Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR - Strona 8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Re: Grupa G - Brazylia, Portugalia, WKS, Korea DPR

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 20 cze 2010, 22:33

Kilka foteczek dobrej jakości

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 20 cze 2010, 22:35

Francuzi na tej imprezie potrafią wszystko zamienić w gówno.

Czerwo dla Kaki moim zdaniem pochopne, ale drugi gol Fabiano to był już istny cyrk. Dwa razy pomógł sobie ręką a sędzia ślepy. Potem jeszcze miał czelność go pytać czy, aby nie pomagał sobie rękami :lol2: ['] Pozwalał też niektórym małpom (nie jestem rasistą, ale nienawidzę takiej gry i aż mnie nosi) na grę w kości. Życzyłbym im powrotu do klatek po fazie grupowej, ale Portugalii awansu też nie życzę więc jestem w kropce. Korea? :lol: :roll:

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 20 cze 2010, 22:35

Heh, trudno żeby na prośbę sędziego Fabiano powiedział: "Tak, zagrałem ręką. Anuluj mi bramkę." :P FIFA będzie miała po tym meczu mnóstwo roboty. Bardziej niż Kaka na czerwoną kartkę zasłużył arbiter.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 cze 2010, 22:36

Muszę zmienić zdanie, bo teraz zauważyłem, ze Kaka wyciągnął łokieć, myślałem, że tylko Keita na niego wpadł. Co nie zmienia faktu, ze sporo od siebie dołożył. Żenada, tym bardziej, ze spokojnie mógł wylecieć za faul na Bastosie, Elano także nieźle potraktowali.
Co do Fabiano, to myślę, że sędzia się go nie pytał czy zagrał ręką, bo to strasznie głupie by było z jego strony. Raczej mu pogratulował.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 763

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 20 cze 2010, 22:38

Jarzinho pisze: Co do Fabiano, to myślę, że sędzia się go nie pytał czy zagrał ręką, bo to strasznie głupie by było z jego strony. Raczej mu pogratulował.
Pokazywali dokładnie wideo i było widać, że sędzia dotyka ręki i patrzy się na Fabiano a Brazylijczyk kategorycznie zaprzecza głową.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 20 cze 2010, 22:39

Zacznij ogladac mecze w jakiejs sensownej jakosci zeby potem nie pisac takich bzdur.
???Uderzył zawodnika bez piłki na wysokości piersi.Lekko,ale UDERZYŁ.Wypisz wymaluj sfrustrowana Krysia albo Guti...
BTW - TVP HD to słaba jakość :cry:

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 cze 2010, 22:41

Jakie te mudżyny z Afryki są głupie :lol: A te z WKS to już w ogóle :lol: Oni tylko faulować potrafią? :think: Mecz przeciętny, sędzia tragiczny i to byłoby na tyle.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 cze 2010, 22:42

maciek_88 pisze:Pokazywali dokładnie wideo i było widać, że sędzia dotyka ręki i patrzy się na Fabiano a Brazylijczyk kategorycznie zaprzecza głową.
Nie oglądałem drugiej połowy, widziałem tylko bramki i faule na Bastosie i Elano. W każdym razie niepoważny sędzia, żeby się pytać zawodnika o takie coś. To tylko wyłącznie jego wina, że tą bramkę uznał. Tak samo mógł się spytać kogoś z zawodników WKS. Być może też pokazał mu rękę i stwierdził mu, że teraz to odciążył Henryego, pewnie z tego powodu pojawił się uśmiech na jego twarzy. Francja po sobie zostawi tylko smród na tym Mundialu.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Reputacja: 0
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 cze 2010, 22:51

To, co zrobił Kaka to zwykła głupota, nie wiem jak można go bronić. W chamski sposób uderzył murzyna łokciem w klatę i to ewidentnie, z zamiarem. To, że murzyn złapał się za głowę, to jego sprawa. Zachowanie tak samo głupie, jak zachowanie Kaki. A trochę wcześniej Brazylijczyk też wyraźnie odepchnął jednego z graczy WKS za co dostał pierwszą kartkę.

To, jak się zachował Kaka to jedno, ale to, co robili piłkarze WKS to drugie. Faule na Elano i Bastosie kwalifikowały się na bezpośrednie czerwone kartki, a ten francuski sędzia nie pokazał nic. Potem te przepychanki. Jestem pewny, że murzyni prowokowali Brazylijczyków, a najbardziej podziałało to na Kakę. Dunga na ławce już nie wytrzymywał.

Sędzia był tragiczny. Już dawno żaden arbiter mnie tak nie zdenerwował jak ten Francuz swoim zachowaniem po golu Fabiano :evil:

EDIT:
http://sport.tvp.pl/fifa2010/druzyny/br ... ka/2002547
Kaka stoi w miejscu i nagle wyciąga łokieć. Wg mnie 100% premedytacji.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 cze 2010, 23:01

Moim zdaniem Kaka nie powinien dostac czerwa. Po dzisiejszym meczu FIFA powinna odeslac tego sedziego do domu.

WKS zakonczy chyba przygode z Mundialem na fazie grupowej. Portugalia rozlozy jutro Koreanczykow,a w ostatnim meczu 'przyjacielsko' zremisuje z Canarinhos :)

Awatar użytkownika
cloner
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 8204
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cloner » 20 cze 2010, 23:13

Kaka powinien zamiast 2. żółtej kartki od razu czerwoną otrzymać! Tak, jak pisze Corinthians, celowo nagle wyciągnął swój łokieć, gdy zbliżał się Iworianin :P

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 20 cze 2010, 23:19

cloner pisze:Kaka powinien zamiast 2. żółtej kartki od razu czerwoną otrzymać! Tak, jak pisze Corinthians, celowo nagle wyciągnął swój łokieć, gdy zbliżał się Iworianin :P

Kurcze a to ciekawe :shock: Nawet ogladajac powtorke bylem pewien,ze Keita odstawia cyrk. Link Corinthians mi nie idzie poniewaz:

'ZE WZGLĘDÓW LICENCYJNYCH WSZYSTKIE MATERIAŁY WIDEO TRANSMISJE NA ŻYWO Z MISTRZOSTW ŚWIATA FIFA 2010 oraz TRANSMISJE NA ŻYWO ZE SPEEDWAY EKSTRALIGA NIE SĄ DOSTĘPNE POZA GRANICAMI POLSKI.' :evil:

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 20 cze 2010, 23:24

Kaka wyleciał slusznie. Jednak sedzia powinien wczesnie zareagowac na brutalność pilkarzy WKS i wtedy nie byloby problemow i tarc. Trzeba przyznac, ze szczegolnie Tiote powinien dostac czerwo z miejsca i mam nadzieje, ze jakos go ukaraja z pomoca zapisu video. Fabiano pomagal sobie reka, ale nie jest od tego by sie przyznawac. I tak bez tej bramki nie trudno zauwazyc, ze Brazylkia byl dzis lepsza. Powiem szczerze oczekiwalem wiecej po Drogbie i kolegach. Jakos tak obok meczy przeszli.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 20 cze 2010, 23:32

Tiote ani Keita nie powinni zagrać w ostatnim spotkaniu. Tak chamskie faule, prowokowanie do takich zachowań po stronie przeciwnika. Kaki nie ma co bronić, wyciągnął łokieć specjalnie i zasłużenie wyleciał. Jednak to wszystko wina sędziego, który nie karał zawodników za ewidentne brutalne i z premedytacją ataki na przeciwnika po stronie WKS.
Afrykanie raczej już mogą się żegnać z MŚ, chyba, że Korea jutro sprawi niespodziankę z Portugalczykami. Ogólnie ciekawie czy naprawdę Ci Koreańczycy są wszyscy.

Awatar użytkownika
Piotr
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Piotr » 20 cze 2010, 23:43

Mam wrażenie ze WKS w tym meczu cholernie bał sie podejsc większą liczbą zawodnikow czyli po prostu zaatakować, bo bał sie ze natychmiast zostanie skarcony. Nie wiem na jakiej wysokości grane było spotkanie, ale piłkarze ruszali sie dość leniwie. Zwłaszcza ci z Afryki, bo Brazylia lubi tak sie lenić na boisku, zeby nagle zagrac magie. W sumie Drogba i spolka sie nie mylili bo gdy tylko kanarki miały wiecej miejsca to zagrożenie stawało się ogromne(brakowało dzis tylko dokładności przy kontrach) Wydaje mi sie ze Brazylia jako jeden z niewielu faworytow ma jakiś sposób na wygrywanie takich spotkań, całych mistrzostw. Nie cisną na siłe z atakiem jak Hiszpanie tylko spokojnie rozgrywają w tyłach i co najwazniejsze to gdy przychodzi do ataku nie boją sie koronkowych akcji, ktore umiejętnie, dokładnie zrobione są w stanie przedrzeć sie przez każdy autobus, tak uważam(tyle, że może 3 repry na świecie mają tak technicznie uzdolnionych piłkarzy by takie akcje grać) Mam nadzieje ze jutro takie zagrania zaprezentują Hiszpanie, bo Chile bankowo zagra na remis.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”