Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj - Strona 13

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Re: Grupa A - RPA, Francja, Meksyk, Urugwaj

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2010, 13:00

Mam odmienne zdanie. Co może być ciekawego w meczu Francji z RPA? Oczywiście gospodarze będą chcieli wykorzystać sytuację rywali i wygrać, ale są po prostu słabi więc za wiele nie pokażą na pewno. Francja [']

W drugim meczu z tym nierobieniem krzywdy może być różnie bo oba zespoły mają szansę na pierwszą lokatę, czyli uniknięcie Argentyny. Urugwajowi wystarczy remis więc pewnie nie będą szaleć, ale Meksyk powinien spróbować powalczyć o zwycięstwo.

Awatar użytkownika
Boromir
Shadow stalker
Reputacja: 5882

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Boromir » 22 cze 2010, 13:08

Na moje oko w meczu Urugwaj - Meksyk, będzie remis, ekipy te prezentują podobny poziom piłkarski, ryzykować nie będą więc wszystko przemawia za podziałem punktów. Argentyny jeszcze nie widziałem na tych mistrzostwach, ale przecież tam jest Maradona, a to poważne wzmocnienie rywali.

Co do meczu Francji, przewiduję albo bezbramkowy remis, albo wygraną RPA. Piłkarze bez ambicji i skłóceni nie wygrają z mudżynami, którzy będą biegać jak oszalali. Mina Domenecha po meczu z Meksykiem była przepiękna, nigdy go nie lubiłem za to jak potraktował Trezegueta i dobrze, że skończy jako nikt.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 22 cze 2010, 13:15

Istotnie mozliwosci pilkarskie gospodarzy sa przecietne a sama zaprawa wolincjonalna moze nie wystarczyc ale mimo tego stac RPA by pokonac zdemobilizowanych Francuzow.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 22 cze 2010, 13:47

Mentor pisze:Mam odmienne zdanie. Co może być ciekawego w meczu Francji z RPA? Oczywiście gospodarze będą chcieli wykorzystać sytuację rywali i wygrać, ale są po prostu słabi więc za wiele nie pokażą na pewno. Francja [']

W drugim meczu z tym nierobieniem krzywdy może być różnie bo oba zespoły mają szansę na pierwszą lokatę, czyli uniknięcie Argentyny. Urugwajowi wystarczy remis więc pewnie nie będą szaleć, ale Meksyk powinien spróbować powalczyć o zwycięstwo.
No właśnie. Wszyscy tak ciągle o tym remisie, ale nie wydaje mi się aby Meksyk, który w przypadku takiego rozstrzygnięcia trafi na Argentynę odpuścił ten mecz, tym bardziej, że ekipę Aguirre stać na wygranie z Urusami. Gdyby mieli się umawiać z Brazylią czy Niemcami na remis to co innego, ale Urugwaj mogą spokojnie ograć, a perspektywa grania z Koreą/Grecją/Nigerią (tak tak - oni tez mają szanse i to nie jakieś matematyczne na wyjście z grupy) jest znacznie przyjemniejsza.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 22 cze 2010, 15:03

Lloris, Sagna, Gallas (photo), Squillaci, Clichy, Diarra (cap), Diaby, Gourcuff, Ribéry, Gignac, Cissé.

Nieźle. Evra wyleciał ze składu. Clichy wchodzi :] wraca też Gourcuff. No i mamy Cisse, ciekawe co pokaże.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 22 cze 2010, 15:09

Abidala tez ni ma he :D squallaci za niego,no zobaczymy :)

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 22 cze 2010, 15:14

No wreszcie Cisse jeden z moich ulubieńców obecnie wśród pilkarzy. Obok niego drewno, chyba największe w obecnej kadrze.
Ja liczę przede wszystkim, ze awansują ekipy Meksyku i Urugwaju.
Podejście, że przyjdzie Blanc i ponownie pozbiera drużynę i ona nadal będzie mocna mnie bardzo mocno irytuje. Jak można powołać debili, którzy podpisują jakąś śmieszną petycję, odmawiają treningu itd. Dla mnie za te podejście powinni zapłacić kapitanowie tej drużyny i już nigdy nie zagrać w barwach Francji. To oni powinni zebrać drużynę i zrobić wszystko, żeby takie sytuacje szybko zostały zakończone i zapanowała zdecydowanie lepsza atmosfera. Pajacyki. To jest obraz totalnego braku profesjonalizmu oraz uszanowania kibiców i własnego kraju.

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 22 cze 2010, 15:33

tak jak Jarzinho uwazam ze np Evra powinien sobie walczyc juz tylko w klubie. Kadra to zbyt duzo honor dla takich jak on. Abidal Ribery i Henry niech wracaja do klubu i zakoncza swoja przygode z wielkimi imprezami. Ogolnie wszyscy ktorzy przylaczyli sie do strajku powinni poniesc tego konsekwencje bo zadnym wytlumaczeniem jest slaby trener.

Awatar użytkownika
10
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 557
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: 10 » 22 cze 2010, 15:58

fejkenq pisze:Abidala tez ni ma he :D squallaci za niego,no zobaczymy :)
Dziwić to nie może. On na stoperze popełnia masę błędów. Fajnie wyprowadza piłkę, ale pole karne to nie boczny sektor boiska - tu nie można bezkarnie faulować.

Awatar użytkownika
KASZUB
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KASZUB » 22 cze 2010, 16:00

Jarzinho pisze: Podejście, że przyjdzie Blanc i ponownie pozbiera drużynę i ona nadal będzie mocna mnie bardzo mocno irytuje.
Prawdopodobnie odniosles sie do mojej wypowiedzi ktora zle zinterpretowales. Blanc odbuduje kadre i na pewno nastapi renesans silnej Francji. To pewne bo i gorzej byc nie moze. Oczywiscie zrobi to na bazie tych pilkarzy ktorych w reprezentacji bedzie widzial. Ocena postaw i zachowan poszczegolnych zawodnikow na tym mundialu jest klarowna i jednoznaczna i przyszly selekcjoner z pewnoscia to uwzgledni. Zreszta to problem Francuzow a nie Polakow.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 cze 2010, 16:29

Kolejna skandaliczna decyzja sędziego. Czerwona kartka za coś takiego ? Wolne żarty.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 22 cze 2010, 16:31

co sie stalo? bo ogladam mecz latynosow

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 22 cze 2010, 16:35

A co u latynosów ? bawią się w Barcelonę, czy walka na całego ?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 22 cze 2010, 16:38

Co znaczy 'bawić się w Barcelonę' :>

Mecz taki sobie. Początek niezły, ale tempo siadło. Suarez miał świetną okazję, Guardado trafił w poprzeczkę a Pereza tak krew zalała, że nie potrafią go ogarnąć.

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 22 cze 2010, 16:39

czeher pisze:co sie stalo? bo ogladam mecz latynosow
Gourcuff trafił Sibaye łokciem w twarz podczas pojedynku powietrznego i został od razu wyrzucony z boiska. Kabaret. Dodam, że nie było to zagranie wykonane z premedytacją i nie raziło swoją mocą.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”