Wybory 2010 - Strona 17

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.

Swój głos oddam na

Bronisław Komorowski
25
36%
Jarosław Kaczyński
30
43%
Nie oddam głosu
14
20%
Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Wybory 2010

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 17 cze 2010, 21:40

cloner pisze:
Kandydat specjalnej troski, nekrofil, psychopata… Mam to powtarzać?
Czy te słowa powiedział Komorowski? A może członkowie sztabu wyborczego Komorowskiego?
Czy tylko inni politycy związani z PO, których osądy, opinie, wypowiedzi nie powinny być wiązane z Komorowskim jako kandydatem na prezydenta.
Czy okreśenia "Muppet show" wypowiedział ktoś z obozu Kaczyńskiego, czy anonimowy bloger, jakich w internecie tysiące? Tak, wypowiedzi z obozu PO są mocno powiązane z Komorowskim, bo o ile mi wiadomo on jest kandydatem tej partii na Prezydenta. No, chyba, że zrzekł się mandatu i startuje jako poseł niezrzeszony.

Nie porównujmy anonimowego przeciwnika PO, który swoje osądy przedstawia w Internecie, i z kótrego linią zapoznało się max. tysiąc innych internautów do wypowiedzi prominentnych polityków PO i osób z jeo sztabu, które pokazują "przyjaciele z tefałenu i tej drugiej stacji" oraz cytują zaprzyjaźnione gazety, "Wyborcza", "Polityka", itp.
cloner pisze:Jak dla mnie sposób rozmowy przez tego dziennikarza był nadzwyczaj agresywny. Po kilku pytaniach nie na temat, ja przerwałbym rozmowę, a pytającego wysłałbym do lekarza na badania, czy wszystko w porządku z główką.
Jak dla mnie to ona miała problem z odpowiedzią na postawione pytanie. Mazurek "A", ona "B", i w koło te same wyuczone formułki powtarzane niczym katarynka.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 17 cze 2010, 21:45

Mazur, czytaj uwaznie.
W ogole znasz pojecie Antychrysta? Bo widac nie.
Wytez umysl i zauwaz hierarchie.
Antychryst, iluminaci, a dalej Grupa Bilderberg, zydomasoneria, itp.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 17 cze 2010, 21:47

Wiara jest w sercu , nie w umysle.

Na forum istnieje funkcja "EDIT". Zapoznaj sie z FAQ // Babel

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 17 cze 2010, 22:57

Mazur, czytaj uwaznie.
W ogole znasz pojecie Antychrysta? Bo widac nie.
Wytez umysl i zauwaz hierarchie.
Antychryst, iluminaci, a dalej Grupa Bilderberg, zydomasoneria, itp.
Wilmore - przyznaj się - to twoje drugie konto - brak ci argumentów to próbujesz ośmieszyć oponentów takimi kwiatkami...

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 619
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 17 cze 2010, 23:27

Oho, a już myślałem, że nic mnie bardziej nie rozbawi niż gra Anelki dzisiaj.
KASZUB pisze:dazy do zaglady narodu polskiego.
:haha:
KASZUB pisze:przypadek?
KASZUB pisze: A Kaczynski to naprawde Kalkstein. Sprawdz.
...najlepiej w WC przy sikaniu.
:]
KASZUB pisze: Grupa Bilderberg to grupa operacyjna Iluminatow ktorzy sa wyslannikami Antychrysta.
Tylko hiszpańskiej inkwizycji mi tu brakuje, ale jej się nigdy nikt nie spodziewa.
:rotfl:

Kolego KASZUB, jakoś wątpię, że to wszystko doskonały sarkazm w Twoim wykonaniu, niemniej jednak epickie to. I oczywistym jest, że to wszystko przez żydomasokomunę, nie musisz nam tego przypominać.
:lol:

red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 18 cze 2010, 8:13

:rotfl: :rotfl: Znowu to samo. Może w końcu zdobędziesz się na jakiś konkret. Gdzie kiedy ktoś zarzucił dziennikarską nierzetelność komuś za to, że rzekomo pojechał z Kaczyńskim i spółką. Ciągle to samo wbijasz tutaj za każdym razem żeby na każdy argument odpowiedz a Pis to a Pis tamto. Żeby znowu napisać to samo o rzekomym szukaniu spisku, układów. I za każdym razem jak ktoś to prostuje to milkniesz i od nowa zaczynasz starą spiewkę.
Ja dokładnie ukazałem hipokryzję lewaczka, wkleiłem wywiad gdzie typ zjechał Kidawę-Błońską jak masz jakiś gdzie ktoś wywalił tak w kosmos jakiegoś Piswoca, to sobie tutaj wklej, ale nie bo łatwiej rzucić ogólnikiem i zarzucać komuś hipokryzję bez poparacia tego niczym.
Teraz bardzo bym poprosił byś konkretnie wskazał gdzieś moją hipokryzję. Jeśli tego nie uczynisz to bardzo proszę byś przestał się odnosić do moich postów, tradycyjnymi tekstami na jedną nutę, bez żadnej wartości merytorycznej.
Problem w tym Kamilu, że z Tobą się nie da rozmawiać i o tym pisałem. Na każdy argument, każdy przykład i tak odpowiadasz, że jest nieporównywalny etc. Trudno zresztą rozmawia się z kimś, kto nie widzi nikogo innego poza jedną partią, któremu niestety daleko do racjonalnego, zdrowego podejścia do sprawy(spiski etc). Mówiłem również, że nie dam się wciągnąć w głupawe dyskusje na naście stron o politycznym szicie i zdanie podtrzymuję.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2010, 15:42

Barbara Trębska, rzecznik Sądu Apelacyjnego w Warszawie poinformowała, że sąd uchylił zaskarżone postanowienie i przekazał sprawę do ponownego rozpoznania przez sąd okręgowy.
To odnośnie sprawy Komorowski-Kaczyński.Coś kiepsko rozgrzani ci sędziowie...
BTW - istnieje prawdopodobieństwo,że sprawa zostanie rozpatrzona dopiero w poniedziałek (!!!) w trybie wyborczym.Takie rzeczy tylko w Erze...
Aha - idąc za pewną wykładnią Mentora odnośnie regulaminu - Komorowski to prawdopodobnie zoofil,pedofil i sodomita,a do tego mason... :haha:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 19 cze 2010, 10:13

Łamiemy ciszę wyborczą ?

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 cze 2010, 10:32

klade na to i na te smieszne wybory, gdzie nie ma na kogo glosowac. Spodziewam sie dramatycznej frekwencji bo chyba juz kazdy niezajadly wyznawca jednej badz drugie frakcji ma juz dosc tej szopki.
Na wybory pojda babcie wietrzace spiski rosyjskie, zydowko/antychrystianskie - Kaszub, zadeklarowani przeciwnicy Kaczynskiego, slepo sluchajacy proboszcza

Mnie bardziej interesuje to ile znowu kasy wpie..... na tych popie....... MS :!:

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2010, 10:37

Nie jest to jakieś mało znaczące forum.Niech jakiś mod zamknie tymczasowo temat do 20-00 w niedzielę.No chyba,że ryzykujemy grzywną...

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 19 cze 2010, 11:12

właśnie, cisza wyborcza. temat otworzymy już w nowej Polsce :lol:

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 20 cze 2010, 20:13

Znamy już wyniki pierwszej tury. Kaczyński przegrywa z Komorowskim o 4,9 %. Wynik całkiem niezły (ponad 35 %), jak zawsze sondaże realizowane dla TVN-u zakłamywały rzeczywistość. Jak dla mnie wynik drugiej tury przesądzony. Komorowski już wykonał kilka ukłonów w stronę postkomunistów i wcale nie jest wykluczone, że Napieralski poprze Komorowskiego w drugiej turze.
Ostatnio zmieniony 20 cze 2010, 20:35 przez Marco Van Basten, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2010, 20:16

Zastanawia mnie różnica między wynikami podanymi w TVP a tymi w TVN.Różnica 5% na korzyść Komorowskiego.Ktoś tu jest kłamczuszkiem...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 cze 2010, 20:23

Poszedłem dzisiaj na wybory do lokalu.
Wbijam i się rozglądam, miejsce znajome. Wokół tak kolorowo, pełno ludzi, urny itd.
Szybki przegląd wydarzeń życiowych w głowie, i okazało się że to było moje przedszkole do którego uczęszczałem 13 lat temu :cry:
Byłem w szoku, takiego flashbacka bym się nie spodziewał. Byłem tam pierwszy raz od kiedy je skończyłem. Chodziłem po ośrodku i oglądałem prace wywieszone na ścianach, kojarzyłem pomieszczenia, ahh te chwile ulotne.

Głos oddałem na Andrzeja Leppera. :afro:
Kilka powodów:
-i tak nie wygra
-pochodzi z Darłowa
-swoją osobowością nadaje barwy scenie politycznej

W drugiej turze stawiam na Bronka

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3328

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 20 cze 2010, 20:25