1/8 finału: Urugwaj - Korea Południowa

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

1/8 finału: Urugwaj - Korea Południowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 26 cze 2010, 14:23

Obrazek vs Obrazek

Jak dla mnie jeden z najciekawszych meczów 1/8 finału. Wydawać by się mogło, że to Urugwaj jest faworytem, ale proszę zwrócić uwagę, że Koreańczycy skóry łatwo nie sprzedadzą. W grupie strzelili aż pięć bramek i przynajmniej jedna z nich (Nigeria) byłą faworytem do awansu do dalszej fazy rozgrywek. Nie skreślałbym tutaj drużyny Korei Południowej, gdyż jest to bardzo interesująca drużyna.

Urugwaj... hmmm... wszyscy zachwycają się duetem napastników, który tworzy Forlan i Suarez, jednak ten drugi jak na razie zawodzi. W dodatku warto pochwalić obronę Urugwaju, która nie straciła bramek w fazie grupowej. Na pewno posypią się kartki, bo ostro grająca Korea nie może pozwolić sobie, aby przeciwnicy weszli jej na głowę. To samo będzie po stronie Urugwaju, który nie pozostanie dłużny rywalom.

Niby typowy mecz na remis, jednak obie drużyny potrafią strzelać bramki i każdy wynik w tym spotkaniu jest możliwy.

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: 1/8 finału: Urugwaj - Korea Południowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 cze 2010, 16:10

W ofensywie gra Urugwaju jest uzalezniony od formy Forlana i smiem twierdzic,ze jezeli 'Uruguayo' bedzie mial swoj dzien to Koreanczycy nie powinni im sprawic wiekszych problemow.

Mam nadzieje,ze w koncu z dobrej strony pokaze sie Cavani,ktory niespodziewanie jest chyba najslabszym urugwajskim pilkarzem na turnieju jak do tej pory. Suarez mnie nie zawodzi,gra niezle i jezeli koledzy wypracuja mu jakas dobra sytuacje to powinien cos dzis strzelic. Godin,Lugano,Fucile,Perreira,Rios (zwroccie na niego uwage) i Perez powinni dac spokoj w obronie i srodku pola.

Stawiam 2-1 (choc z tymi Azjatami nigdy nie wiadomo :mrgreen: ).

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 cze 2010, 16:47

Sędziowie jak na razie bardzo krzywdzą Urugwaj - nie było spalonego przy sam na sam Suareza oraz należał się rzut karny za zagranie ręką.Na szczęście Urugwaj prowadzi 1-0.

robur
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: robur » 26 cze 2010, 16:49

Sędzia Stark na razie ciężko pracuje na to, by zostać zapamiętanym. Mogło być 3:0 i po meczu a tak jeszcze nic nie wiadomo.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2010, 16:50

Urugwaj jest lepszy, prowadzi zasłużenie, powinno być wyżej, ale sędziowie dają dupy. Najpierw widzieli spalonego gdzie Luis wychodził sam na sam z bramkarzem. Później ręka w polu karnym w samej końcówce. Korea stara się odrobić straty, ale ciężko będzie im przejść w pole karne. Defensywa Urugwaju nadal świetnie wygląda.
Forlan i spółka muszą dorzucić kolejną bramkę i kontrolować przebieg spotkania bo Korea ruszy jeszcze większymi siłami do ofensywy, druga bramka podetnie im skrzydła.

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 26 cze 2010, 16:53

Jarzinho pisze:Urugwaj jest lepszy, prowadzi zasłużenie, powinno być wyżej, ale sędziowie dają dupy.
Czy ja wiem. Koreańczycy się starają, ale jak na razie nie mogą przejść obrońców Urugwaju. Jednak przez ostatnie kilkanaście minut to oni prowadzą grę,przeważają i co najważniejsze starają się, a jak ktoś się stara to może nawet przypadkowo strzelić gola. Mam nadzieję, że tak się stanie, bo wtedy mecz zrobiłby się jeszcze ciekawszy.

Sędziowie na razie dają dupy, ale poczekajmy, jeszcze 45 minut spotkania.

Fleshgod
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Fleshgod » 26 cze 2010, 16:58

Urugwaj solidnie, całkiem ładny gol Suareza. Koreańczycy natomiast grają swoje b+f, czyli bieganie połączone z faulami w obronie :P
Pod koniec miałem wrażenie, że Azjaci trochę zabiegali Urugwajczyków, ale i tak okazji do strzałów jak na lekarstwo. W drugiej połowie Lugano i s-ka mogą mieć problemy z ich rajdami.
Co do sędziowania to brak słów, ale i tak nie jest poniżej normy jak dotąd na mundialu :hardkor: Nawet liniowi są do d...

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2010, 17:06

toporow pisze:Czy ja wiem. Koreańczycy się starają, ale jak na razie nie mogą przejść obrońców Urugwaju. Jednak przez ostatnie kilkanaście minut to oni prowadzą grę,przeważają i co najważniejsze starają się, a jak ktoś się stara to może nawet przypadkowo strzelić gola. Mam nadzieję, że tak się stanie, bo wtedy mecz zrobiłby się jeszcze ciekawszy.
Mieli lepsze sytuacje, a Koreańczycy przegrywają 0-1 tylko dlatego, ze sędziowie dzisiaj dają popis nieudolności. Urugwaj oddał pole, ale to wynik prowadzenia, liczyli na kontry i mieli je, a także wykorzystywali błędy obrońców. Tylko Ci sędziowie zmienili obraz tego spotkania. Gdyby było 2-0-3-0 to nikt nie miałby wątpliwości.

Awatar użytkownika
Ebi
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Ebi » 26 cze 2010, 17:30

Jarzinho pisze:
toporow pisze:Czy ja wiem. Koreańczycy się starają, ale jak na razie nie mogą przejść obrońców Urugwaju. Jednak przez ostatnie kilkanaście minut to oni prowadzą grę,przeważają i co najważniejsze starają się, a jak ktoś się stara to może nawet przypadkowo strzelić gola. Mam nadzieję, że tak się stanie, bo wtedy mecz zrobiłby się jeszcze ciekawszy.
Mieli lepsze sytuacje, a Koreańczycy przegrywają 0-1 tylko dlatego, ze sędziowie dzisiaj dają popis nieudolności. Urugwaj oddał pole, ale to wynik prowadzenia, liczyli na kontry i mieli je, a także wykorzystywali błędy obrońców. Tylko Ci sędziowie zmienili obraz tego spotkania. Gdyby było 2-0-3-0 to nikt nie miałby wątpliwości.
A teraz mamy remis i Urugwaj niemalże nie istnieje. Dopiero teraz zaczyanją coś tam grac do przodu po stracie gola.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2010, 17:38

Zajebista brameczka Suareza, wreszcie i on się wstrzelił. Teraz można spokojnie mówić o wielkim duecie Forlan- Suarez.

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1314
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 26 cze 2010, 17:38

Suarez :shock:
Teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości co do jego klasy,nieprawdaż?

Awatar użytkownika
Bienias
Vamos Blaugrana
Reputacja: 677

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bienias » 26 cze 2010, 17:54

fajny mecz do ogladania. Koreanczycy po przerwie to inna druzyna. Mogli wygrac ale spartaczyli pare atakow. Urugwaj chwile w drugiej polowie mial inicjatywe i strzelil zwycieska bramke.

Sedzia mylil sie w obie strony.

Awatar użytkownika
Cony7
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Cony7 » 26 cze 2010, 17:59

Dr.Football1 pisze:
Stawiam 2-1 (choc z tymi Azjatami nigdy nie wiadomo :mrgreen: ).

Hej powinieneś obstawiać mecze ;D ! Ładny mecz jestem ciekaw jaki wynik będzie wieczorem ;) Może jakieś propozycje?

Awatar użytkownika
toporow
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: toporow » 26 cze 2010, 18:04

MazurXIII pisze:Suarez :shock:
Teraz już chyba nikt nie ma wątpliwości co do jego klasy,nieprawdaż?
Tak naprawdę to mam mieszane uczucia. Suarez niech się spróbuje z defensorami wyższej klasy, bo prawdę powiedziawszy Koreańczycy w defensywie taktycznie nie grali rewelacyjnie. Strzelił dwie bramki, jedna z nich jest nieprzeciętnej urody, ale wydaje mi się, że gdyby stanął oko w oko z niemieckimi, czy holenderskimi obrońcami nie miałby szans, ale to są tylko moje przypuszczenia. Na pewno nie dowiemy się czy mam rację w ćwierćfinale, gdyż Ghana i USA grają podobnie w defensywie jak Korea. Co prawda Ghana ładnie broniła się przed atakami Niemców, ale bądźmy szczerzy, podopieczni Loewa nie pokazują 100% swoich możliwości.

Na pewno w tym meczu wygrała drużyna lepsza, która (gdyby nie błędy sędziowskie) mogła do przerwy prowadzić co najmniej 2:0 (jeśli nie 3:0) i mogło być już wtedy po meczu. Mimo błędów arbitrów nie ulega wątpliwości, że warto było spędzić ponad 90 minut przed telewizorem i obejrzeć ten pojedynek.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2077

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 26 cze 2010, 18:11

toporow pisze:Na pewno w tym meczu wygrała drużyna lepsza
ja bym się nie zgodził. Urugwaj do 30 minuty rządził na boisku, potem Korea wzięła sie do roboty i aż do strzelenia gola czyli do 70 minuty, Urugwaj praktycznie nie istniał. Koreańczycy zostawili sporo serca na boisku, co mi się podoba, bo lubie takie drużyny, Urugwaj w 2 połowie już tylko nieudolnie bronił wyniku i było praktycznie pewne, ze coś wpadnie. Zawiodłem się trochę na Urugwaju. Mam nadzieję, że w 1/4 już zagrają dłużej na takim poziomie jak dziś do 30 minuty.

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”