Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Re: Grupa B - Argentyna, Grecja, Nigeria, Korea P-d

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 13 cze 2010, 23:35

Ciekawe informacje podają dziś argentyńskie media.

Juan Sebastian Veron nabawił się drobnej kontuzji podczas meczu z Nigerią (został zmieniony w 75. minucie) i jego występ w meczu z Koreą stoi pod znakiem zapytania. Jeżeli Veron się nie wyleczy, to może się okazać, że Argentyna zagra jeszcze bardziej ofensywnie niż w sobotę.

Niemal pewne jest to, że Jonas nie zagra już na prawej obronie. Z Koreą ma tam zagrać Burdisso. W meczu z Nigerią to Burdisso wszedł na boisko, a nie Otamendi, co jest dosyć ciekawe, bo Otamendi miał być podstawowym graczem, a okazuje się, że chyba jest głębokim rezerwowym.

Jeśli chodzi o inne formacje to na razie nie ma co zgadywać. Argentyńczycy jutro mają tylko lekki trening, a potem wolne. Dopiero we wtorek będą trenować normalnie i wtedy Maradona zacznie szukać nowych rozwiązań.

Na jednym z portali przeczytałem, ze skład na Koreę może wyglądać tak: Romero; Burdisso, Demi, Samuel, Heinze; Jonas, Masche, Di Maria; Tevez, Messi, Higuain. Masakra. Skład wydaje się mało prawdopodobny, ale z drugiej strony Maradona nie ma wartościowego zmiennika dla Brujity. Jedyny DM w odwodzie to Mario Bolatti, który w żaden sposób nie gwarantuje spokoju. Wygląda na to, że Maradona może teraz zapłacić za swoją dziwną selekcję. Miał do wyboru co najmniej kilku defensywnych, albo środkowych pomocników, a wziął Bolattiego.

Kontuzja Verona to bardzo zła wiadomość, ale jest duża szansa, że się wyleczy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 14 cze 2010, 0:00

Zawsze może postawić na Demichelisa w pomocy, tak to będzie to wyglądało bardzo ofensywnie, sam Mascherano może mieć problemy, choć z drugiej strony w spotkaniu z Grekami- Koreańczycy atakowali głównie skrzydłami.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 14 cze 2010, 9:57

Jeśli Veron nie będzie mógł wystąpić to zagra Maxi Rodriguez, albo rzeczywiscie Maradona przesunie do drugiej lini swego ulubieńca Jonasa, który gdzie by nie zagrał to będzie to słabo wyglądało.
Argentyna zapłaci prędzej czy póżniej za brak w kadrze Lucho, Banegi czy Cambiasso. O Zanettim nie wspomnę. On by pokazał Jonasowi jak sie gra na prawej obronie. Najśmieszniejsze jest to, że jednemu z tych graczy miejsce zabrał Palermo, który może murawę powąchć tylko na treningu :rotfl: Ale skoro Diego mu obiecał wyjazd do RPA to nie ma siły :twisted:

Awatar użytkownika
godfather2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: godfather2 » 14 cze 2010, 11:29

Ani Maxi, ani Jonas to nie jest dobry pomysł jako gracz środka pola, choć jak patrzyłem na lubianego przeze mnie Verona to myślę, że obecnie oprócz Mascherano nikt nie wywiązywał się tam w pomocy bardzo dobrze ze swoich ról. W ogóle ogladając ten mecz widziałem Argentynę archaiczną z ogromną przepaścią jeśli chodzi o odległości pomiędzy obroną, pomocą, a atakiem. Tak się grało 30 lat temu, a nie teraz ;p No cóż pomysł Diego to niestety chyba trochę prowizorka, ale sądzę, że potrzeba im zgrania i niech dziękują losowaniu , że tym razem dostali łatwą grupę, bo mają czas by dopracować system gry i jakoś się zgrać. Mimo wszystko pod względem organizacji nie przebiją kilku ekip na tym mundialu więc pozostanie Argentynie liczyć na ten niesamowity atak, który bez ładu i składu ale kilka świetnych okazji stworzył. Co do gry Higuaina zgadzam się z przedmówcami, a Messi absolutnie na plus, Tevez nieźle ale lepiej w pierwszej niż w drugiej połowie, Veron dziwnie w kilku sytuacjach źle podawał do najbliższego partnera ;/
No ale szczerze mówiąc bałem się, że będzie jeszcze gorzej ;p

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 14 cze 2010, 11:34

grzegorzfcb pisze:Palermo, który może murawę powąchć tylko na treningu
Palermo jest jednym z trzech piłkarzy na świecie, wobec których moje pierwsze skojarzenie to rzut karny :lol:
(Drugi to James Milner, a trzeci Anton Panenka)

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 cze 2010, 12:01

Dla mnie zawsze będzie to John Terry :P

Jakby jednak Maxi był szykowany na zastępstwo dla Verona, to dajcie znać, bardzo by mnie to ucieszyło.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 14 cze 2010, 15:40

Cris7 pisze:Jakby jednak Maxi był szykowany na zastępstwo dla Verona, to dajcie znać, bardzo by mnie to ucieszyło.
Czemu?

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 14 cze 2010, 15:48

Veron ma jednak zagrać.

Awatar użytkownika
Cris7
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cris7 » 14 cze 2010, 15:50

Napisałbym, ale mnie Mentor zaraz poinstruuje, że wszelkie nadzieje związane z występami piłkarzy, których mam w pewnej grze, to do innego tematu :wink:

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 17 cze 2010, 10:43

Dzisiaj kolejny mecz Argentyny.

Obrazek

Ostatecznie, Maradona podjął decyzję, że Veron dzisiaj nie zagra. Lekarz Argentyny powiedział, że Brujita jest zdolny do gry, ale Diego nie chce ryzykować pogorszenia urazu.

W ten sposób do pierwszej jedenastki wskoczył Maxi, czyli jeszcze jeden ofensywny piłkarz. Można powiedzieć, że Argentyna ma w składzie trzech napastników, dwóch skrzydłowych i dwóch ofensywnie grających bocznych obrońców. Znów na prawej obronie zobaczymy Jonasa, co mnie zdziwiło po tym, jak nie sprawdził się na tej pozycji w meczu z Nigerią. Maradona na treningach próbował też Burdisso, ale widocznie ten go nie przekonał. Ciągle nie wiem o co chodzi z Otamendim, który nawet nie jest brany pod uwagę przy ustalaniu składu.

Filozofia Argentyny jest prosta: atakować. Ale dla Koreańczyków filozofią będzie powstrzymać ten atak. To na pewno nie będzie łatwy mecz i może tu paść każdy rezultat.

UP: 24 lata temu Argentyna pokonała w fazie grupowej Koreę Płd. 3:1. 4 lata temu mecz numer 2 na mistrzostwach był najlepszy w wykonaniu Argentyny - 6:0 z Serbią ;)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 17 cze 2010, 10:54

Myślałem, że Diego wyciągnie jakieś wnioski. Ja się nie martwię o ofensywne nastawienie, tylko miałem nadzieje, że pojawi się mimo wszystko Burdisso w miejsce Jonasa, a ten drugi wejdzie w miejsce Angela.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8640
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 17 cze 2010, 11:32

Postawiłem X2 i liczę na kolejną niespodziankę. Argentyna może z przodu gra świetnie, Tevez i Higuain to gracze światowej klasy, ale ciągle im czegoś brakuje. Dobrze, że grać nie będzie Veron, to prawdziwy lider tej drużyny, a bez lidera zawsze jest dużo trudniej, Maxi Rodrigueza akurat kojarzę, chyba z poprzednich mistrzostw, i raczej zapamiętałem go z dobrej strony, choć jak wiadomo ... lata lecą, itp. :wink:

Koreańczycy znowu będą więcej biegać, szybciej o jakieś 10 razy, dlatego remis jest bardzo możliwy :P

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 17 cze 2010, 12:24

W mojej opinii jednak Albicelestes to spotkania wygrają.Postawa Argentyny pozostawia wprawdzie wiele do życzenia,co skwapliwie będą chcieli wykorzystać Koreańczycy,ale M.Rodriguez jest wg mnie piłkarzem,który może dać więcej drużynie aniżeli Juan Sebastian Veron. Wystarczy przypomnieć kilka jego wyśmienitych występów w La Liga w barwach Atletico Madryt czy gola strzelonego 4 lata temu Meksykowi,który w efekcie umożliwił drużynie narodowej awans do ćwierćfinału niemieckiego turnieju.

Oczywiście nazwisko Veron znaczy o wiele więcej dla fanów futbolu na świecie,pamiętam chociażby jego świetne występy w LM jako piłkarza MU(chociażby popisowy mecz Beckhama z Realem,4-3 dla Red Devils) :wink: .

W reprezentacji wydaje się jednak,że Cambiasso lepiej spełniałby zadania powierzone łysogłowemu ulubieńcowi Maradony.

Ale przechodząc do dzisiejszego meczu,Messi musi coś wreszcie strzelić,bo już przeciwko Nigerii jego występ wypadł obiecująco. :mrgreen:

Poza tym nieskuteczny Higuain czy niewidoczny Di Maria najgorszy występ na turnieju mają już chyba za sobą. Koreańczycy zaprezentują się pewnie całkiem przyzwoicie,ale zejdą z boiska pokonani.

Corinthians,skąd wziąłeś taki hardcorowy obrazek,generalnie daje radę :peace:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2010, 12:32

Jeżeli Koreańczycy nie będą się bali zaatakować to będzie ciekawie. Ten skład ze zdjęcia wygląda jakby układał go jakiś nastoletni fan CM-a. Nie oznacza to oczywiście, że Albicelestes polegną, ale na dłuższą metę nie wyobrażam sobie, aby grając w takim zestawieniu można było poważnie walczyć o Mistrzostwo Świata.

Ciekawe ile pary ma jeszcze Messi :think:

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 17 cze 2010, 13:33

W Argentynie gra nowy zawodnik znany jak "Igułejn" :mrgreen: Masakra tak trudno się nauczyć poprawnej wymowy ??

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”