Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR - Strona 5

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 cze 2010, 20:27

Brazylia - Korea Północna

Bardzo ciekawe ciasteczko na wieczór.

oto skład :

JULIO CESAR 03/09/1979 GK Inter (ITA) Podstawowy bramkarz Brazylii, przed turniejem narzekał na piłeczkę.
MAICON 26/07/1981 DF Inter (ITA) Na prawej obronie. Za jego sprawą Alves jest tylko rezerwowym. Mam nadzieję że po turnieju zasili team J.Mourinho
LUCIO 08/05/1978 DF Inter (ITA) Kapitan, stoper z prawdziwego zdarzenia.
JUAN 01/02/1979 DF AS Roma (ITA) Rutyniarz, zagra u boku Lucio.
FELIPE MELO 26/06/1983 MF Juventus (ITA) zawodnik starej damy, 83 rocznik, pamiętam go jeszcze z występów w Primera Divison. Jak sobie radził w tym sezonie nawet nie wiem.
MICHEL BASTOS 02/08/1983 DF Lyon (FRA) Gdyby nie on, prawdopodobnie na mundial pojechał by Marcelo.
ELANO 14/06/1981 MF Galatasaray (TUR) Do niedawna zawodnik Manchesteru City. Tak naprawdę swoją grą nigdy nie przypominał mi Brazylijczyka ;)
GILBERTO SILVA 07/10/1976 MF Panathinaikos (GRE) Po odejściu z Arsenalu gdzie był kapitanem nadal pełni ważną rolę w drugim klubie. Z racji wieku pewnie to ostatnia wielka impreza dla tego zawodnika.
LUIS FABIANO 08/11/1980 FW Sevilla FC (ESP) Po przyjściu Negredo grał mniej w tym sezonie, jednak nie przeszkodziło mu to w zdobyciu 21 goli
KAKA 22/04/1982 MF Real Madrid (ESP) Ostatnio mijała rocznica jego transferu. Oby zabłysnął w RPA, bo inaczej będę miał obawy że po prostu zaczyna gasnąć :|
ROBINHO 25/01/1984 FW Santos (BRA) Totalnie cieniował w City, więc przytomnie spierdolił do Santosu. Gdyby nie ten przytomny ruch, prawdopodobnie nie oglądali byśmy go dzisiaj

Korea Champion !

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 20:28

Czy ja dobrze widziałem,czy jeden z Koreańczyków (ten łysy) rozryczał się podczas śpiewania hymnu?

EDIT
FELIPE MELO 26/06/1983 MF Juventus (ITA) zawodnik starej damy, 83 rocznik, pamiętam go jeszcze z występów w Primera Divison. Jak sobie radził w tym sezonie nawet nie wiem.
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Był największą gwiazda Serie A i Juve oraz wart każdego eurocenta wydanego na niego.Poważnie.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 20:42

MazurXIII pisze:Czy ja dobrze widziałem,czy jeden z Koreańczyków (ten łysy) rozryczał się podczas śpiewania hymnu?

EDIT
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Był największą gwiazda Serie A i Juve oraz wart każdego eurocenta wydanego na niego.Poważnie.
Zaiste niespotykana dotad megagwiazda...

Korea Pln. na mundialu to generalnie niezly zart.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 cze 2010, 21:18

Kto jest za Koreą ?

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2317
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2010, 21:18

Korea dobrze się trzyma w obronie i nawet rzucają się trochę do ciekawych ataków, po których strzał idzie w kosmos albo po ziemi w bramkarza. Ogólnie dużo więcej się spodziewałem po Brazylijczykach, w końcu dzielą ich 104 pozycje w rankingu FIFA. Oczywiście Korea nastawiona bardzo defensywnie i zobaczymy, co będzie w drugiej połowie. Mój typ, że strzelą chyba nie wejdzie :lol:
Korea Pln. na mundialu to generalnie niezly zart.
Polska w składzie z Hiszpanii to byłby dopiero żart :lol:

Jak tam Szpaku i nazwiska koreańskie? :lol:

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 15 cze 2010, 21:26

O dziwo Szpaku wymiata z nazwiskami ciekawe czy on tak na szybko ich rozróżnia czy strzela :D

Korea póki co dzielnie się broni no i potrafią chwile utrzymać się przy piłce. Jeszcze 45 min niech wytrzymają i będzie MEGA SENSACJA :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2010, 21:28

Mecz otwarcia to było coś zajebistego, spotkanie Argentyny niezłe, Niemców orgazm piłkarski. :lol: Już się boję o Hiszpanów jutro, dzień w dzień piszę, że to chyba najsłabsze spotkania od spotkania naszych zachodnich sąsiadów, zaraz nie będę miał jak nazwać tych patałachów. Żeby nie nastrzelać Nowej Zelandii czy Korei Północnej to trzeba być naprawdę słabym. Grupa śmierci, zanudzi cię na śmierć. Naprawdę życzę Koreańczykom dzisiaj wygranej, a przynajmniej zremisowaniu z tymi frajerami, którzy nie potrafią podejść z szacunkiem do takiego turnieju. Żal. :(

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 15 cze 2010, 22:21

Wielkie brawa dla tych chłopaków za ambicje. Mam nadzieję że utrą nosa Portugalii albo Wybrzeżu.

Jeśli chodzi o0 kibiców :o gdzieś widziałem w TV materiał, że ci na trybunach to byli Chińczycy z PR'owskiej firmy. Dopingują Koreańczyków, ze względu na zakaz opuszczania przez nich rodzimego kraju.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 15 cze 2010, 22:25

Prawda. Specjalnie wyselekcjonowana grupa Chińczyków pojechała kibicować :lol:

Brazylia ['] Ja naprawdę wiele rozumiem. Pierwszy mecz, wysoko, przeciwnik się murował, zupa była za słona, ale bez przesady :/ Nawet jeżeli nie chciało im się za dużo biegać to mogli grać porządnie z tyłu a tu nawet Koreańczycy mieli dużo miejsca.

Maicon i Robinho ciągnęli grę jak mogli. Kaka [']

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bagg » 15 cze 2010, 22:32

MazurXIII pisze:
EDIT
:haha:

dobre!

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 15 cze 2010, 22:42

Tak jak wczesniej i teraz Brazylia gra za Dungi to nie jest to co kochamy w canarinhos. Mialem nadzieje ze z Korea pograja cos dla oka ale nawet tego nie bylo.
Ciekawe jak to bedzie wygladalo dalej bo wszyscy mysleli ze Kaka jak zwykle bedzie w formie na kadrze a tu klops. Forma jak w Madrycie.

ed. nie odniesliscie wrazenia jakby Brazylia byla ociezala bez swiezosci w swojej grze?
Ostatnio zmieniony 15 cze 2010, 22:43 przez Bienias, łącznie zmieniany 1 raz.

Pawel875
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 29

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Pawel875 » 15 cze 2010, 22:42

Jednak Jong Tae-Se to nie przez przypadek ich Rooney (oryginalna wersja: Ludowy Rooney) :lol: Nieźle sobie radził z największymi gwiazdami piłki nożnej. Czułem, że tak będzie, Brazylia nie miała prawa tego zremisować, nasunął mi się pewien wniosek - gdyby teraz przyszło nam grać z Koreańczykami, to pewnie dostalibyśmy conajmniej 2:0. Szpakowi tym razem się upiecze, bo kto z nas będzie go oceniał za czytanie koreańskich nazwisk, skoro sami nie wiemy, jak je czytać. Tylko Lubański irytował trochę swoim charakterystycznym "szczelać"... A tak na poważnie, to nic do nich nie mam, dobrze, że w ogóle ktoś komentuje te mecze, bo to jednak ważna część meczu, o czym się przekonałem, zasypiając na ostatnim Gran Derbi :lol:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 15 cze 2010, 22:50

Bienias pisze:Ciekawe jak to bedzie wygladalo dalej bo wszyscy mysleli ze Kaka jak zwykle bedzie w formie na kadrze a tu klops. Forma jak w Madrycie.
...a 9 punktów i tak jest. :lol:

Odnośnie samego tematu: pierwsza połowa tragiczna, druga już znacznie lepsza i momentami naprawdę przyjemnie oglądało się Brazylijczyków (chociaż, jak już wspomniał Bienias, to nie jest to, do czego Canarinhos przyzwyczaili). Z dobrej strony pokazał się Robinho, który o dziwo nie grał egoistycznie, Maicon (między innymi za piękną bramkę) i w sumie także Elano, który trochę mnie zaskoczył swoją postawą. Tragiczny Luis Fabiano i słabiutki Kaka.

Jeszcze jedno: Brazylijscy obrońcy przy bramce Koreańczyka niczym amatorzy. :|

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 16 cze 2010, 6:10

Katastrofalny występ,jak nadal twierdzę przyszłych mistrzów świata.

Fatalnie Kaka,ale w drugiej połowie dało się zauważyć pewne symptomy poprawy,oczywiście jeśli ktoś chciał takowe spostrzec.

Totalnie bez formy jest L.Fabiano i chociaż Nilmar zapewne nie stanowi wybawienia,to wobec dyspozycji napastnika Sewilli powinien dostać szansę od pierwszych minut przeciwko WKS.

Pozytywy zauważyłem w grze Maicona,Robinho,zdobytą bramką swoją ocenę podwyższył też niewątpliwie Elano :wink:

Bramka dla Korei była efektem olbrzymiej wprost niefrasobliwości,ale w starciu z silniejszym rywalem Lucio,Juan,bezczynny w tej sytuacji również Maicon na coś takiego sobie nie pozwolą.

Przeciwko WKS będzie ciężko,ale przewiduję jednobramkowe zwycięstwo. Tymczasem Korea ma poważne szanse,żeby urwać jakieś punkty Portugalii. :wink:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 721

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 16 cze 2010, 7:16

Najlepsze co było w tym meczu to jak Szpakowski zagadał czego Dunga nie wziął Cafu na Mundial, żeby ten wyśrubował rekord meczów. Mało się nie popłakałem.

Brazylia Dungi nie ma motywacji na słabszych rywali, z tymi silniejszymi lepiej sobie radzi. Myślę, że więcej będziemy wiedzieć po meczach z Portugalią i WKS.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”