Inter Mediolan (zbiorczy) - Strona 616

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Które miejsce zajmie Inter w lidze?

1
7
47%
2
4
27%
3
0
Brak głosów
4
0
Brak głosów
Poniżej 4
4
27%
Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 15 cze 2010, 14:26

a co za różnica? Zanettiemu to nie robi różnicy gdzie gra, a Santonowi prawa strona pasuje nawet lepiej.

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 199

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 15 cze 2010, 14:38

a co za różnica? Zanettiemu to nie robi różnicy gdzie gra, a Santonowi prawa strona pasuje nawet lepiej.
Dokladnie.

Obrazek

Jest angielska relacja z konferencji na inter.it (troche powycinana).
http://www.inter.it/aas/news/reader?N=34029&L=en
Po wlosku chocby tutaj:
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=21309

Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 15 cze 2010, 14:39

Mniej-więcej taka różnica, jaką zrobiłoby Grygerze postawienie na lewej stronie, albo Grosso na prawej. ;)
Bale nadaje się wyłącznie na lewą stronę. Santon jest prawonożny, Zanetti potrafi grać dobrze obiema nogami, więc im to przychodzi łatwiej. Bardzo niewielu jest piłkarzy takich jak Santon czy Antonini, którzy potrafią dobrze grać na lewej stronie mając bardzo słabą lewą nogę. Więc transfer Bale'a rozumiem jako ściągnięcie nareszcie do Interu nadającego się na lewą stronę obrońcę, przy czym kosztem tego, że tym razem na prawej będzie grał ktoś znacznie słabszy.

Awatar użytkownika
Martin Pellegrino
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martin Pellegrino » 16 cze 2010, 19:19

Maicon gdzieś odchodzi? Jak na razie nic mi o tym nie wiadomo :P Nie ma co na siłę szukać następcy dla Douglasa dopóki nic oficjalnie nie zostanie potwierdzone. Jak na razie więcej mówi się o piłkarzach, którymi jesteśmy zainteresowani niż o potencjalnych odejściach.
Mercato zaczęło się dobrze - odejściem boskiego Rickiego, myślę, że pożegnamy jeszcze Muntariego i na tym powinniśmy zaprzestać. Podobno zakontraktowaliśmy już Ranocchię, ale ten przejdzie do nas dopiero zimą. Jeśli potwierdzi się nasze zainteresowanie Mascherano, Silvą i Tevezem to sprowadzenie pierwszej dwójki byłoby jak dla mnie optymalne. Teveza jakoś zbytnio nie cenię i nie widzę w nim takiego egzekutora jakimi są Milito czy Eto'o.

Moje odczucia potwierdził nawet dzisiaj goal.com ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 16 cze 2010, 19:38

Silva to zle rozwiazanie imo. Po pierwsze bylby drogi, tak z 30mln, a Inter lepiej wychodzi na transferach niskobudzetowych. Po drugie jest Hiszpanem i to takim chuderlawym, koscistym Hiszpanem, we Wloszech pilkarz musi miec sile aby troche sie porozpychac, a u Davida tego nie widze. Jego zaleta z kolei jest to, ze moglby grac w razie kontuzji Sneijdera za napastnikami. Generalnie jestem jednak na nie.

Kogo my poszukujemy trzeba zadac sobie pytanie. Jestem zwolennikiem aby z przodu grala trojka napastnikow. Jednak biorac pod uwage bardzo prawdopodobny transfer Mascherano i odejscie Maicona trzeba zastanowic sie nad kims bardziej kreatywnym, kto bedzie wlaczal sie do rozegrania aktywnie. Powinnismy zakupic zawodnika rozwojowego, takiego, ktory powalczy z Balotellim i Pandevem o pierwszy sklad, ale jednoczesnie nie obciazajacego bardzo budzet (tym zajmie sie Mascherano). Wyjatek bym zrobil tylko dla Robbena, ale on sie nigdzie nie wybiera. Jak juz jestesmy przy Holendrach to tak sobie mysle, ze moze Elia. :P

Awatar użytkownika
Mateuszek.
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mateuszek. » 16 cze 2010, 19:52

W miejsce Silvy idealnym dla was wydawać by się mógł Tevez.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 18 cze 2010, 19:05

Ma szansę tam być gwiazda co najmniej tak wielką jak w Portugalii.Np. Kewell w Turcji zbiera świetne recenzje i jest bardzo szanowanym zawodnikiem.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 18 cze 2010, 19:19

Jednak i Kewellowi kiedys w Leeds jak i Quaresmie w Sportingu,a potem w Porto przepowiadano duuuzo wieksze kariery :)

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 19 cze 2010, 0:44

Kewell zawsze był zajebisty. Jedynie zdrowie nie pozwoliło mu na zrobienie kariery.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 22 cze 2010, 16:00

Nie wiem czy śledzicie teraz zawirowania związane z transferami Interu.

Jeżeli chodzi o odejścia to wiadomo numerem jeden jest transfer Maicona do Realu ( w co ciągle nie wierze i mam nadzieje że Maicon zostanie ), no ale gdyby do tego doszło Inter zgarnąłby ok. 30mln euro, co nie jest dla mnie dobrą ceną, 40mln euro minimum. Oby ta sprawa szybko się wyjaśniła bo kibice długo nie wytrzymają tego czekania :D .

Co do plotek o transferze Milito, raczej wątpliwe jest to aby gwiazda numer jeden tego sezonu Interu opuściła ten klub, zaledwie po jednym sezonie spędzonym w Mediolanie.

Odszedł Quaresma za 7mln euro do Besiktasu, co jest wspaniałą wiadomością, po pierwsze zawodnik ma szanse na grę, po drugie budżet klubu został odciążony zarobkami Q7, po trzecie zrobiło się miejsce na nowego zawodnika, po czwarte 7mln euro wpadło na konto klubu.

Arnautovic wrócił do swojego klubu z Holandii, Twente, trochę szkoda, bo nie miał okazji się sprawdzić, nie wiemy za bardzo co straciliśmy.

Kolejnym zawodnikiem do sprzedaży jest Muntari, który ma oferty z Totenhamu, Evertonu a także może zostać włączony do transferu Mascherano do Interu. Jego wartość podobno sięga 11-15mln euro.

Z wypożyczeń wrócili Burdisso, Obinna, Suazo, Jimenez, Rivas. Co do pierwszego ciągle nie wiadomo jak potoczą się jego losy, sam zawodnik chce zostać w Romie, ale jej nie stać na zapłate 7mln euro, z koleji zawodnik otrzymał ofertę z Manchesteru City opiewającą na ok. 15mln euro. Jeżeli chodzi o Suazo (jego wartość rynkowa wynosi 5mln euro) to podobno chce on wrócić do Cagliari, z którego wcześniej trafił do Interu po wyśmienitym sezonie. Obinni bliżej na Wyspy Brytyjskie (4mln euro), Jimenez chce zostać wykupiony przez Parmę (4mln euro), natomiast Rivas jest zadowolony z pobytu w Livorno (2.3mln euro).

Inter wykupił kart dwóch zawodników: Marigi i Biabianego. Dwaj młodzi zawodnicy, którzy mam nadzieje zostaną wcieleni do kadry Interu na nowy sezon.

Co do nowinek transferowych o zawodnikach którzy mają trafić do Interu, to głównym priorytetem klubu jest stał się Mascherano z Liverpoolu. Wydaję się, że nie jest to żadna plotka, ani wymysł dziennikarzy. Inter naprawdę stara się o tego zawodnika i jest coraz bliżej sfinalizowania zakupu.

Z innych informacji które przeczytałem do Interu przymierzani są także: Elano z Galatasaray, Kjaer z Palermo, Bastos z Lyonu, Van der Viel z Ajaxu, Pastore z Palermo itd. Oczywiscie większa liczba z nich to plotki, aczkolwiek sezon transferowy rządzi się czasem tym, że przyniesie z dwie, czy trzy niespodzianki więc gdyby który kolwiek z zawodników trafiłby do Interu byłoby ciekawie. Osobiście marzy mi się atak Tevez-Milito-Eto, więc może moje osobiste marzenie się spełni :D .

No to tyle co chciałem napisać, drobny skrót tego co się dzieje, wiadomo mistrzostwa pochłonęły wszystkich, może właśnie na nich objawi się jakiś zawodnik który trafi do nas 8) .

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 22 cze 2010, 16:20

Jimenez chce zostać wykupiony przez Parmę (4mln euro)
A on przypadkiem nie zostal oddany za Marige i Biabianego :?:

Najnowszy pomysl to Elano, bardzo mi sie podoba. Rok temu byl laczony z Interem. Wtedy mial byc alternatywa wobec transferu Sneijdera. Obecnie podchodze zdecydowanie pozytywniej do tej transakcji, byloby to swietne uzupelnie drugiej linii.

Sporo tez zaczelo sie mowic o Ksiarze. Akurat zly moment wybrano patrzac na to co wyczynia na Mundialu, pracujac usilnie na miano nowego dunskiego drewna. Jestem zdania, ze jezeli zakupimy mlodego defensora to bedzie to jednak Ranocchia.

W kwestii transferu Mascherano pozostaje wielkim optymista bo sa powody.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 25 cze 2010, 12:01

Bonucci w Juve, no ciekawą będą mieli teraz parę środkowych obrońców: Bonucci - Chiellini.

Czytaliście wieści że Mascherano za drogi dla naszego prezesa MM? :) A ciekawą alternatywą jest Melo? :) Mascherano biję go na głowę, aczkolwiek nie uważam że Melo jest słabym zawodnikiem, poprostu w Juve się nie sprawdził.

Etoo zakończył karierę reprezentacyjną co jest tylko dobrą wiadomością dla Interu :) Szkoda, że Kamerun nic wielkiego nie pokazał, po cichu liczyłem że wyjdą z grupy.

Awatar użytkownika
kubaokocim
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kubaokocim » 25 cze 2010, 12:02

Bonucci w Juve, no ciekawą będą mieli teraz parę środkowych obrońców: Bonucci - Chiellini.

Czytaliście wieści że Mascherano za drogi dla naszego prezesa MM? :) A ciekawą alternatywą jest Melo? :) Mascherano biję go na głowę, aczkolwiek nie uważam że Melo jest słabym zawodnikiem, poprostu w Juve się nie sprawdził.

Etoo zakończył karierę reprezentacyjną co jest tylko dobrą wiadomością dla Interu :) Szkoda, że Kamerun nic wielkiego nie pokazał, po cichu liczyłem że wyjdą z grupy.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 25 cze 2010, 12:22

Z Bonucciego sami zrezygnowalismy, wiec trudno miec pretensje ze chlopak po fajnym sezonie chce sie dalej rozwijac w lepszym klubie od Bari i wybral oferte Juventusu. My bedziemy mieli Ranocchie, tyle za troche pozniej :wink: .

Odnosnie Mascherano to nie wiem czy tak szybko rezygnujemy czy to tylko taka zagrywaka Massimo. Tym bardziej gdy nasz budzet moga zasilic pieniadze Realu za Maicona. Rozumiem pilkarz klasy Mascherano, ale po co nam kolejny drwal do drugiej linii? A juz w ogole po tak nieudanym sezonie. Trzeba sciagnac kogos z wiekszymi umiejetnosciami w kreowaniu niz wycinaka. Cambiasso robi to z taka klasa, ze Melo jest nam totalnie zbedny. Odnosnie rynku transferowego to wiemy ze Balotelli zostaje, Milito przedluzy kontrakt. Chciałbym zeby klub tez załatwił sprawe Maicona. Rozumiem negocjacje, ale mysle ze nie warto ciagnac sagi Maicona do ostatnich dni okna transferowego. Trzeba tez bedzie kogos kupic, wymieniani byli Bastos, Kolarov na lewa i Van der Wiel na prawa. Plotek o Johnsonie nie traktuje powaznie. Nawet jesli mamy wszechstronnych Zanettiego czy Santona minimum jeden zawodnik bedzie musial przyjsc.

Ciekawe na co zdecyduje sie Burdisso. Inter moze w kazdej chwili upchnac go do City, które oferuje 14 milionow, ale Nicolas woli Rome, z która z kolei nie mozemy sie dogadac co do sumy odstepnego. Moratti ponoc chce 10 baniek. Po sezonie konczy mu sie umowa, wiec nie ma sensu by zostawał odchodzac pozniej za darmo. Trzeba tez pozbyc sie Suazo, Obinny, Manciniego zeby, którys z nich nie spodobał przypadkiem Benitezowi :P

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”