprezentacja Polski | Polscy Kibice, Oprawa meczowa | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z polską piłką nożną.
ODPOWIEDZODP

#TeamLewandowski czy #TeamProbierz?

#TeamLewandowski
8
40%
#TeamProbierz
4
20%
Na selekcjonera Tomasz Tułacz, niech grają zawodnicy U-20 i naturalizowani Kongijczycy
8
40%
Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator
Reputacja: 30

Re: Reprezentacja Polski (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2010, 18:12

Kamil232 pisze:Ale zaraz zaraz, że takie coś głosi Wilmore. Jakieś dowody? Bo śmierdzi tutaj mocno teoria spiskową. W ufo też wierzysz?
Zaraz będzie, że bronię, bądź jestem czyimś rzecznikiem, ale co tam. Na Legii jestem prawie 2-3 razy w tygodniu, a do tego bardzo doświadczeni dziennikarze, którzy nie jedno widzieli w naszej piłce, opowiadali mi o pewnych cudach. Nie trzeba być Einsteinem, aby łączyć osoby ze zdarzeniami. Do tego sam przekonałem się jaka jest różnica pomiędzy byciem kibicem, a zarabianiu na piłce. Dowiaduje się człowiek takich rzeczy, że czasami nie wie, czy to jeszcze sport. Ale oczywiście pisać o tym nie wolno...

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 18:24

Hehe, z kumplem zawsze oglądaliśmy te mecze w Championsie w centrum Wawy i z uśmiechem czekaliśmy jak to Legia w 90 minucie będzie dobijać rywali.
Mnie najbardziej w pamięć zapadły dwie akcje - żółta dla Wasyla z Amici, bo wiązał but bez zgody sędziego, przypadkiem przed meczem z Legią, i oczywiście wszystkie te wolne pod Edsona odgwizdywane z sufitu pod polem karnym rywala. Złote czasy korupcji. :wink:
I pomyśleć, że Franz jest selekcjonerem, bo Lato chciał udobruchać kibiców. Henio Kasperczak dowiedział się, że go wydymano dopiero jak wysiadł w Warszawie. Biedak przez 24 godziny żył świadomością, że jest selekcjonerem, aż tu nagle PZPN postanowił zrobić laskę kibicom.
Jak dla mnie to jeden syf - wolę Kasperczaka, ale różnicy wielkiej by nie było. Najgorsze jest to, że Lato i spółka uznali, że nie będzie ich autorytet z zachodu pouczać, skoro nie zdobył mistrzostwa kontynentu, i uznali, że na trenera z prawdziwego zdarzenia to łożyć pieniędzy nie będą. To nie wybór Smudy był katastrofą, to ograniczenie wyboru tylko do krajowych trenerów. Siłą rzeczy trzeba było wybierać między syfem a kiłą.

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2010, 18:52

Zaraz będzie, że bronię, bądź jestem czyimś rzecznikiem, ale co tam. Na Legii jestem prawie 2-3 razy w tygodniu, a do tego bardzo doświadczeni dziennikarze, którzy nie jedno widzieli w naszej piłce, opowiadali mi o pewnych cudach. Nie trzeba być Einsteinem, aby łączyć osoby ze zdarzeniami. Do tego sam przekonałem się jaka jest różnica pomiędzy byciem kibicem, a zarabianiu na piłce. Dowiaduje się człowiek takich rzeczy, że czasami nie wie, czy to jeszcze sport. Ale oczywiście pisać o tym nie wolno...
Ależ ja jestem skłonny w to uwierzyć. Ale jak podobne mechanizmy dzieją się w sprawach politycznych, to wilmore wyszydza wszystkich od spiskowców. Więc mnie to dziwi.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 729

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 10 cze 2010, 18:55

Jakieś dowody? Bo śmierdzi tutaj mocno teoria spiskową. W ufo też wierzysz?
Od 10 kwietnia bieżącego roku jest jeden spec od teorii spiskowych na tym forum...

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2010, 19:00

Wilmore pisze:Mnie najbardziej w pamięć zapadły dwie akcje - żółta dla Wasyla z Amici, bo wiązał but bez zgody sędziego
A jest to dozwolone czy nie :?: Odpowiedz bez jakichkolwiek wyjaśnień.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 10 cze 2010, 19:10

A jest to dozwolone czy nie
Skoro nie jest, to dlaczego tylko Wasilewskiego w ostatnich XXX latach ukarano za coś takiego przypadkiem przed meczem z Legią? To się chyba desuetudo nazywa. :wink:
Wiesz, tu by nie było dyskusji, gdyby nie ukarano zagrożonego zawieszeniem piłkarza przed meczem z kupującą na potęgę Legią. Te same sytuacje innym piłkarzom nawet rywali Legii uchodziły płazem. :wink:
Zresztą, ten temat na tym forum z jakimś fanatycznym fanem Legii był kiedyś przerabiany już. :wink:
To nie miejsce na takie rozmowy, miłego dnia i EoT. ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8706
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 10 cze 2010, 19:44

Wilmore pisze:Skoro nie jest
I tyle. Cała reszta korumpuje sędziów, a jeden Lecho-Amica nie, dlatego Wasilewski dostał kartonik.
Wysnułem tak samo durną tezę, jak Twoja :P

eot

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 10 cze 2010, 21:34

Kamil232 pisze:Ależ ja jestem skłonny w to uwierzyć. Ale jak podobne mechanizmy dzieją się w sprawach politycznych, to wilmore wyszydza wszystkich od spiskowców. Więc mnie to dziwi.
Spoko loko, ja tak z przymrużeniem oka. Na razie nie jestem tu do nikogo uprzedzony. Chyba, że na gwałt zacznie mi ktoś wciskać swoje zdanie, a tego nie lubię.
cloner pisze:Cała reszta korumpuje sędziów, a jeden Lecho-Amica nie
O "Kuchenkorzu" (nie chcę nikogo urazić) mam fajną anegdotę. Oglądał może ktoś "Golenie Fryzjera"?

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 10 cze 2010, 21:53

Wilmore pisze: Mnie najbardziej w pamięć zapadły dwie akcje - żółta dla Wasyla z Amici, bo wiązał but bez zgody sędziego, przypadkiem przed meczem z Legią, i oczywiście wszystkie te wolne pod Edsona odgwizdywane z sufitu pod polem karnym rywala. Złote czasy korupcji. :wink:
Daj 3 przykłady tych drukowanych wolnych teraz.
bartbuks pisze:[
Hehe, z kumplem zawsze oglądaliśmy te mecze w Championsie w centrum Wawy i z uśmiechem czekaliśmy jak to Legia w 90 minucie będzie dobijać rywali. Każdy dramatyzował, a my wiedzieliśmy po pierwszej wygranej w doliczonym czasie gry, ze Wdowczyk zastosował taktykę Wójta ("Tu nie ma co trenować, tu kur.. trzeba dzwonić!").
No tak, bo gol w końcówce meczu od zawsze oznacza kupiony mecz...

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 10 cze 2010, 23:07

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 10 cze 2010, 23:27

Zresztą, ten temat na tym forum z jakimś fanatycznym fanem Legii był kiedyś przerabiany już.
nie jestem fanem Legii ale wtedy ze mna dyskutowales. Po prostu twoje przyklady sa z dupy. Nie potrafie sobie wyobrazic zeby Legia kupowala mistrza i to za iti. Oczywiscie nie dam sobie za to reki uciac ale przyklady na ktore sie znowu powolujesz ( w sumie zawsze w tym temacie) sa bezpodstawne. Chocby dlatego ze od kiedy wolny to gol? Albo Wasyl przesadza o wyniku meczu.....

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 cze 2010, 0:58

Zico_FCI pisze:No tak, bo gol w końcówce meczu od zawsze oznacza kupiony mecz...
Nie, bo wiedzieliśmy co jest grane. Ja nie mówię o teorii spiskowej, a o faktach. I nie pisz - podaj przykłady, bądź argumenty, bo nikt normalny nie przyzna się, że taki proceder miał miejsce. Myślisz, że w Zabrzu Włodarczyk musiał się starać aby strzelić gola dającego mistrza? Zapewniam Cię, że bardziej starali się o to obrońcy gospodarzy.
Bienias pisze:Nie potrafie sobie wyobrazic zeby Legia kupowala mistrza i to za iti.
A czy ITI musiało wiedzieć? Wiele osób nie rozumie jednego w związku z korupcją w piłce. Myślicie, że ITI zatrudniło Wdowca tak o, bo stwierdzili, że mistrza trzeba kupić, a Darek to podobno zna Andrzeja B., a ten może poustawiać ligę? Uwierzcie, że czasami prezesi klubu siedzą i patrzą przez sezon na grę swojej drużyny i nie kumają, że piłkarzyki kupczą. Po prostu czasami odbywa się to w takim gronie, że nikt nie wie. Nawet piłkarze mogą nie wiedzieć, choć powiada się, że rozbicie grupy bankietowej (Surma-Włodar-Bury) niewiele miało wspólnego z jakimikolwiek baletami. Po prostu byli zbyt wpływowi. Dziś można tylko opierać się na poszlakach, plotkach i kuluarowych opowieściach, bo co z tego że X powie jak było, jak już w obecności Y uda głupca, a Z przyzna, że obaj doskonale zdawali sobie z tego sprawę.

W 1997 roku Smuda na Łazienkowskiej siedział i przy 2:0 mamrotał do siebie "Sprzedali mnie kur.., sprzedali mnie chu..". Podejrzewał, że piłkarze puścili mecz, a tu nagle zrobiło się 2:3.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 11 cze 2010, 4:23

W Kielcach Korupter także nic nie wiedział o działaniach Wdowczyka :D

Kiedyś już pisałem, że jestem konsekwentny i nie będę bronił Smudy, jeśli sobie na to nie zasłuży. Dla mnie dzisiaj jest to odbicie Leo, te same gierki, brak konsekwencji, opowiadanie bajek i idiotyczne decyzje. Przy powołaniach napisałem, że kto tu będzie grał na lewej stronie defensywy. Ktoś tam wspominał o Sadloku, że Smudzie coś się pod kopułą zrodziło i sobie taki pomysł wymyślił. Doszło jeszcze do gorszego- Dudki, ten gościu w linii obrony nie nadaje się na żadną pozycję. Janas powiedział, że jest uniwersalny gdy brał go na Mundial i reszta na tym jedzie, może i był uniwersalny ale w Amice. Odkąd Leo go wystawiał na środku obrony to nasza defensywa przechodziła samą siebie, tragedia. On się nadaje tylko do pomocy i właśnie tam gra we Francji, może nie oglądałem go tam za często, ale jak już to właśnie jako defensywny pomocnik. Tu wygląda nieźle. Po Finlandii Kołtoń twierdził, ze już Polacy nie zobaczą Darka na lewej stronie, dwa następne spotkania a on dalej jest tam wywalany, a przeciwnicy go strasznie szmacą. Dajmy tam grać lewym obrońcą, sam sobie ich nie mogę wymyślić, ale niech nasi trenerzy przestaną w reprezentacji wymyślać zawodnikom nowe pozycje, to jest chore. Jak już wymyślił sobie tego Sadloka to niech go tam wystawia i wszystko się zweryfikuje, jak do tej pory to wygląda tragicznie w 2010r z tą pozycją. W 2 spotkaniach było widać jakiś pomysł na grę, szczególnie podobał mi się Mierzejewski, ale ofensywa polega na strzelaniu bramek, a z tym jest dramat. W defensywie trzeba oglądać Glika, Glika przeciwko Hiszpanom- przecież on jest tak zwrotny, że Di Stefano by go minął w tym spotkaniu jeśli by grał o swojej lasce. 6-0 to wynik kompromitujący i weryfikujący w sposób bardzo ostry to co zrobił, robi z kadrą Smuda. Tu nic się nie dzieje. Fakt trochę urazów(Piszczek, Jeleń) ale także tragiczne decyzje taktyczne już tu nie mówię o braku defensywnego pomocnika w spotkaniu z Hiszpanami(swoją drogą ktoś tu pisał, że Rafał grał w Lechu na tej pozycji hmm kiedy-> przeważnie obok niego był Injac bądź Bandrowski) bardziej mi chodzi, że Jodłowiec przy takich brakach obrońców musi grać obok Zewłakowa, Dudka jest defensywnym pomocnikiem, a Sadlok środkowym obrońcą. Peszko to sobie w Wiśle Płock mógł grać na środku pomocy, a Nowak to niech sobie da spokój, bo napastnik nie jest od grania na prawej stronie. Tu dochodzę do najśmieszniejszej rzeczy- Błaszczykowskiego, facet albo niech się bierze za grę dla zespołu albo także niech sobie da spokój, gdyby nie ten Nowak to Iniesta doprowadziłby do obłędu Wojtkowiaka, praktycznie zerowe zaangażowanie w defensywę Kuby. Po co na tym zgrupowaniu był Sobiech i Matuszczyk także nie wiem, na tego drugiego bardzo liczę, ale on musi grać, bo ma papiery na wyrobienie sobie wysokiej pozycji w naszej kadrze. Zamiast niego widzę środkowego obrońcę bądź Peszkę. Idiotyzm.
Niech Smuda da sobie na razie spokój z Nowakiem, Rybusem i wymyślaniem pozycji i co najważniejsze szukaniem klubów swoim zawodnikom... W razie czego 2 lata to nie mało czasu dla nowego trenera, takiego, który szybko będzie wyciągał wnioski i prowadził do udanej selekcji.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 11 cze 2010, 9:47

W 1997 roku Smuda na Łazienkowskiej siedział i przy 2:0 mamrotał do siebie "Sprzedali mnie kur.., sprzedali mnie chu..". Podejrzewał, że piłkarze puścili mecz, a tu nagle zrobiło się 2:3.
dobrze ze przypomniales bo mialem wspomniec czy tez zarzucasz Widzewowi kupno mistrza?

Adekwatnie Gornikowi sprzedaz mistrzostwa kiedy Fedoruk strzelal bramke?

Moze jestem naiwny ale predzej wtedy chandlowano mistrzostwem niz teraz bo oskarzajac Legie mozna smialo wysnuc wniosek ze potega Wisly sama z siebie sie nie wziela. Tez znajde wolne karne i kartki jak Wilmore pasujace do mojej teorii.
Darek to podobno zna Andrzeja B
Tega Darka nie znam :P

Awatar użytkownika
bartbuks
Administrator
Administrator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bartbuks » 11 cze 2010, 11:31

Bienias pisze:dobrze ze przypomniales bo mialem wspomniec czy tez zarzucasz Widzewowi kupno mistrza?
Dziś możemy rozmawiać o tych sprawach w kwestii "podejrzewam, bądź tak mówią". Wiesz, możemy prowadzić na ten temat dyskusję do finału Euro 2016, lecz niczego to nie zmieni. Jak już wspomniałem wcześniej, kibice nie wiedzą tego, co piłkarze i dziennikarze. Nie dowiedzą się, bo lepiej o tym nie mówić. Wszystko pozostanie na zasadzie ja mówię, ty odbijasz piłeczkę. Nie żądaj dowodów, bo ich nawet Wrocławska prokuratura nie ma. Jakbyś usiadł i posłuchał np. Strejlaua, Hurkowskiego, Tomaszewskiego, Urbana, a nawet Tarasiewicza, to by Ci włosy stanęły dęba jakie to deale udawało się dobić.

A kwestia kupienia mistrza przez Widzew 1997 roku? Kupić mecz, a mistrza to różne kwestie. Pewne jest jedno. ŁKS kupił na bank mistrza i o tym wiedzą wszyscy!
Bienias pisze:Moze jestem naiwny ale predzej wtedy chandlowano mistrzostwem niz teraz bo oskarzajac Legie mozna smialo wysnuc wniosek ze potega Wisly sama z siebie sie nie wziela.
Powiem Ci tak. Po tym jak Legii odebrano mistrza za 93 rok, to mam dylemat. Wojskowi dowiadują się, że ŁKS kupił mecz od Olimpii Poznań, mają nóż na gardle. Cały sezon jadą jako najlepszy team, a tu goni ich skorumpowany ŁKS. Ostatnia kolejka i mają dwa wyjścia - dogadać się w Wisłą, bądź grać legala i patrzeć jak ich w Łodzi dymają. Co byś zrobił? Przypomnę, że sędzią we włókienniczym mieście był Michał Listkiewicz. TO nie znaczy, że był kupiony. Na pewno wiedział, że ŁKS dobił targu z Poznaniem i musiał wziąć udział w tym cyrku. Taka wtedy była liga. Czasami kluby były zmuszone do kupowania, chyba że chciały pokornie patrzeć jak ktoś niweczy ich ciężką pracę. Ja nic nie usprawiedliwiam, lecz tylko chcę wam przedstawić jaki był to kurew... proceder.

Taki Lubin zanim zdobył mistrza to kupił awans. I co? Należy mu zabrać tytuł, bo przecież jakby nie kupil wejścia do Ekstraklasy, to by nic nie wygrał? Na to nie ma antidotum i lepiej zostawić to za nami. Odkreślić grubą kreską i pilnować, aby teraz było wszystko zgodnie z duchem fair play.
Ostatnio zmieniony 11 cze 2010, 11:46 przez bartbuks, łącznie zmieniany 2 razy.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Polska”