Parada Równości - Strona 6

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1376
Kibicuję: AC Milan

Re: Parada homoseksualistów

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 20:47

Teraz wypadło, bo podać argument dlaczego to CHOROBA itd.
Poczytaj sobie uzasadnienie sprzed 1973r w USA czy sprzed 1991 w Europie.Nie mam zamiaru tłumaczyć rzeczy oczywistych.
Poza tym na zdrowy,chłopski rozum - jeśli jeden facet ładuje drugiego w tyłek to uważasz,że wszytko z nimi w porządku?Odbyt w procesie ewolucji nie wykształcił się w celu przyjmowania w gości członka.Przynajmniej tego uczyli mnie kiedyś na biologii,nie wiem jak jest teraz w 'postępowej' Europie.Co więcej pamiętaj,że został wykreślony z listy chorób nie w wyniku konkretnych badań naukowych,tylko w wyniku GŁOSOWANIA,poprzedzonego długą kampania lobby homoseskualnego.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 20:50

Nie wiem co tu pisza ale jak widze taki naglowek to trzeba stanowczo powiedziec ze pederastow trzeba wywozic w miejsce odosobnienia. Generalnie trzeba tepic. Ot co.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 20:55

Ale mimo to oba te zjawiska są tak samo marginalne i tak samo nienormalne. No jak mozna pakować drugiego faceta, przecież to jest chore... Tzn. nawet jesli z medycznego punktu widzenia nie jest to choroba to faktem pozostaje ze jest to pewna "nienormalność".
Fanów Manchesteru (Milanu, Polonii Bytom, Juventusu, itp.) jest niewielu na świecie. Jakby zrobić odsetek, to pewnie jakiś promil byłby fanem ManU. To przecież nienormalne, żeby kibicować jakiemuś klubowi z Anglii, którego twarzą jest taki Rooney, oni na pewno są podejrzani moralnie. Ilość fanów jest marginalna. No jak można kibicować ManU (Milanowi, Polonii Bytom, Juventusowi, wedle uznania), przecież to jest chore. Tzn. nawet jeśli z medycznego punktu widzenia to nie jest choroba, to faktem pozostanie, że jest to pewna nienormalność - przecież jest ich (kibiców danego klubu) niewielki odsetek w społeczeństwie.
Pewnie w swojej ograniczoności nie zauważysz podobieństwa, ale uwierz mi - jest.

Stwierdzenie, że homoseksualizm jest nienaturalny to bzdura. Nienaturalny to jest kibicowski fanatyzm, bo u takich zwierząt nie istnieje, nienaturalna to jest cola, bo żadna roślina tego nie wytwarza.
U zwierząt homoseksualizm istnieje i jest absolutnie normalny, często nawet pożądany. A więc homoseksualizm jest naturalny, jedyny argument przeciwko to "jest nienaturalny bo jest!".
Stwierdzenie, że homoseksualizm jest chorobą to jeszcze większa bzdura, bo na to nie ma żadnych dowodów poza "z tego dziecko nie powstanie". Z oralu też nie powstaje, zakazać dyskotek? Niepłodnych gazować, a pocałunków zakazać, bo przecież dzieci z tego nie będzie. Jedyny argument na rzecz tego, że homoseksualizm jest chorobą to "był chorobą". Nie ma żadnych dowodów na to, był kiedyś na liście, sprawdzono to zagadnienie i skreślono. Postęp w całej krasie.
Uwielbiam te argumenty przeciwko homoseksualistom. :haha:

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 cze 2010, 21:03

Wilmore pisze:U zwierząt homoseksualizm istnieje i jest absolutnie normalny, często nawet pożądany.
Co masz na myśli?

A link wkleiłem, bo mnie śmieszył.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 21:06

Co masz na myśli?
Momenty przeludnienia, obiło mi się o uszy, że to korzystniejsze wtedy dla zwierząt, ta sama sytuacja, co w Grecji, gdzie homoseksualizm miał jeszcze podłoże wychowawcze.
Nie znam się na biologii, wiem jedynie, że skoro u zwierząt homoseksualizm jest naturalny, to raczej nie dlatego, że wywalczyły go mniejszości szympansich gejów, tylko dlatego, że miało to w przeszłości jakiś powód. :wink:
Tak samo jak homoseksualizm u ludzi jest rzeczą naturalną, zdarza się od tysięcy lat i nie jest wymysłem ludzkim, w przeciwieństwie do uznawania go za chorobę. ;)

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 21:17

Wilomore - porównujesz kibicowanie jakiemuś klubowi do dewiacji.Brawo.Tylko widzisz,żaden inteligenty człowiek nie widzi tu analogii,bo prokreacja prowadzi do przedłużania gatunku (i dlatego sex jest taki przyjemny - widzę,że niektórzy to powinni cofnąć się do poziomu podstawówki jeśli chodzi Darwina,ewolucję etc.),a kibicowanie Barcy czy Romie już nie.Co więcej duża część społeczeństwa pewnie nie interesuje się piłką,natomiast prokreacją...argument na poziomie piaskownicy,czyli zupełnie w twoim stylu.
Nie ma żadnych dowodów na to
A masz dowód na jakąkolwiek chorobę psychiczną?Np. schizofreników wg twojej definicji można uznać za normalnych,bo nie ma klinicznych dowodów na istnienie choroby a ich pewien odsetek występuje w społeczeństwie,zapewne parę zwierząt też by pewnie się znalazło na poparcie tej tezy :haha:

A'propo Wilmora - Jaruzelski mężem stanu,homoseksualizm naturalny,Borreillo co najmniej tak dobry jak Milito i inne kwiatki...Jesteś gościu co najmniej...oryginalny.
Momenty przeludnienia
Każdy antropolog powie ci,że metodą regulowania przeludnienia były wojny jeśli chodzi o czynnik ludzki a np.choroby jeśli chodzi o czynnik naturalny.W historii ŻADNEGO gatunku nie zdarzyło się,by dane osobniki masowo 'przechodziły' na homoseksualizm by regulować liczebność osobników.Człowieku - to co wypisujesz to PIRAMIDALNE BZDURY.
Nie znam się na biologii
To po co wypowiadasz się na tematy,o których nie masz ZIELONEGO POJĘCIA?Podpadasz pod własną sygnaturkę...

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 15 cze 2010, 21:23

Byciem leworecznym tez jest nienaturalne. Tych wstretnych mankutów powinni wysyłac w miejsce odosobnienia. Przeciez jak rodzice-mankuci wychowaja dziecko to na kolejnego bezczelnego mańkuta.

Awatar użytkownika
brzycho
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: brzycho » 15 cze 2010, 21:24

MazurXIII pisze:Tylko widzisz,żaden inteligenty człowiek nie widzi tu analogii,
Podbijam. 8)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: bellus » 15 cze 2010, 21:26

Wilmore

Z tego co ja czytałem, w przypadku goryli i małp. Homoseksualizm jest nie tyle przydatny, co jest elementem upodlenia. Ukazania swojej siły. Dominujący samiec w ramach stada / grupy, może uprawiać seks z kim chce i kiedy chce. Ma to kształt niemal rytualny, ma pokazać siłę samca. To nie jest tak, że druga strona zgadza się na stosunek i sprawia jej to przyjemność (nie wiem czy to można sprawdzić). Drugi samiec jest do tego zmuszony, to jest gwałt. Wykorzystanie pozycji "społecznej" objawia się w ten sposób. Ciężko też powiedzieć, czy samiec dominujący robi to z powodów pociągu seksualnego, mnie po przeczytaniu między innymi teksu "Zachowania polityczne u naczelnych", bliżej do przekonania, że to tylko i wyłącznie kwestia pokazywania swojej siły i niesłabnącej dominacji.
Nie wiem czy takie sytuacje można przenieść w prostej linii na zachowania ludzi. W przypadku homo-sapiens obie strony czerpią przyjemność z tego.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 21:28

porównujesz kibicowanie jakiemuś klubowi do dewiacji
A skąd, porównuję jedną decyzję powodującą agresję do innych - wybór klubu do kibicowania - to innej decyzji ludzkiej powodującej decyzję u innych.
Tu nie ma mowy o dewiacji, chorobie. Rozmawiamy o homoseksualiźmie, to się nijak nie wiąże, w końcu to pojmiesz albo umrzesz próbując. ;)
Taki ten świat postępowy, 600 lat starzy Mazurzy chcieli spalić Kopernika, bo im się coś w głowie nie mieściło i też mieli swoje źródła na dowodzenie swoich prawd.

Ale jestem pod wrażeniem - antropolog, historyk, znawca futbolu, polityki, ekonomista, socjolog, prawdziwy użytkownik neostrady z Ciebie. ;)
Tylko widzisz,żaden inteligenty człowiek nie widzi tu analogii,
Nie, to nieinteligentni jej nie widzą. I znów wśród nich Ty. :wink:
Nie wiem czy takie sytuacje można przenieść w prostej linii na zachowania ludzi. W przypadku homo-sapiens obie strony czerpią przyjemność z tego.
Też nie wiem, skoro niegdyś związek homoseksualny był poważany jako świetny sposób na kształtowanie charakteru i związek z dobrym patronem był uznawany za duże szczęście dla młodego mężczyzny. ;)

Miłego wieczoru, zgodnie z przewidywaniami Babela to do niczego nie prowadzi. ;)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8752
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2010, 21:29

Wilmore pisze:niegdyś związek homoseksualny był poważany jako świetny sposób na kształtowanie charakteru
Niegdyś Polacy zdobywali medale na mistrzostwach świata.

Dziś jest inaczej Wilmore.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 21:31

Byciem leworecznym tez jest nienaturalne. Tych wstretnych mankutów powinni wysyłac w miejsce odosobnienia. Przeciez jak rodzice-mankuci wychowaja dziecko to na kolejnego bezczelnego mańkuta.
Jeszcze raz,a jak bycie leworęcznym ma się do AKTU SEKSUALNEGO?Ludzie - AKT SEKSUALNY ma prowadzić do PROKREACJI (jeśli uważasz inaczej odsyłam do Darwina).Dwie panie lub dwóch facetów nijak nie może dać potomstwa.I o to całe to halo o in vitro.No ale niedługo ktoś tutaj napisze - homoseksualizm jest normalny,bo 5% społeczeństwa jeździ Audi.Nie widzisz analogii?Głupi i jakiś niepostępowy jesteś vide
Nie, to nieinteligentni jej nie widzą. I znów wśród nich Ty. :wink:
.
Też nie wiem, skoro niegdyś związek homoseksualny był poważany jako świetny sposób na kształtowanie charakteru i związek z dobrym patronem był uznawany za duże szczęście dla młodego mężczyzny. ;)
W równym stopniu jak dziś związek jakiegoś biznesmena z jakąś panienką z gimnazjum.Odsyłam do źródeł historycznych,bo masz poważne luki w edukacji na poziomie ELEMENTARNYM.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 21:49

MazurXIII pisze:
Teraz wypadło, bo podać argument dlaczego to CHOROBA itd.
Poczytaj sobie uzasadnienie sprzed 1973r w USA
Poczytaj sobie jak wyglądała medycyna i wiedza o mózgu w połowie XX wieku. W 1949 o ile dobrze pamiętam Moniz dostał nagrodę Nobla, za opracowanie Lobotomii. Procesu polegającego na najpierw porażeniu mózgu potężną dawką prądu (pacjent był nieprzytomny przez kilkanaście minut), a następnie dłutem przez oczodół przerywano połączenia płata czołowego z resztą mózgu, robiąc z ludzi warzywa. Tak się 50 lat temu leczyło depresje i wahania nastrojów! W tych samych latach 1/3 pacjentów psychiatryka to byli ludzie chorzy na kiłę, która nieleczona kończyła się powikłaniami w mózgu. 2 lat temu umarł facet, któremu przez przypadek wycięto w mózgu ośrodek odpowiedzialny za pamięć. Koleś przez kilkadziesiąt lat życia zapominał wszystko po 5 minutach! Tak wyglądała wiedza o mózgu w XX wieku! Więc powoływanie się na nią jest dla mnie raczej niesmacznym żartem.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 15 cze 2010, 22:02

Więc powoływanie się na nią jest dla mnie raczej niesmacznym żartem
Ależ ja odwołuję się do wiedzy z roku 1991 - przynajmniej jeśli chodzi o Europę.Aha - i nikt nie leczył homoseksualizmu lobotomią,więc porównanie znowu nietrafione.
Idąc twoim tokiem rozumowania (niski stopień rozwinięcia psychiatrii) mogę napisać ci,że homoseksualizm to barbarzyństwo,bo istnieją dowody na to,że występował w starożytnej Grecji ergo homoseksualizm nie przystaje do wysoce rozwiniętego społeczeństwa bo jest cechą charakterystyczną cywilizacji nisko rozwiniętych.Oczywista bzdura,ale jak ładnie brzmi :roll:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 22:17

Nie odwołujesz się do 1991 roku, a do lat wcześniejszych. To tak jakbyś powoływał się na rok wydania "o obrotach ciał niebieskich" Kopernika argumentując tezę, że ziemia jest płaska.
a czy homoseksualizm można uznać za barbarzyństwo? Dla Greków barbarzyńcy to byli ludzie z poza świata cywilizacji, a że opozycją cywilizacji jest natura, to ja się na twoje porównanie mogę zgodzić :wink:

A moje porównanie jest trafne, bo ci sami ludzie, którzy uznali te wszystkie masakryczne pomysły jak lobotomia decydowali czy homoseksualizm jest chorobą czy nie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”