Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR - Strona 4

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8636
Kontakt:

Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2010, 17:58

fieldy pisze:Ameryki raczej nie odkryłeś, przecież to wiadomo chyba od 4 lat, jak nie lepiej.
No niestety widziałem 1 raz w akcji WKS chyba od 4 lat.
czeher pisze:cloner poprostu chce zaprezentowac postawe stereotypowa polskiego kibica
Mylisz się i to bardzo.
Babel pisze:Akurat ogladajacych ich na PNA to jak na swoje mozliwosci i na złość clonerowi WKS graja dość kolektywnie
Nigdy nie oglądałem PNA dłużej niż 30 minut, bo mnie piłka afrykańska nie interesuje. Nudy.

kaczy pisze:Powiedzcie mi co te WKSy odjebały w ostatniej akcji meczu ...
Pisałem już, że to debile?

Ehhhh, postawiłem na nich, liczyłem że zrobią niespodziankę, a to takie bezmózgie drewna, że szkoda gadać.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 15 cze 2010, 18:10

Ehhhh, postawiłem na nich, liczyłem że zrobią niespodziankę, a to takie bezmózgie drewna, że szkoda gadać.
No i znamy powód najazdów clonera.
Nie wiesz o nic nich a stawiasz :spoko:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2010, 18:10

cloner pisze:debilnych murzynów
cloner pisze:bezmózgie drewna
To musiał być bardzo zły dotyk.

Kolejny słaby mecz. Oczywiście bywały gorsze i ten nawet dało się oglądać, ale pod kątem czysto sportowym porażka. Póki co Mundial bardzo mnie rozczarowuje.

Portugalczycy nic nie zagrali, ale dokładnie tyle się po nich spodziewałem. WKS nieco lepiej jak dla mnie, ale i tak poniżej oczekiwań. Po pierwszych kilkunastu minutach (oraz statystyce arbitra przytoczonej przez któregoś z komentatorów) pomyślałem, że będzie czerwono, ale jakoś się sędzia ogarnął. Sędziował słabo nie gwiżdżąc czasem ewidentnych fauli albo nie dając kartek kiedy należało, ale na szczęście mylił się w obie strony :roll:

Zagrał na WKS, ale zakład bez remisu więc mam zwrot przynajmniej.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 15 cze 2010, 18:15

Dobrze, że cały mecz nie wyglądał tak jak pierwsza połowa, tylko się nieco rozkręcił. Ale jak już było szybszych akcji to znowu brakło strzałów. Doczekamy się jakiegoś pasjonującego w pełni spotkania na tym mundialu? Napastników WKS ma dobrych, ale z całym szacunkiem dla Tiote, Toure i Zokory to dziś linia pomocy nie radziła sobie z kreowaniem gry. Portugalczycy nie lepsi. Z przebiegu gry remis wydaje mi się sprawiedliwym wynikiem, a najsłabszy na boisku był sędzia. Dobrze, że wyniku nie wypaczył.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 18:16

Cel ( nie przegrac ) jak dotad ewidentnie determinuje taktyke i sposob gry na mistrzostwach. Nie inaczej bylo w zakonczonym przed chwila spotkaniu. WKS jednak pozostawil lepsze wrazenie i mimo wszystko byl blizszy zwyciestwa. Portugalia grala slamazarnie, bez zaciecia. Czwarta druzyna poprzedniego mundialu byla dzisiaj jak gasnaca pochodnia. I nie wydaje sie by na tym turnieju mogla pokazac wielki pilkarski ogien.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 15 cze 2010, 18:21

Portugalia gra ostatni mecz z Brazylią i to może mieć kluczowe znaczenie w kwestii awansu. Być może Kanarkowi odpuszczą,ale sądzę,że jednak nie i biorąc pod uwagę postawę WKS i Portugalii w dzisiejszym spotkaniu należy twierdzić,że oba zespoły mają równe szanse. Wydaje mi się jednak,że awansują Słonie. Bardziej prawdopodobna jest ich wyrównana konfrontacja z Brazylią aniżeli w przypadku Portugalii,a dla drużyny z Półwyspu Iberyjskiego nawet skromna wygrana z Koreą Północną będzie stanowiła spore wyzwanie. :wink:

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 cze 2010, 18:34

Portugalia kompletnie nie miala pomyslu na gre. Danny i Deco to cienie zawodnikow sprzed paru lat,CR nie mogl znalezc sobie miejsca na boisku i byl totalnie bezproduktywny,Liedson bez podan sam nic nie zrobi. Zauwazcie jak slaba lawke maja 'Brazylijczycy Europy' - Amorimem,Almeida,Tiago czy bedacym bez formy Simao za duzo nie postrasza.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 18:35

Remisowy wynik rzeczywiscie nieco bardziej premiuje WKS w kontekscie awansu z grupy ale kwestia ta pozostaje otwarta bo jest uzalezniona od postawy Brazylii w kolejnych meczach.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2010, 18:37

Dr.Football1 pisze:Danny i Deco to cienie zawodnikow sprzed paru lat
Deco rozumiem, ale Danny? Kiedy on był świetnym piłkarzem? Coś mnie ominęło?

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 cze 2010, 18:40

Mentor pisze:
Dr.Football1 pisze:Danny i Deco to cienie zawodnikow sprzed paru lat
Deco rozumiem, ale Danny? Kiedy on był świetnym piłkarzem? Coś mnie ominęło?

Miewal momenty :wink: Trzeba jednak przyznac,ze jeszcze calkiem niedawno gral w pilke o wiele lepiej.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2010, 18:43

Jeżeli ktoś miewa ledwie momenty bardzo dobrej gry to nie jest bardzo dobrym piłkarzem. Danny przez pewien czas zapowiadał się świetnie, błyszczał na Wschodzie, ale nie róbmy z nie gwiazdy bo taką nigdy nie był i nie będzie. Stawianie go w jednym rzędzie z Deco (zwłaszcza w takim zdaniu) to dla mnie nieporozumienie bowiem Danny podczas swojej dotychczasowej kariery nie pokazał choćby 1/3 tego co Deco.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 15 cze 2010, 19:05

Pamietajac mecze Danny'ego sprzed kilku lat bez zadnych watpliwosci moge potwierdzic to co napisalem przed chwila. To co pokazywal wczesniej,a to co pokazuje teraz to zupelnie dwa inne swiaty (nie wspomnialem nic,ze byl gwiazda itp.). Nie stawiam go w jednym rzedzie z Deco,po prostu obaj obnizyli loty i tylko tyle napisalem :)

Awatar użytkownika
x5a5x
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: x5a5x » 15 cze 2010, 19:08

WKS grało dużo lepiej od Portugalii, kolejny słaby mecz na mistrzostwach. Bramek mamy jak na lekarstwo, mam nadzieję że z czasem piłkarze zaczną coś grać, może dziś Brazylia coś pokaże ale patrząc na wątpliwą formę Kaki i kilku innych piłkarzy mam co do tego wątpliwości. Bądźmy dobrej myśli.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 15 cze 2010, 19:42

Julio Cesar-Maicon,Juan,Lucio,Bastos-Gilberto Silva,Melo,Kaka,Elano-Luis Fabiano,Robinho

Moim zdaniem główny faworyt do zwycięstwa,olbrzymią siłą defensywa,zgranie i trener,czyli dotychczas sztandarowe wady brazylijskiego futbolu. Ale w meczu z Koreą pogromu nie będzie. Czas na naprawdę świetną grę przyjdzie w ćwierćfinale. :wink:

Z ławki generalnie podstawowa dwójka to Julio Baptista i Nilmar,znając konsekwencję w ostatnich poczynaniach Dungi. :wink:

Typ:Brazylia-Korea 4:1 :wink:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2010, 20:15

Danny gwiazdą nigdy nie był w żadnym stopniu, chyba, ze ktoś bierze na poważnie lansowanie się w Rosji- Jo, Love, Carvalho, Dudu...(wiadomo są wyjątki- Arshavin). Tak dobry był jak ten cały Chori Dominguez.
Nie dziwi mnie wynik Portugalii, bo ich szczytem i tak powinno być wyjście z grupy. Mają po prostu trenera, który jest bardziej do dupy niż papier toaletowy. Choć przyznam się, że myślałem, że Ronaldo pociągnie tą ekipę, tylko on najprawdopodobniej potrzebuje przegrywać 0-1. Zawiedli, trochę mniej WKS, bo wobec nich ciężko mieć jakieś plany. Sven wyszedł z niby 3 napastników, ale zapomniał o kimś kto im te piłki będzie wypieszczał czy chociaż dostarczał. Yaya, Tiote czy może Eboue mieli to robić. Bardziej spodziewałem się Romarica, który coś tam więcej może zrobić w drugiej linii. Boki także niemrawo, ten Demel jeszcze coś próbował, ale z drugiej strony nic. Jeśli Szwed bał się zaryzykować z mocno średnią Portugalią to z kim chce ma zamiar z Brazylią. Spodziewałem się bardziej ofensywnego nastawienia. Trochę przycisnęli, ale wejście Drogby ponownie ich udupiło praktycznie do końca spotkania.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”