Piłka Ręczna - Strona 24

Dewiza tego działu to: 'Nie samą piłką człowiek żyje". Dyskusje na temat wszystkich dyscyplin sportowych, od ping-ponga poczynając, na curlingu kończąć.
Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 788

Re: Piłka Ręczna

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 18 cze 2010, 23:31

Niestety nie przebiegło pomyślnie. Nie udało się uratować oka i koniec kariery. Fatalna sprawa.

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 19 cze 2010, 0:21

Złamane życie młodego człowieka... Jestem strasznie przybity, naprawdę.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 622
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 19 cze 2010, 6:03

Ostatni raz tak się czułem po śmierci Gołasia...

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 19 cze 2010, 7:44

ma ktoś może filmik jak do tego doszło?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1375
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 19 cze 2010, 9:02

Bez przesady.Nie porównujcie tego do śmierci Gołosia.Chłopak stracił z 5-6 lat kariery ale nie życie.Finansowo prawdopodobnie jest i tak urządzony (ubezpieczenie),okulistyka tak idzie do przodu,że za 10-20 lat może odzyskać wzrok w drugim oku (mechaniczna proteza - wygooglujcie sobie)...owszem - ludzka tragedia,ale ŻYJE i WIDZI (przynajmniej nie zadźgał go jakiś cygan na dyskotece jak w przypadku Cozmy).
Z punktu widzenia polskiej reprezentacji szczypiorniaka - niepowetowana strata.Nie mamy już zawodnika,który mógłby regularnie zdobywać bramki z dystansu...

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 19 cze 2010, 9:12

MazurXIII pisze:Bez przesady.Nie porównujcie tego do śmierci Gołosia
czy ktos tu porownuje te 2 jakze przykre ale stosunkowo o roznym ciezarze gatunkowym wydarzenia? Wg mnie nie :!: a wywod dyszki zestawia z soba jego odczucia wzgledem tych wydarzen, ktore moga osiagac u kibica ten sam stopien przybicia- zreeszta to jest sfera uczuc i z nia sie nie dyskutuje, kazdy jest indywiduum

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 06 wrz 2010, 12:43

Jestem zachwycony tym w jak znakomitym stylu wrócił do gry Karol Bielecki.W odstępie pomiędzy osobistą tragedią a fizycznym powrotem na parkiet u szczypiornisty pojawiło się jednak coś znakomicie pięknego;coś czego wielu futbolistów nie posiadało,nie posiada i posiadać nie będzie-pokora.Stosunek do siebie,otoczenia a zwłaszcza obowiązków,najlepiej obrazują efekty pracy samego Karola który pokazał prawdziwy charakter wojownika i nie bał się podjąć ryzyka powrotu do czynnego uprawiana sportu i gry w piłkę ręczną którą kocha nad życie.Piorunujący,niewiarygodny,fantastyczny-tak nie tylko niemieckie media oceniają styl,w jakim na parkiet wrócił Karol,który w czerwcu stracił lewe oko.Z podziwem mówią o nim nie tylko koledzy z Rhein-Neckar Loewen,ale i rywale.Karol nie płacze i nie narzeka na swój los,ale jak prawdziwy mężczyzna pokazał że niema tego złego co by na dobre nie wyszło.Powinni z niego brać przykład nasi kopacze nożni którzy tylko beczą i narzekają że tu ich boli,tam ich strzyka.To nie kopacze nożni,ale stare baby i nie mają za gorsz niczego z prawdziwego mężczyzny.Wracając do samego Karola - wielkie słowa uznania i olbrzymi szacunek dla Karola.Czapki z głów panowie i panie.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 06 wrz 2010, 15:52

u szczypiornisty pojawiło się jednak coś znakomicie pięknego;coś czego wielu futbolistów nie posiadało,nie posiada i posiadać nie będzie-pokora.
To jest cecha każdego unikatowego człowieka. Wszystko jedno czy reprezentuje on piłkę nożną, ręczną czy inne sporty.

Awatar użytkownika
VADER
Rezerwowy
Rezerwowy
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: VADER » 13 sty 2011, 9:48

Jutro chłopaki Wenty zaczynają rywalizację na MŚ ze Słowakami. W weekend pokonaliśmy ich w Turnieju Noworocznym, ale w Szwecji nie będzie już z nimi tak łatwo. Widać, że te MŚ będą chyba najlepsze w historii. Wiadomo jak w Skandynawii kochają piłkę ręczną .Tam wszyscy żyją tym sportem i czuć już gorączkę nadchodzących MŚ. Skład naszej kadry jest taki jaki wszyscy oczekiwali. Dla wielu z chłopaków to praktycznie ostatnia taka wielka impreza w ich karierze sportowej. W męskim szczypiorniaku ostatnio poziom się mocno wyrównał więc jeśli ktoś myśli, że nasz team bez problemów dojdzie do strefy medalowej to się zdziwi. Nie wiem ja Wy moi drodzy, ale Ja troszkę się obawiam tych MŚ. Wiele zespołów ma szanse wyskoczyć jak królik z kapelusza. Choćby Argentyna w naszej grupie z którą nasza kadra zagra pojutrze. Albicelestes w Turnieju przed MŚ we Francji z gospodarzami pewniakami do zdobycia MŚ napsuli sporo krwi Żabojadom. Ich gra zachwyciła specjalistów szczypiorniaka. Także niemożna lekceważyć Koreańczyków z Południa. Znając jednak trenera Wentę można być pewnym, że odpowiednio przygotował nasz team na rywalizację na szwedzkich parkietach hal sportowych. Głównym celem Polaków są miejsca 1-7 gwarantujące wyjazd na Olimpiadę za rok do Londynu. Tak naprawdę mecze ze Słowakami i Argentyną będą równoważnią i pokażą co pokażemy w dalszej fazie MŚ.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 13 sty 2011, 10:57

A wedlug mnie grupa wyrównana ale możemy wygrać z każdym rywalem...Słowacja to nie jest jakaś potęga w Turnieju Noworocznym nie grali na 100% ale Orły Wenty także spokojnie stać zespoł na zwycięstwo conajmniej 5 bramkami...Wiadomo najgorzej się gra zespołami którzy nie mają często kontaktu ze światowymi imprezami więc mecze z Koreą,Argentyną i Chile będą trudnymi zespołami ale również stać naszych na zwycięstwo może nie gładkie ale w pełni mecz kontrolować w 2-3 bramek...Wiadomo najtrudniejszym rywalem będzie zespoł gospodarzy mianowicie Szwecji i tu będzie taki pierwszy sprawdzian na co stać zespół,presja,chęć pokonania gospodarzy może sędziów :D Jak wspomniałeś głównym celem jest 1-7 aby zagwarantować sobie IO w Londynie ale spokojnie stać nas na miejsce w 1-4...Obyśmy właśnie nie przesadzili z tym napompowaniem balonu bo może skończyć się jak u siatkarzy ale jestem dobrej myśli i spokojnie niech chłopaki myślą z meczu na mecz a powinno być dobrze ;)

Awatar użytkownika
peler
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: peler » 16 sty 2011, 12:27

Reprezentacja już po dwóch meczach i nie wygląda to za dobrze.
Mecz z Argentyna był fatalny. Pierwsze 15 minut to była nawet niezłą gra w obronie, ale jeśli z takim przeciwnikiem nie wykorzystuje się tylu pozycji rzutowych to będzie ciężko wejść do siódemki co promuje awansem na igrzyska.
Na szczęście to była Argentyna a nie np. Francja która mając tyle okazji do objęcia prowadzenia nie pozostawiła by nam złudzeń. Teraz przed chłopakami dzień odpoczynku i mecz w formie cięższego treningu z Chile.
A ten komentarz Dębowskiego to żenada. Nie dość że mylił niektórych zawodników Argentyńskich to jeszcze gdy Wyszomirski obronił pierwszy strzał to Dębowski dopiero powiedział o zmianie w bramce, która tymczasem nastąpiła już jakieś 5 minut wcześniej. Godny odnotowania jest też wynik Szwecji ze Słowacją, wygrana 16 bramkami :afro: robi wrażenie.

Awatar użytkownika
ddemon
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ddemon » 16 sty 2011, 13:47

A ja mimo wszystko jestem optymistycznie nastawiony ponieważ najważniejsze mecze dopiero przed nami...Nie chciałbym narzekać na sędziów ale też nie pomagali i nawet wiem dlaczego bo ostatnio prześledziłem sobie wszystkich ew.rywali w II fazie gdzie możemy właśnie rozegrać mecz z Serbią a oprócz niej zapewne Dania i Chorwacja..Więc ważne że jest zwycięstwo i najważniejsze będzie kluczowe ze Skandynawami Szwecją bądź Danią w każdym razie na 1 porażkę można sobie pozwolić aby walczyć w czołowej 4 o medal...Oczywiście oby jak najpóźniej czyli najlepiej II fazie gdzie będzie więcej wiadomo :)

Co do komentarza cóż wiedziałem że tak będzie tak samo jest ze siatkówką...Czasem mam nawet głos wyłączony bo tego nie da się słuchać...Włodarczyk i Pełka to jednak znają się na fachu i przynajmniej tak jak mówisz zawodników nie mylą ;]

Co do meczów rozegranych z Słowacją głównie słabo w obronie dobrze w ataku natomiast z Argentyną w 1 połowie na odwrót gdzie mogliśmy rozbić rywala a tak nie potrzebna nerwówka gdyż w 2 połowie już tak skuteczni nie byliśmy...Z Chile powinno być trochę lepiej niż z Albicelestes ponieważ rywal trochę z niższej półki lecz na pewno nie można lekceważyć bo z drużynami z tej strefy gra nam się ciężko...

LosMerengues
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LosMerengues » 18 sty 2011, 20:33

No i tak jak się spodziewałem Polska reprezentacja odniosła kolejne, czwarte zwycięstwo z rzędu, pokonując Koreańczyków 25-20. Pierwsza połowa, jak w większości spotkań na tych Mistrzostwach Świata dla Polski nie była zbytnio udana, bo przegrywaliśmy 11-10. Jednak w drugiej połowie, a w zasadzie gdzieś od 40 minuty spotkania chłopaki wzięli się w garść i wygrali mecz. Był to kolejny pojedynek Polskiej reprezentacji z dużymi emocjami, kolejny wygrany, co bardzo cieszy. Awansowaliśmy do drugiej fazy grupowej i za dwa dni gramy z Szwedami. Będzie ciężko, jednak wierzę w wygraną Polaków. Liczę też, że Argentyna może wygra ze Szwecją, jednak pewnie gospodarze turnieju odniosą zwycięstwo. Najlepszy zawodnik meczu według mnie? Grzegorz Tkaczyk, który zagrał świetne spotkanie. Jednak graczem meczu został Sławomir Szmal, który też rozegrał bardzo dobre zawody.

Awatar użytkownika
Tomusmc
Juventino
Reputacja: 4832

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tomusmc » 20 sty 2011, 21:51

Mam nadzieję, że to tylko chwilowa zadyszka bo wydawać by się mogło, że Polacy dogadali się ze Szwedami odnośnie tego meczuu. Tyle błędów co popełnili polscy szczypiorniści w tym meczu nie widziałem chyba nigdy. Pierwszy poważny przeciwnik pokazał nam żebyśmy nie popadali w hurraoptymizm. Gdyby nie Sławek Szmal, któremu dałbym każdy order polski to byłby tu pogrom, nie da się ukryć. Liczę, że wyciągniemy wnioski bo jeśli chcemy coś ugrać to musimy takie mecze zwyciężać. Chwalić ich mogłem jak wygrywali, krytyka też musi być :) Druga runda będzie dużo trudniejsza więc musimy znaleźć gdzieś dodatkowe siły i mieć nadzieję, że jakiś medal do Polski przywieziemy :rotfl:

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 sty 2011, 21:57

Dobry komentarz ;D Bez porównania z futbolowymi odpowiednikami z TVP
Ogólnie to czuć atmosferę zajebistego widowiska

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne sporty”