"o Moggim napisze jeszcze raz, i po raz 100:
jeśli kręci to out!! bo nie chcemy krętaczy w Juve... ale dopuki nic mu nie udowodniono wciąż jest jednym z nas..."
piszesz:
Maestro Ty "jesteś" teraz jak Moggi ! I bez obrazy !!!!
Chodzi mi oto że jak Juve wygyrało z pomoca sedziów to siedział cicho a jak przegrywał to zacza klepać głupoty !!
jeśli chodzi o to, że sie nie wypowoiadałem na tej stronce to Ci powiem, że zalogowałem się tu na początku lutego... (możesz zprawdzić na profilu) z prostej przyczyny: od niedawna mam internet
Ty mi ponownie piszesz o tym, że Moreno i Roque zostali wyżuceni, a ja Ci ponownie napisze:
"Moreno powiedział, że widział jak piłkarze brali więc nie pisz, że potem Moreno i Roque odeszli... wg. Moreno "piłkarze brali" którzy?? nie wiem... i Ty też nie...!! może wszyscy... a może to jedna wielka bzdura?? nie wiem i Ty też nie..."
i chodzi mi o to, ze sprawa Juve rozkręciła się na podstawie takich właśnie spekulacji/zażutów... natomiast sprawa Milanu szybciutko ucichła/została wyciszona
ale spox... nie o Milan tu przecież chodzi
piszesz:
"MU nie wyżuciła Rio Ferdinanda a dla czego ?? Bo to była taka sytuacja jak ze Stamem nie złapali tylko za nie stawienie sie na kontrole !!!!!"
pytam się: jak doświadczony profesjonalista, wielokrotny reprezentant kraju (Ferdinand, Stam) może zapomnieć udać sie na kontrolę dopingową?? jeszcze raz się powtórze... to jak zapomnieć podetrzeć d*** wstając z kibla!!!!!!! bo nic innego mi nie przychodzi do głowy
piszesz:
"I ty wipisałeś 6 nazwisk ale oprócz Pippo i Davidsa którzy mieli dość Juve i (chyba metod przywracania sprawności) Odeszli wiec teraz na pewno nie biorą ale i jedeni drugi wie co znaczyło dla nich gra w Juve ... hańbe"
przytocz mi choć jedną wypowiedz któregoś z tych piłkarzy, w której stwierdza on, że opuścił Juve z powodu "metod przywracania sprawności" i uważa, że gra w tym klubie to była dla niego "hańba"
Zidane- odszedł do Realu za 65 banieczek...
wymienieni przez Ciebie:
Inzaghi- odszedł, bo kłucił się z piłkarzami, działaczami i trenerem, grał samolubnie i to się nikomu nie podobało... ,ze tak powiem... od jakiegoś czasu chcieli się go pozbyć, pojawiła się kożystna oferta i go sprzedali Milanowi (nie żałuję)
Davids- sam chcaił odejść i był zawieszony za doping ale brał nandrolon "na własną rękę"
Deschapm i Ravanelli skończyli kariery...
a Del Piero i Montero grają nadal...
i skoro mówisz, że Zidane i Deschamp koksowali z Juve (jeszcze w 97/98- bo tak jest w akcie oskarżenia) to czy Twoim zdaniem Francji należy się tytuł z MŚ 98?? Zizou w końcu strzelił 2 bramki w finale...
co do szacunku... chodzi mi o troche inny rodzaj szacunku
też mógłbym napisać "łaciną" co sądze o niektórych piłkarzach grających w serie a, ale wyzwiska wolę zachować dla siebie...
uczepiłeś się Del Piero... sam powołujesz się na wyroki sądowe, a tymczasem Alex i inni piłkarze Juve nie zostali skazani/oskarzeni przez prokuratora więc w świetle prawa są niewinni...i nie pisz, że Juve zostało skazane "jako klub", bo to bzdura. Nie słyszałem żeby sprawą zajmowała się FIFA albo UEFA... oskarżony i skazany został tylko lekarz...
spox nie wątpie w twoje doświadczenie z narkotykami i zgadzam się z Tobą... ja nigdy nie brałem. wiesz dlaczego?? bo widziałem co sie dzieje z ludzmi, którzy biorą... szlag mnie trafia jak przychodze do szkoły, a kumpel mi mówi, że dzień wcześniej 14-latek, którego znałem osobiście, w śmietniku przed szkołą zadźgał jakiegoś typa, bo nie miał na dragi...
wspomniałeś Mutu... mówisz, że miałeś styczność z narkotykami więc wiesz jak ciężko jest z tym żyć... co byś zrobił jakby w takiej sytuacji opuściła Cie żona, rodzina, przyjaciele... wiesz, że popełniłeś błąd, chciałbyś to naprawić ale nie możesz... chciałbyś zacząć swoje życie od nowa. czy uważasz, że człowiek nie zasługuje na drugą szansę??
moim zdaniem na takową nie zasługuje ktoś, kto dla zabawy wyżuca niewinną dziewczynę z pociągu albo gwałci dziecko w lesie... ale nie Mutu!!
wciąż zażucasz Del Piero i innym piłkarzom Juve, że brali... jak już pisałem, sąd skazał lekarza, a nie piłkarza (czy, jak napisałeś, klub)!!! wiesz co to znaczy?? Że wg. sądu piłkarze są niewinni
i tu kolejny raz się powtórze:
"Mimo, iż większość członków rodziny Juventusu, tj. udziałowcy, prezesi oraz piłkarze nie mieli pojęcia o całym incydencie..."
piłkarze nie mieli pojęcia!!
wiesz... co innego jest brać świadomie, a co innego dostawać i nie wiedzieć o tym...
i tu śmiem podejżewać, że wypowiadasz się w sprawie, o której nie wiesz za dużo (poza tym, że lekarz został skazany i 'ludzie mówią...'), albo wiesz to, co chcesz wiedzieć...
spox w Juve zdażały się sytuacje, z których nie jestem dumny... ale bedąc kibicem Juve zgadzam się być z klubem na dobre i na złe (na tym polega bycie kibicem... 'wierni po porażce' ma nie tylko dosłowne znaczenie, nie chodzi tylko o porażkę na boisku), bronię klubu argumentami, a Ty atakujesz wyzwiskami na piłkarzy i działaczy... i niestety, to "rzuca czarne światło na Twoją osobę w moich oczach"
co do formy Ferrary i Montero to są już "dziadki". mając w skłedzie Thurama, Cannavaro, Zambrotte, Zebine... wystawiłbyś teraz Ferrarę?? nie sądze...
piszesz:
"I JESZCZE JEDNA SPRAWA KTÓRA PO WCZORAJSZYM DNIU RZUCA CZARNE SWIATŁO NA TWOJA OSOBE W MOICH OCZECH ! UWIERZ MI ŻE NIE CHODZI O WOJNE CZY WYZYWANIE ALE TO POKAZAŁO ŻE CHYBA KTOŚ TU ŻLE MYSLI ..."
co do Siniszy to fakt... nie lubie go głównie za to plucie w twarz Mutu, bo to było po prostu perfidne!!!... Totti, Diouf, Rooney to też "plujki". nie lubie gdy piłkarz świadomie, na oczach milionów, pokazuje swoją anty- kulturę... w przypadku tych piłkarzy to nie są pojedyncze przypadki (bo takie jestem w stanie wybaczyć) ale nagminność... i wiesz co?? nie należy wkładać plucia czy udeżenia w twarz do jednego worka, razem z dopingiem, bo to zupełnie różne sytuacje nie mające ze sobą wiele wspólnego
Del Piero (bo na niego wjechałeś najbardziej) w swojej karierze dostał 1 może 2 czerwone kartki... nie pamiętam, by kiedykolwiek na boisku zachował się chamsko i w przeciwienstwie do wymienionych piłkarzy nigdy nie miał 'problemów' z UEFA (a już na pewno w sprawie dopingu!!)... miał dołki, wiele groźnych kontuzji ale wrócił i gra i min. za to go cenię (podobnie jak Ronaldo, Molinę i jeszcze paru innych sportowców), pochwały przyjmował ze skromnością, a słowa krytyki- z godnością
ale ja nie zamierzam Cie do niczego przekonywać, to Twoje zdanie i wiem, że go nie zmienisz... podobnie jak ja
mam nadzieję, że ta dyskusja nie zamieni się za chwile w serię wyzwisk... traktuję tę rozmowę jako zwykłą wymianę (i różnicę) zdań, a nie kłutnię
kumpel pisał, że meczyk dla ofiar Tsunami bedzie na Eurosporcie
hehe znamy już wyniki dzisiejszej kolejki... wszyscy jesteśmy zadowoleni ze zwycięstw swoich drużyn
gratuluje Milanowi zasłużonego zwycięstwa (ale ten samobój niekiepski był
----------------------------------------------------
Tomusmc sorki wielkie... nie wiedziałem...
dzięki za informację i wyrozumiałość
pozdro dla Ciebie