GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy - Strona 9

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Zablokowany
Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 621
Kontakt:

Re: GRUPA F - Nowa Zelandia, Paragwaj, Słowacja, Włochy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 20 cze 2010, 19:35

maciek_88 pisze: Lippi robi krzywdę i reprezentacji i Marchisio. W pierwszym meczu ustawiony jako trequarista, teraz ponoć ma grać na lewym skrzydle - no ludzie... O składzie personalnym ataku nie mówię, bo to już jest paranoja. Oby Marcello obronił się wynikiem, bo to co wyprawia z reprezentacją naprawdę budzi obawy.
No i się nie obronił. Nie rozumiem, jak można tak beznadziejnie żonglować pozycjami Marchisio. On powinien grać jako defensywny/środkowy pomocnik. Tak samo nie rozumiem trzymania na ławce jedynego kreatywnego napastnika w tej kadrze.
Nie, wynik zdecydowanie go nie obronił.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 cze 2010, 0:52

arek_ahig pisze:Jarzinho pokaz mi ta sytuacje, w ktorej rzekomo Giorgio potraktowal lokciem w twarz zawodnika Nowej Zelandii. Chyba cos ze wzrokiem problemy masz?
Chiellini trafil zawodnika rywali dlonia w bark tudziez okolice szyi. Zawodnicy Nowej Zelandii mieli duzo brutalniejsze wejscia LOKCIAMI w glowy wloskich pilkarzy.
aldoraine pisze:Giorgio trafił ręką w bark, prawy obrońca nowej zelandii za twarz sie złapał.
http://sport.tvp.pl/fifa2010/druzyny/wl ... cz/2001849

88 minuta transmisji- 72 meczu. Najlepiej widać w 88 i 26 sekundzie.

Bez jaj kur... W bark, taaa może w plecy. Miałem wątpliwości,czy było uderzenie i było. Ja nawet wcześniej nie twierdziłem, że to było uderzenie w twarz, ale Moggi szybko mnie rozszyfrował(wróżka). Ja już nie napiszę kto wpajał tutaj na forum, że nie liczy się gdzie uderzył zawodnik, ale że uderzył i należy się czerwona kartka(chodzi oczywiście o dramat Realu Madryt z czerwienią Ronaldo, która była porównywana do "uderzenia" Leo Messiego). Jak widać, takie teorię niektórym potrzebne są, żeby argumentować swoje wypowiedzi. :) To tylko tak, bo ktoś tu mi wmawiał problem ze wzrokiem a chyba nie jest ze mną tak źle i raczej ktoś inny ma z tym problem i z pamięcią także.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 cze 2010, 1:05

Buahahaha, gdzie ty tam widzisz celowe uderzenie Giorgio w twarz? No prosze Ciebie nie osmieszaj sie.

Nie klam tez jezeli odnosisz sie do moich slow. Celowy zamiar uderzenia przeciwnika jest karany czerwona kartka, nie kazde przypadkowe uderzenie.

Najpierw sklamales, jakoby Giorgio uderzyl rywala lokciem, teraz widzisz celowe uderzenie w twarz przeciwnika. :rotfl:

Chiellini pracowal troche reka, probuja lekko przytrzymac rywala. Zadnego uderzenia czy brutalnego zagrania, ktore starasz sie wmowic, tam po postu nie bylo.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 cze 2010, 16:56

arek_ahig pisze:Najpierw sklamales, jakoby Giorgio uderzyl rywala lokciem, teraz widzisz celowe uderzenie w twarz przeciwnika.
Napisz mi Moggi gdzie napisałem, że Chellini uderzył rywala łokciem, ba zacytuj moją wypowiedź.

Widać idioto sam nie wiesz gdzie masz swoje argumenty używać. Naprawdę radzę ci cofnąć się do sytuacji która wymieniłam z Messim i Ronaldo zanim coś jeszcze napiszesz.

ed. jeszcze wczoraj to było uderzenie w bark. Gdzie chyba u Ciebie w głowie. Napisz mi kto ma problem ze wzrokiem.

aldoraine
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: aldoraine » 21 cze 2010, 17:08

Bark nie Bark. To nie było uderzenie w twarz, okolice szyi takze ty też masz problem ze wzrokiem.I to nie specjalne i nie na rzut karny.Czemu tylko jednego kibica interesuje ta sytuacja, reszty nie? Pewnie reszta rozumie jak było.
Ostatnio zmieniony 21 cze 2010, 17:19 przez aldoraine, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 21 cze 2010, 17:15

Ostatni raz podejmuje dyskusje z Toba, jako ze wielokrotnie dowodziles swej indolencji w obrebie olbrzymiej ilosci zagadnien.
Jarzinho pisze:Sędzia pozwolił na uderzanie łokciami w pierwszej połowie Nowozelandczykom, ale to nie dawało podstaw, żeby Chiellini robił takie coś we własnym polu karnym. Dla mnie karny ewidentny i do tego nawet czerwona kartka.
Z kontekstu zdania nie wynika wcale, abys uwazal, ze Chiellini uderzyl rywala lokciem. :lol:
Napisalem wyraznie:
arek_ahig pisze:Chiellini trafil zawodnika rywali dlonia w bark tudziez okolice szyi.
Nie bylem pewien, gdzie dokladnie Giorgio trafil przeciwnika dlatego napisale takze tudziez w okolice szyi, co jest zgodne z prawda.

Ostatni raz pisze, abys wreszcie zrozumial, ze istnieje zasadnicza roznica pomiedzy sytuacja z Lionelem a Giorgio. W zagraniu Argentynczyka byla CELOWOSC. Lionel chcial trafic przeciwnika, ktory go tzymal lokciem i to jest zasadnicza roznica pomiedzy obiema sytuacjami.
Celowe uderzenie, chocby zamiar karane jest automatycznie czerwona kartka. Przypadkowe uderzenie, nawet jesli wydaje sie duzo powazniejsze w skutkach od celowego tudziez zamiaru, taktowane jest jako niebezpieczna gra i karane jest napomnieniem (zolta katka).

Nie wiem dlaczego, ale najwieksze braki w znajomosci podsawowych przepisow wykazuja zwlaszcza kibice Barcelony?

Na koniec.
Jestes prostym czlekiem, nie posiadajacym za grosz kultury, czego dowodzisz raz za razem, obrazajac roznymi epitetami swoich rozmowcow.
Nie jestes partnerem do dyskusji, bo z calym szacunkiem nie uwazam Ciebie za osobe nazbyt inteligenta tudziez uzywajaca czesto swoich komorek mozgowych.

EOT

edit: jeszcze konczac watek Chielliniego. W tej sytuacji arbiter podjal prawidlowa decyzje z kilku powodow. Chiellini zainteresowany byl pilka, to on byl w jej posiadaniu nie zawodnik NZ. Uderzenie bylo przypadkowe, w ferworze walki, nie mialo znamion celowosci. Dodatowo nie bylo to zagranie niebezpieczne, jako ze Chiellini nie uzyl jakies nieproporcjonalnej sily.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 21 cze 2010, 20:23

Dzięki Tobie nauczę się pisać tak, żeby nie było żadnych wątpliwości, bo przyznam się, że nie myślałem, że ktoś odczyta moje słowa jako uderzenie Włocha w twarz. To mój błąd choć te zdania miały co innego obrazować.
W każdym razie 2 osoby piszą uderzenie w bark, gówno prawda, uderzenie w szyję, dla mnie uderzenie w twarz. Nie specjalne czy specjalne, sprawdź sam co pisałeś odnośnie takich sytuacji. Dla mnie czerwona kartka bo Chellini zrobił to specjalnie, a jeśli nie to trzeba karać kalectwo piłkarskie.
Kultura nie wmawiaj mi problemów ze wzrokiem.

Awatar użytkownika
ptt
Skład C
Skład C

Post Wyświetl pojedynczy post autor: ptt » 24 cze 2010, 10:05

Ale by były jaja, gdyby Nowej Zelandii jakimś cudem udałoby się wygrać z Paragwajem i awansowałaby do fazy pucharowej.. :D
Osobiście liczę na niespodzianki w dzisiejszych meczach.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 24 cze 2010, 15:42

Widzielista sklad? Lippi jest zabojczo (szkoda ze tylko dla Italii) konsekwentny w linii ataku, a o kreowanie gry zadba dzis Gattuso :wink:

Marchetti - Zambrotta, Cannavaro, Chiellini, Criscito - Gattuso, Montolivo, De Rossi - Di Natale, Iaquinta, Pepe.

Byc moze ostatnie 90 minut Włochow na mundialu.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 24 cze 2010, 15:44

Byc moze ostatnie 90 minut Włochow na mundialu.
przy tej jedenastce to zdanie powinno brzmieć:
Ostatnie 90 minut Włochow na mundialu.

Awatar użytkownika
maciek_88
Moderator
Moderator
Reputacja: 786

Post Wyświetl pojedynczy post autor: maciek_88 » 24 cze 2010, 16:31

Abstrahując od tego co zrobił De Rossi przy tej bramce (i co gra cała reprezentacja), czy Marchetti obronił jakiś celny strzał na bramkę na tym Mundialu?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 24 cze 2010, 16:40

Przed chwila, chociaz wydaje mi sie, ze strzal Slowaka nie lecial w swiatlo bramki. Marchetti jest zenujaco slaby na tych mistrzostwach.Takie strzaly jak Vittka to bramkarz reprezentacji Wloch powinien bronic z zamknietymi oczami.

Awatar użytkownika
Zico_FCI
Io Sono Interista
Reputacja: 46

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Zico_FCI » 24 cze 2010, 16:50

Żenująco słaba to jest cała makarońska drużyna z trenerem na czele.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 24 cze 2010, 16:50

Podobno z wielkich najwieksza padake grala Francja.....Wlosi nie sa lepsi. Slowacja jest lepsza i jak dalej bedzie grala madrze wygra mecz.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 cze 2010, 16:52

Trzeba koniecznie wpuścić Camoranesiego!

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”