MŚ 2010 - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Re: MŚ 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 12 cze 2010, 10:04

Ebi zwyczajnie nie zalicza Hiszpanów do klasowych drużyn. Nie mają takiej historii jak Niemcy, Włosi, czy Brazylijczycy, ale to jest błędne myślenie, bo gramy tu i teraz, a na chwilę obecną Hiszpania jest lepsza od Niemców i od Włochów, o Brazylijczykach nie wiem, bo ich meczów zwyczajnie nie oglądam, nie wiem jak grają i nie znam ich wyników z ostatniego roku. Za tymi ekipami stoi historia, ale za Hiszpanią forma i klasa tej generacji piłkarzy. Hiszpania dla mnie jest jednym z głównych faworytów i nie ważne, ze na ostatnim mundialu, czy też ostatnich im nie szło.
Obecna forma ma chyba większe znaczenie w kontekście walki o triumf na tym Mundialu niż wyniki danych drużyn sprzed 8, czy 12 lat.
Ebi pisze:Otóż chodzi mi o krój i wzór. Na zbliżeniach, w powtórkach było widać niekiedy, że te czarne paski (wiecie o czym mówię) w locie powodują, że można odnieść wrażenie, że to jakieś jajo albo piłka do rugby. Takie małe złudzenie optyczne, które być może myli bramkarzy - do tej pory nie mieliśmy takich "krzywaśnych" malunków na piłkach, były jednolite.
odniosłem dokładnie takie samo wrażenie, jak piłka się toczyła po murawie, to wyglądała jak jajo :lol:

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 cze 2010, 20:25

pasza pisze:pisze tu, bo nie wiem gdzie

nie wiem, moze tez cos takiego zauwazyliscie. zadziwiajaco dobre sedziowanie liniowych, dobrze gwizdza spalone jak na razie. a czas ich reakcji sklania mnie do podejrzen, ze dostaja cynki z zewnatrz. moze fifa testuje tajniacko powtorki telewizyjne iu przekazuje info liniowym.
sytuacja z 70 ktorejs minuty meczu korei z grecja. krzyzowy cross w pole karne, strzal, reklamowanie reki i po calej akcji i zamieszniau sedzia podnosi choroagiewke
Liniowy chorągiewkę podniósł wtedy momentalnie. To główny zareagował z lekkim opóźnieniem. Nie wiem czy to co piszesz może być prawdą, trudno mi w to uwierzyć. Co nie zmienia faktu, że też zauważyłem bardzo dobrą pracę liniowych na razie.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 12 cze 2010, 20:28

no wlansie nie podniosl momentalnie.
w moemencie podania byli na spalonym, poszedl dlugi cross. ze spalonego uciekli, tzn obroncy sie cofneli, padl strzal i dopiero wtedy podniosl choragiewke, jakby sobie przypomnial, a taaaak, zaspalem, spalony byl.

i tez w jeszcze jakims meczu tez byla syt ciezka do uchwycenia, bo podanie do skrzydla i liniowy nie najlepiej ustawiony i rowniez z opoznieniem lekkim i bezblednie.

ale masz racje ze ciezko w to uwierzyc, w taka konspire. wydaje mi sie pewnie, ale badzmy zadowoleni z dobrej pracy sedziow chociaz

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 12 cze 2010, 21:03

pasza pisze:no wlansie nie podniosl momentalnie.
w moemencie podania byli na spalonym, poszedl dlugi cross. ze spalonego uciekli, tzn obroncy sie cofneli, padl strzal i dopiero wtedy podniosl choragiewke, jakby sobie przypomnial, a taaaak, zaspalem, spalony byl.
Chyba zle widziales :P
Cris ma racje, boczny podniosl choragiewke momentalnie po dosrodkowaniu w pole karne.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 12 cze 2010, 22:51

Było już trochę o sędziowaniu, więcej o wuwuzelach ( ['] ) to może teraz coś o piłkach?

W moim odczuciu nie wygląda to dobrze. Bramkarze przed turniejem narzekali a teraz ja widzę, że naprawdę dziwnie się zachowują te futbolówki. Zwróćcie uwagę jak się odbijają, jakiego poślizgu dostają. Długą piłkę trzeba przyjmować od razu bo po koźle nie ma szans. Dośrodkowania często zbyt głębokie bo piłka najwyraźniej nabiera zbyt dużej szybkości. Podobnie przy strzałach z dystansu czy to z wolnych czy z gry. Co jakiś czas widać dziwne straty zupełnie nieprzystające piłkarzom na tym poziomie o zaryzykowałbym stwierdzenie, że piłki mają na to zasadniczy wpływ. Pozostaje mieć nadzieję, że piłkarze jakoś się do nich przystosują.

Awatar użytkownika
x5a5x
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: x5a5x » 12 cze 2010, 22:55

Rzeczywiście piłka zachowuję się dziwnie po strzałach czy podaniach, pewnie na wyspach będą narzekać że to właśnie przez piłkę Green puścił taką szmatę.. Po kilku meczach nie można stwierdzić jednak czy ta piłka jest aż taka zła, czas pokaże, zobaczymy co się wydarzy w drugiej kolejce spotkań.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 12 cze 2010, 23:12

Piłka powoduje efekt zbliżony do tego jakby mecze były rozgrywane na mokrej nawierzchni. Jak już się odbije, to ciężko ją dogonić. Dodatkowo niespodziewanie przeskakuje piłkarzy. Myślę, że można obstawiać, który bramkarz pierwszy dostanie piłkę za kołnierz jak Kuszczak z Kolumbią.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 cze 2010, 1:33

Ja mam dosc. Dla mnie zero klimatu w porownaniu z poprzednimi WC i Euro, w duzej mierze pewnie przez trabki, przez brak slyszalnego dopingu, brak fanow poszczegolnych reprezentacji. :( Zrobili kurde Euro na koncu swiata gdzie prawie nikt oprocz gospodarzy nie poleci, nawet z Afrykanskich panstw. Najwiecej biletow zamowili Amerykanie :D
Dobrze ze kolejne 3 turnieje powinny byc udane pod wzgledem kibicowskim i pod wzgledem atmosfery.

Kiedy sie oglada takie video jak

to obecny turniej przy poprzednich wypada cieniutko, a Euro 2004 w moim odczuciu zaden turniej nie dorowna klimatem

Intra poprzednich Euro tez sie fajnie, klimatycznie kojarza :)

Ostatnio zmieniony 13 cze 2010, 2:01 przez michal2, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 13 cze 2010, 1:52

Spokojnie, dopiero się zaczął, może będzie lepiej ;)

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 13 cze 2010, 9:17

co Ty michał o tych Euro jak to są MŚ :roll:

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 13 cze 2010, 12:35

Bo turniej to turniej :)

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 13 cze 2010, 12:37

To może oglądamy Ligę Mistrzów?

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 14 cze 2010, 11:39

Obrazek

ledwo sie mistrzostwa zaczely a juz wybrana naj (ladniejsza) 11-stke

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 14 cze 2010, 12:17

Cheryl dała mu kopa w dupe, wiec nie pasuje do składu.
Ja bym na obronie [na stoperze] widział tę od Bridge'a i Terry'ego, walczyłaby za dwóch :lol:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 14 cze 2010, 12:23

Z samych panienek Ronaldo też uzbierałaby się całkiem ciekawa jedenastka :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”