Argentyna - Meksyk 1/8

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.

Kto awansuje ?

Argentyna
11
50%
Meksyk
11
50%
Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Argentyna - Meksyk 1/8

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 23 cze 2010, 18:06

Argentina - Mexico

Johannesburg - Soccer City Stadium
Niedziela 27 Czerwca 20:30

Grupy:
Group A
Uruguay 7 pts, +4 GD, 4 GS
Mexico 4 pts, +2 GD, 3 GS
South Africa 4 pts, -2 GD, 3 GS
France 1 pt, -3 GD, 1 GS

URUGUAY A1; MEXICO A2

Group B
Argentina, 9 pts, +6 GD, 7 GS
South Korea, 4 pts, -1 GD, 5 GS
Greece, 3 pts, -3 GD, 2 GS
Nigeria, 1 pts, -2 GD, 3 GS

Dotychczasowe spotkania :
RSA 1:1 (0:0) MEX
FRA 0:2 (0:0) MEX
MEX 0:1 (0:1) URU

ARG 1:0 (1:0) NGA
ARG 4:1 (2:1) KOR
GRE 0:2 (0:0) ARG

Tutaj będzie ciekawie :D

Awatar użytkownika
carekk
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Re: Argentyna - Meksyk 1/8

Post Wyświetl pojedynczy post autor: carekk » 23 cze 2010, 18:35

Zapowiada się ciekawy mecz powtórka z MŚ 2006 :) tam też Argentyna spotkała się z Meksykiem. Faworytem są zawodnicy z Ameryki Południowej, powinni sobie poradzić z rywalem, ale nie zawsze faworyt wygrywa. Ja jednak stawiam na zawodników Diego i liczę że Messi w końcu trafi ;]

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 23 cze 2010, 20:22

Argentyny w tym momencie nie mogę sklasyfikować. Z jednej strony trener, którego wyśmiewało tu wielu, wstawiało fajne fotki, mocno krytykowało robiło z niego pajaca nawet pseudo trenera. Tylko ta reprezentacja wygrała 3 spotkania, w ostatnim zagrało 4, których zagrało w podstawowej 11 pierwszego spotkania. W żadnym dla mnie wynik nie był specjalnie zagrożony, a zwycięstwa były jak najbardziej zasłużone. Dalej jestem zdania, ze Anglicy, Włosi, Holendrzy, Francuzi nie zagrali tak pewnego/dobrego spotkania jak Argentyńczycy swój najsłabszy w grupie.
Kogo oni mają na ławkach osoby nad którymi co niektóry tu się spuszcza, z innej strony można powiedzieć gwiazdy same grają, to ponownie dlaczego tak nie jest u innych.
Argentyna nie gra na miarę oczekiwań, jeszcze. Wielu można sporo zarzucić, ustawienie gdzie lewy pomocnik jest prawym obrońcą, a nie pojechali podobno lepsi. Czy Argentyna już jest niespodzianką czy po prostu nadal niewiadomą. :?:
Dla mnie robią to co sobie założyli i będą grali jeszcze lepiej i skuteczniej. Faworyt jest tylko jeden w tym pojedynku i nie widzę większych szans, żeby Meksyk był w stanie długo utrzymywać się w tym spotkaniu. Mają potencjał, ale zdecydowanie gorszy od tego co ekipa Diego.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 cze 2010, 7:02

Faworytem są zawodnicy z Ameryki Południowej
Którzy z Ameryki Południowej. Wg Szpaka Meksyk też jest z tego kontynentu.

Szkoda mi ekipy Meksyku. Mają ciekawy skład i znów trafiają na Argentynę. Oczywiście szansę na awans mają, ale faworyt jest jeden i odpadnięcie Albicelestes uznam za sporą niespodziankę.

Awatar użytkownika
fejkenq
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fejkenq » 24 cze 2010, 9:38

Moim zdaniem przejdzie Argentyna,maja lepszy sklad,lepszych indywidualnie piłkarzy i powinni przejsc,choc latwe to nie bedzie napewno,Meksyk dobrze sie prezentuje na tych MS ale jak przewaznie maja pecha i znow na Argentyne trafiaja ;]

PokerFace
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: PokerFace » 24 cze 2010, 14:34

Jeżeli Meksyk zagra podobnie jak w fazie grupowej, odpadnie.

Po prostu, Meksykanie zostawiają za dużo miejsca w środku pola, skoro Urugwaj bez wybitnych pomocników oraz nawet RPA były w stanie szybko rozgrywać piłki właśnie na środku boiska, to tym bardziej Argentyńczycy. Myślę, że ten mecz dla zawodników Maradony będzie łatwiejszy niż ten sprzed czterech lat.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 24 cze 2010, 15:02

Cztery lata temu Argentyna przeszła bez problemów przez grupę śmierci, prezentując bardzo dobry futbol, a jednak Meksyk, który wcześniej się męczył z Iranem i Angolą omal nie sprawił niespodzianki.

Meksykanie zawsze jak grają z Argentyną na jakimś turnieju, to sprawiają jej problemy, zresztą nawet Brazylia nigdy nie miała z nimi łatwo.

Co prawda Meksyk w fazie grupowej nie zachwycał, bo pokonał tylko słabą Francję. Podobnie jak Argentyna, wykazał się dużą nieskutecznością, ale Albicelestes to ciągle niewiadoma. Trudno jest jednoznacznie ocenić siłę ich grupowych rywali. Poza tym, nawet jakby mieli grupę śmierci, to nic by to nie znaczyło. Każda reprezentacja ma takiego rywala, który jej nie podchodzi. Wg mnie właśnie Meksyk jest takim rywalem dla Argentyny.

Dobra wiadomość jest taka, że na razie wszystko przemawia za Argentyną.

Awatar użytkownika
KajoFC
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 60

Post Wyświetl pojedynczy post autor: KajoFC » 24 cze 2010, 15:29

Cztery lata temu Diego nie był trenerem i nie mieli takich problemów by przejść przez kwalifikację.

Awatar użytkownika
godfather2
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: godfather2 » 26 cze 2010, 8:09

Jeśli Meksykanie nie będą w stanie narzucić własnego sposobu gry, nie będą szybko przechodzić przez środek pola i dogrywać szybkich piłek do wysuniętych zawodników to nie widzę sposobu by mogli zagrozić Argentynie. Trzeba jednak dodać, że Meksyk jak i każda drużyna z regionu Ameryki łacińskiej ma zawszę potężną motywację grając z Argentyną, także pojedynek może być bardzo interesujący. Ciekawe co z krytykowaną argentyńską obroną, bo jak do tej pory Albicelestes nie spotkali się z drużyna, która byłaby w stanie stworzyć conajmniej kilka składnych akcji i nie odstawała by od nich mocno technicznie. Zobaczymy jak będzie, ale chyba Argentyna jest za silna dla Meksyku :) (oby :P)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 27 cze 2010, 20:10

Aguirre w koncu wystawia Hernandeza w pierwszym skladzie :) Ktos wie czy Vela jest kontuzjowany ?

Mam nadzieje,ze Maradona da dzis szanse i dla Pastore i dla Aguero. Moim skromnym zdaniem to wlasnie Kun powinien wybiec w pierwszej '11' zamiast Teveza.

Licze,ze cudowne dzieci meksykanskiego futbolu (Hernandez,dos Santos,Vela?) nie wystrasza sie argentynskich gwiazd i sprawia dzisiaj mega-niespodzianke :)

Awatar użytkownika
majer13
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 50

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 27 cze 2010, 20:16

Dr.Football1 pisze:Aguirre w koncu wystawia Hernandeza w pierwszym skladzie
Według mnie bardzo dobra decyzja. Po pierwsze raczej nikt nie spodziewa się tego aby to Meksyk prowadził grę, będą raczej stawiać na kontry a Javi jest piekielnie szybki i dobry technicznie co może być w kontratakach Meksyku kluczowe. Po drugie potwierdził w meczu z Francja że ma nosa do strzelania bramek a skuteczność w meczu gdzie rywalem jest Argentyna będzie bardzo ważna.
Dr.Football1 pisze:Moim skromnym zdaniem to wlasnie Kun powinien wybiec w pierwszej '11' zamiast Teveza.
No nie wiem. Kun jest na pewno lepszy technicznie ale Tevez to wielka walka i zaangażowanie. Poza tym Carlitos jest zawsze pierwszym obrońca drużyny a Sergio raczej w defensywie się nie udziela co przy mocno ofensywnym ustawieniu Argentyny tez jest bardzo ważne ;) Tam przecież w drugiej linii praktycznie tylko Mascherano jest graczem od destrukcji ,a więc muszą być też zawodnicy którzy potrafią się cofnąć i to z pożytkiem :D

Awatar użytkownika
Maciek (interista)
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 166

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Maciek (interista) » 27 cze 2010, 20:51

Ustawienie Argentyny to jakas kpina, mam nadzieje, ze dzisiaj odpadna.
Czy moze ja jestem slepy, ale ja tam widze jednego pomocnika, dwoch skrzydlowych, trzech napastnikow. :?:
Czemu nie gra Veron?

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Post Wyświetl pojedynczy post autor: arek_ahig » 27 cze 2010, 20:56

Ja pierdole. Skandal!

Awatar użytkownika
Marco Van Basten
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 31

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marco Van Basten » 27 cze 2010, 20:57

Gol z metrowego spalonego :rotfl:

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 27 cze 2010, 20:57

Mamy drugi skandal dzisiejszego dnia. Ewidentny spalony, protesty Meksyku, konsultacje sędziów i decyzja bez zmian. Brawo!

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”