1/8 finału: Urugwaj - Korea Południowa - Strona 2

Wszystko o piłce w pozostałych rejonach nie tylko Europy ale i Świata. Ciekawostki, Wyniki, Transfery oraz inne wydarzenia powiązane z piłką nożną.
Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Re: 1/8 finału: Urugwaj - Korea Południowa

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 cze 2010, 18:17

Cony7 pisze: Hej powinieneś obstawiać mecze ;D ! Ładny mecz jestem ciekaw jaki wynik będzie wieczorem ;) Może jakieś propozycje?

Meczu Ghana - USA nie podejmuje sie obstawiac,ale cos czuje,ze po 90 min wynik bedzie remisowy :hardkor:

Gol Suareza - miodzio :brawo: Urugwaj sam sobie napytal biedy lekcewazac rywala po szybko strzelonym golu. Ciagle slabo gra Cavani,Forlan dobrze choc bez blysku. W tym jednym spotkaniu obrona Urusow popelnila wiecej bledow niz w trzech poprzednich razem wzietych.

Do cwiercfinalu przechodzi druzyna lepsza. Chyba nikt nie ma co do tego watpliwosci.

PS. Chce ogladac wiecej Lodeiro !

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 26 cze 2010, 18:19

Jeśli to ma być wprowadzenie w fazę pucharową- to jestem na TAK. Bardzo fajne spotkanie do oglądania. Spotkanie powinno zostać rozstrzygnięte w pierwszej połowie, ale dla samego widowiska to nawet dobrze się stało. Na koniec i tak awansował Urugwaj. Korea bardzo dobrze weszła w drugą część, dominowali, stwarzali sporo sytuacji, ale zabrakło im wykończenia. Urugwaj miał swoje kilka minut przewagi i wykorzystali to w 100%.
Jedno co mnie zastanawia to co ten Tabarez widzi w Cavanim. Dla mnie gościu to totalna porażka, w każdym spotkaniu swojej reprezentacji na tych mistrzostwach. Nic nie daje drużynie a raczej psuje i przeszkadza partnerom, a co gorsza ciągle gra. Drugi Franco z Meksyku, choć ten przynajmniej w pierwszej połowie w spotkaniu inauguracyjnym nieźle wyglądał. Czy nikogo innego nie ma kto mógłby zająć jego miejsce w kadrze. :?

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 26 cze 2010, 18:46

fieldy pisze:ja bym się nie zgodził. Urugwaj do 30 minuty rządził na boisku, potem Korea wzięła sie do roboty i aż do strzelenia gola czyli do 70 minuty, Urugwaj praktycznie nie istniał. Koreańczycy zostawili sporo serca na boisku, co mi się podoba, bo lubie takie drużyny, Urugwaj w 2 połowie już tylko nieudolnie bronił wyniku i było praktycznie pewne, ze coś wpadnie. Zawiodłem się trochę na Urugwaju. Mam nadzieję, że w 1/4 już zagrają dłużej na takim poziomie jak dziś do 30 minuty.
Gdyby nie sędzia to bardzo możliwe, że nie byłoby czego zbierać z Koreańczyków po pierwszej połowie. To arbiter dał im szansę na to, aby się podnieśli. Mi również się podobało ich zaangażowanie, wola walki i determinacja, ale całe szczęście, że Urugwaj to wygrał.

Generalnie dobry mecz. Fajnie, że mamy już fazę pucharową. Mniej kalkulacji a więcej gry powinniśmy teraz oglądać. Niestety błędy sędziowskie będą teraz bardziej brzemienne w skutkach a patrząc na poziom sędziowania można być pewnym błędów.

Brawo Suarez! Przy pierwszym golu instynkt snajpera a druga bramka to już cudo :] Bramkarz Koreańczyków strasznie niepewne swoją drogą. Pierwszy gol na jego konto a potem jeszcze o mały włos nie wpadłby z piłką do bramki :lol:

Ten Cavani mnie również się nie podoba. Na tle innych (nie tylko Suareza czy Forlana) wypada blado.

Awatar użytkownika
gangsteroflove
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gangsteroflove » 26 cze 2010, 19:02

Zamiast Cavaniego mógłby grać Abreu,umiejący się odnaleźć w tym systemie. Jak już wspominałem przed mistrzostwami jako czarne konie postrzegałem reprezentacje USA i Urugwaju i mam nadzieję,że jedenastki z tych krajów powalczą o miejsce w półfinale.

Urugwaj będzie moim zdaniem w półfinale,bez względu na to z kim przyjdzie się graczom Tabareza zmierzyć.

Korea Południowa generalnie z klasą pożegnała się z mistrzostwami. :wink:

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2151
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Magnum » 26 cze 2010, 19:15

o szyberdziestej szóstej.

dziwny mecz, bo momentami Urugwaj dominowal, momentami Korea. swietny strzal Suareza rozstrzygnal widowisko, a szkoda, bo chcialem dogrywke ;)

Awatar użytkownika
Dr.Football1
I Don't Need No Doctor
I Don't Need No Doctor
Reputacja: 1668
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dr.Football1 » 26 cze 2010, 23:10

Dr.Football1 pisze:
Cony7 pisze: Hej powinieneś obstawiać mecze ;D ! Ładny mecz jestem ciekaw jaki wynik będzie wieczorem ;) Może jakieś propozycje?

Meczu Ghana - USA nie podejmuje sie obstawiac,ale cos czuje,ze po 90 min wynik bedzie remisowy :hardkor:

Dobry jestem :lol2: A jak obstawiam to zawsze wtopa :angry:

Zablokowany

Wróć do „Piłka nożna na świecie”