MŚ 2010 - Strona 6

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
ODPOWIEDZODP
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: MŚ 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 18:22

Mundial pod egidą Polsatu w 2006 był o wiele lepszy.
Sorry, ale towarzystwo wzajemnego lizania rowów z Kowalczykiem na czele to poziom weszlo, aż dziwne, że taki szmelc wzięli do ogólnodostępnej telewizji cztery lata temu. Teraz przynajmniej studio od czasu do czasu trzyma poziom, komentatorzy meczowi zawsze i wszędzie byli beznadziejni, czy w Polsacie, czy w TVP.
Połowa aktywnych ludzi z naszego forum przebija go wiedzą piłkarską.
Sorry, połowa aktywnych ludzi na forum przebija wiedzą piłkarską każdego z tych komentatorów, nawet Szpakowskiego. Co więcej, połowa ludzi na forum przebija ich również pod względem znajomości niderlandzkiego. Nie rozumiem, jak ktoś mógł takich ludzi ściągnąć, utrzymywać za duże pieniądze, przecież w tym kraju na pewno znajdzie się kilkunastu chłopa zdolnych do sklecenia zdania bez "kur*y" i wyzywania WKS od bezmózgów, a przy okazji mających blade pojęcie o futbolu.
Dla mnie zawsze komentatorzy stanowili dziwny gatunek - wykonują nieźle płatną pracę w fatalnym stylu, wymaga się od nich niezłej dykcji, wiedzy piłkarskiej i elokwencji, a niektórzy nie mają ani jednego z tych atrybutów. A mimo wszystko - ktoś ich trzyma na tych posadach i od lat słyszymy te same głosy. :roll:

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 15 cze 2010, 19:14

Jak widac dominacja beztalenci jest wszechobecna.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 15 cze 2010, 19:52

Wilmore pisze:Sorry, ale towarzystwo wzajemnego lizania rowów z Kowalczykiem na czele to poziom weszlo, aż dziwne, że taki szmelc wzięli do ogólnodostępnej telewizji cztery lata temu. Teraz przynajmniej studio od czasu do czasu trzyma poziom, komentatorzy meczowi zawsze i wszędzie byli beznadziejni, czy w Polsacie, czy w TVP.
Jeszcze niedawno jeśli się nie mylę to tu chwaliłeś weszło(w temacie repry?). Nie ważne kto ważne, że klimat oddaje imprezę. Ja już nie mówię o MŚ w 2006, ale euro 2008. Wywiady, konferencje, wizyty w obiektach różnych reprezentacji, studio na stadionie. K... w TVP to jakieś 20 lat są do tyłu, a jeszcze coś mówią o niedociągnięciach na Mundialu.
A swoją drogą wolałem grill z Kowalem, Zibim, Ajwenem, Świrem czy Borkiem niż Dawidziuka, Engela, Gmocha i resztę pajaców jako ekspertów. DNOOOOO

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8647
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 15 cze 2010, 20:01

Ja nawet tych studio nie oglądam, bo to jest "pierdolony poziom dna" :haha:
Te na polsacie były niezłe, no i komentatorzy lepsi - moim zdaniem. Wolę Kołtonia, Borka i Iwanowa od Iwańskiego, Szpakowskiego czy Jońcy :haha:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 15 cze 2010, 20:14

A ja mam studio z Jurgi Klinasmannem przed meczami Niemiec :P studio nie jest najlepsze, ale ESPN zatrudnił takie gwiazdy komentatorskie jak, Martin Tyler (FA Premier League Commentator of The Decade :P ) Ally McCoist czy Ian Darke, więc nie narzekam na poziom komentarzu podczas meczu ;)

edit
Dali nam filtry dźwięku żeby komentatorów lepiej było słychać a nie te wuwuzele. Od razu przyjemniej :lol:

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 16 cze 2010, 11:21

http://www.sport.pl/MS2010/1,97762,8018 ... znany.html
Komitet sędziowski FIFA uznał bramkę za nieprawidłową, ale jej nie anulował, bo zabraniają tego przepisy.
Ciekawe. Myślałem, że skoro już jest po meczu to się takimi sprawami nie zajmują bo i po co udowadniać, że jakiś gol był nieprawidłowy skoro to niczego nie zmienia?

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 16 cze 2010, 14:30

Jedynym ciekawym ekspertem był wczoraj podczas spotkania POrtugalia- Wks Ulatowski, który fajnie analizował, mówił ciekawie i widać było u gościa ogromną pasję do futbolu. I własnie tacy goście powinni być zapraszani, a nie stare pierdziele w stylu Engela, na którego patrzeć nie mogę. Z Gmocha przynajmniej jeszcze można pośmiać.
Dawdziuk to jakieś nieporozumienie, przecież nawet po jego wyglądzie widać, że ten typ jest nudziarzem.
Polsat rzecz jasna lepiej oddawał atmosferę mistrzostw i eksperci również byli lepsi, chociaż tez nie idealni, ale tych z TVP biją na łeb. Szczególnie Zibi Boniek. Komentatorów nawet nie ma co porównywać bo co by nie mówić o Borku czy Iwanowie to w porównaniu z typami z TVP to jest kosmos.

Awatar użytkownika
rati
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: rati » 16 cze 2010, 15:30

Magnum pisze: Dali nam filtry dźwięku żeby komentatorów lepiej było słychać a nie te wuwuzele. Od razu przyjemniej :lol:
Można taką transmisję gdzieś namierzyć w necie? Chciałbym sprawdzić z ciekawości, jak to brzmi.

Może nawet puściłbym sobie dźwięk z kompa :P

Edit: thanke Magnum :beer:
Ostatnio zmieniony 16 cze 2010, 15:39 przez rati, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2323
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 16 cze 2010, 15:35

Jak zacznie się mecz to na stronie http://atdhe.net/ jeden z linków będzie z ESPN. Jednak szczerze mówiąc to jak tego słuchałem to wcale nie słyszałem jakiejś różnicy bo wuwuzele dalej są. Ale nie wiem jak to się porównuje z dźwiękiem choćby z TVP. Szczególnie, że mnie nie drażnią i się do nich przyzwyczaiłem - ciężko mi ocenić, czy coś się zmieniło :P

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 196

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 17 cze 2010, 17:38

Jak narazie najbardziej podoba mi sie gra Niemcow. Pokazali sie jako druzyna zrownowazona, zgrana, zdeterminowana i bardzo jakosciowa.
Pozostali faworyci w mniejszym lub wiekszym stopniu mnie zawodza, tym niemniej bylbym daleki na tym etapie imprezy od skreslania kogos.

Osobiscie najwiekszy zawod sprawila mi Anglia. Slyszalem takie ladne stwierdzenie, ze padl mit Anglikow jako wielkich faworytow mistrzostw i sie z tym zgadzam. Druzyna, ktora za Capello miala stac sie potega zaprezentowala sie na tym samym poziomie co Francja z debilem na lawce. Za czasow Svena pamietam fajne pojedynki Anglikow z Portugalczykami, mam nadzieje, ze przynamniej ten poziom zaprezentuja w kolejnych meczach zawodnicy Capello.

Francja - osobiscie nie lubie tej druzyny. Ich zwyciestwo w 1998 roku bylo bardzo przykrym przezyciem. W defensywie wygladaja bardzo solidnie, jednak potencjal ofensywny nie jest wykorzystywany (Malouda na lawce itd). Osobiscie mam nadzieje, ze pozegnaja sie z mistrzostwami juz na etapie rozgrywek grupowych.

Solidnie wygladaja Argentynczycy, ale tego bylem pewny bo juz po meczu towarzyskim z Niemcami gdzie wygladali przyzwoicie, a jeszcze mieli sporo czasu na poprawe. Na niektorych pozycjach maja jednak powazne braki - gdyby Samuel wypadl na dluzej to na dobra sprawe zostana bez klasowego defensora. Strach pomyslec co by sie dzialo na tylach gdyby wypadl jeszcze Mascherano. Jak dla mnie Argentyna to jednak na obecna chwile drugi faworyt po Niemcach do koncowego triumfu.

Holandia zaczela wyjatkowo malo efektownie jak na nich, ale moze wlasnie to bylo ich problemem w ostatnich latach - kiepskie rozlozenie sil. Gdy wroci Robben dostana poteznego kopa, co do tego nie ma watpliowsci.

Hiszpania pomimo porazki nie zaprezentowala sie jakos fatalnie, aczkolwiek golym okiem widac, ze wielu zawodnikow jest bez formy.

Brazylia zaczela tak jak sie spodziewalem. To jest inna Brazylia, oni nie beda nikogo niszczyc na boisku, ale uwazam, ze w meczach z silnymi rywalami pokaza swoja sile. Dunga wie co robi, aczkolwiek majac w ataku przecietniaka i dzieciaczka - pajacyka moze im zabraknac potecjalu pod bramka rywala, tutaj czuc straszna roznice w porownaniu do standardow do jakich Brazylijczycy przyzwyczaili.

W temacie Wlochow boli mnie to, ze przy innej selekcji ta druzyna moglaby naprawde namieszac (szczegolnie, ze rywale nie prezentuja sie jakos przefantastycznie). Jednak Miccoli w miejsce Iaquinty robilby roznice. W momencie jak Lippi decyduje sie na wprowadzenie Camoranesiego, ktory jak to ma w zwyczaju ociera sie o czerwona kartke pytam sie czemu jednak nie dac szansy Balotelleimu, ktory mial lepszy sezon za soba, a w sensie negatywnym nie jest bardziej nieobliczalny od Mauro. Szczegolnie, ze Mario szybciej czy pozniej do kadry wprowadzic trzeba bedzie. Jedynym klasowym pomocnikiem w meczu z Paragwajem byl De Rossi, bez formy od dluzszego czasu. Uwazam, ze brakuje Ambrosiniego. Wiem o jego deklaracji, ale nie zmienia to faktu, ze w ten sposob ta kadra sie oslabia.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 17 cze 2010, 17:56

Miccoli i tak by nie pojechał, bo doznał kontuzji. Inna sprawa, że nawet gdyby był zdrowy to Lippi nie zabrałby go do RPA.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 17 cze 2010, 20:12

Maciek (interista) pisze:Pokazali sie jako druzyna zrownowazona, zgrana, zdeterminowana i bardzo jakosciowa.
Na tle Australii :P

Mi też Niemcy zaimponowali w swoim pierwszym występie, ale jedna kolejka to mało nawet jak na pierwsze wnioski moim zdaniem. Ciekaw jestem czy Serbów też tak rozklepią. Nie zdziwiłbym się gdyby tak było a nawet bym sobie tego życzył bo lubię taką efektowną piłkę.

Hiszpanie osiągnęli wynik dalece gorszy od gry. Zdarza się.

Po Brazylii nie spodziewałem się szczególnie ładnej piłki, ale jednak mnie rozczarowali.

Argentyna póki co zaskakuje mnie na plus, ale o swoich wątpliwościach na temat siły tego zespołu pisałem już w innych tematach i zdanie podtrzymuję.

Suma summarum faza grupowa wiele nam nie powie. Może potwierdzić albo wykazać słabość niektórych ekip. Gorzej z potwierdzeniem siły.

pasza
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: pasza » 19 cze 2010, 19:14

ja chcialem tylko sie pozalic

nudne te mistrzostwa jak flaki z olejem na razie, do tego te wuwuzele, jabulani, zimno, i poziom nedzny.
totalny niewypal, fifa dala dupy

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 93

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 19 cze 2010, 20:49

"Dwaj Poulsenowie między sobą chociaż łączy ich tylko jedno nazwisko". Ja już nie mogę słuchać Darka.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Piłka nożna na świecie”