Bayern Monachium (zbiorczy) - Strona 265

Piłka nożna w Niemczech | Rozgrywki ligowe: Bundesliga, 2. Bundesliga i Puchar Niemiec | Kluby: Bayern Monachium, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen | Reprezentacja Niemiec | Transfery oraz inne wydarzenia związane z niemiecką piłką nożną
Awatar użytkownika
Łukasz_
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Łukasz_ » 02 maja 2010, 18:56

Prawie jak Real.
Lepiej żeby takie dane nie dotarły do Berlusconiego bo powie że jak Bayern potrafi to my też, z Oddo na środku pomocy :lol:
Ciekawe jak to wygląda z zarobkami ale na pewno nie są to tak duże kwoty jak w przypadku innych czołowych klubów Europy.

Awatar użytkownika
Metal
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Metal » 02 maja 2010, 19:01

Łukasz_ pisze:Prawie jak Real.
Lepiej żeby takie dane nie dotarły do Berlusconiego bo powie że jak Bayern potrafi to my też, z Oddo na środku pomocy :lol:
Ciekawe jak to wygląda z zarobkami ale na pewno nie są to tak duże kwoty jak w przypadku innych czołowych klubów Europy.
Wliczając w to spore niemieckie podatki Toni zarabiał 5 mln na rękę, a był najlepiej zarabiającym piłkarzem Bayernu. W porównaniu do innych klubów z czołówki jest to średnia klubowa pensja. Bayern pomimo tego, że kasę ma (przypomnę, że rok temu kompromitując się w LM z Barcą zarobił od niej więcej) nie daje na pensje jakichś wielkich kwot.

Może wyśle te dane do Mediolanu? :lol: Oczywiście wraz z artykułem z onetu o dostępnych starych gwiazdach za free :P

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 05 maja 2010, 19:49

Doszły mnie słuchy że Ribery przegrał w apelacji o bana i niestety nie zagra w finale.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga
Reputacja: 45

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 05 maja 2010, 20:01

Karl Hainz Rummennige już złożył w imieniu Bayernu apelację co sądu w Luzannie :wink:
Ja tam nadziei nie mam za bardzo.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 06 maja 2010, 8:09

Ja też nie. UEFA skreśliła Ribery'ego, i to nawet nie przez ten faul, a akcję z marokańską dziwką. Co zrobić, jak się nie myśli głową...

Pytanie, jak teraz van Gaal przygotuje drużynę na finał LM. Z jednej strony Ribery jest ważnym elementem drużyny, z drugiej strony Puchar Niemiec nie jest aż tak istotny, żeby już w nim nie zagrał Altintop lub Pranjic - bo to chyba ta dwójka ma największe szanse na zastąpienie Francka w finale.

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 176

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Michał M » 25 maja 2010, 12:06

To był niesamowity sezon. Całkowita huśtawka nastrojów - fatalny początek, długie dochodzenie do normalnej dyspozycji, wreszcie fantastyczna końcówka, do której ukoronowania zabrakło jedynie zwycięstwa w LM. Ale to nic, udział w finale dla tej drużyny to też dobry początek (bo jest to w końcu dopiero początek teamu van Gaala w Monachium :wink: Cieszyć nalezy się w każdym razie z powrotu do grona potęg europejskich i trzymać kciuki, aby ten powrót nie był jedynie chwilowy. Czego sobie i wszystkim fanom Bayernu życzę :)

Przy okazji - żegnam się z forum, nie wiem, czy tylko na jakiś czas czy już na stałe, niemniej jednak wydarzenia z realnego świata absorbują mnie coraz bardziej i nie mam już wystarczająco czasu, aby być aktywnym użytkownikiem forum pilka.pl. To był interesujący czas, nie powiem :wink: , ale pora finiszować...

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 cze 2010, 21:45

Chyba w meczu ze Stuttgartem :lol:

Obrazek

Awatar użytkownika
Aker
Very Important Person
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Aker » 20 cze 2010, 22:07

najlepsze przy barze :]

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 20 cze 2010, 22:40

Dobre, choć jeśli chodzi o dziwne pozy piłkarzy to i tak nic dla mnie nie przebije Croucha :wink:

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 20 cze 2010, 23:03

Crouch, o którym wspomniał Akarin:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie mogłem się powstrzymać i wrzuciłem. Wybaczcie OT. :wink:

Awatar użytkownika
jordan20
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: jordan20 » 26 cze 2010, 15:22

http://www.as.com/futbol/articulo/benfi ... ftb_25/Tes

bayern (podobno) doszedl do porozumienia z benfica w sprawie transferu Fabio Coentrao
brakuje tylko zgody pilkarza
ceny nie podaja

prawda to -pisza o tym niemieckie gazety ?

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 26 cze 2010, 15:49

Cena podobno koło 20 mln.

Niemieckie gazety, portale piszą o tym, wcześniej trochę więcej, bo teraz mają inny temat: Anglia i zdrowie Schweinsteigera.
Oglądałem mecze portugalii niemal specjalnie dla niego i muszę przyznać, że radzi sobie znakomicie, zarówno w defensywie jak i ofensywie, choć w ofensywie lepiej. Jest młody, utalentowany i dobrze by uzupełniał Riberyego. Walczyłby o skład z Contento, gdzie oczywiście Niemiec byłby rezerwowym, ale z van Gaalem nigdy nic nie wiadomo, a musimy mieć zmiennika dobrego, bo Lahm kolejny sezon gra sam i (odpukać) kontuzje go omijają. Gorlitz i Lell odchodzą (ten drugi już w Herthcie), więc ktoś przyjść musi. Potrzebujemy lewego obrońcy, żeby Badstuber mógł grać w środku na swojej nominalnej pozycji i Coentrao wydaje się bardzo dobrym rozwiązaniem.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 03 sie 2010, 15:53

prawda to, że Robben zerwał jakiś mięsień i nie zagra przez 2 miesiące ?

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 03 sie 2010, 20:21

fieldy pisze:prawda to, że Robben zerwał jakiś mięsień i nie zagra przez 2 miesiące ?
Prawda.

Awatar użytkownika
Akarin
Bundesliga ToNi Liga

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Akarin » 03 sie 2010, 20:22

Jest kontuzjowany, zerwał mięsień w lewym udzie.
Muller-Wolfhart mówi, że jest wkurzony, że pozwolono na MŚ grać Arjenowi, bo, jak powiedział, to było już do wykrycia znacznie wcześniej i można było to szybko zaleczyć. Mówił też, że oferował swoją pomoc medyczną Holendrom kilka razy ( dla Arjena tylko), ale oni odmówili. A to właśnie Wolfhart postawił Arjena definitywnie na nogi, tak, że ten nie miał żadnej poważniejszej kontuzji od tego urazu kolana w pierwszej rundzie poprzedniego sezonu. Zajebiście. Nic i bez Arjena musimy sobie jakoś poradzić, ale to wkurzające, że przez te reprezentacje wszystko idzie jak po gruzie i będzie opóźnione. Na prawej będzie grał albo Altintop albo Kroos. Wtedy Muller za napastnikami, RIbery na lewej a na prawej Kroos. Tak czy siak wygląda to dobrze.
Podejrzewam, że aby wszystko przebiegło spokojnie i aby nie było żadnych kolejnych problemów to Arjen wróci dopiero gdzieś w końcówce października do gry.

Co do tej kontuzji:
(zajebiscie dziękuję Tulipany [']). Złapał ją już w meczu z Węgrami i holenderscy lekarze nieprawidłowo zdiagnozowali sprawę i uznali, że nic się mu więcej nie stało. A teraz wyszło (wczoraj Robben nie trenował, tylko przechodził specjalne badania), że ma 5 cm dziurę w mięśniu.
Rummennige już zgłosił się do FIFA:
„Es gibt noch einiges zu besprechen. Ich habe die FIFA informiert und sie gebeten, als Mediator zwischen den Parteien zu fungieren.“
Jest jeszcze sporo do pogadania. Poinformowałem FIFA i poprosiłem, żeby wystąpili w roli mediatora między stronami.
Ostatnio zmieniony 03 sie 2010, 20:30 przez Akarin, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Niemcy”