Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 11:18

Mentor pisze:Mundialowego faworyta to oglądamy prawie codziennie :lol: Wszak taka impreza jak Mistrzostwa Świata ma nie jednego faworyta.

Obstawiam jednak skład bez Iniesty od pierwszej minuty co niewątpliwie będzie osłabieniem bowiem w sparingach Andresito był wyróżniającą się postacią, ale ławka Hiszpanów daje radę i brak Bladego nie może być żadnych usprawiedliwieniem. Oczywiście mam nadzieję, że żadne usprawiedliwienia nie będą potrzebne a Hiszpania po przynajmniej przyzwoitej grze wygra ten mecz. W normalnych warunkach liczyłbym na dobry mecz z ich strony, ale ten mundial jest jakiś dziwny.
Otoz absolutnie nie masz racji. Hiszpania jest zdecydowanym faworytem turnieju. A to czy ostatecznie zwyciezy to inna sprawa.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2010, 11:28

KASZUB pisze:A dzisiaj zaprezentuje sie ostatnia z grup czyli H. I ujrzymy w koncu mundialowego faworyta czyli Hiszpanie.
Zatem napisałeś po prostu faworyta a nie zdecydowanego faworyta. Faworytów jest co najmniej kilku bo trudno nie stawiać w gronie faworytów chociażby Brazylii.

Zasadniczo jednak mógłbym się zgodzić bo gdybym był zmuszony postawić pieniądze na jeden zespół to postawiłbym na Hiszpanów właśnie.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 16 cze 2010, 11:52

Chile podobno gra dobrą ofensywną piłkę mam nadzieję że to dzisiaj zaprezentują i odmienią statystykę na MŚ.
Chile have won none of their last 13 games at the World Cup (7 defeats, 6 draws), their last victory was back in 1962
Czyli mogą dzisiaj osiągnąć coś historycznego dla nich o ile wygrają :lol:

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 16 cze 2010, 12:00

Rzecz nasuwala sie w sposob oczywisty dlatego uznalem ze doprecyzowanie nie jest konieczne.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2010, 13:09

Jeśli dzisiaj Hiszpanie nie zaprezentują tego czego po nich można się spodziewać, to naprawdę zacznę myśleć, że coś jest nie tak z tym Mundialem. Powiedzmy sobie szczerze po wielu reprezentacjach mimo wielkiego potencjału, wiele się nie można było spodziewać. Jednak teraz jest Hiszpania, absolutnie faworyt numer jeden w tym momencie. Hiszpanie dzisiaj wg. mnie mają najmocniejszego rywala w grupie, mimo wszystko liczę, że pokażą klasę od samego początku. Te mistrzostwa wreszcie muszą ruszyć.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 16 cze 2010, 13:17

Liczę, że nadchodzący mecz będzie pierwszym, w którym drużyny skupią się na ataku i zapomną o murowaniu bramki. Bielsa preferuje podobno ustawienie 3-4-3, z dodatkowym ofensywnym pomocnikiem. Honduras jako drużyna z Ameryki Środkowej też pewnie skupi się na ataku. Powinno być ciekawie...

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2010, 13:20

Tymczasem Iniesta raczej nie wyjdzie w pierwszym składzie a spore szanse na występ od pierwszych minut ma podobno Pedro :) Fajnie by było nie powiem :P

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2010, 14:24

:jupi:

Bardzo mi się podobało. Tempo w porównaniu do poprzednich spotkań iście szalone. Honduras również starał się odgryzać i te kilka akcji w stylu cios za cios podziałały na mnie cudowanie odświeżająco.

Przez moment myślałem, że była ręka przy golu, ale chyba jednak wszystko zgodnie z przepisami.

Sanchez biega jak wariat, ale trochę z niego taki jeździec bez głowy. Jakby lepiej ogarnął sztukę podawania to byłby godzien dalszej obserwacji :P

Jeżeli druga połowa będzie podobna to :ok:

Polecam do poczytania w przerwie ---> http://www.tierralatina.pl/2010/06/chil ... marcelego/

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2010, 14:25

Faktycznie, niezły mecz. Pierwsza połowa w dobrym tempie, sporo akcji, widać że chłopaki są z Południa :P Oby jeszcze Sanchez strzelił gola :P

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 16 cze 2010, 14:26

no, w końcu mecz na miarę Mundialu :] miła niespodzianka, bo sie nie spodziewałem, że akurat ten mecz mi przypadnie do gustu. Chile decydowanie lepsze. Sanchez świetnie sobie radzi, Figueroa zagrał rękę w końcówce i powinien być karny. Bardzo fajna akcja bramkowa. Honduras też miał jakieś sytuacje po kontrach, ale widać, ze mają znacznie mniejsze możliwości w ataku. Kilka niecelnych strzałów z dystansu, to troche mało, a Chile wygląda jakby mogło samej Hiszpanii sprawić kłopoty :P

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 16 cze 2010, 14:26

Wreszcie się coś dzieję, Korea Płd. pokazała, że można o tej godzinie grać szybko, dobrze. Teraz pokazują to zarówno Honduras jak i Chile. Oczywiście druga ekipa jest lepsza, ale to jest to czego oczekuje po Mundialu. Liczę, że tempo w drugiej części nie opadnie, a Honduras jeszcze mocniej się otworzy i spotkanie będzie jeszcze lepsze.

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8738
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 16 cze 2010, 14:31

fieldy pisze:Figueroa zagrał rękę w końcówce i powinien być karny
Widziałem tylko jedną powtórkę i to dość nieuważnie, dlatego nie pisałem o tym. Co prawda strzał był mocny, ale mógł być karny.

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1316

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 16 cze 2010, 14:35

Zajebiście Chile :!: .Bardzo dobra gra całej drużyny.Na bokach dużo wiatru, grają bardzo szybko, do pełni szczęścia brakuje tylko chłodnej głowy sancheza :wink: .Po Niemcach zdecydowanie najlepiej prezentująca się drużyna na tym turnieju.

Ole ole ole ole Chileee Chileee :!:

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 16 cze 2010, 15:28

Świetny mecz. Wreszcie!!!
Sanchez zagrał dziś jak zwykle. Technika, przebojowość kosmiczna, ale też jeździec bez głowy i zazwyczaj w totalnym amoku. Cały czas mam nadzieje, że on będzie kiedyś bardziej opanowany i bardziej efektywny. Bo jak się tego nauczy to będzie z niego super piłkarz. No, ale tak czy siak duży plus dla niego.

Chile ogólnie bardzo widowiskowo. Takiej piłki mi brakowało. Oby pocisneli Szwajcarów bo chcę ich oglądać troszkę dłużej.

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 16 cze 2010, 15:34

Sanchez zagrał dziś jak zwykle. Technika, przebojowość kosmiczna, ale też jeździec bez głowy i zazwyczaj w totalnym amoku. Cały czas mam nadzieje, że on będzie kiedyś bardziej opanowany i bardziej efektywny. Bo jak się tego nauczy to będzie z niego super piłkarz. No, ale tak czy siak duży plus dla niego.
Jak go ściągnie Ferguson do ManU, to on może być co najmniej taki jak Ronaldo - ma wszystko, czego trzeba, żeby być takim skrzydłowym, nawet nieźle wychodzi do główek. :wink: Na pewno to materiał na dużo lepszego piłkarza od Naniego, który jeszcze nie został oszlifowany.
Zresztą, całą grę Chile się bardzo fajnie oglądało, jestem ciekaw, jak się zaprezentują wychodząc od 1' na maksimum skoncentrowani i zdeterminowani, bo w drugiej połowie już mocno z tonu spuścili.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”