Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria - Strona 11

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 0

Re: Grupa H - Chile, Hiszpania, Honduras, Szwajcaria

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 25 cze 2010, 21:30

Takich oszustow powinni dyskwalifikowac od razu na minimum jeden mecz. Panienka, widze ze lekcje u Rafy i od kolegow z Barcy przyniosly znakomite rezultaty.

Masz racje Jarzinio, oprocz finalu jest jeszcze cos takiego :)
ale ja to potepiam, takze jechanie po Torresie mam usprawiedliwione
Ostatnio zmieniony 25 cze 2010, 22:55 przez michal2, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2010, 21:33

michal2 pisze:Takich oszustow powinni dyskwalifikowac od razu na minimum jeden mecz. Panienka, widze ze lekcje u Rafy i od kolegow z Barcy przyniosly znakomite rezultaty.
Nauczył się od Eboue.
Kontakt był, za coś podobnego Abidal dostał czerwoną kartę. Kontakt był, a ja specjalnie nie widziałem, żeby El Nino zależało na zaliczeniu padu, w pełnym biegu został zahaczony, czy sam zahaczył i to musiało się tak skończyć.

Awatar użytkownika
Mal_cha_nez
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mal_cha_nez » 25 cze 2010, 21:57

NO to sędzia się po chapał z tą czerwienią. Faul może i był, ale dość przypadkowy. Zresztą i bez tego Hiszpanie by sobie poradzili :D Jednak i tak szkoda Chilijczyków. Bardziej zasługują na awans niż Szwajcarzy.

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2316
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 25 cze 2010, 22:21

Nauczył się od Eboue.
Chyba Sergio :lol:

Żenująca końcówka, Hiszpanie sobie siedzą i podają, Chile ma w dupie bo wie, że Szwajcaria potrzebuje 2 bramek więc tez olewają. A ostatnie minuty to już w ogóle naprawdę żenada. Hiszpania podaje na swojej połowie.. to już było jawne granie na czas :lol:

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2010, 22:28

Nie wiem co zrobi Sfinks w dalszej fazie turnieju, ale nie tylko nie bierze się za zmiany, bo zabija grę Hiszpanii nic więcej. Jakby La Roja dzisiaj się potknęła to tylko przez niego.
Brawa dla Chile, bo drugą połowę zaczęli z wielkim animuszem, awans im się należał.
Szwajcarzy za to jak podeszli do Hondurasu dostali solidną nagrodę, a powinni dzisiaj dostać kilka bramek. Honduras stworzył tyle sytuacji, że nie można było na to patrzeć jak marnują kolejną akcję gdzie było po 4 w polu karnym a Ci zamiast dograć próbowali jakiś dziwnych wykończeń. Zawiodła skuteczność i ostatnie podanie, Szwajcarzy także mieli swoje sytuacje, ale to oni byli faworytami, ale za te błędy w defensywie należała im się przegrana.
Magnum pisze:Chyba Sergio
Akurat on dokładał od siebie a nie przecinał powietrze.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 cze 2010, 22:30

Czy to przypadkiem nie pierwszy raz w historii zespol, ktory przegrywa 1mecz awansuje z 1msc?

Szwajcaria nudy....

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 25 cze 2010, 22:37

Szkoda,ze Chilijczycy odpuscili w koncowce... Kilkanascie ostatnich minut bylo zenujace. Chile kompletnie odpuscilo pressing,a Hiszpanie wyraznie bali sie odwazniej zaatakowac. W sumie spotkanie niezle,ale tylko do 47 minuty.

Szkoda mi jednak Szwajcarow - Ograli Espane,a potem nie wyszli z grupy. Musza czuc sie jak g...o albo jak Serbowie.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 cze 2010, 22:37

Idealne rozstrzygnięcie. Chciałem awansu Chile i udało się. Hiszpanie bez szału, ale źle też nie było. Chilijczycy mieli dobry start, ale w obronie zgodnie z przewidywaniami byli słabsi niż taka Szwajcaria a na dodatek w debilny sposób łapali kartki. Czerwo było kwestią czasu. Druga połowa oczywiście ['] i gdyby nie gol dla Chile to w ogóle można by ją jakoś wykreślić z raportu, ale obie ekipy były zadowolone z wyniku i niestety wyglądało to niesmacznie :/ Lubię granie piłką, ale nie ograniczone do obrońców i własnej połowy :roll: Tak czy inaczej cieszę się z tego rozstrzygnięcia.

Daaaamian
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Daaaamian » 25 cze 2010, 22:57

michal2 pisze:Takich oszustow powinni dyskwalifikowac od razu na minimum jeden mecz. Panienka, widze ze lekcje u Rafy i od kolegow z Barcy przyniosly znakomite rezultaty.
:badziewie:

Bzdury. Kontakt między zawodnikami był bez dwóch zdań. Torres był w pełnym biegu, więc jakiekolwiek zahaczenie musiało spowodować upadek. Jarzinho zresztą już wyjaśnił.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 25 cze 2010, 23:01

Mylisz sie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 25 cze 2010, 23:05

Żarty żartami, ale nie wmawiaj nam michal2, że takie video cokolwiek wyjaśnia. W najważniejszym momencie widać co najwyżej jakiś blask :lol:

W pierwszej chwili również byłem zaskoczony skąd ta kartka, ale nie wierzę, że Torres by nurkował bo i po co? Przecież więcej korzyści byłoby gdyby wbiegł w pole karne. Podobnie był z De Rossim, który też niby nurkował a okazało się, że był minimalny kontakt. Minimalny kontakt wystarczy, aby przewrócić biegnącego piłkarza. Nie wspominając już o tym, że ten koleś z Chile powinien wylecieć wcześniej. Oczywiście sędziowie nie mogą naprawiać błędów innymi błędami, ale Chile powinno mieć pretensje do siebie.

Awatar użytkownika
michal2
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: michal2 » 25 cze 2010, 23:09

8-9 sekunda, prosze nie wmawiaj mi ze nie widzisz tam teatralnego upadku bo nie uwierze :)
Gdyby Fabregas tak zanurkowal to ja potrafilbym przyznac ze oszukiwal

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 25 cze 2010, 23:11

michal2 pisze:8-9 sekunda, prosze nie wmawiaj mi ze nie widzisz tam teatralnego upadku bo nie uwierze :)
Gdyby Fabregas tak zanurkowal to ja potrafilbym przyznac ze oszukiwal
To prawdopodobne, bo przecież ma kolegów z Barcy, więc mógł się tego nauczyć. Kontakt był a w upadku Torresa nie widzę nic co by pokazywało, że nurkował.

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 25 cze 2010, 23:15

Bez znaczenia jest czy byl tam kontakt. Nie wiem na podstawie czego Meksykaniec dal kartke Chilijczykowi. Szkoda, ze arbiter zepsul widowisko. Do momentu czerwonej kartki Chilijczycy mieli wieksze posiadanie pilki. :shock: Nie pamietam spotkania, w ktorym Hiszpanie graliby z kontry. Chile do tej kartki z pupy bylo zespolem lepszym. Poprawic defensywe i zaczynam kibicowac Chile na tych mistrzostwach. :P

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 25 cze 2010, 23:15

no bez jaj... w tej sytuacji kontakt byl, pzypadkowy bo przypadkowy ale Torres nie dolozyl od siebie. Rzecz jasna kartka z dupy

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”