Włochy - Transfery (zbiorczy) - Strona 5

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP
Awatar użytkownika
Żniwiarze Umysłów-HUNTER-
Rapid Eye Movement
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Żniwiarze Umysłów-HUNTER- » 31 mar 2005, 19:23

Zaza zauwaz ze te Hiszpanskie gazety takie bzdury wymyslaja jakby im wierzyc to od przyszłego sezonu w Realu beda grac sami Włosi De Rossi , Cassano , Gilardino , Buffon , Totti , Nesta no i teraz Pirlo a do mercato jeszcze duzo czasu to napewno jeszcze sie kilku znajdzie.

Najchetniej widzial bym w Milanie od nowego sezonu
:arrow: Gilardino
:arrow: Jankulovski
:arrow: Bonera
:arrow: Emre
i ten to raczej nierealny :arrow: Juninhio

Nie ma sensu zmieniac calej druzyny drobne zmiany młody napastnik przede wszystkim i obronca

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 02 kwie 2005, 19:25

:arrow: Fiorentina ostatnio szasta pieniędzmi Bojinov miał ponoć oferty z Chelsea. Według mnie powinien kontynuować bułgarska tradycję w Hiszpanii bo tam grał kiedyś Stioczkow.
:arrow: Gilardino ma się przeprowadzić do AC Milan, jeżeli nie uda im sie zatrzymać Crespo.
:arrow: Cassano chce do siebie Fabio Capello mówi, że zrobi z niego odpowiedzialnego zawodnika i odechce mu się wybryków
:arrow: Inter i nteresuje się Vieirą, informacja ta została wyśmiana przez kibiców Nerra-azzurich i została uznana za Prima aprilis.
:arrow: Ponoć Milan Baros ma oferty z Włoch
:arrow: Inter i Milan interesują sie Luisem Figo
:arrow: Luca Toni marzy o wyniesieniu się z Sycylii

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 02 kwie 2005, 19:37

No dobrze piszesz Corinthians - Bojinov nowy Hristo miał oferty z wielu klubach a wybrał Viole i jeszcze kupia kilku max piłkarzy. Mercato bedzie dla nich ważne.

Gilardini juz niby jest graczem Milan :roll: nie wiem sam co o tym myśleć ale pewne jest że jego transfer nie zależy od zostania Crespo a od sprzedarzy Tomassona.

Luca Toni - To jest koleś którego moga bić sie tuzy w Europie. Koleś mnie fascynuje jak Gilardino ciągnie sam słabą Parme tak Toni Palermo nie słabe może bo to była by przesada ale bez Toniego nie ma Palermo..

Teraz bedzie walka o młodych defensorów... a jest ich kliku w lidze za który warto płacić słono ...

P.S. Figo ?? nie dziekuje po stoje :roll:

Awatar użytkownika
magus
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: magus » 02 kwie 2005, 19:39

Baros niechciany w Liverpoolu napewno odejdzie. Luca Toni ma większe ambicje niż granie na Sycylii więc pewnie odejdzie do któregoś z mocniejszych klubów Serie A lub zagranicznych. Real i Juventus zaciekle walczą o Cassano, więc pewnie ten utalentowany pomocnik odejdzie z Romy. O Gilardinio walczyła Chelsea z Milanem, jednak tą walkę ostatecznie wygrał chyba Milan. Figo odejdzie po tym sezonie z Realu, wybierze kierunek na Londyn(Tottenham, Chelsea) lub Mediolan(Inter, Milan). Vieira na pewno nie trafi do Narrazzurich, to napewno był prima aprillisowy żart. Boijonowem wciąż interesuje się The Blues, który niedawno trafił do Fiorentiny. Emerson marzy o wyniesieniu się z Włoch, najwidoczniej znudziła mu się gra w Juve :shock: . Mutu już podpisał kontrakt z Juventusem, jednak Chelsea woła za tego napastnika 8 mln funtów. Bazzani już gra w Lazio, zobaczymy czy sobie poradzi w rzymskim klubie.

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 02 kwie 2005, 21:04

Wraca temat Hugo Viany !!??

Jak pisał ostatnio The Sun AC Milan zaproponował za niego 3,5 miliona Sroki nie maja chyba nic przeciwko bo go skreślili na St James Park.

Gracz teraz gra na wypożyczniu w Sportingu Lizbona i radzie sobie ciekawie. Nie wiedzielem co prawda bo Super League Portugals to nie mój klimat ale w UFEA pamietam tez cos tam grał. Nie wiedziełem że jest przymierzany wiec innaczej na niego patrzyłem. Lewy ofensywny pomocnik - 23 lata talent zapowiadał sie jak Cristiano Ronaldo czy Quaresma ale Sroki do przygniotły. I obniżył loty .... Sporting nie jest w stanie dać tyle co Milan - I może cos w tym jest ??

Co myslicie ?? Zaczynaja szukać kogoś dla Serginho jak to Chłopaczek napisałe kiedyś ??

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 21:17

magus pisze:Baros niechciany w Liverpoolu napewno odejdzie. Luca Toni ma większe ambicje niż granie na Sycylii więc pewnie odejdzie do któregoś z mocniejszych klubów Serie A lub zagranicznych. Real i Juventus zaciekle walczą o Cassano, więc pewnie ten utalentowany pomocnik odejdzie z Romy. O Gilardinio walczyła Chelsea z Milanem, jednak tą walkę ostatecznie wygrał chyba Milan. Figo odejdzie po tym sezonie z Realu, wybierze kierunek na Londyn(Tottenham, Chelsea) lub Mediolan(Inter, Milan). Vieira na pewno nie trafi do Narrazzurich, to napewno był prima aprillisowy żart. Boijonowem wciąż interesuje się The Blues, który niedawno trafił do Fiorentiny. Emerson marzy o wyniesieniu się z Włoch, najwidoczniej znudziła mu się gra w Juve :shock: . Mutu już podpisał kontrakt z Juventusem, jednak Chelsea woła za tego napastnika 8 mln funtów. Bazzani już gra w Lazio, zobaczymy czy sobie poradzi w rzymskim klubie.
Ekhm czy Cassano to pomocnik ?? Moim zdaniem jest to zawodnik grajacy ciut za snajperem, ale mozna go nazwac napastnikiem ...

Nawet nie slyszalem zeby Inter chial kupic Vieire ...

Emerson powiedzial ze dobrze czuje sie w Turynie. Jego przeprowadzka do Realu Madryt to tylko dzienikarska plotka...

Chelsea zwolnila Mutu na zasadzie wolnego transferu i on ma teraz karte zawodncza w reku bodajze :P:P Nic im do tego :P

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 02 kwie 2005, 21:53

Coś napisze Wam ciekawego :D To lepsze niz Marca :D Włosi w sondzie na "Portlu Transferowym" twierdzą że:

Cassano zalili Juve 34,65% (3981 głosów)

Gilardino zasili Milan 28,55% (3280)

Ronaldinho w Interze 13,80% (1586)

Jankulovski w Milanie 13,80 % (1585)

Buffon w Realu 4,63% (532)

Essien w Juve 2,65% (305)

Maxwell do Interu 1,91% (220)

http://www.calciomercato.com/modules.ph ... pollID=314

Co ciekawe Inter kupi Ronaldinho a nie Maxwella - Milan ma dwa wzmocnienia poparte % :roll: hehehe Ale jak uważaja że Ronaldinho zasili Inter to ja nie wierze w tą sonde :D ani troche. Bo są 3 realne transfer i 4 nie realne !! Ale pewnie skupili sie na gwiazdach a nie .. faktach - Buffon w Real ?? :roll: Cassano do Juve są pewni choć Cassano jeszcze nie wie co bedzie jutro.

Ale mają trafne pomysły nie powiem. Może redakcja cos takiego w czasie mercato zrobi :roll:

P.S Cassano to typowy snajper ! Nie ma nowy o pomocy on sie czuje jak ryba w wodzie z przodu :D Totti bardzie gra cofnietego w ataku ale Cassano nie ....

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 02 kwie 2005, 22:16

Zaza ja bym bardo chcial, ale Inter niestety nie kupi Ronaldinho, bo jak Cheslee go nie kupila ze wzgledow finansowych to Inter go kupi ??

My nie mamy bogatego Romka, ale mysle ze Ronaldinho nie opusci swojego ukochanego klubu bo nazwa go tak jak Figo = JUDA$$$$$

Niedawno bylo nawet glosno o kontrakcie dozywotnim Ronaldinho, ale nic z tego nie wyszlo ... Laporta zrobilby niezly interes ....

Pozdro

Awatar użytkownika
_*For_zaza_Milan*_
Moderator
Moderator

Post Wyświetl pojedynczy post autor: _*For_zaza_Milan*_ » 04 kwie 2005, 17:53

Poprosiłem Kebaba by przetumaczył mi Włoski felieton o derbach a w zasadzie o tym że Milan i Inter bije sie razem nie tylko w LM ale i na rynku mercato.

W tym felietonie padają nazwiska mi. Kuffura, Cassatiego i Brazylijczyka Simplicio.

Fabio Simplicio - 25 letni brazylijczyk z Parmy przeszedł przez tym sezonem i kosztował wówczas Sacchiego zero euro :D Ale podpisano z nim umowe tylko na 1 sezon. Zasilił on Parme na zasadzie wolnego transferu z byłego klubu Kaki San Paulo. Po tym sezonie na pewno odejdzie za darmo po nie podpisł nowej umowy a gra na prawde przyzwiocie. Do dziś pamietam jego bramke z 30 w 91 minucie dającą 3 pkt Parmie :D Może grać na środku pola jak i lewe flance.

CO CIEKAWE JAK CHCIAŁEM ZOBACZYĆ COŚ O O NIM ZNALAZŁEM COŚ TAKIEGO::

"""Kaka polecał Parmie Simplicio

Dyrektor Sportowy Parmy Arrigo Sacchi poinformował o tym, że w lecie grający w Milanie Brazylijczyk Kaka polecał Parmie swojego rodaka Fabio Simplicio.

Simplicio dołączył w lecie do Parmy na zasadzie wolnego transferu.

"Simplicio jest kimś, o kim wiedziałem od dawna. Obserwowałem go w przeszłości kilka razy" - przyznał Sacchi.

"Spytałem o niego również Kakę. On potwierdził moje wiadomości i wystawił mu niezmiernie pozytywną ocenę, która przekonała mnie o jego zdolnościach" - oświadczył dyrektor sportowy Parmy.""""

Ciekawe czy poleci go Ancelottiemu ?? - Młody gracz - na zasadzie wolnego - z grą w serie A !! :D Czego można chciec wiecej ?? Tylko czy ta rade grać w takiem klubie ja Milan ?? w Parmie nie miał za dużo rywali na swoja pozycje :roll: Ale sądze że to był by cool pomysł.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 9:35

Czytałem ostatnio, że Fiorentina jest zainteresowana Javierem Mascherano (nawet przyszła już oferta), a Udinese następcą Faustino Asprilli- Hugo Rodallegą.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 9:44

Corinthians pisze:Czytałem ostatnio, że Fiorentina jest zainteresowana Javierem Mascherano (nawet przyszła już oferta), a Udinese następcą Faustino Asprilli- Hugo Rodallegą.
A tak, ze wzgledu ze we Fiorentinie gral juz kiedys Batistuta (idol Mascherano) To za 10 mln E River Plate jest gtowe sprzedac Go do Violi .. naweet ejsli Chelsea da wiecej ....

Javier jest bardzo blisko Włoch ....

Awatar użytkownika
Toudinho
Hala Madrid

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Toudinho » 08 kwie 2005, 9:45

RoRo pisze: My nie mamy bogatego Romka, ale mysle ze Ronaldinho nie opusci swojego ukochanego klubu bo nazwa go tak jak Figo = JUDA$$$$$

Pozdro

Nazwą go tak tylko gdy przeszedł by do odwiecznego rywala barcy czyli Realu...

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 9:53

Figo11 pisze:
RoRo pisze: My nie mamy bogatego Romka, ale mysle ze Ronaldinho nie opusci swojego ukochanego klubu bo nazwa go tak jak Figo = JUDA$$$$$

Pozdro

Nazwą go tak tylko gdy przeszedł by do odwiecznego rywala barcy czyli Realu...
Mylisz sie ... on mowi cos takego non stop ...

Ojoj jak tu pieknie, jezu jak to wspanale, kocham Barcelone, Nigdy sie stad nie rusze ...

Jezli po takich slowach by łatwa reka odszedl na kase do Romka to myslisz e jakby na niego gadali ??

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 08 kwie 2005, 9:55

RoRo pisze:
Corinthians pisze:Czytałem ostatnio, że Fiorentina jest zainteresowana Javierem Mascherano (nawet przyszła już oferta), a Udinese następcą Faustino Asprilli- Hugo Rodallegą.
A tak, ze wzgledu ze we Fiorentinie gral juz kiedys Batistuta (idol Mascherano) To za 10 mln E River Plate jest gtowe sprzedac Go do Violi .. naweet ejsli Chelsea da wiecej ....

Javier jest bardzo blisko Włoch ....
Lepiej by dla niego było gdyby teraz sie przeniósł do włoch. A wydawało się, że jego transfer do Corinthians jest już przesądzony, jednak nie. Podobna sutuacja tak transfer Vieiry do Realu.
Lepiej jednak przypatrzeć się Rodalledze to jest król strzelców Mistrzostw Ameryki do lat 20. Zdobył bodajże 11 goli. Kolumbijczycy są nim tak zachwyceni jak amerykanie Adu. Czy nie jest on jeszcze za młody na Włochy? W Udine po sezone mają być wielkie zmiany w klubie, a Rodallega ma być idealnym wzmocnieniem.

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RoRo » 08 kwie 2005, 13:40

Tu zamieszcam zdjecia tego mlodziana co podal Corinthians ....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fajne ma korki :D:D:D:

Ma chlopak talent tylko zeby go nie zmarnowal ...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”